Keresés

Részletes keresés

belakov Creative Commons License 1998.07.07 0 0 170
harandrág -> mint a combfix, csak középen összeér

ótkötür -> dyslexiás régi tükör (szabad fordításban a legutóbbi divat szerinti)

Csak szóljatok ha kell valaki gyertyát tartani!

medwe3 Creative Commons License 1998.07.07 0 0 169
Dudkotür!
Hát az meg mi?
medwe3 Creative Commons License 1998.07.07 0 0 167
és a harnadrágot?
medwe3 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 165
Dudifix!
Há éppen ezaz!
A Szörnynek csak fekete vót, ezér hagytam ott őtet.
Én a testszínűre indulok.
De arra nagggyon!
medwe3 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 163
és mi lesz a combellával?
medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 161
Dudcinca!
a nagy titok,:
mög köll várni, amíg a filé letöltődik.
Mögvártam.
Az eredmény:

Lovagi torna

1. Szörnyella a pirítóshoz: jún 29 12:33 PM
2. dollárpapa 1:48 PM
3. medw 4:20 PM
3. Szörny 4:24 PM
4. Dud 4:30 PM
5. medw 4:32 PM

lyó kotorálástot!

medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 159
Dudasics!
Vagy a Lovalagi, vagy az Udvarlásch topikban.
javaslom:
1.ctrl+f
2. csíkba bepöty: combf
3. "le"
4. okulás
:-)

és a két hozzászollás között van különbség. A helyes megfejtés beküldhető ma estig, ide. A megfejtő között egy medwepuszát sorsolok ki, ha a közjegyző elfordul, vagy hazamegy.

medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 156
Dudrákotty!
Azok lettünk.
Még tennap éccaka be akartam brummanni az udvarlósba, de a rdsz nem engedett be. Aztán szétment a kapcsolat, és elhúztam aludni.
Azt álmodtam, amit kérdeztem volna Tőled, te drága ki tündér!
A Szörnyella de Lajostól azért pártoltam vissza Hozzád, mert neki csak fekete comfixája van. Hogy vagy Te ezzel, édes?
(találkozóilag kérdem)
medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 155
Dudrákotty!
Azok lettünk.
Még tennap éccaka be akartam brummanni az udvarlósba, de a rdsz nem engedett be. Aztán szétment a kapcsolat, és elhúztam aludni.
Azt álmodtam, amit kérdeztem volna Tőled, te édes!
A Szörnyella de Lajostól azért pártoltam vissza Hozzád, mert neki csak fekete comfixája van. Hogy vagy Te ezzel, édes?
(találkozóilag kérdem)
medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 153
vaúúúúúúúú!

(merhogy fontos a nyelvtudás is)

Medwe Creative Commons License 1998.07.02 0 0 151
offtopik Dudricácskám!
Több topikban - először a bemutatkozósban - elmondtam, hogy én vagy a medwegyew-tri, csakhát az emilcímem.
Emelem nem lesz, mert merheség!
Hogy mijen kocsival lyárok?
Találd ki!
(és gyere a találkozóra!)
pipi Creative Commons License 1998.07.02 0 0 150
MLM poharam az MLM ellenzőkre
medwe3 Creative Commons License 1998.07.02 0 0 147
Dudrinkó!
Az ijen offtopikokat ezentúl emilben, lécci!
:-)
Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.01 0 0 145
sziasztok,

mar megint kettobe estem szet, nem szandekos.
nem tudom, egyetertetek-e velem, de Magyarorszagon minden igy zajlik, mint ez az MLM hullam. ez volt a Gorenje-vel, regebben az orkankabattal, a locsolhato labdaval, amibol kinott a haj, stb. a dyzs altal mondott szamok melle hadd mondjam, hogy pl. Hollandiaban 15 ev utan van 10000 Amway forgalmazo. ott szepen szolidan fejlodik, semmi tarsadalmi robbanas, nalunk meg egy ev alatt 100000 belepo-kilepo-utalkozo-dicsoito-megoszto stb. szoval innen is azt mondom, ez nem az MLM. ez mi vagyunk.

Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.01 0 0 144
sziasztok,

hogy pontosan lassatok azt, ahonnan en ervelek: en csinaltam nem egy, de ket rendszert. azert, hogy lassam, vajon a rendszer rossz, vagy csak en nem vagyok alkalmas. rajottem, hogy rendszertol fuggetlenul ez nekem nem valo. nem is mondom senkinek, hogy ez lehet elete eselye. de azt se mondom senkinek, hogy pl. marketingesnek lenni jo, mert tudom, hogy vannak emberek, akik jobban szeretnek egy asztal mellett ulni, becsulettel nyolc orat ledolgozni, majd hazamenni, es nem egyik targyalasrol a masikra jarni, alkudozni, taktikazni, azt mondani, hogy az 'en x termekem jobb, mint a masike'. vagyis _minden_ foglalkozas csak az emberek bizonyos reszenek OK, csak ok csinaljak jol, csak nekik fekszik. nincs ez mashogy az MLM-mel sem.
kerdes, hogy a szisztema karositja-e tarsadalmat. kerdezem: jobban karositja-e a mozi az emberi kapcsolatokat, mint a szinhaz, ahol nem elo szineszek jatszanak, es nem reagalhatsz, ket oraig neman magad ele bamulsz. meg jobban karositja-e a TV, amit orakon at bamulsz, foleg most (foci-ozvegyek). aztan karositja-e a tomegkozlekedes (tomott 7-es busz csucsforgalomban). stb. pont az MLM-en kerni szamon a tarsadalom elmaganyosodasat, elembertelenedeset, olyan mint egy pattansra kenni eletunk osszes problemajat.
ha van kedvetek, en szivesen elemeznem a kerdest szociologiai helyett kozgazdasagtani oldalrol.

Laci Creative Commons License 1998.07.01 0 0 143
Dudusch,

ok, ok. Így már értem, hogy mit akartál. Egyébként maga a félreértés abból adódott, hogy én a már meglevő körülményeket konstansnak veszem, hogy egy adott dolgon változtathassak. Ez persze mindig adott időpillanatra vonatkozik. És ha két legyet tudok ütni egy csapásra, hát annál jobb.

A kiemelésed nagyon ügyes. Már megfigyeltem én, egy másik topicban, hogy bizony a Dudusch gyorsan tanul (és nem csak tőlem, biztos Wágner kocsmájában jobb tanfolyam volt, mint amit itt sebtiben összeütöttem)

Laci

dyzs Creative Commons License 1998.07.01 0 0 141
Dudusch

Igen. Sajnos az MLM nélkül is silányulnak a kapcsolatok. És a pénz mér mindent. De továbbra is fenntartom, hogy az MLM-el még jobban silányulnak. És nem látom, hogy bármilyen szabályozás (akár önszabályozás) létezne ezen a területen. Ezt pedig veszélyesnek tartom.

Laci Creative Commons License 1998.07.01 0 0 140
Dudusch,

te itt most leírtad, hogy elsilányultak az emberi kapcsolatok. Igaz! De ez nem mentség az mlm-eseknek. Ők azok, akik önzően, saját céljaik, boldogulásuk érdekében tovább silányítják őket. És ha valaki elkezd egy ilyet, akkor annak aztán jó nagy korrekcióra szorulna az erkölcsi értékrendje. Pláne, ha cihológus...

dyzs Creative Commons License 1998.07.01 0 0 138
Fehér Tigris!

Szerintem a rendszer maga káros. Nem az ahogy csinálják.

Cowboy-nak egy kicsit erős a hasonlata, ezért én ajánlok egy másik analógiát. Gondolom Te is elítéled az autónepperek tevékenységét. Akik olcsón megvesznek tragacsokat, majd kicsit kozmetikázva a dolgot nagy haszonnal túladnak rajta. Ha jobban megnézzük a dolgot, itt sem történik semmi "rossz". Hiszen a vevő saját akaratából veszi meg gépkocsit. Igaz, a kilométeróra kétszer átpörgött, a fényezés alatt rozsda van, de erről a vevő meggyőződhetne ha nagyon akarna. Szóval a nepper is "üzletember" aki a legjobb színben tünteti fel az áruját, és eladja annyiért, amennyiért lehet. Nos, ennek ellenére IMHO meg kellene szüntetni ezt a tevékenységet, mert nem tisztességes.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden MLM-es eladó ilyen módon becsapja a vevőt (bár nincs kizárva, mert mint már írtam nicsn SEMMILYEN kontroll arra, mit mond 4szemközt a potenciális vevőnek). Nem. Tisztában vagyok vele, hogy vannak nagyon jó termékek, amelyeket ilyen módon árulnak. Csak azért hoztam fel a példát, mert azt is, az MLM-et is lehet "magyarázni".

Én magát a módszert látom társadalmilag rendkívül károsnak (mert tönkreteszi illetve átértékeli a társadalom szövetét jelentő emberi kapcsolatokat). És ezért legszívesebben betiltatnám, de minimum kidolgoztatnák valami nagyon erős szabályozást, hogy ne lehessen partizánkodni, ne lehessen becsapni embereket.

Cowboy Creative Commons License 1998.07.01 0 0 137
Ehhez a témához is hozzá kell szólnom és elöre tudom, hogy ha DrTj olvasná biztosan ennek sem örülne! Szóval egy régi osztálytársamat fölhivtam, akinek huszon valahány év után szinte az elsö kérdése volt, hogy ismerem-e azt a mlm társaságot aminek Ö is a tagja és rögtön küld ismertetöt. Az elsö lapra nézve már láttam, hogy a szokásos agymosásról van szó. Amikor egy katalógust kértem, tanácsolta, menjek el a legközelebbi gyülésükre. Most egy másik ismerös keresett meg, egy másik "bomba" üzlettel, csak menjek el a megbeszélésre. Kiváncsiságból elmentem, de teljesen felháboritott ez az egész. 1. Fizessek azért, hogy belépjek. 2. Fizessek azért, hogy a megbeszéléseken résztvegyek, amin nem mondanak semmi konkrét tényt. 3. Fizessek azért, hogy egyáltalán megtudjam mit adok el és mennyiért. 4. Fizessek azért, hogy "jogos" legyek eladni, vagyis vegyek részt egy tanfolyamon. 5. Az ezekre forditott idöt még nem is szoroztam be semmilyen óradijjal. Végül ami a legszemetebb az egészben (és biztos vagyok, hogy Telkes ‘ÚR’ ezt nagyon is jól tudja, hiszen ezért csinálja) a baráti kapcsolatokat használja a saját üzleti céljaira, hiszen egy barátnak sokkal nehezebb nemet mondani. Tisztelt Sma, nem tudom, hogy te mennyit keresel ezzel, de szóvá teszed, hogy nem vagyunk toleránsak. Tudom, hogy egy kicsit erös a hasonlat, de azt hiszem a fasizmussal sem vagyunk eléggé toleránsak, pedig jót akartak a népnek és Kruppék is jól megszedték magukat. Igaz, nem mindenki élvezte, volt akinek a kárára történt.
Cowboy
medwe3 Creative Commons License 1998.06.30 0 0 136
Tigrincs!
Csináltam egy statisztikát az emvéjről, úgy két éve. Akkor volt 60.000 tagjuk. Ebből aktív úgy 9-10.000. Többen másodszor és elég sokan HARMADSZOR léptek be.
És egy nagyon fontos adat.
A kilépettek száma 600.000 (hatszáz-ezer)!!!
Nagyon sokfélék vagyunk.
És mi, akik vagyunk valamilyenek, még nekünk is vannak jobb és rosszabb pillanataink.
Az ilyen utóbbiban még segíthet is egy rendszertagság.
De ez még nem bizonyíték semmire.

Te is, Telkes is említettétek, hogy lehet jól és rosszul csinálni. Védekezésül. Ez olyan, mint a "létező" szocializmus. Az eszme, ugye, mint tudjuk, jó, csak hülyén hajtják végre...

És még valami.
A legtöbb mlm-es felhívás így szól: legyen önmaga főnöke. Mi a helyzet akkor a azokkal, akiről Te írtál?

Feher Tigris Creative Commons License 1998.06.30 0 0 135
sziasztok,

eszembe jutott egy hasonlat. kinek ne tetszenenk a kereszteny alapelvek a megbocsajtasrol, a szeretetrol, a csaladrol, stb. es hany olyan paprol lehet hallani, aki csajozott, reszeges volt, stb.
hadd dicsekedjem: egyszer egy ismerosom belepett az en rendszerembe, de nem alam. en egy honap mulva talalkoztam vele, es nagyon panaszkodott, hogy nem ezt varta. kb. fel orat beszelgettunk, aztan azt mondta: miert is nem alad leptem be, Te teljesen maskepp adod elo magadat, meg a rendszert.
cross-topic: az MLM-ben aki ala belepsz, az a fonokod. a rendszer statisztikai alapon mukodik, es ezert sokkal tobb a rossz vezeto, mint mas munkahelyeken. ezt bizony tudomasul kell venni. na ez egy objektiv hatranya az MLM-nek.

Feher Tigris Creative Commons License 1998.06.30 0 0 134
szia dyzs,

abszolut elfogadom, hogy Te az ismeroseiddel nem kivansz uzleti kapcsolatra lepni. azt is elfogadom, hogy Te az MLM-t csak uzleti kapcsolatnak tartod. azok, akik kitalaltak, epitettek az erzelmi, pszichologiai hatasara is. tudomasom szerint pl. a nok kozmetikumot, a ferfiak meg autot legtobbszor a baratnojuk/baratjuk tanacsara vesznek (betegsegre gyogyszert meg mindenki a szomszedjaera). ezt a barati tanacsot hasznaljak uzletre. barkinek a jogat elismerem, hogy ez ne tetszen neki (a fenti esetekben hasznalta mar valaki?). ismetlem, a rendszert ez meg nem minositi.
Tigris

IvanKutuzov Creative Commons License 1998.06.30 0 0 133
Minden mlm-est küldjetek ide olvasni, hogy fejlődhessenek a markecolásban.
Sma Creative Commons License 1998.06.30 0 0 131
Kedves Mindenki!

Egy barátom javasolta, mint büdös mlm-esnek, hogy nézzem meg ezt az asztalt.
Végig olvastam mindent, mit írtatok.
Javaslom mindannyiótoknak ugyanezt.
S ha a végére értetek, kérdezzétek meg magatoktól:
- Vajon ki volt indulatos, intoleráns, ill. nyitott a másik gondolataira?
- Ki akarta meggyőzni a másikat a vélt/valós saját igazáról érvekkel, s ki csak érzelmekkel?

A miértek végiggondolását rátok bízom.

dyzs Creative Commons License 1998.06.29 0 0 130
Fehér Tigris!

Alapvetően igazad van, mindenki abból él, hogy hozzáad valamit egy áru/sozlgáltatás értékéhez és ezt megfizetetti a vevővel. Ami miatt az MLM mégsem szimpatikus nekem az az, hogy a "normál" eladásnál tisztességes versenyben küzdesz meg a vevőidért, akiket eleinte nem is ismersz. Az MLM szisztémában pedig kifejezetten a rokonaidra, barátaidra, ismerőseidre KELL ráhajtanod. Ez nekem már önmagában is undorító. Én utálnám, ha a barátaim, ismerőseim és rokonaim tartanának el. Velük én érdek nélkül szeretek kapcsolatot tartani. Ráadásul nincs tisztességes verseny sem, mert az ügynök bármit (hangsúlyozom, akármilyen hazugságot) mondhat a "termékbemutatón". Nincs semmilyen kontroll, semmilyen ellenőrzés. Nos én ezért tartom tisztességtelen üzletnek az MLM-t.

Feher Tigris Creative Commons License 1998.06.29 0 0 129
Jaj, hadd legyek en is hosszu!
Szoval, amikor Te a boltban leemeled a kenyeret, akkor 20Ft-ot fizetsz a buzaert, meg 20Ft-ot a peknek, aztan 20 Ft-ot a nagykereskedonek, aztan 30 Ft-ot a kiskereskedonek, es igy megveszed olcson a 90Ft-os kenyeret (szamok hasbol). Ilyenkor a Te felso vonalad a buzatermeszto, a pek, a nagykereskedo, meg a kiskereskedo is. Mind abbol el, hogy Te megvetted a kenyeret.
ezek az emberek ugye dolgoznak a penzukert. de mar egy Madonna mit dolgozik a tobbmillio dollarjaert? a'lkerdes volt: megfizeted a 15 evet, amit gyerekkoraban tanult tancolni, meg enekelni, meg tehetseges, meg szerencses. Ezt igy egyutt, es nemcsak a munkajat fizeted meg.
Az MLM is a fenti ketto. Csak a felso vonaladat itt ismered (aki szereti a virslit, ne nezze vegig, hogy keszul); es van aki befut, mert tehetsege es szerencseje van. Szerintem az egyetlen altatas az egeszben, hogy ez mindenkinek megy. Pedig nem: csak annak akinek ehhez van erzeke. Kb. kereskedo alkat.
En csinaltam, es rajottem, hogy nem vagyok az. De a rendszer maga az en szememben se nem jobb, se nem rosszabb, mint a hagyomanyos.
Medwe Creative Commons License 1998.06.29 0 0 128
Dudvarek!
Mán által is mentem a Lovagitornába. A Kertes doktort mög emlegesse az önfejlődésch!
Medwe Creative Commons License 1998.06.29 0 0 126
IvanKutuzov!
Az sem baj, meg más sem.
Egyébként Dr. Telkes csíkelhúzása szerintem nem udvarias volt. Hogy milyen, azt inkább nem írom le. A lényeg, hogy nem vártam tőle mást.
Oswald Creative Commons License 1998.06.29 0 0 125
Sziasztok!
Engem sokszor megkerestek, de soha nem borítottak ki az Mway-esek, pedig mindig nemet válaszoltam. Egyébként már legalább egy éve nem hallottam a Nemway-ről.
Ja, egyszer kiborítottak az MLM-esek. Voltam az Aliance biztosító társaság kiselőadásán, ahol MLM szisztéma volt a téma és az előadó csaj (kb.28) olyan pökhendi, lekezelő stílusban adta elő magát, hogy az vérlázító volt. Az erőszakos álláspontja szerint hálát adhatunk az égnek, hogy ott lehetünk, mert ez egy gesztus tőle, hogy beavat minket és neki tök mindegy, hogy mi mit csinálunk, neki akkor is tele a bukszája, úgyhogy el lehet húzni, ha nem értesz egyet, aztán a végén szó szerint kirúgott engem és a barátnőmet is. Nagyon megalázó volt, pedig tényleg egy-két poént eresztettünk csak el. Ő végig poénkodott velünk, nekünk nem lehetett, de ez az MLM-et csak közvetve jellemzi. Mindenesettre maradandó élmény volt. Hasonlónak képzelem a Darnel térdinget, ahogy az a faszi kinéz. L

Szerintem használjátok ki az alkalmat és érdeklődjetek régen látott ismerőseitek felől, amíg ott van nálatok a régen látott ismerősötök, aztán udvariasan válaszoljatok nemet.
Üdv.
L.H.O.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!