Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Pitecus Creative Commons License 1999.11.02 0 0 467
Sziasztok!

Nekem egy KERÍTÉSZÖLD 105 LS skodám volt kinnt a versenyen (Ikerlámpa, szinre fujt hűtőrács stb), ami a mérőcopjuter :-( mellett állt.

Ádámnak csak azért nem bolygatom a lelki békéjét, mert Ő legalább 3x ment végig a pályán, én pedig csak 1x (és még be sem jártam a pályát). Ha megnézem az edző körét vagy az első körét, akkor az én időm még a bolyabüntetéssel (2 sec) is jobb volt. De legközelebb kimutatom fogam fehérjét!! :-)))))))

Jelezték a fiuk, hogy a hátsó lengéscsillapítóim gyengélkednek. Hol tudok én újat (kemény) venni és mennyiért?
Pite

Adm Creative Commons License 1999.11.01 0 0 466
Na megjöttem a nagy nagy gyujtogatásállitásból... Negyedik? Ugyan már... Tekertem én kézzel, nem olyan nehéz az azért, ugyis lötyögnek már a dugók a hengerekben :o)

Naszóval beállitottam 7 fokra, mert hogy a gyári érték 5, és hogy egy kicsit fölötte legyen... Motor nehezen indul, gyanus. Alapjárat 300 és 400 között ingadozik, majd rájön, hogy ez igy nem az igazi, és le is áll.. Na ez már pláne nem az igazi... Jó van na, akkor kapsz 10 fokot, nehogymá kicsesszél velem... Jelenség még mindig ua.... Tekergetem össze vissza, majd megunom a dolgot, és megpróbálom beállitani fülre. Ugy néz ki, eltaláltam rendesen, hidegen is indul gond nélkül (habár a tutit holnap reggel mondom meg), húz is rendesen... Ok, moindom ez igy jónak tünik, megnézem, hogy hány foknál gyújt.... az eredmény: ugy kb 25 fok. Na ilyenkor mi a tosz van? :o)

Előzmény: hzolee (465)
hzolee Creative Commons License 1999.11.01 0 0 465
én berakom negyedikbe, aztán tolom, tolom, tolom :)
Adm Creative Commons License 1999.11.01 0 0 464
Ja, amugy a főtengely kézzel való tekergetése jó kis sport...... :o)
Előzmény: hzolee (462)
Adm Creative Commons License 1999.11.01 0 0 463
Hááát, éne nm sokat ugráltam, de Pitecus se, csak akkor, amikor te memtél.... Ő inkább végig a gép elött üldögélt...

Nekem is az Autran Opto gyujtásom van, be is állitottam a rajta lévő led szerint ugy 8-10 fokra.. de valahogy nem az igazi.... Pedig ottan annak jónak kéne lennie... igaz, túl sokat nem küzdöttem vele :o) Na megyek haza, megnézem, hogy mi a rettenet van vele....

Előzmény: hzolee (462)
hzolee Creative Commons License 1999.11.01 0 0 462
Az ugrálós figura volt Pitecus? :) Azt hittem, az is te voltál Adm. Nekem rettenetes az arc és névmemóriám.

Ha az Autran-OPTO gyújtásod van (ami nekem is), akkor q egyszerű, ugyanis a rajta levő piros LED segítségével ún. próbalámpás gyújtásállítás végezhető. Forgasd kézzel :)))) a főtengelyt a kívánt előgyújtás-szögnek megfelelő állásba, majd add rá a gyújtást, és keresd meg azt a pontot, amikor a piros LED kigyullad: Ha már eleve ég, akkor túl nagy az előgyújtás, visszafele forgatva azon a ponton ahol elalszik a LED, ott a jó gyújtás. Ha nem ég, akkor forgasd előre hogy égjen, innen vissza amíg el nem alszik (lásd az előbb), és ott a jó szöged. Egyébként hallani is, amikor áthúz a szikra. ("serc!"-int egyet).

Adm Creative Commons License 1999.11.01 0 0 461
Ja, én is tuningoltam verseny elött, gyújtásállitás formájában... Az eredmény: nem birom visszaállitani normálisra. Végülis meg, csörögni nem csörög, viszont hidegen nehezen indul. El tudna látni valaki némi ismertettel, hogy hogy a fenébe kell beállitani rendesen azt a qva gyújtást? Az aksim már nem a legjobb, és ha igy marad a dolog, akkor télen nem tom mi lesz.... :o(
Előzmény: hzolee (456)
Adm Creative Commons License 1999.11.01 0 0 460
Pietcusé egy zöld (olajzöld vaghy minek hivják?) 105-ösm elöl duplalámpás skoda. Ő a versenyen nem indult, végig ott volta az időmérőnél, és még nagyokat vigyorgott is, meg ugrált elötted, amikor indultál... Nekem is hizik a májam, gyorsabb voltam Pitecusnál :o) Na jó, többször nem mondom.....
Előzmény: hzolee (459)
hzolee Creative Commons License 1999.11.01 0 0 459
kösz. hízik a májam. (én pont a felső határeset vagyok, 1451ccm, gyári felméretre fúrva. (ez csak pár(tíz) köbcentit jelent, tudod.) A gyári felméretes fúrás még "frankó" N-es, RTE szabály szerint. :)
Még1x kérdezem :)) melyik skoda Pitecusé? a kék?
Adm Creative Commons License 1999.11.01 0 0 458
A második köröd volt a 1:27-es. Amugy 1000 és 1600 köbcenti között N2... A 105-ös skoda ezért szar, mert az 1046 kobcentijevel pont az also hatarnal van....
Előzmény: hzolee (456)
kishal Creative Commons License 1999.11.01 0 0 457
Sziasztok!

Nemkeves kocsin lattam "Skoda klub" (vagy valami ilyesmi) matrincat, errol tudnatok valami bovebbet irni?

Danke!

hzolee Creative Commons License 1999.11.01 0 0 456
Adm: :)
persze, a futam elott tuningoltam: CO csavaron kijjebb allitottam fel fordulatot. egyebkent az elso vagy a masodik idomet mondod? az elso futamon ugyanis a salakos reszen az egyik U kanyart elneztem, es levagtam, szoval egyel hamarabb jottem ki. (a bolyak kozt elfert a kocsi, hirtelen azt hittem arra kell menni). De a palyabiro srac akkora mamlasznak bizonyult (csomo mas kocsi hibajat sem vette eszre), hogy lehet hogy nem irta be a hibamat! szoval ez illegalis idonyeres volt. A masodik korom volt hibatlan, palyatevesztes nelkuli, annak az ideje kell, hogy szamitson. Az ezerotos lada N2 ??
Adm Creative Commons License 1999.11.01 0 0 455
JÓREGGEEEEELT!

Hzolee, hogy még jobb legyen a kedved: valami 1:27-es isőd mentél, és N2-ben a legjobb autok mentek 1:25-öt, ha jól emléxem, szóval gratula! És ezek után szerintem el ne add a ladádat :o) A végén Pitecus is ment egy kört, egy másodpercet jobbat ment nálam, de Pitecus elgázolt egy bolyát.. Utána mentem még egy kört, sajna az már nem votl mérve, pedig 1:31-et mentem :o( Szóval csütörtök után, amikor lealázott egy trabi, azóta helyreállt a lelki nyugalmam... :o) Pitecus, legközelebb induljál már rendesen a versenyen is, jóóóóó?

Előzmény: hzolee (454)
hzolee Creative Commons License 1999.11.01 0 0 454
Jo volt a 7Vgi buli! :)
Tetszett a pálya nagyon, jó gyors volt, és külon orultem, hogy a salakos poros csuszos reszre is atmentunk :)
Adm- veled talalkoztam, de hol volt Mr es Pitecus? es ha ott voltak akkor melyik kocsival?
z.
Eule Creative Commons License 1999.11.01 0 0 453
Köszi a tippet Tabasco!

A hiba a fütésnél abból adódik, hogy 50 fölött csak langyos levegő jön ki belőle...
Alatta frankón melegit!
Ez általános jelenség vagy egyedi?

Előzmény: Tabasco (447)
Latya (K.L.) Creative Commons License 1999.10.31 0 0 452
Optos gyujtáshoz csak az elektronikát lehet még kapni? Az enyém olyat csinál, hogy csak akkor ad szikrát, ha az önindítót már leállítottam, és a lendület pörgeti tovább a motort. Ez nyáron még ok, de télen már nehézkes. Pedig az aksi új, a kábelek rendben.

Latya

stevie wonder Creative Commons License 1999.10.30 0 0 451
Lelekben veletek leszek, sracok. :-(((
Adm Creative Commons License 1999.10.30 0 0 450
Kint voltam ma a holnap verseny helyszinén, jó ksi gyors pálya a mostani :o)

A gyújtásomat meg sikeresen elbabráltam, látszik, hogy már lassan két éve hozzá sem nyúltam, kicsit elfeledtem a technikát... (opto gyujtás rulez :o) Szóval holnap reggel még asszem lesz egy kis próbálkozás vele... :o)

Ha valaki nem tudná, hogy pontosan hol van a laktanya, én MrMesterrel kilenc órakkor találkozom az üllöi úton az Ecseri útnál lévő Aral kutnál... Ja, és jó, hogy pont most van ez a óraátálitósdi, igy csak nem elszek fáradt :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.30 0 0 449
Gratula MrMester! Amugy nem egy biztin vannak a dolgok, amit felsoroltál, nincs feklampam, belso tervili is elment, fenykurt, es duda, ez egyen van, viszont a tolató vili másikon.

Pitecus engem sem hivott.... Mindegy, ugyis van arrafelé dolgom, kinézek a pályára....
Holnap? Én uyg fél 10-re kimegyek már, merthogy nevezés meg ilyenek...

Valami taláka előtte?

Nekem csak a kocsit kéne kicsit kirámolni, mert kezdenek ellepni a Mcdonadsos és csokis papirok... Az egész folyamatot te inditottad el azzal a kolával... A kóla is megvan még :o)

Előzmény: MrMaster (448)
MrMaster Creative Commons License 1999.10.30 0 0 448
Kesz a valtom!

A kurva annyat! Nincs meg beallitva a kulissza es kibaszott nehez megtalalni a fokozatokat....ma megprobalom beallitani.... + nincs feklampam, belso tervili is elment, tolato lamp, fenykurt, es duda..... {valoszinuleg 1 biztositekon vannak.... :) }

Ezt ma megproszalom megcsinalni aztan holnap lesz nemulass.......

pitecus nem hiv.....pitecus nem hiv......pitecus nem hiv.....

ugy megy mint a huje...orom volt a ceges suzuki utan atulni... :)) Micsoda kulonbseg!!!!

ADM? holnap? hol mikor?

Tabasco Creative Commons License 1999.10.30 0 0 447
Szasztok!
Átevezek ebbe a topicba is.

Eule:
A skoda fűtésén a legegyszerűbb tuning ha aláfekszel
és megnézed ,hogy a bowden ki tudja-e nyitni teljesen
a fűtéscsapot! Lehet , hogy megnyúlt.
Na meg a légtelenítés..

Adm & hzolee:
a skodán is található röpsúlyos szabályzó!
Az eloszófedél alatt a vákuumos szabályzó alatt
található meg. A rugók néha megadják magukat.

Adm Creative Commons License 1999.10.29 0 0 446
Köszi a választ NAGU! Amugy én sem értem, hogy igazából miért jó, ha nagyobb az előgyujtás, de tény, hogy jobb. Már lassan két éve, hogy beszereltem egy optoelektronikus gyujtást, utána fülre belöttem a gyujtást. Utána egy évre rá a föfékhengerem megadta magát, és a szerelőbácsi, mikor mentem a kocsiért, mondta, hogy beállitotta a gyújtást is, mert hogy baromi nagy volt (18 fok) . Ok, beleültem az autóba, hááát, észrevehetően lomhább lett. Aztán gyújtás maradt, de most mondta egy szerelőemberke, hogy ha nem csörög, akkor nyugodtan rakjak rá jó kis előgyujtást. Szóval asszem holnap 10 es vagy 8 as kulcs, aztán.... :o)
hzolee Creative Commons License 1999.10.29 0 0 445

én se értem, főleg, mivel a vákuum (plusz a röpsúly, LADA) NÖVELI az előgyújtást, ezt magam ellenőriztem stroboszkóppal. Hiszen ha csökkentené, minuszba menne a gyújtás FHP elé!

És miért jó a 15 fokos előgyújtás? Én ha túl nagyra (10+ fok) teszem, csak csörög és nem csinál semmit. Ha túl kicsire teszem, nem csörög, és nem csinál semmit. Ha jól van beállítva, akkor MEGY. :)

NAGU Creative Commons License 1999.10.29 0 0 444
>(ugy látom, a szombaton egy kis gyújtásállitás megy egyebek lesznek szükségesek... előgyújtás rulez :o) (csak aztán jó irányba tekerjem... tényleg, hogy nőjön az előgyújtás, oramutatóval megegyezően vagy ellentétesen kell forgatni? )

Az elogyujtast az elosztofej oramutato jarasaval ellentetes iranyba valo tekeresevel lehet novelni.
Mondjuk szamomra kerdeses, hogy ha nagyobb elogyujtast allitassz be, attol miert lesz jobb. Ha jol ertelmeztem az irodalmat, akkor a vakumos elogyujtasszabalyozas ugy mukodik, hogy ha nincs terheles a motoron, akkor noveli az elogyujtast. Ezert nem ertem, hogy nagyobb elogyujtas tuning szamara miert elonyos, pedig mar mas is javasolta ezt korabban.

Előzmény: Adm (426)
Eule Creative Commons License 1999.10.29 0 0 443
Ezt a sok szóismétlést! Hiába péntek van... :)
Előzmény: Eule (442)
Eule Creative Commons License 1999.10.29 0 0 442
Adm!

Azért birja a dolgokat, bár tényleg egy-két dolgot már kissé nehéz kapni hozzá.
Főleg extra dolgokat! Majd megnézem bontóban! (Csak törnek ezek is......)

Előzmény: Adm (439)
Adm Creative Commons License 1999.10.29 0 0 441
GFF a Vento.... :o) Meg 884 meg ilyenek... Ha valaki elakarja adni nektek, nehogy megvegyétek :o)

Na én is L, aztán majd este jönni vissza dolgoz... tiszta balkán :o(

Előzmény: kishal (440)
kishal Creative Commons License 1999.10.29 0 0 440
GKF es nem GFF, amugy meg ha meg kozuti forgalomban van, az maga a koz es eletveszely, legutobb mikor lattam, eleg csunyan meg volt nyomva.. :o)

Amugy jo hetveget, remelem vasarnap talalkozunk, en most L.

Előzmény: Adm (437)
Adm Creative Commons License 1999.10.29 0 0 439
Dacia? Wow! Eszembe nem jutott volna... Manapság már elég ritka autó, nem sokat látni belőle....
Előzmény: Eule (438)
Eule Creative Commons License 1999.10.29 0 0 438
Adm!

Semmi titokzatos márka: Dacia.
Most erre telt... :( De régebben sokat skodáztam azért vagyok a fórumon!

Előzmény: Adm (431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!