Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3695

Jó vásárt csináltál, rendben van így.

A horgonyhoz 6 mm-es kötelet javasolok - még akkor is, ha ránézésre a vékonyabb is elég lenne.
A használatban viszont a 6-os a minimum - amivel nem eszed meg kezed-lábad a gubancokkal.

Jaaa - és most ne rőkönyödj meg: 10 méter kell, hogy frankó legyen. És nem azért, mert 10 méteres vízen fogsz járni, hanem mert a horgony csak fektetve hatékony - ahhoz kell a 10 méter. Majd egy zacsiban tartod az egészet.

Ilyen kötelet 65-100 Ft körüli méteráron kapsz - nagyon jóminőségűt.
Vas és háztartási boltban kell keresni - mert ugyanaz a hajósboltban 400. Métere.
.
Előzmény: temprás (3694)
temprás Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3694
Igen 1.5 kg-os, ahogy javasoltad.
600-600 ft volt a vasmacska 1750Ft.
Korrekt cég, a kiállitás miatt csak pár nap múlva tudtak postázni erről értesitést is kaptam.
Előzmény: GPS (3692)
GPS Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3693

Tényleg nem vásárolni szeretnénk most - de azért nem árt tudni, hogy "hogyan is áll a bél" a bódé-piacban?

Jellemző azért a magyar bürokráciára, hogy egy lakókocsi-papír ugyanannyit ér - mint egy lakókocsi.

Ha egy fasza bódé 250-300 (mint olyan) - akkor ha van hozzá papír !!!! - akkor 700.

Hiába na, ez egy "papír-ország" ahol a legfontosabb az Állami Hivatal és a Bürokrácia !
A többi csak utána jön. Vagy utána se - mint ahogy a dolgok alakulása mutatja.
.
Előzmény: Crvoyager (3688)
GPS Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3692

Ez remek vásár volt, csupa hasznos dolog. Az árak érdekelnének azért.

A merítő "normál ára" 495 Ft, a lobogóé is pont 495 HUF - igaz, a Lidl-ben van mindig akció rá, általában márc. 15-e előtt.

A horgonyt olyan 1,5 kilósnak nézem...ez az ősszel még 1.800 volt.
.
Előzmény: temprás (3690)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3691

Köszönöm a választ!A közteresnek mit kell mondani?Vagy egyszerűen letámasztom és kiveszem a kereket,hogy defekt van 3 napig?Mondjuk meg kell várnom a hétfőt,mert vasárnap nincs gumis...))

Abban a Falle áruházban voltunk tavaly.Azt megmondom nem kicsi a választék!!!

Előzmény: Crvoyager (3682)
temprás Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3690
Szép jó reggelt mindenkinek!
Caerleon ment a e-mail.
Szombaton végre bekötöték a netet, most majd próbálok én is aktívab lenni.

A védelemhez anyit szeretnék hozzá szólni, hogy az elriasztásnak látom én is értelmét inkább, mert ami nincs lebetonozva azt elszokták vinni.

Megérkezet a kis háziállatom, amikor mondtam a Fiamnak bután nézet rám.
Meg egy két köcöléket is rendeltem már hozzá.
Gruau Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3689
Hali !!
GPS-el nem szekeret keresünk nekünk má van.Azért szoktuk átnézni a kinálatott hogy nagyjából tudjuk milyen árakon vannak.
Vannak olyanok akik még lakókocsi vásárlás előtt vannak.Itt szoktak érdeklődni.
Előzmény: Crvoyager (3688)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3688
Jó reggelt, mihez kerestek szekeret?

A bajai magasságban voltam egyszer, de a túloldalon, csak nem ugrik be a neve, beszélek a haverral, hogy mi volt a neve. Emlékszem arra már homokosabb a part egy egy jó homokpad olyan mint a tengeren.
Előzmény: Gruau (3685)
GPS Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3687

Mondom én, hogy lenne mibe válogatni - méghozzá akár "emberi" áron is.

Hát, én most már ezt a szezont mindenképp végigcsinálom a KNAUS-ommal (ha már megvettem) - gyüjtök vele egy kis tapasztalatot - oszt jövőre lehet váltok.

Az biztos, hogy az én telepítős üzemmódomban tökmindegy lett volna, ha mondjuk akár 5,5 méteres és akár duplatengelyű is lenne.

Ezért úgy döntöttem, hogy a klimán és apróbb javitgatásokon kívül nem nagyon fogok "nagyot alkotni"...és főleg "nagyot költeni" rajta.

Különben is pont elég most amivel a kampesz szorongatja a tökömet - mármint hogy a május 1.-i telepítésig - legyek már oly szíves lecsengetni az egész szezonra szóló negyed millát.

Bár, erről szeretnék még némi magaszszíntű, kétoldali tárgyalást folytatni a bérlővel - kivált, hogy (ha igaz, akkor) - a barátnőm némi üdülési csekkre is várományos...ami a tavaly viszont június közepén jött meg.
.
Előzmény: Gruau (3686)
Gruau Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3686
A tegnapi termésből,ez a Chateau corsar sem rossz annyira egy kicsit az oldalán van meg törve kis munka ráfordítással az is javítható.
150ezer nem sok érte, ha meg nézzük hogy gázfűtésessel hűtővel konyhával ellátva,ha ezeket meg kéne venni bizony az többe kerülne.
Előzmény: GPS (3684)
Gruau Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3685
Jó reggelt!!
Most hamar feltetetted a termést.
Nem rossz termések a maiak. Pláne ez a 5.30-as Tabbert,kár hogy nincsen hozzá elösátor.Tabbert 5.9 contesseaz sem rossz telepítésre.
Előzmény: GPS (3684)
GPS Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3684

Azért meg kell hogy jegyezzem, hogy lakókocsi-biznic működik azért. Ezeket vélhetően vasárnap tették fel :

http://www.hasznaltauto.hu/2764358
http://www.hasznaltauto.hu/2763549
http://www.hasznaltauto.hu/2764070

http://www.hasznaltauto.hu/2763240
.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3683
Köszi valami ilyet keresnék csak,Bajától lefelé.
Előzmény: Crvoyager (3678)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3682
Szóval ausztriában váltani kell a helyet mert ha jól tudom 1 nap de benzinkútnál shoppingok parkolói ha szolid az ember 2-3 nap is megoldott. Azonban ha Bécsbe akarsz menni és nem nyáron akkor áprilisban három négy éjszakát eltölthetsz a Falle áruház (ez egy lakókocsis kempinges óriás áruház) szülinapi hét végéjén, teljesen megengedett igy is hirdetik. Szétnézel náluk mert olcsó és ott lehet hagyni a cuccost és irány Bécs.

A csúcsom a balcsin zamárdiban két hét volt, A kocsitól 15 méterre volt a szabadstrand melegvizes WC blokk. Tiszta mint a kempingben. Mindíg többen vannak lehet haverkodni és egymás cuccaira is vigyázunk. Elvileg éjjel tilos de némi furfanggal a közteresek sem tudtak mit csinálni.

Miskolc tapolca hosszú hétvége sok nagy parking, Pápa szintén, a csepkő barlangnál lévő rész már nem megy, mert csak nappal lehet benn lenni éjjelre el kell hagyni vagy a kempingbe bemenni. Bogácsi fürdőnél fizetős parkoló és annyi.
Előzmény: Törölt nick (3681)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3681

Jó estét!

Amikor termálnál parkolózol akkor azt úgy kell érteni,hogy a termál előtti parkolóban?Pl. a pápaiban elmész a hátsó részre és senki nem szól egy kukkot se?Ilyenkor hány éjszakát mersz 1 helyben maradni?Ausztriában is játszottál már ilyet?

Előzmény: Crvoyager (3678)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3680
És amikor rosszabb az idő akkor ilyenekt láthat az ember. Pilismarót
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3679
halihó ezt az ötszögletű küty-müttyöt nem fotóznád le, hogy ilyen megoldás. nekem alapba ez az 1500 ft-os alko kulcsos zár van a fej karjába. Ad hoc lopók ellen talán jó de aki akar valamit és nem hülye annak kb 2 perc.
Előzmény: GPS (3676)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3678
Szóval a dunamentét mostanában inkább csak a dunakanyar visegrád, Pilismarót és Esztergom búbánatvölgy valamint az ipolyt jártam, járom kb 15 éve szigorúan vadkempingben talán kivéve Pilismarótot, ahol van egy kempingező hely árammal helypénzzel wc, tusoló cseho komforttal. Modjuk ide szezon elején szoktunk mintegy idény nyitóként lemenni, mert akkor még fizetni nem kell.

Tavalytól gyakorlatilag havi 1-1.5 hetet a búbánat völgynél lévő Csenkei ut dunai végére járok. Itt nagyon alacsony és sekély a viz, szinte sodrásmentes úgyhogy az aprólékok 3 és 5 évesek is vigan fűrödnek benne. Legfőképp az szükitette be mozgáskörzetemet, hogy a kéttengelyes lakót nem könnyű a fák közé berakni meghát hosszú és több előző helyen egyszerűen odaveri a rudat vagy a seggét.

Lopás soha nem volt bár alapvető szabályokat betartok, mert este összepakolok és van egy ilyen elemes kis mozgásérzékelős riasztóm amit az elősátorba teszek és vinnyog ha esetleg betévedne valaki. Néha kutyát is viszek igy az elrettentő.

Magyarországon parkolóztam a Balatonon, Miskolc Tapolcán Csepkö barlangnál illetve mi is járunk egy két MCCC találkozóra és termálba Hódmezővásárhely Hajdúböszörmény Pápa Cegléd, de sehol nem volt rossz tapasztalatom.

Külföldön csöveztem Szlovéniában, horvátországban és Olaszországban. Az Olasz volt a legrosszabb, ott délről érkezettek laknak a parkolóban és direkt a külföldiekre mennek. Nekem a parkolóban nem de a parti parkolóban a kocsit kétszer törték fel egy gübbedt mobilom bánja.
A parkolóban csak a magára hagyott kamiont törték fel, de azt kipakolták.

Szóval néhány dunai kép a csend a nyugodság és a természet, kell ennél több a tunyuláshoz:
Előzmény: Törölt nick (3674)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3677

Biztonság: pár kempingben már megfordultunk, de eddig ( kopp-kopp ) nem tűnt el semmink. A sátrazós, majd a sátras utánfutós korszakban sem. Lehet eddig csak szimplán szerencsénk volt ?

Már érkezéskor, ahogy leakasztom a lakót, jönnek a közelben lévők szó nélkül segíteni tolni, helyreigazítani. Ez működik itthon-külföldön egyaránt, oda-vissza.

Kempingben ( legalábbis amerre mi jártunk ) pár óra alatt összeismerkedtünk a szomszédokkal, az "utcában" lakókkal. Ha később idegen lenne a lakók környékén, egyből feltűnne. Legutóbb pl. az utcácskánk elején egy német nyugdíjas pár volt, este, ahogy mentünk vissza a fürdésből a lakóhoz, szólt, hogy de. fél 11-kor egy ez és ez a rendszámú autó beállt a placcunkra az autó és a lakókocsi közé, kiszállt egy fiatal pár, körbejárták a lakót, bekopogtak, válasz híjján visszaültek, és elmentek.

Megköszöntem az infót, majd tájékoztattam az öreget, hogy tudok róla, unokatesómék a környéken nyaralnak, gondolták felkeresnek minket, de mivel nem találtak meg minket a kempingben, ezért utánunk jöttek a fürdőbe.

Unokatesómat a kempingből kifelé menet megállították a recepción, felírták az autó rendszámát és a neveiket, valamint rákérdeztek, hogy kihez jöttek, miért távoznak ilyen gyorsan.

Útközben volt, hogy párszor aludtunk a lakóban, mindig benzinkút parkolójában ( Csehország, Németország, Ausztria ). Volt, hogy éjszakára a fellépő kint maradt a lakó előtt, senki sem vitte el.

Voltunk pár kempingben, ahol egész jól be volt kamerázva a bejárat-kijárat, a parkoló és a főbb utacskák. Biztos megvan az oka, hogy miért.

Vadkempingezésnél, esetleg közterületen huzamosabb ideig történő parkoláskor valóban szükség van fokozott védelemre. Ilyen esetekben elgondolkodnék a vonófejzár mellett a kitekerhető lábak visszatekerésének valamilyen blokkolásában.

4 láb lent a földön már elég macerássá teszi a vontatást :)

Az igazsághoz tartozik, hogy mi inkább termálfürdők közelében levő kempingekbe járunk, itt megtalálható minden korosztály, és bőven akad mindentlátó nyugdíjas :)

Balatonpart, tengerpart biztosan más, ott inkább a fiatalabb korosztály van többségben, nincs tapasztalatom, hogy viszonyulnak egymáshoz, figyelnek-e egymásra.

Lakóban van egy kis széf bankkártyának, útleveleknek, készpénznek. Egyszer történt, hogy a jópár napos rossz idő miatt mindenki szedte a sátorfáját, a környékünkön 2-3 lakó maradt. Mivel együtt mentünk pancsizni mind, ezért amíg mind elvoltunk, a recepción béreltünk széfet, oda raktuk be a motyónkat, míg vissza nem értünk.

Minden héten járok egy furgonnal Németországba. Ha fáradtnak érzem megem, kiállok egy benzinkútra, ha lehet, a kamionok közé ( ők is figyelnek egymásra ), alszom egyet. Eddig nem volt semmi zűr ( ponyvavágás, fülkefeltörés ), az alapvető dolgokat betartom: laptop, navi ( tartója is ), telefon úgy elrakva, hogy kintről ne látszódjon, ne csábítson senkit a rosszra.

Kollégáknak volt már ponyvavágás ( el nem vittek semmit, mert papírhengereket nem egyszerű ellopni ), de mindig kis, kivilágítatlan, kameramentes parkolókban. Én ilyen helyeken nem állok meg, még nappal sem.

Szóval lehet, hogy eddig csak szerencsénk volt, nekem személy szerint eddig nincsenek negatív élményeim, félelmem.

Találkoztunk mi is olyanokkal, akiknek a lakójába alvás közben gázt fújtak, majd elvitték mindenüket. Ezek az esetek is elhagyott, kis parkolókban történtek.

Jó helyválasztással sokminden megelőzhető.

GPS Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3676

Én - részemről - a késleltetésben és az akadályoztatásban hiszek.

Hiszem azt,, hogy ha az ember nehezen hozzáférhetővé, hosszadamasbbá, macerásabbá vagy zajosabbá teszi a rablási kisérletet - az az esetek döntő többségében, ennyi már elég is.

Azért hiszem ezt, mert az esetek túlnyomó részében az elkövetők nem virtigli, jólképzett és jólfelszerelt, szervezett bűnbandák....hanem ötletszerüen, gagyi eszközökkel próbálkozó kistolvajok.
Állítom, hogy a 90%-a ilyen.

Gyönyörűek ezek az Al-Ko vonófej-zárak.

De azért megnézném hogy mihez kezdenének a tolvaj-urak egy egyszerű, edzett, forgópohárba sülyesztett 5 szögletű 10-es csavarral, amelyik a golyó helyére van besúvasztva - úgy, hogy sem a fűrész, sem a flex nem fér hozzá...ráadásul alá is kéne feküdni, hogy lássák egyáltalán.
.
Előzmény: patyi63 (3675)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3675

Szép napot !

Szóval ebbe a mit lopnak hogyan védjem meg témába, úgysem tud senki okos lenni.

Amit akarnak azt elvisznek,de nem lehet mindig úgy élni hogy az ember parázik,mert van kocsija,lakója,hajója,motorja,bringája.....stb.

Az alapvető védelmet meg kell adni,a többi a szerencsén múlik hogy a miénk lesz-e a következő áldozat.......sztem.

Előzmény: GPS (3669)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3674
Engem érdekelne a dunai kemping kicsit bővebben, ha lehet akár magánba is .
Előzmény: Crvoyager (3670)
GPS Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3673

Ezt nektek mára:

http://www.hasznaltauto.hu/2762163
http://www.hasznaltauto.hu/2762058
http://www.hasznaltauto.hu/2761413
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3672
Őrség a vizbe a hajóra, akkor nem töled hanem veled lopják el.

Az őrzésnek inkább elrettentő ereje van de ha valaki nagyon megátalkodott akkor is megpróbálja. Hajóm ugyan nincs de csónakból pecáztam egy időben a dunán és hónalj magasságig bementem a vizbe hogy kikössem az alu csónakot. El nem lopták de a tároló rekeszt amit direkt nyitva hagytam hogy ne feszítsék fel értéket remélve teleszarta valami kedves spori. szóval sajna ilyenek is vannak köztünk csak azt tudnám hogy jutott be és pont ott kellett neki kullantani.
Előzmény: GPS (3664)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3671
Nagyon jó kép, de ki az aki nap mint nap bújkál hóba fagyba hogy felrakja. Ja és az asszonyállatról nem is beszélek, aki elfelejti hogy rajta van és elindul.
Előzmény: GPS (3661)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3670
Köszi de én totyogós vagyok nyolcvan kilencvennél nem megyek többet, úhyhogy eddig biztos azért nem zavart annyira, hogy himbilimbizik.

Az adriásoknál láttam a karaván kiállításon egy újabb alko rendszert, amikor a kereket fékezi vezérli valami. kb 500-800 ezerbe kerül ismeri valaki?

Azért kérdezgetem, mert az új lakóm kb 1600 kg nameg amennyit az asszony belelomoz, lehet megérné rátetetni.

Kedves Transvan miért is nem jönnél velünk kempingezni, mi nem lopni akarunk csak kisebb nagyobb ismerettel rendelkezünk a zárak kinyithatóságáról. Szerintem mindketten a kergetői oldalon vagyunk.
Egyébként kop-kop a dunán vadkempingezek sokat és még soha nem piszkálták a lakómat, pedig időnként egyedül marad.
Előzmény: Transvan (3633)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3669

Dehogynem....az őrzés benne van a kikötőbérleti dijban - ami az idén úgy 500 ezer körül jár egy közepes hajóra. Nyugi, nem ettem meszet odavinni, bóján tartom.

Az "őrzés" azt jelenti, hogy van egy bácsi, aki a sorompó melletti bódéban szundikál éjszaka és felemeli a sorompót ha jönne valaki.
A hajók onnan 300 méterre vannak - különben sem merne odamenni éjszaka.
Na hallod, az ő korában?

Van éjjeliőr? Van. Ez a lényeg, kéremszépen.
Nem igaz? Formailag legyen rendben - mint sokminden ebben az országban.

Van izzókészlete? Van. Ki tudja cserálni ha kiég? Ugyan kérem, még a szerviz is csak kinlódva. Nem számit - a forma a fontos.

Ezelőtt 3 évvel szarrálopták az északi part összes kikötőjét.
Egy fickónál találták meg az összes cuccot egy panellakásba bezsúfolva - Veszprémben. Na, ennyit ér az őrzés....ha kérdi valaki.

A biztosító meg nem biztosít ilyesmit - pontosabban nincs embere, aki el tudná dönteni, hogy mettől-meddig. Külső szakértő kéne, egyedi kockázatelemzés, ilyesmi.

Minek törjék ezen a fejüket - amikor nulla fejtöréssel is egymillió lakást kötelezően és hivatalból "biztosíthatnak" úgymond - a jelzálog miatt ? Az a könnyűpénz...nem a hajók, vagy bódék.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3668)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3668
A kikötőben nincs őrzés?
Előzmény: GPS (3666)
Gruau Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3667
Most már nem csak a hajódért kell aggódnod most már a lakókocsiért illetve autódért is.
Nem beszélve a lakásodról. Mert ugye 4 helyen nem lehetsz egyszerre.
erre mondják, hogy az is baj, ha van, de még nagyobb, ha nincs.:))))
Szerintem jobb ha biztosítást kötsz rájuk.
Előzmény: GPS (3666)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3666

A hajót már úgyis érdemes ellopni, ahogy van....mert takaros kis hajócska az.

A test műanyagbúl van...de a többi minden az bizony "alaménijum". A 6 méteres profil-árboc, a bum, a kormányszerkezet, a 8 kilós svert...mind-mind.

Most már az elktromosságról - ha rajta hagyom az akkut, a motort, az időjárás-állomást...nahát, arról jobb nem is beszélni.

Most olyan helyet akarok kialkudni a bódémnak, ahonnan állandóan látom a bóját - nade éjjel?

Ajjaj, szar egy világ ez.
.
Előzmény: Gruau (3665)
Gruau Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3665
Má te ,hajód védelmét fontolgattod.Én még csak a bódénnál járok a védelemmel.
Szerintem nagyon fogas kérdést, tettél fel a hajód ügyében.
Miből van, a hajód anyaga?
Előzmény: GPS (3664)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3664

Kedves bódéstársak !

Hogy lássátok, hogy nem csak bódé-ügyben merülnek fel lopkodási aggódalmak - nekem a standard-parázáson túl, még az is rájön, hogy:

Mégis mijalószarral védjem meg a hajómat - hogy ne lopják le a bójáról?

Jó kérdés ez is, igaz?
.
patyi63 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3663

Ez jó,ezt már tényleg csak flexel lehetne levágni......

Előzmény: fekvőrendőr (3660)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3662

Nekem AL-KO ból búvár zagy-szivattyúm volt - azzal emeltem át a konyhai trágyalevet a pincevendéglőmből - a csatorna-szintre.

Ez egy olasz cég - de csak elismeréssel nyilatkozhatok a holmijairól, amiket ismerek. Pl egy ismerősömnek ilyen kompresszora van - kifogástalan az is.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3660)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3661

Hát igen, bízni sokmindenben lehet :-)))))

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3660
Nem tudom mennyibe kerül, az AL-KO honlapján találtam, mint ahogy ezt is: ez is tetszik.
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3659

Azért én árnyalnám a dolgot egy hangyányit. Mert NEM ugyanaz a banda az amelyik

1) Átoson a kerítésen, zsebnyi lukat vág a sátran vagy csavarhúzóval megfeszegeti a bódé-ablakot - és kotorászik hátha talál valamit - mint

2) Az a banda, amelyik vonóhorgos autóval jön és amelyik egy egész bódét képes elvontatni.

Hihetetlen roppantó és vágó kéziszerszámok léteznek - hidraulikus áttétellel a nyelükben, amelyek 5-10 apró mozdulatra - soktíz tonna roppantó és vágóerőt produkálnak - méghozzá hangtalanul.

És nem kell nagy májernek lenni hozzá...1-200 euróért már profi minőséget lehet kapni ilyenből - amelyeket eredetileg, főleg épületek és ipari berendezések acélszerkezetének az elbontásához használnak - illetve arra gyártják.
Bárki megvehet (vagy lophat) egyet.

Tehát a nagyon kitett holmik - szerintem - inkább csak szépek, mint hatékonyak.

Én inkább a kis sunyi, mokány, rejtett kis-pöcökben hiszek - amihez ha megfeszül se tud hozzáférni még a legspécibb szerszámmal sem.
Garantáltan otthagyja az ilyet.
.
Előzmény: patyi63 (3658)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3658

Én jobbára olyan helyen használom a lakót ahol vannak emberek s azért a flexelés elég nagy hanggal jár. Arra azért jó sztem hogy elrettentse a nemkívánatos alakokat.

Előzmény: GPS (3657)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3657

Jaa, boccs, láttam - csak azt hittem, hogy engem kérdezel.

Szerintem nem occsó-mulatság egy ilyen záracska....de nekem, (személyesen !) nem nagyon teccik.
Azért nem, mert a kengyele túlzottan hosszú és túlzottan ki van téve a szabotázsnak.

Vagyis úgy kinálkozik az elvagdalásra, mintha egy satuba fogott darab lenne egy tanműhelyben.
Egy ilyennek valóban 2 pillanat kell csak egy flexel nekimenni - pláne, hogy a kemény, edzett anyagot könyebb flexelni mint a puhavasat.

Én az eldugodtabb, hozzáférhetetlenebb, kényelmetlenebb helyeken lévő zárakban bízok.
Néha egy kellemetlen helyen lévő akadály többet ér, mint egy szuper-erős - de asztalon-felkínálkozó valami.
.
Előzmény: patyi63 (3653)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3656
Amit a fekvőrendőr feltett!
Előzmény: GPS (3654)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3655

Fekvőrendőr 3640-es hozzászólása s képe.

Előzmény: GPS (3654)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3654

Milyen zár?
Előzmény: patyi63 (3653)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3653

Halihó !

Egy ilyen zár mennyibe kerül ?

GPS !

Ez a mai lakó elég jól néz ki....

Előzmény: fekvőrendőr (3640)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3652

Oh, hát Balatontomajon rendszeres volt a komplekt kaja 10,50 -ért.
Euróban.
Előzmény: Gruau (3648)
GPS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3651

Ezt nekünk mára

http://www.hasznaltauto.hu/2758471
.
patyi63 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3650

köszi majd kipróbálom......

Előzmény: Transvan (3649)
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3649
mivel a kuplung megfogja,az ugy mükszik mint a fék,föleg tolatásnál veszed észer. Sajna én is észrevettem,amikor még számomra uj volt adolog. beakartam tolatni a kertbe és vagy 10. alkalomra sikerült, mondtam a barátomnak hogy nem lehetek ennyire béna (de igen)mire ö mondta oldjam ki a tetejét,s láss csodát egyböl,na jó kettöböl beálltam
Előzmény: patyi63 (3645)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3648
Mi nálunk is lesz csütörtökön, de az csak 50% engedményes lesz.
Előzmény: Törölt nick (3647)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3647
Itt 26-án lesz torkos csütörtök, de most még úgy néz ki, hogy akkor pont Németországban leszek. Aztán változhat is a menetrend, volt már rá párszor példa. Ha itthon leszek, kihasználom a lehetőséget :)
Előzmény: Gruau (3646)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3646
Mást is fogyasztottunk,nem csak cigánypecseyét.
Piát mostani árakon számolták.
Szerintem felétek is lehet, 40 ével ez elötti árakon ebédelni a hétvégén.
Néz utána!!!
Előzmény: Törölt nick (3644)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3645

Halihó!

Ezt a tolatós meg városi dolgot még nem is hallottam . Hogy-hogy nem úgy fordul ???

Előzmény: Transvan (3630)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3644

..cigánypecsenye 13,50Ft -ba került. Ott is hagytam két főre kemény 118Ft-ot.

Mi dobta meg ennyire a számlát ? Desszert, vagy a pia volt "drága" ?  :))

Előzmény: Gruau (3638)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3643

Ha nem kerülök pályára, én is 80-90-el poroszkálok, váltó 4-ben. Pályán mehet az 5 is, akkor megyek max 100-at. De a nyaralás/lakókocsizás nem arról szól hogy rohanunk :)

Előzmény: Transvan (3641)
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3642
ja mert ha megyünk akkor azért van ám suly szerintem kb 4-4500 kg
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3641
VW T4-es egyébként 80-90 között szoktam rángatni,szerintem ez az ideális,de nem vagyok meggyözödve róla ,ha bármi gebassz lenne hirtelen megoldanám ennél a temponál,inkább a szerencsén mulna
Előzmény: Törölt nick (3639)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3640
Ügyes:

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3639

Húbazz, ennyivel még nem cincáltam az enyémet :)

110-120 egyszer volt, de az autópáyán, ahogy mentem el a kamionok mellett, a légörvények megrángatták rendesen a szerelvényt. 90-100 környékén teljesen stabil minden.

Sok függ attól is, mivel húzod a minilakást. Minél közelebb van az autó hátsó tengelye a horog végéhez, annál stabilabb az egész. A régebbi autóm, egy kombi egész másképp viselkedett, mint a mostani Scenic, ami rövidseggű.

Előzmény: Transvan (3633)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3638
Hát nem semmi hogy előre fizetetnek. Mi van akkor ha valami közbe jön?
Akkor fuccs a pénzednek.
Képzeld ma 40-ével előtti árakon ebédeltem,pl., cigánypecsenye 13,50Ft -ba került. Ott is hagytam két főre kemény 118Ft-ot.
Előzmény: GPS (3636)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3637

Winterhoff van gyárilag a lakómon, egyszerű használni. Felül van egy kopásjelzője, nálam kb 4000 km után is még a maximumon van a pöcök. Ahogy a kolléga is írta, legfontosabb, hogy zsír- és olajmentes legyen a horgod.

Ha szabadban tárolod a lakót, vonófejtakaró legyen rajta, sokat véd.

Előzmény: Crvoyager (3623)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3636

Hát igen, ezt elbasztam. Na nem baj, majd valamimhez hozzákötöm a vonófejet - csak majd ne járjak úgy, mint a kiherélt szabadkai fickó.

Egyébként ma kaptam meg a hivatalos, eredeti, lepecsételt, tértivevényes szerelmetes-levelet a kampeszból...hogy mikor-mennyit legyek szíves leköhögni - ha jót akarok.

Hát szóval az van, hogy telepítésig - május 1.-ig - az egész zsével (225 k) oda kell fáradjak a kasszához.

Daliás, mi?
.
Előzmény: Gruau (3635)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3635
Már későn jössz rá. Már az is tudja, hogy hol fogsz kempingezni. aki nem is akarta tudni. Sebaj, majd kösd a lábad az ajtóhoz, ha netán álmodban nyissák ki a záradat.:))))
Előzmény: GPS (3632)
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3634
szerintem csak a zárat hagyják meg,hogy legyen mivel molyolnod :-))))
Előzmény: GPS (3632)
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3633
A különbség a következö amit tapasztaltam. a sima fejnél 100-110-nél már jobbra-balra kitér. A stabilizátorosnál 140-150-nél egyenesen ott van mögötted,nem inog,nem billeg.
Tudom hogy nem cél csak leirtam
Előzmény: Crvoyager (3631)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3632

Há vazze, hát én veletek sem megyek egy helyre kempingezni - hát ti annyira tudjátok ezeket a záras-lakatos trükköket - hogy lehet reggelre nem hogy bódém, de cipő a lábamon se lesz :-)))))
.
Előzmény: fekvőrendőr (3628)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3631
Gondoltam a mostaninál is hogy veszek rá mert rúddal együtt az is van kb 7-7.5 méter és néha igen himbálózott, amit most veszek még hosszabb de azon van. Ezért érdeklődtem, hogy ne akkor totózzak.
Előzmény: Transvan (3630)
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3630
Nincs semmi trükkje azon kivül hogy vigyázz rá mert 70.000ft. a kuplungot nem kell cserélni,a vonófejnek zsirmentesnek kell lenni, a legjobb tisztitó a féktisztitó spray,tolatásnál és városban ne hajtsad rá mert nem ugy fordul,ahogy a hagyományos,csak akkor ha nem hajtod rá. A kis piros pöcköt amikor nincs fenn a vonófejen wd-vel fujjad be akkor szépen ki-be jár. amikor felakasztod a cuccost akkor az a kis piros pöcök kijön,ha nem jön ki akkor utközben elhagyod a cuccost. Ja és a zsirzógombot néha 3 havonta nyomjad tele. Nagyjából ennyi
Vegyél hozzá zárat kb 3000 ft kicsit nehezebb lesz ellopni.
Előzmény: Crvoyager (3623)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3629
Szóval hogy bővitsem ismeretanyagodat és nem a hozzáértésedet kérdőjelezem meg. De ha érdekel a téma márpedig ha szakértő vagy kell hogy érdekeljen ez egy amerikai betőrő módszere volt, amit ilyen olyan okból nyilvánossá tett.
a lényege kétfelé kell bontani:
-minden zárhoz lehet késziteni egy master kulcsot az úgy néz ki hogy minden foga, furata egyforma magas, mély. Ehhez a mi emberünk sem tett mást csak vett egy zárat, az alapján és egy holland lapon lévő instrukciók alapján megcsinálta a master kulcsot.
-ahány tipusú zárat vesz annyi féle master kulcsot tud magának csinálni. Onnantól amig az a kulcs el nem törik kopik az összes olyan márkájú zárat nyitni tudja fogja.

-A másik akik alkalmazzák (zsiványok) némi kocogtatás és a zárban lévő lamellák összeugranak és ezáltal nyitható lesz a zár. na ezt a részt tudtam még én is 15-20 másodperc alatt megcsinálni. különbség aki ezt mutatta lakatos vénával van megáldva ezért Ő legyártotta a kulcsot magának és sajna időnként alkalmazza is.
A különbség Mo-n ezen vitatkozunk hogy lehetetlen. pl orosz rendőrségnél oktatást tartottak belőle, hogy ha zsaru olyan kulcsot talál a gyanusítottnál, amelyiknek minden foga egyforma az a behatoláshoz használt eszköz.

ha valóban az vagy akinek diplomáztad magad keress meg emilben, mert nem akarom még én is tanitani a tolvajokat. Ha megcsinálja neked a szűz zárnyitást lemondok a hősök teréről, de egy sörre meghívsz.

Előzmény: fekvőrendőr (3624)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3628
Hát ez a baj.

A helyszíni szemlén lefoglalt zárat első körben nem vizsgálják, csak előzetes szaktanácsadói véleményt adnak ki: Nem látható elváltozás.

Az előadónak ekkor kell nyomszakértőt kirendelni, feltenni a kérdéseket (és kérdezni tudni kell!), ezután szétkapják a zárat, megvizsgálják, és ezután adnak szakértői véleményt, amiben válaszolnak a kérdésekre.

Erre már lusták az exkollégák, meg drága meg stb.

Na de én már rég nem ott focizok...
Előzmény: Crvoyager (3627)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3627
Szóval nagyon szakmai a leirásod. Inkább dobom a témát ugyis meddő vita lenne én nem akarok belemélyedni és nem a szakirodalmat akarom megvitatni. Úgyis mindig elég volt a bünjeljegyzéken a nagy Z betű és az hogy hamis vagy álkulcs és a BTO sem tudta kimutatni arról meg ennyit.

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3626
Ja és a Magyar Mérnöki Kamara által kiadott Országos Szakértői Névjegyzékben a nevem alá az alábbi van írva:

Kamarai szakterületek

Aktív engedélyek

G-D-72 - Vagyonvédelem mechanikai és elektronikus eszközei (zár, lakat), Szakértő
Megadva: -, Lejárat: 2012-12-29

Átsorolás előtti engedélyek

*I-I-18 - Tűz- és betörésvédelmi berendezés, Szakértő
Megadva: 1998-12-02, Lejárat: 2003-12-02

*I-I-9 - Zár-, lakat-, vasalás, Szakértő
Megadva: 1998-12-02, Lejárat: 2003-12-02

G-D-72 - Vagyonvédelem mechanikai és elektronikus eszközei (zár, lakat), Szakértő
Megadva: -, Lejárat: 2009-07-05
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3625
Hát egy papundeklit 1983-ban nyertünk autó nyeremény könyvel. De nem vettük ki az autót, mert apámnak nem volt szimpatikus autó. Akkor már volt egy mikrobuszunk.
De ezzel, nem szándékom meg sérteni a Trabisokat.
Előzmény: Transvan (3621)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3624
Én csak a Motturás videot láttam. Ez a módszer csak akkor működik, ha előtte a kezében volt az eredeti kulcs, és a két fél másolat arról készült mintavétel után. A másik lehetőség az, hogy előtte kikapták a 7-8 zárólamellát, és tulajdonképp egy görbe drótttal is nyitható lenne a zár.
Abban az esetben, ha ennyi idő alatt egy általam odaadott original csomagolású zárral ugyanezt megcsinálja négyszer ennyi idő alatt, akkor bárkinek a Hősök terén tűzoltózenekari kisérettel ki...

Én ismerem az orszák legprofibb zárnyitóit (nem bűnözők) Ők ezt sokkal hosszab idő alatt tudják csak megcsinálni. Annyit elárulok, hogy a lamellákat egyenként kell kiakasztani, így nem megy.

A nyom nélküli nyitás a laikusok által hangoztatott baromság. Nyomnélküli nyitás nincs!!!
A nyitásnak két típusát ismerjük nyomtanilag: roncsolásos- és roncsolásmentes nyitás. A roncsolásosról nincs mit mondani, az látszik. A roncsolásmentes vagy másnéven finomnyitás nem látszik, de a zár belső elemei hordoznak olyan nyomokat, mely a nyitóeszközre utalnak, illetve annak azonosítását is lehetővé teszik.
Alaptétel: két fizikai tárgy egymásrahatásakor nyom keletkezik. Azt, hogy ezt hogy tesszük láthatóvá az hosszú elemzést igényel. Lásd krimináltechnika második lecke: a nyomok osztályozása.
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3623
Szóval tulajdonképpen amiért idekeveredtem az az, hogy hagyományos vonofej után a most vásárolni kívánt lakókocsimon vonófej stabilizátor lesz. Abban mi a tapasztalat a ferodó betéteket mennyi időnként illik cserélni,mennyire tartósak. van e valami trükk a helyes beállításhoz.
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3622
Már nem éri meg, a GPS nyomkövetéssel foglalkozni?
Én a villamossági szerelőtől hallottam, hogy már van rá mód blokkolni a nyomkövetőt.
Előzmény: GPS (3608)
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3621
Nem mondod,hogy nem volt,szinte mindenkinek volt,
Előzmény: Gruau (3619)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3620
Látom te hitetlen vagy én meg a saját kezemmel nyitottam az ötcsapos biztonságit a harmadik próbálkozásra. A velem szembeülő gyakorlott manus meg kb 5 10 mp alatt.

Na mindegy de azért megemlitem azt is hogy úgy nyilatkozott hogy minél drágább és profibb a zár illesztése annál könnyebb kinyitni.

Namost ha visszatérünk a lakókocsinkhoz annak zárját kb egy nagy csavarhúzóval kinyitja az ember úgy mintha simán nyitni akarod, mert olyan gyenge.

Előzmény: GPS (3618)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3619
Volt minöség az biztos.Még jó hogy nekünk nem volt papundeklink.
Előzmény: Transvan (3617)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3618

Igen, ezek szórakoztató kis videók....csak nem sok közük van a valóvilághoz.

Mondhatni kunsztok, mutatványok....mint mondjuk egy bűvészmutatvány, vagy ilyesmi.

Már az is nehezen elképzelhető, hogy ha egy lakás ajtaján egy ilyen zár van - akkor majd odaül a hiper-képzett mutatványos-szakember és ott jegyzeteli negyedórákat a kombinációt - a kiterített szerszám és alkatrész készletével.

Ilyen eshetőség ellen védekezni kb. egyenértékű azzal a valószínüséggel, mint 6-8 méteres villámhárítót szerelni a bódé mellé - mert hát sose lehet tudni, ugyebár.
.
Előzmény: Crvoyager (3616)
Transvan Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3617
Nem ide tartozik,de a kedvencem

http://www.youtube.com/watch?v=tRX7E0yZxh0
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3616
Egy
http://www.youtube.com/watch?v=4kShkZLfooY&feature=related

Mottura zár nyitása:

Szóval ennyit,hogy hogyan lehet a tuti zárat kinyitni,anno orosz nyelvű volt az a videó és abban volt multi look váltózás stb is, szerintem itt van az is a videok között.
Előzmény: Crvoyager (3615)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3615
Itt van pl-nak egy komolyabb cisa zár linkje:
http://www.youtube.com/watch?v=ZIbE646cdlg&feature=related
Előzmény: Crvoyager (3614)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3614
Kedves GPS!
Csak azért hogy a kételyeidet eloszlassam hogy hogyan lehet 15 mp
egy zárat kinyitni nézd meg ezt. nem a tolvajok oldalán állok.

http://www.youtube.com/watch?v=pAwCPTkSyZk&feature=related

bár azt nem találtam meg amit akartam és anno az interneten találtunk.

Az egy olyan video volt, melyben a multi loock váltózárat,ajtózárat sima elzet,cisa stb nyitják.

ezt a módszert itthon is alkalmazzák, mivel tanulékony a magyar. Minden zárhoz tudnak csinálni egy bumping kulcsot (minden fog azonos magasságú), amit ha enyhén ütögetsz összerázkódnak a csapok és nyílik. Egyszer saját kezemmel is kipróbálhattam, mert találkoztam egy manussal aki ilyen kulcsot tudott csinálni. Elmondom hogy jómagam kb 20 mp alatt kinyitottam vele az elzet zárat. a módszer másik lényege a tolvajok szerint, hogy nem hagy nyomot a zárban. Bár ezt ők is rosszul tudják.

Előzmény: GPS (3610)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3613

Nem az a baj kollega. Az a nagy baj, hogy már fogalmam sincs hol lelhetem fel azt a kisiparost - aki a trükkös-csavarokat gyártotta.

Annakidején minden biztonságtechnikai kiállításon részt vettünk, a BNV-n - és ott állított ki az öreg.
Istenbizony, vennék most tőle egy-két szettet....különböző méretben.

Az öregnek is volt olyan demo-asztala az összes létező szerszámmal - hogy próbálják meg kinyitni a csavarját.... bárhogy is.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3611)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3612

Aha, szép. Biztos lenne nekem is - ha többször belefutottam volna.

Ez a kávéfőzős sztori csak 1 hónapja történt - de ha beveszem még a kefét más masinával is, akkor biztos veszek én is egy ilyen "trükkös-készletet".
Előzmény: fekvőrendőr (3611)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3611
Ilyen BIT készletem van, csak az a Y alakú izé nincs benne.

Előzmény: fekvőrendőr (3609)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3610

Akkor egy nyelvet beszélünk...csak nem tettem idézőjelbe a "szuper-ász" autótolvajt.

Egy nagy lófaszt tudnak ezek egy közepesen komoly zárat is egy hajtűvel kinyitni.

Nekünk az üzemben olyan volt (izraeli) hogy a toll egyik lapján random-fogazat (a lapján, nem az élén!)...a másikon meg egy meanderes, bemart pálya, amibe egy tapogató végigment és közölte, hogy jó a profil, mehet a nyitás.

A forgalmazó cég 5 ezer amerikai dollárt tett be egy dobozba (ez Ro-ban nagy pénz volt akkor) - és bárki vihette, aki bárhogy (akár fúrással is !) ki tudja nyitni.
A savazás nem jött szóba, mert tiszta inox volt az egész szerkezet.

Több mint 100-an próbálkoztak - szakemberek is - de ugyan már.....

Jaaa: 100 dollár környékén volt ez a betét, fogaskerekes volt és 5 darab kulcsot adtak hozzá - mert sima kulcsmásoló géppel másolni nem lehetett.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3607)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3609
Ilyen BIT készletet mindenféle villás, háromszögű, kifúrt, befúrt csavarhoz a Corában vettem, tán kétezer forintért. A múltkor is láttam készletben valamelyik barkácsáruházman. Ez az általad leírt csavar nekem, Moulinex elektromos késben volt, és csak a szervíz tudta nyitni. A régi Nokia töltőkben meg háromszög alakú csavar volt, mint aMercedes jel belsejében, na azt már tudtam javítani, mert ebben a filléres készletben mindenféle van.
Előzmény: GPS (3604)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3608

5 évig üzletszerű GPS nyomkövetésből éltem - innen a nickem is. 1.550 előfizetőm volt és kb. 900 riasztásom 5 év alatt.

És 7 megtalált és visszahozott autóm és egyetlen-egy darab !!!! elveszített - amiről később kiderült, hogy benne volt a gazdája is - egy lizing-csalás kapcsán.

Soha - egyetlen egyszer nem volt olyan, hogy blokkoltak
- pedig velem 2 részről is megtehették volna - ugyanis az adatközlésem GSM-alapú volt, az is elég sérülékeny.

Egyébként GPS blokkolásra azonnal jelzett a rendszer - GSM blokkolót meg soha nem használ a banda - mert fél teló nélkül maradni. Ez a tapasztalat.
.
Előzmény: Gruau (3605)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3607
Teljesen egyetértek, kivéve a szuperász tolvajdologgal. Ezek kivétel nélkül mind kamuk, az újságírók találják ki úgy, hogy hallják valakinek a szövegét, és ezt adják a szuper bűnöző szájába. Ezeknek ujságíró még a közelükben sem volt, de a legtöbbnek rendőr sem.

Vagy tíz éve a Kék fényben egy lesittelt barom azt mondta, hogy minden zárat ki tud nyitni. Én olyan területen dolgoztam akkor, hogy ennek a zöngéi is nálunk csapódtak le. Mindenki majrézott, az öregasszonyok hordákba verődve nemtek a Yardra sírni, hogy már mindennek vége, hiszen a TV is megmondta...
Felvettem a sajtósokon keresztül a kapcsolatot Juszt úrral és kértem, hogy csináljon egy riportot, lemegyek a Csillagba, viszek nem mis túlbonyolult zárakat, és kifejezetten zár nyitására készült profi eszközöket, aztán lássuk mit tud az ürge.
Úgy nézett ki, hogy lesz riport, aztán J. úr jelezte, hogy az ürge nem vállalja. Mondtam, hogy nagyszerű, ezt kérem főműsoridőben az adásban két mondatban közölni. Erre azóta sem került sor.

A másik. Biztos hallottatok a zár "savazással" nyitásáról. Ez is egy őrült feltaláló önmenedzselése során került a köztudatba a TV-n keresztül, és azóta nem lehet kiirtani. Ha bementek a zárboltba adnak nektek saválló betétet, de csak Magyarországon. Érdemes rákeresni,hogy magyar honlapon találsz "savazás ellen védett" betétet, és az egész világon sehol máshol. Szóval a bűnügyi tudósításokat hatalmas fenntartással kell kezeni!
Előzmény: GPS (3603)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3606
Általában angol cuccoknál van,ilyen érdekes háromszög fejű csavar.
Előzmény: GPS (3604)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3605
Az egyedi tervezésű lopás gátlót mindig nehezebb rájönni.
Általában amit a kereskedelemben árulnak, azon gyakorolnak. De ami egyedi azon nem nagyon van ideje.
PL, GPS nyomkövetők sem érnek semmit. Mert már árulják a neten5000-ért, ami meg zavarja jeladást.
Előzmény: GPS (3603)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3604

Emberek ! Bontott már ki valaki olyan kávéfőzőt, amelyiknek az aljában, 1 centi mélyre sülyesztve biztonsági csavart raktak?

Ez olyan csavar, amelyik messziről csillagfejűnek néz ki - csakhogy a közepében van egy kis csap.
Tehát csak olyan csavarhúzóval lehet nyitni, amelyiknek a hegyében egy cca. 1 mm-es átmérőjű fúrat van - különben nem megy be a hornyokba.

Lefúrni sem lehet, mert a csap kiáll a csavarból - tehát a fúrónak nincs mibe belekapjon.

Nekem elég szép szerszámkészletem van - csináltam is már ezt-azt életemben - de ezt fel kellet adjam.
Majd átalakítok egy csavarhúzót...de nem lesz könnyű 1 mm-es lukat fúrni a végébe, az fix.

Na kb. így van ez a lakókocsi védelemmel is. Megoldható a feltörése...de...
.
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3603

Én aztán tényleg nem vagyok paranojás - de cseppet sem ámulnék a csodálkozástól, ha egyszer a 100 éves bódémat nem találnám a helyén.

Sőt, meg is érdemelném - mert a mai napig a kisújamat sem mozdítottam a védelmére. Egy vonóhorog kell - és már vihetik is.

Az ilyen beszélgetéseknek egyébként az szokott véget vetni - hogy mindig van valaki, aki azt mondja, hogy "bármit is kitalál az ember...úgyis szart ér, mert létezik valahol-valaki, aki azt is fel tudja törni"

Csakhogy a nulla védelmü kérót nem az a "valaki" fogja speciális tudással és eszközökkel feltörni - hanem az első, arra-tévedő, tanulatlan kistolvaj. Nulla védelemmel - ez neki se jelent problémát.

Egy titkos-interjúban egy ász-autotolvaj banda tagja azt nyilatkozta, hogy sokkal kisebb gond és idő nekik egy speciális, ugrókódos szuper-verda elkötése - ment egy sima, rejtett gyújtáskapcsolós régi skodájé.

Értsd: sokkal macerásabb azt megkeresni, vagy átkötni - mint elegánsan, laptopról, 20 méterről, hekkelt kóddal nyitni a gépcsodát.

Ugyanígy nagyon megnézném én, hogy egy olyan "kisiparos-forgópalástú-uvegkeményre edzett-trükkös csavart" - mégis mennyi idő alatt (és főleg mennyi zajjal) nyitja ki a "nagytudású" tolvaj - az összes tudásával együtt?
.
Előzmény: Gruau (3602)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3602
Sajnos múltkori biztonsági meg beszélés dugába dőlt. Ezt a védelmi témát érdemesebb lenne, újra meg beszélni.. Amíg van mit meg védeni.
Előzmény: GPS (3600)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3601
Lehet, hogy lakni lopták el, gondolták már be van rendizve.
Szerintem egyikünknek sincsen biztonságba. Legyen az alu vagy műanyag oldalú.
Előzmény: fekvőrendőr (3599)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3600

Védekezni kell - mese nincs.

És messze nem osztom azt a nézetet, hogy "teljesen felesleges bármilyen védelem - mert úgyis mindent fel lehet törni"

Persze - csak nem mindegy hogy ki, mennyi idő alatt és mekkora zajjal-macerával?

Ilyen alapon a lakás-ajtónkra se kéne semmilyen zárat szerelni - mert azonnal akad valaki, aki azt mondja, hogy "ugyan már kérem, hát ezt a zárat XY 3 perc alatt úgyis feltöri - ha akarja".

Az ilyen piti tolvajlások 99%-át tanulatlan, buta kisbünőzők követik el - és nem képzett, technikailag jól felszerelt bandák.
Az estek döntő többségében "az alkalom szüli a tolvajt" - pont, mint ahogy a közhely is mondja.

Látták, hogy ott van, semmi gáz vele - másnap visszamentek, vitték.
De ha már legalább egy kamú-vonógolyó lett volna a fejben és egy valóban edzett lakat, vagy trükkös-csavar a kar-rögzítésnél - garantálom, most a koma nem kéne ilyeneket hírdetgessen most.

Annyira a "család-kedvence" volt az a bódé, hogy bedölt annak a dumának, hogy "mindegy hogy védekezik - úgysem ér semmit".

Ezért nem védekezett sehogy. Remek.
.
Előzmény: Gruau (3598)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3599
Szegények!
Na ezért jó a Bastei, nem alu. borítású, bár az oldalán a lécek veszélyben vannak.
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3598
Így is lehet érteni valóban.
De ha eltűnik egy lakókocsi akkor nem itt kéne hirdetni-e. De lehet hogy eredményesebb így keresni-e.
Nem kell sok ész, hogy kik akaszthatták le. Szerintem már a színesfém telepen lehet.
Az a igazság hogy mikor húzogatom, nem hagyom magára az autóval a bódét. Ha valamire szükségünk van egyikünk mindig az autónál marad.
Előzmény: GPS (3597)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3597

Most szerinted - ha ezt a hirdetést lefordítanám magyarra - akkor így hangzana:

"Szemét állatok ellopták a lakókocsinkat a Határ úti parkolóból. Jellegzetesen horpadt az ajtó felőli oldala.
A nyomravezetőnek 20 ezer Ft jutalmat és teljes titoktartást helyezek kilátásba."

Ezt kell érteni?
.
Előzmény: Gruau (3596)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3596
Teljesen igazad van benne.
Az előbb nézelődés közben találkoztam ezzel a hirdetéssel
http://www.expressz.hu/auto/lakokocsi/showAdvert11819043.html
Előzmény: GPS (3595)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3595

Szégyen, hogy ilyet betesznek a lakókocsik közé.
Szerintem, még a büfékocsiknak is más rubrikában lenne a helyük.
.
Előzmény: Gruau (3594)
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3594
Hát, ez a mai termés nagyon silány.Az a bódé inkább méhészeknek való,mint kempingezésre.
Előzmény: GPS (3593)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3593

Nade, ezredesem, legyünk már stílszerüek:

- Beszéljünk a lakókocsiról, jó?
- Persze, hisz azért vagyunk itt
- A tiédnek nem nyikorog a padlója, amikor döngölöd az asszonyt ?

Boccs, ezért is.
Előzmény: fekvőrendőr (3592)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3592
Csak nehogy úgy legyen mint a viccben:

"-Te már annyit beszéltünk a nőkről meg a dugásról, beszéljünk már másról is.
-Ok, de miről?
-Mondjuk a zenéről.
-Rendben, igazad van, beszéljünk a zenéről. B...tál már zongorán?"

Bocsánatot kérek! :-)
Előzmény: GPS (3591)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3591

...meg esetleg a nőkről. Maximum !
Előzmény: fekvőrendőr (3590)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3590
Üdv!
Csak arról lehet!!! :-)
Előzmény: Crvoyager (3589)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3589
Jaj bocsi
Sziasztok Mindenki! Itten lehet lakókocsis dolgokról dumcsizni vagy rossz helyen kopogtatok.
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3588
Hali Ők a Dethleffs márkakereskedői és van egy jól felszerelet üzletük is. Lakókocsit nem béreltem tőlük, de elég sok mindent vásároltam már náluk. Szerintem korrektek, de hát el kell olvasni a szerződést.
Előzmény: feanorthegreat (3554)
GPS Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3587

Hát fiúk, szégyen szemre, csak ennyi. És ez is milyen:

http://www.hasznaltauto.hu/2757521
.
Gruau Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3586
Jóóó reggelt!!
De nagy lett a csend.
Hová letettek............
GPS: Mai termés.........
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3585
iszugy!
Küldtem egy mailt.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3584

Nna,de most őszitén!Beszélgessünk arról a fűtésről!!!!Most TE igazándiból mennyit szerettél volna kapni érte?80-100 -at 120-at?X-ér vetted a telepítésdire való bódét amire neked teljesen felesleges ez a holmi...

Nem értelek!Na mindegy!De azt is máá később mondtad,hogy akkor azt se tudod,hogy eladó-e!Mert esetleg lehet,hogy később még jó lesz valamire!Akkor most mit is akarsz tenni vele?Szerintem dobd ki a kukába,csak tudjam,hogy melyikbe!Igazándiból engem nem érdekel a sorsa a fűtésednek,csak ne beszélj össze-vissza!Ha elakarod adni akkor enyi,ha nem akkor nem!!!És ezt mondd meg!Nem kell itt a ,,paraszthülyítés"

Nna most télleg:akkor eladó?És mennyiéééér?KP:

Előzmény: GPS (3574)
GPS Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3583

Szerintem elment.

Képzeld, a hajóstopikon - miután szóltak a kiscsajnak (mart valami ügynök-kispina hitte magát über-ravasznak, hogy odapofátlankodott) - szóval miután szóltak neki, hogy azt nem kéne - az lehordta az egész topik-társaságot mindenféle bugris parasztnak - akik nem érdemlik meg, hogy ilyen prima és kedvező ajánlatot kapjanak.

A rendkívül "kedvező ajánlat" szardiniai vitorlázás volt 5-7 ezer euró/hét tarifával !!!!.

Kedvező, mi?
.
Előzmény: Törölt nick (3582)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3582
Innen menj a francbaaaa!!!
Előzmény: geri2001bt (3579)
GPS Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3581

Na mi van olvtársak - mindenki kamperolni ment?

Na ne szomorkodjatok, mert nekem a feketeleves csak most jön - vagyis most tudom meg, hogy mikor mennyit kell leköhögjek - hogy emberszámba vegyenek a kampeszban.

Ráadásul a meló is szarul csordogál vagy egy hete.
.
GPS Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3580

Ez most itt az ingyenreklám helye, vagy mi?

Vagy ez a derék cég úgy véli, hogy nagyon ravasz dolog ingyen elcseppenteni a kereskedelmi reklámját egy amatőr-topikban?

Mondd meg nekik légyszíves, hogy ez cseppet sem ravasz és megkevésbé elegáns dolog ilyet tenni - komoly cég ilyet nem is csinál.

Más (pl. hajós) topikokon komoly felháborodást váltottak ki az ilyen próbálkozások - azért szólok.
.
Előzmény: geri2001bt (3579)
geri2001bt Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3579
Kiadó lakókocsi Rab sziget homokos tengerpartján.
Bővebb információ: http://www.lakokocsirabon.hu
patyi63 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3578

No ezt már alapból be kellene építeni.

Előzmény: fekvőrendőr (3575)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3577

Halihó!

Sztem nagyon jó dolog egy ilyen mover,egyik ismerősnek van a lakóján, s nem is nagy ördöngősség a használata. ( bár a srácnak van két helikopter modelje is )

Igaz nagyon hamar leszívja az akksit.....

Előzmény: Gruau (3571)
GPS Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3576

Hááát, az biztos hogy az 50-es években sokkal több elvtársnak volt harckocsi-vezetői gyakorlata ....csak abban az időben máshová vitték "kempingezni" az embereket.

Ott viszont garantáltan jól örzött és nagyon is fixre telepített bódék voltak :-))))
.
Előzmény: fekvőrendőr (3575)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3575
Harckocsivezetői tapasztalattal profin lehet manőverezni vele.
Ennek azért több értelmét találom:
http://www.youtube.com/watch?v=HVd73OHWuMc&feature=related
Előzmény: GPS (3574)
GPS Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3574

Hát szóval az a helyzet, hogy én láttam ezt a mover-t működni, élőben.

Így, egy futbalpályányi területen nagyon látványos és jópofa - de élőben, szűk helyen, másik két lakókocsi közé úgy betukmálni - hogy közben a szünet is szűk a sorok között....naháááát.

Szerintem azért bénázik vele minden autós-ember, mert ez más logika szerint fordul, mint a "géperejű".

Én láttam, hogy mennyire hülyét lehet kapni attól, hogy rendesen ívelnéd be a helyére, korigálsz egy kicsit az irányon - erre fel ahelyett hogy az irányt változtatná - elkezd a tengelye körül forogni. Haláli, komolyan.

Persze, rengeteg gyakorlással meg lehet szokni....nade akit én láttam......:-))))))
.
Előzmény: Gruau (3570)
Gruau Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3573
http://www.hasznaltauto.hu/2753369
Szerintem ha ezért 470+áfát kérnek,Akkor meg lehetünk nyugodva a bódéink vételével kapcsolatban.
Előzmény: GPS (3572)
GPS Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3572

Bocsika, csak sokáig melózok éjjel, oszt reggel ráhúzok egy kicsit a szunyával. Na de itt vagyon:

http://www.hasznaltauto.hu/2754039

http://www.hasznaltauto.hu/2753369

A másodikért boccs - de tényleg ez jelent meg ma a lakókocsi-szekcióban.
Gruau Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3571
http://www.youtube.com/watch?v=x0oiKXdIUkw&NR=1
Gruau Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3570
http://www.youtube.com/watch?v=xHKXp5B69tI
Gruau Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3569
GPS: Várjuk a termést!!!
Gruau Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3568
Jóó reggelt barkácsolóóók............
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3567
caerleon!
Küldtem egy mailt.
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3566
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=103593377&pageNumber=1&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&category=Caravan&tabNumber=2
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3565
Szerintem biztos a földhözcsapkodnák a sapkájukat!!!De jó nem?Utolérnék egy vonóhorgos autót és csatlakoznék hozzá.ZHa meg gyanúsra veszi akkor lekapcsolódnék aztán usgyi tovább.Ennél óccsóbban nem is lehetne kirándulni!
Előzmény: GPS (3563)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3564
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3563

Mi lenne egy ilyennel beállítani a KPM-hez, hogy "erre kérek típusengedélyt, kérem" ?
.
Előzmény: Törölt nick (3562)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3562

Jóó napot!Megtaláltam a megoldást:http:

http://www.youtube.com/watch?v=D-j7ABrvoaE&feature=related

Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3561
Ha ezeket beszereled a bódédba, akkor még a vitorlás hajódat is oda adhatod a bódé mellé ingyért.:)))))
Végén még nyersz is nem kell almádiba a helyért fizetned ez ám a piac gazdaság.:)))
Előzmény: GPS (3560)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3560

Figyelj csak: ha még egy pipec riasztót, 5,1 es zenét, vegyes (kerámialapos+indukciós) tűzhelyet, páratartalom-szabályzós mobil Climatronicot és saját áramfejlesztést is szerelek majd bele - akkor kb. mennyit kell majd ráfizessek, ha eladásra kerül a sor?

Vagy hagyjam inkább így, ahogy van - és akkor megúszom ráfizetés nélkül - azaz akár ingyen is elviszik - anélkül, hogy a zsbembe nyúlnék?
:-))))
Előzmény: Gruau (3559)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3559
Látod nem beszélve, ha még felújítod a bútorok ajtait,illetve a kárpitszöveteket
Csupa haszon lesz ez Neked.
Előzmény: GPS (3556)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3558

Én a Váradi-Karavánt ismerem személyesen - hát az egy elég normális viselkedésű cégnek néz ki.
Fűzfő bejáratánál van egyébként, a Tüzéptelep mellett.

Kérhetsz tőlük is egy ajánlatot - szép, gondozott bódéik vannak egyébként - azt láttam.
.
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3557
Szerintem még ebben a fórumban, nem nagyon van olyan, aki bérelt volna.
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3556

Hát én is azt veszem észre, hogy minnél jobban felszerelt - annál kevesebbet ér.
Nahát.
Előzmény: Gruau (3555)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3555
Nem beszélve billiárd asztalról illetve dzsakuziról.
Végén már Te fizetnél érte, hogy elvigyék a bódédat
Előzmény: GPS (3553)
feanorthegreat Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3554
Sziasztok!

Bérelt már valamelyikőtök lakókocsit a Karavándortól? Van véleményetek a cégről?
Köszi a segítséget!!!

Üdv:
F.
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3553

Szerintem is.

Ha így számol tovább, akkor egy 40-esért viszi a bódét, mindenestül...de csak ha adom a klimát is bele.

Még szerencse, hogy nem vettem meg a TV-t is, amit terveztem...mert akkor tuti nem kapnék többet 35-nél se a bódéért - TV-stül, mindenestül.
.
Előzmény: Gruau (3552)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3552

Szerintem,GPS-től vedd meg bódéstól. Egész olcsón kapod meg a számításod szerint.
Előzmény: caerleon (3551)
caerleon Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3551
15-20 a lomokkal... de adod ?
Előzmény: GPS (3550)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3550

Nahát.

Még tiszta szerencse, hogy nem a klimámat számoltad ki, hogy a 60 ezres klimát megvettem 12-ért - ez ugye 1:5, ennek a fele 1:10 - azaz 6 ezer Ft lenne, ha most árulnám.

Így gondoltad? :-))))))
Előzmény: caerleon (3549)
caerleon Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3549
a lakód újkori érték/vételár=hányados
80 000/hányados=ennyi
ennyi= ?
Előzmény: GPS (3548)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3548

Féláron eladó :-))))
Előzmény: caerleon (3547)
caerleon Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3547
adod vagy nem adod ? :)
Nemesen egyszerű kérdés :)
Előzmény: GPS (3546)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3546

Tehát akkor egy 100-as egy kályha-előlappal.

Én kicsit túlzónak (értsd: rablónak) tartom azért ezt az árat ....mert műszakilag ez egy kőbalta-eccerüségű szerkezet - mondjuk egy klimaberendezéshez képest.
.
Előzmény: caerleon (3545)
caerleon Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3545
ja http://www.karavancentrum.hu/ertekesites_felszerelesek.htm
caerleon Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3544
Truma S 3002 gáz fűtőberendezés
előlap külön rendelendő
undefined
78.790 Ft
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3543

EMBEREEEEEK !!!!!

400 EURÓ átlagárban mozognak a gázos bódékályhák !!!! De van 600-ért is.

Ezekszerint nagyon "korrekt" árat ajánlottak nekem - amikor azt mondták, hogy adnak érte 15 ezret...mondjuk egy 20-ast, de csak ha vadiúj.

Nem árt azért körülnézni, kössz a linket.
.
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3542

Nahát - én meg fordítva vagyok ezzel - igaz nekem a melóm is olyan, hogy teljesen átálltam a monitorra.

Én ha nyomtatásban kapok valamit - azonnal beszkenelem - és ha melózni is kell rajta, ráengedem az OCR-t és máris szerkeszthető lesz.

Szerintem a nagytömegű információk kezelésére a nyomtatott verzió csak egy régi, rossz vicc.
Kb. mint a kézigyalú - a lézervezérelt, CNC asztalosgépek között.

Lehet romntikus a nyomdaszag - de amikor egy 16 nagy-kötetes, 230 ezer szócikkes nagyszótár - ráfér egy féldekás pendrive-ra - az már elgondolkodtató.

A használatáról már nem is beszélve....mert pár betü leütésével előttem is van a szócikk - képpel-hanggal, mindennel.
Ennyi idő alatt nem tudnám leemelni a megfelelő kötetet a polcról - nem hogy még kikeresni is benne a szót.

És ez csak egyetlen nyelv - én meg 4 nyelvvel dolgozom. Brrrrrr.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3538)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3541
Ha kéred az ingyenes katalógust KB. hétfőre a kezedben lesz.
Előzmény: GPS (3536)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3540
Falle-ét küldik.
Előzmény: Törölt nick (3539)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3539
Ez a Kempingvilág saját katalógusa, vagy a Falle-ét küldik ?
Előzmény: Gruau (3532)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3538
Itt van: http://www.kempingvilag.hu/katalogus/index.html
Sajnos én konzervatív hülye vagyok, szeretem lapozgatni a papírt. Ha melóhoz valamit írni kell, megírom, kinyomtatom, papíron korrigálom, szerkesztem, és utánna készítem el a gépen a végleges változatot. Tudom, védd a fákat... Nekem nem megy.
Előzmény: GPS (3534)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3537
De ha netán, Netes verzióra akadsz szólj.
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3536

Jó-jó, de hol rendelgessek?
Előzmény: Gruau (3535)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3535
Sajnos nincsen,de érdemes meg rendelned. Nagyon sok érdemes dolog van benne.
Igaz ebben fogantyút, nem találtam meg még.
Arra is jó hogy az árakkal, tisztában légy.
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3534

Netes verziója nincs?

Én bevallom, nekem borsódzik a hátam a 4-600 oldalas, szuperfinom papírra nyomott, 1 évig (se) érvényes nyomtatott-katalógusoktól.

A régi cégemnél egyszer ganéztunk - és a pincéből (nem túlzok !) több mint 1 köbméter ilyen luxus-katalógust szórtunk ki...röpke 2 év kiállítás-termékéből.
Mind "le volt járva" - úgymond.

A mai világban szinte kizárt, hogy az ilyesmik után érdeklődőknek ne lenne net-hozáférése is.
És még az információkat is jobban lehet szelektálni, tárolni-összehasonlítani, mint a nyomtatott verzióból.

Nadehát - ízlés dolga, ugye?
.
Előzmény: Gruau (3532)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3533
Köszi! Én is kértem egy frisset.
Előzmény: Gruau (3531)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3532

Ajánlom ezt a prospektust. mindenkinek még annak is lakókocsi vásárlása előtt áll.
Ebben rá jön, hogy mit mennyiért lehet kapni.
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3531
Igen a 2009-es
Köszi, a múltkori linket az alapján rendeltem meg.
Előzmény: fekvőrendőr (3530)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3530
Már a 2009-est küldik?
Előzmény: Gruau (3529)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3529
Most érkezett meg a kemping világtól a prospektus. Amit múlt héten rendeltem meg.
Valóban ingyenes még a szállításért sem kellett fizetni.
Nagyon sok jó dolgok vannak benne, közel 600 oldalas.
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3528

Miért sértődnék meg? Hisz azért beszélgetünk itt, hogy egymás tapasztalatából okosodjunk valamennyit.

Elvégre itt mindenki a lehető legjobb megoldást keresi - használhatóságban, komfortban, esztétikában - és nem utolsó sorban: lóvé-ügyileg is.

Amit én mondok az enyémről - mármint hogy most úgy vélem, hogy 2 személynek elég lesz - ez egy mostani vélekedésem.
Lehet, hogy szezon végén már más lesz a véleményem.

Egyébként a luxus-kérók belső fotói szinte egytől-egyig átverősek.
Ha ránézzel egyik-másik fotójára, azt hiszed, hogy a Ewing család southfork-i szalonjában vagy a Dallasban.
Csodálkoztam is magamban, hogy "hogyapicsába fér el ennyi minden - hisz a méretek adottak és ismertek ?".

Aztán összevetettem a méretezett rajzzal - hát akkor már nem volt olyan szép az a menyasszony ám - mint ahogy a fotón látszott.
Próbáljátok csak ki egyszer: akár egy mérőszalaggal a kezetekbe ! Akkor derül csak ki mekkora parasztvakítás folyik a fotókkal.
.
Előzmény: Gruau (3525)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3527
http://www.youtube.com/watch?v=KWE5e_H47MI&feature=related
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3526
Túl nehéz bódével így is lehet járni...
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3525
Nem azért írtam hogy téged sértselek meg.
Két személyre bőven elég.
Mink is ketten járunk kamperolni.
Előzmény: GPS (3523)
Transvan Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3524
Hát bánhatod :-))) Én a 460-as Hobbymat cseréltem nagyobbra,és nem bántam meg. Tudod a mondás nagy autóba lehet keveset rakni,de kisautóba nagyot?!
Előzmény: GPS (3523)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3523

Tudd meg, hogy most már bánom, hogy nem egy 5...5,5 méterest keresgéltem.

Igaz, ha jól belegondolok, az a plusz hosz csak a nappali rész kereszt-ülőkéjében jelentkezne - ami nekem most nincs, de nem is tudom, hogy igazán szükségem van-e rá 2 személy esetén.

Jól nézne ki, az biztos....nade azért egy méterrel nagyobb bódét venni - hát tudja a fene.

A hálószobám így is 1,55 x 2 méter....hát ez szerintem bőven elég 2 személynek.
.
Előzmény: Gruau (3522)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3522
Hát ha húzni is akarod, személyautóval akkor 1000kg össztömegig jó.
Ha telepíted akkor érdemesebb leghosszabbat pl.egy 7méterest ,mivel azok komfortosabbak.
Előzmény: GPS (3521)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3521

Az Adria még akár használható is lenne, bár nem a legjobb kategória ez a 380-as.

Már nem olyan pihe-könnyű se...de belülről hiányzik az a 70-100 centi hossz. Szerintem, legalábbis.

Vagyis én úgy látom, hogy vagy legyen sima 1 hálófülkés, 3 méteres, 550 kilós...vagy 4,5m+.
Ezt vettem le eddig, legalábbis.
Előzmény: GPS (3520)
GPS Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3520

ITT A FRISSSÁRÚÚÚÚÚÚÚÚ !!!!!!

http://www.hasznaltauto.hu/2751386

http://www.hasznaltauto.hu/2750807
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3519
GPS: Várjuk, a mai napi termést.
caerleon Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3518
Jót...csak nem mertem már írni :)
Gruau Creative Commons License 2009.02.18 0 0 3517
Jóóó reggelt!
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3516
Jobbulást.......
Előzmény: Törölt nick (3515)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3515

Na végre valami komoly dolog.Hát én is attól tartok,hogy egyre jobb lesz,pedig még csak fél 10.Még jó,hogy a tegnapi bemondástól várták a forint erősödését.Ezek szerint nem mondtak semmi jót ugye?Majd meglátom a befizetéskor,hogy mennyivel lesz kevesebb!De van valami halvány sejtésem...

Leesett a hó a kuncsaftok meg eltűntek!Vagy ez a havazással nem függ össze?

megyek a vízszintesre,mert dagadok megint,de most már a fejem is..))

Előzmény: caerleon (3513)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3514
Ha jó áron el tudom adni, akkor Hollandusból hoznak egyet....
Ha nem megy el jóáron akkor marad.
Előzmény: Törölt nick (3512)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3513
Még egy kicsit alakul a forint..... és nem kell gondolkodni a lakókocsi vételen :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3512
Aha:szépek rajta azok a rojtok,a virágok az alján fenomenálisak (a szöcske biztos neki ugrana,mert nem ismerné fel a fű között melyik az igazi pitypang)Most nem értelek ám!Eladod sátor nélkül veszel OSB lapot aztán hozzácsavarozod.Mert ezek szerint csak a bódéval van bajod.Sőt:veszel hozzá még 1 elősátrat vágsz a lapra ajtónyílást összeépíted a kettőt és az lesz a hálószoba!És ez lesz vissza a jövőbe...
Előzmény: caerleon (3511)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3511
hmm...... gondolkodom......

Ezt az 1 dolgot jól csinálták a qek-hez :) A sátor :)
Előzmény: Törölt nick (3510)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3510
Dde!Pl. fáj még a könyökem is meg a bal csuklóm,ha máá így az érdeklődés középpontjába kerültem.Vagy esetleg nem erre irányult a célzáás?Kitalálom:a vállaim között fityeg szőrös a teteje és két fülszerű képződmény van rajta jobbra balra.Konkrétan:nézek ki a fejemből?Hát lehet,mert nem volt rajta kupak amikor hanyattestem,de legközelebb beszerzek egyet.Akkor lehet,hogy azt is beütöttem.De sok kár nem keletkezhetett benne,mert alapból düddő vagyok...
Előzmény: caerleon (3509)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3509
ööö a lábadon kívül nem ütöttél meg semmit ??
Előzmény: Törölt nick (3508)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3508
Nna!Jönnek itt az ötletek!A körülést régen meg úgy hívták,hogy :puff!Amikor az anyós elesik a biciklivel az meg paff a bűvös sárkány...
Előzmény: GPS (3506)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3507
Apropo hűtő! Ma beszélem a sógorommal (klímás-hűtős) az abszorbciós hűtőkről (hároméltű). Azt mondta, hogy ha egyszer elromlanak, egyenes az út a kukába, javíthatatlanok. Nem lehet újra tölteni hűtőgázzal, mert azt csak a gyárban tudják, hogy pontosan mennyi ammóniát, és hogyan kell beletölteni, stb. Pontos műszaki magyarázatot adott, de bennem csak ennyi maradt meg. Ja azt is mondta, hogy nem is szoktak meghibásodni, mert nagyon egyszerű szerkezetek, nincs bennük mozgó alkatrész, a mechanikai sérülésektől óvni kell, és akkor örökéletűek.
Előzmény: GPS (3506)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3506

Hát a "hároméltű hűtőszekrény" nem azt jelenti, hogy ha kétszer kifingik - akkor még mindig van egy élete ?
.
Előzmény: Törölt nick (3504)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3505
Ennek pleh az oldala és le lehet adni a méh-telepen :)
Előzmény: Törölt nick (3504)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3504
De most méér neem?ott van a hirdetésekben a példa!Olyan jókat írnak a lakókocsikról amikor hirdetik,hogy eccerűűen hihetetlen:körfűtés, körablak 3 éltü hűtő,olvasólámpa...A Tiédben van olyan?Tud olvasni a lámpa?A mi bódénkban van!Esténkét beülök alá amikor bódézunk és felovassa amit akarok..))
Előzmény: caerleon (3501)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3503

A másik belső ember szerint ennyi lesz az új lengyel csoda ára......., hihető..hihető..., de lesz-e rá kereslet ?
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3502
Gyuszi... kiköttetem a netedet.....
Előzmény: Törölt nick (3496)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3501
Eladó...., de aki életében nem látott még lakókocsit, annak mit mondjak ? Mikor megkérdezik, hogy személykocsival lehet-e vontatni, mert a képen teherautó áll előtte ? Nézzen a környékén egyet, és küldök még neki képeket. Ennyi. Szóban nem tudom leírni, hogy milyen.
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3500
Előzmény: GPS (3499)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3499

Ez se rossz hírdetés-duma: Opel F Astra utasoldali légzsák eladó.

Érdklődő kérdi: "Milyen színű a légzsák, kinyitva?"

Bazzz. :-))))))
Előzmény: caerleon (3492)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3498
Jó hogy mondod,megyek az IWIW-re:))))
Előzmény: GPS (3497)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3497

Hát mit lehet ezen kifogáslni? Más az iwiw-re jár ismerkedni...van aki lakókocsit árul. Van ilyen :-)))))
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3496
Most akkóó téényleeeg?Nem eladóóó?Akkor minek hirdeted?Fogadni merek csak beszélgetni akartál lakókocsihiányos emberekkel!Már kezdelek kiismerni!
Előzmény: caerleon (3490)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3495

Na most ha nekem azt mondták volna telefonon, hogy "ne kérdezősködjek annyit, hanem menjek és nézek meg egy ugyanilyen Knaus 450T lakókocsit - oszt ha teccik jó, ha nem-nem" - hát biztos elővettem volna a "nem-irodalmi szavak zsebszótárát" a beszélgetéshez.
.
Előzmény: Gruau (3494)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3494

Értetlenek vagy szellemileg fogyatékosak volt akik érdeklődtek. Pedig nagyon korrekt vagy, mikor meg mondtad, hogy nézzenek egy ugyan olyan típusú lakót mint a tiéd. Hogy lássák, hogy néz ki kívül-belül.
Előzmény: caerleon (3490)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3493
Köszönöm:magyarul ezzel meg van oldva,hogy bárki is ügyeskedjen!
Előzmény: Törölt nick (3462)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3492
..na jó 1*használt bontatlan ejtőernyő eladó !
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3491
Az biztos,mert egy vevő sem lesz.:))))
Előzmény: GPS (3489)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3490
...erre megkérdezték, hogy akkor nem eladó ? .....
Előzmény: Gruau (3487)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3489

Há mért. Ha még azt is elmondja, hogy úgy volt benne "körfűtés", hogy a cigók körülülték benne a fűrészporos-káyhát - szerintem innentől nem fogja tudni lerázni a sok licitáló vevőt :-)))))
Előzmény: Gruau (3488)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3488
Nem jó ötlet. Mert akkor már 100 ezret sem adnának érte.
Előzmény: GPS (3486)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3487
Teljesen igazad van.Kár is hogy utazon 200km.Csak azért hogy meg tudják a lakó méreteit.
Előzmény: caerleon (3485)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3486

A következőnek mond azt, hogy elég tágas lehet, mert legutóbb 10 cigánynak adtad ki - azok laktak benne - igaz, hogy abból 4 gyerek volt meg 2 asszony...de ezek nem számítanak.
.
Előzmény: caerleon (3485)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3485
ötből három azt kérdezi, hogy mekkora a lakókocsi....volt akinek azt javasoltam , hogy nézze meg a környékén valakinél, hogy mekkora.... ne utazzon feleslegesen 200km-t....
Előzmény: Gruau (3484)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3484
Mi történt, hogy ily agresszív lettél?
Előzmény: caerleon (3483)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3483
a következő vevő - érdeklődő embert aki megkérdezi , hogy mekkora a lakókocsi....és miért Szabolcsban van... lelövöm....
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3482
Köszi.
Felétek is esik, ez a fránya hó?
Ma hajnalban Szegedre akartunk elmenni. de ebben a vacak időben inkább nem indultunk el.
Előzmény: GPS (3481)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3481

OK, de a nyáron határozottan emlékszem hogy csak feketéjük volt.
.
Előzmény: Gruau (3480)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3480
Ha mégy füzfőre, a fogantyú után légyszi érdeklőd már meg hogy szürke színben van-e.
Előzmény: GPS (3479)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3479

Éppenséggel én is kivehetnék úgymond "szabadságot" - de az nagyon nem lenne jó.

Mint meséltem, én a médiáknak dolgozom most - ott nincs "nyári szünet". Ha én kiszálok 1 hónapra, muszáj szerezzenek helyettem mást.

Igenám, de ha van egy kis pechem, akkor az az új ember lehet nem is olyan gyenge és még az is lehet, hogy olcsóbb is mint én vagyok. És akkor nekem annyi.

Még abban sem vagyok biztos, hogy annakidején engem nem pont így találhattak meg - valakinek a helyére
Már csak azért is, mert egy amerikai fordító-portálról szedték le az elérhetőségemet...ami azt jelenti, hogy nagyon is vaktában és sürgősen kerestek valakit - egy már régóta folyamatban lévő melóra.
.
Előzmény: Gruau (3478)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3478
Te esetedben más az biztosítja a meg élhetést Nekem néha áru beszerzésben, illetve utalásban kell jobban a net.
Előzmény: GPS (3477)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3477

Jó neked. Engem ha 2 napig nem tudnak elérni egy-egy megbizatással - akkor már le is írtak a listáról.

Egyszer a reggell kapott melót délig !!! nem igazoltam vissza, (hogy felvállalom) - és délire már oda is adták másnak.

Remek dolog ez a netes-távmunka....csakhát ott kell lenni a szeren. Állandóan.
.
Előzmény: Gruau (3476)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3476
Azért kempingezéskor a net, nem nagyon fontos számomra.
Előzmény: Gruau (3475)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3475
Nem,Filmet letölteni ritkán szoktam,de ha töltök, akkor kb. 150 filmet szoktam egy regisztráció alkalmával, ami 3 nap.
Előzmény: GPS (3474)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3474

De ugye nem mobilról akarsz filmet tölteni?
Előzmény: Gruau (3473)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3473
Nekem 20/3 megás a netem.6-8 perc egy film letöltés
Előzmény: GPS (3472)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3472

Ha normális elvtársakról van szó (nem filmletöltők, torrentezők, ilyesmikről) - akkor (mondjuk levelezésre, topikozásra) még 4 embernek is elég az az 5 Giga havonta.

A router bírja - 1500 meg nem pénz azért, hogy szélessávod legyen a lakóban - nem igaz?
.
Előzmény: Gruau (3471)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3471
Hát ha úgy nézük, egy före 3000Ft nem sok a netért.
Előzmény: GPS (3470)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3470

Hát a tavaly egy Panon-os mobil-neten osztoztunk a barátommal, routerrel. Ez havi 6 ezer volt, ezért kaptunk 5 Gigát.

Hát nekem nagyon kis forgalomra van szükségem - gyakorlatilag én csak word-dokumentumokat adok-veszek üzemszerüen.
Persze, ha valami (főleg botanikai) ritkaságba botlok a fordításokban - akkor azoknak utána kell böngésszek a neten (latin nevük, ilyesmik).

Na meg kell a sávszél ahhoz is, hogy cseverészni tudjak a lakókocsis-barátaimmal - nem igaz?
.
Előzmény: Gruau (3468)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3469

3,5 T össztömeg feletti tgk. platóján most is utazhat személy.

Ha a linkre kattintasz, ez az első mondat: A jogszabály mai napon hatályos állapota

Előzmény: GPS (3465)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3468
Hát az biztos elkezded húzogatni, az sem egy olcsó dolog.
Vezeték nélküli internet elérhetöség van-e kempingbe?
Előzmény: GPS (3466)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3467
Én is tudom, mert nekünk is van, zárt tehergépkocsink abban a vezetővel együtt 9-en mehetünk. De mióta beléptünk az unióba azóta csak annyi fő utazhat benne amennyi a forgalmiban van bejegyezve.
Előzmény: GPS (3465)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3466

Még nem voltam lent, de a barátom már megkapta, hogy neki 50 rugó a foglaló. MOST !!!

Hát, ha igaz amit ott ír az ajánlatban, akkor 225 lesz a kis-parcella. Más kérdés, hogy adnak-e kisparcellát lakókocsira?

Mert a tavaly is kisparcellám volt - de arra sátrat vertem - az volt 185. Tőlem 3 méterre a barátom, a lakójával 250-et fizetett már akkor. Neki az most 285 lenne.

Hát nem tudom, nem olcsó. Annyi lóvém viszont biztos nincs, hogy a nyarat elutazgassam - a hajómmal meg pláne nem.
Plusz még a melómat sem hagyhatom, tehát olyan hely kell, ahonnan nyomathatom azt is.
Háááát, a hétvégén biztos okosabb leszek.
.
Előzmény: Gruau (3464)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3465

Én emlékszem, amikor még nyitott teherautók platóján, rögzített (?) padokon lehetett üttőrőket szállítani nyári-munkára.

Daliás idők voltak.
Előzmény: Gruau (3463)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3464
Ez a hatméteres Neked lenne jó, úgyis telepíteni fogod.
Sikerült-e már meg tudnod, hogy mennyit kérnek Tőled kempingben?
Előzmény: GPS (3461)
Gruau Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3463
Szerintem ez a rendelet meg bukott, mikor beléptünk az unióba.
Előzmény: Törölt nick (3462)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3462
Személyszállítás:

46. § ...

(4) Tehergépkocsin abban az esetben szabad a hatósági engedélyben feltüntetett személyek számánál többet szállítani, ha

a) a tehergépkocsi megengedett legnagyobb össztömege 3500 kg-ot meghaladja,

...

Forrás: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM

Előzmény: Törölt nick (3443)
GPS Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3461

Na, jóreggelt. Itt a frisshús:

http://www.hasznaltauto.hu/2748397

http://www.hasznaltauto.hu/2748318

Az első, a 6 méteres (zárt elősátorral, ami ritkaság ebben a méretben) az nem lenne gyerekjáték egy telkes-embernek.

Igaz, mifelénk még mindig több becsülete van egy OSB-ből és szétvágott olajoshordóból összetákolt kunyhónak a telken - mint egy ilyennek.

Mert az mégiscsak "ház", ugye?
patyi63 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3460

Szép napot !

Remélem nem szó szerint hánytad ? 

No most én is benn voltam a lakóban,mert tegnap elromlott a kávéfőzőnk s kivettem amit oda rendszeresítettünk. Egy darabig úgysem kell......

Előzmény: Törölt nick (3459)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3459
Ez ám a jóreggelt!Már félig lehánytam a havat!Reggelizek aztán folytatom,mert így nem tudok kimenni az udvarból se.25 cm esett éjjel és folyamatosan szakad.
Előzmény: caerleon (3458)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3458
:)
caerleon Creative Commons License 2009.02.17 0 0 3457
Lassan ébredj fel, mert GPS beírja az új termést.... :)
Előzmény: Törölt nick (3456)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3456
OK.Tiéd belőle a rádiósmagnó!Megyek alunni,mert hulla vagyok,meg lufi lett a lábam...Ccakáát!
Előzmény: caerleon (3455)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3455
GYUSZIIIIII egy ilyet lopok Neked :) Ne verd a pénzed.

http://www.hasznaltauto.hu/2696349_daewoo_lublin_6_2000
kantus Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3454

úgy van ahogy patyi63 írta 3446-ban.

a fegyveres testületek kivételek. :-(

Előzmény: Törölt nick (3447)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3453
milyet lopjak neked ?
Előzmény: Törölt nick (3452)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3452
Köszönöm!Ebbe már azt hiszem betudnék vackolni!De nekem a kisebbek is elegek lennének!Az egyik oldalában lehetne hétközben dógozni aztán hétvégén meg lehajtom az ágyat aztán hajcs!Az a hollandforgalmis ducató tökéletes lett volna berendezve!Későbánat...
Előzmény: caerleon (3451)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3451
http://www.hasznaltauto.hu/1836009_renault_master_2002

Ebben elférsz ????
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3450
http://www.hasznaltauto.hu/2685715_fiat_ducato_2002
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3449
http://www.hasznaltauto.hu/2545677_citroen_jumper_2002
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3448
http://www.hasznaltauto.hu/2449361_citroen_jumper_2002
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3447
De nekem az nem jó!Mit csináljak a platóval?Nekem csukott busz lenne jó,mint a nissan csak nagyobb.Abban meg 6 személyes nagyon ritka és pl. a mai keresetemből időtlen időkig gyűjtögethetek mire megjön az ára.Mert manapság a katonák hogyan utaznak a platón?...Gondolom ma is úgy van,mint régen.Vagy már busszal szállítják őket?
Előzmény: caerleon (3445)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3446

sztem csak annyi személyt vihetsz,amennyi a forgalmiban van.,azt is csak rögzített ülésen + biztonsági öv.

caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3445
Vegyél egy hatszemélyest.....
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3444
huuuuu....... semmi különleges merevítés.... vagy ilyesmi....
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3443

Itt vagyok,de csak lelkileg!Fizikailag 0 !Tegnap reggel annyi erőm nem volt,hogy a kávéfőzőt széttekerjem.Ma sem több!Az meg teljesen igaz,hogy ma kár volt kimennem dógozni.Kerestem 1500 ft-ot...

Most tényleg berágtam a múltkor?Méér mit mondtáá?..Nem akartam!Bocsika!!!Biztos nem akarattal vót,mert én nem is olyan vagyok.Ha meg igen akkor meg nagyon durván szoktam.

Inkább azt beszéljük meg,hogy akkor mi van,ha pl.1 pezsó boxer vagy valami hasonló csukott autót berendezek,mint pl. a kiállításon volt.Viszont ezek csak 2-3 személyesek.Akkor hogyan szállíthatok benne több személyt?Mert régen a katonáéknál a csepel platóján utaztunk rögzített padokon.Akkor erre manapság van valami idevonatkozó szabály?Pl.manyusokat,nőket szállítok!

Előzmény: caerleon (3439)
GPS Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3442

Háááát, ez se mai darab.
Előzmény: kantus (3441)
kantus Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3441
majd most a képek:oldalahátsó panel
Előzmény: kantus (3440)
kantus Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3440

Szia, ha még érdekes, ime néhány Bästei kép:

ha kell van az aljáról is bár az vas ☺

Előzmény: caerleon (3409)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3439
Gyuszi ne dógozz...... abból nem lehet megélni :)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3438
Nekem ennyi az infom .........
Előzmény: fekvőrendőr (3437)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3437
A kiállításon ez kint volt Campino megnevezéssel, valamelyik nagy márka neve alatt, nem Niewadow néven.
Előzmény: caerleon (3435)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3436
ja készül egy új modell is,ami kb 1m-rel hosszabb és jóárasítani akarják.....
20% lesz olcsóbb mint a hasonló nyugati típus.
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3435

Azt hiszem a számítógépes lakberendező programjuk csapnivaló.....
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3434
Gruau Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3433
RAKD:)))
Előzmény: caerleon (3432)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3432
EMBEREK , megkaptam a lengyelektől a legújabb lakókocsijuk képét!!!!!!!
Rakjam fel ide?
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3431
Gyuszi élsz még???
GPS Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3430

Hát jó sok élő és kézimunka van rajta - az már biztos. És akkor itt a darabok már készen jönnek (pl. az oldalfal-panelek, ablakok, ilyesmik) - pedig azokat sem az erdőben szedik, hanem meló van azokon is rendesen.

Hát nem véletlenül egy jó autó ára egy jobb jobb lakókocsi - sőt, néha több annál.

Nekem a legjobban az tetszett amikor a tetőből dekopírozták kifelé a nyilásokat. Megnyugodtam - mert úgy csinálták, mintha csak magamat láttam volna - mert kb. ugyanez az én "csúcs-technológiám" is:-))))
.
Előzmény: temprás (3428)
temprás Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3429
oppá valamiért lemaradt
http://videa.hu/videok/jarmuvek/hogyan-keszul-a-lakokocsi-KcTW471Ystz1rVTW
temprás Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3428
Szép jó napot!

Nekem van egy kis videóm ami a lakókocsi gyártás folyamatait mutatja be, a discovery-ről,
Itt meg lehet lesni:
GPS Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3427

Nahát mégis miért ne csónakázhatnál? Benzinmotoroson kivül bármit vízretehetsz ott...de még a benzinmotoros sem a kempinget izgatná idegileg - hanem egyéb "olvtársakat".

Milyen hajót akarsz hozni? Gumicsónakot? Mert akkor már most tessék kajakra gyúrni, kéremszépen :-)))))
.
Előzmény: caerleon (3426)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3426

:)  Akkor most a találkozó hol is tart ?

GPS ha viszek csónakot akkor csónakázhatok is ?

Ezen a nyáron sokat kell kempingeznem mert a jövő év nagyon lightos lesz :)

Gyusziiii irtam sokat, dicsérj meg :)

caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3425

Ja ... az új verziót vedd, 2002-2003 ban volt váltás, a dupla kabinos.

Elől 3 és hátul 4 személy, és nagyon kényelmes!

Előzmény: Törölt nick (3421)
caerleon Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3424

Ha sokáig nem leszel érdeklődünk. Én a múltkor a lányod felől érdeklődtem erre berágtál.....  :) :) 

Szóval jóóó reggelt :) 

Felborul-T hol tart az építéssel ?

Előzmény: Törölt nick (3422)
GPS Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3423

Ne, itt van a mai "friss-hús" :

http://www.hasznaltauto.hu/2747562

Ma gyenge termés volt, ezt az egyet árulkodják csak. Nem rossz bódé egyébként...de nem egy magas kategória.
.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3422
Bbbasszus!-majdnem megfulladtam!!Mert nem érdeklődtetek felőlem...
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3421
Azt kerestem!!!Akkor arról lecsúsztam ugye?...)))A pppppi...ba!!!Ekkora b...zt!Nna most megyek és belenyomom a fejemet a víz alááá...)))Sőőt a másik térdemet meg szétrúgom...Ffffúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú....
Előzmény: caerleon (3420)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3420

megnéztem mit írtál , de nincs benne hivatkozás :)

"".....endszám. Ma találtam az aprónet-en állófűtés c.-szó alatt 1 hollandból való Ducatot.1,8-ért.Az ára...."

Előzmény: Törölt nick (3418)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3419

köszi.

:)  :)

Előzmény: Törölt nick (3415)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3418
A múltkor átküldtem azt a Fiat Ducatót emilben aszem!Az már nincs meg?mert most kellene nekem,de sehol se nincsen!Lééccííí segítséééééé....Tudod amit állófűtés címszó alatt ajánlottam.
Előzmény: caerleon (3414)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3417

Discovery Sicence. Kicsit háziasszonyoknak készült sorozat....de ha lesz szólok.

Én itt figyelem a műsort: www.port.hu

A D. Science be van állítva nekem a testreszabásnál, klikkre látom mi lesz aznap, vagy bármikor.
.
Előzmény: snbohóc (3413)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3416
Minimális darabszámban ment ez nyugatra Intercamp néven.http://www.caravanclub.de/genex/1.htm
Előzmény: caerleon (3410)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3415
Ma is voltunk kint,de aki a bijóbudit árulta az nem volt ott.Azért még sasolok aztán esetleg,ha lesz elküldöm telefonodra aztán megmondod,hogy kell vagy nem.
Előzmény: caerleon (3408)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3414

a youtubon is van amin egy dán lakót szerelnek össze.... alap, szekrény oldalfallal, falak rá, tető és kész.

A szekrényeket a placcon szerelik az oldalfallal.....

Előzmény: snbohóc (3413)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3413
Valamelyik TV-n van egy sorozat: Hogyan készül? A múlt héten a lakókocsi gyártást mutatták. Háááát kicsit meglepődtem, roppant egyszerű megoldásokkal dolgoznak. Ezeken a csatornákon nagyon sokszor ismétlik az egyes filmeket, lessétek, szerintem lesz még.
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3412

qek szerkezetét ismerem...bár az sem volt normális aki tervezte...., a fő tartószerkezet amin az ülések vannak......

Előzmény: GPS (3411)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3411

Az engem is érdekelt volna, amikor még ablakklimát akartam szerelni - és annak egy marhanagy lukat kellett volna vágjak a bódé oldalába.

Mert akkor már nagyon nemmindegy, hogy hány tartó-oszlopot is vág el az ember...mielőtt rárogyik a bódé féloldala.
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3410
A sorozatgyártásra nem került Bastei....
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3409
Nincs valakinek egy 'robbantott' képe a fakeretes lakókocsikról ??? Hogyan van kialakítva a szerkezet .... mert érdekel.
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3408

ha nem lesz kályha mehetek a kempingbe.....

bio wc-t azt veszek.....

ha átalakítom a bódét akkor nálam marad örökre :) Megy babaháznak a kert végébe :)

Előzmény: Törölt nick (3406)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3407

Ugyan, dehogy megy oda senki kérdezősködni.

Pusztán csak abban lehet reménykedni, hogy ha a tolvajok meglátják hogy kovászos a szituáció - akkor nem állnak neki lakatoskodni, hanem káromkodnak egyet - és önszántukból továbbállnak.

Maximum enyiben lehet reménykedni. De abban, hogy bárki is rákérdezne, hogy "mégis mit művelnek ott ?"...hát az valóban felejtős.
.
Előzmény: snbohóc (3404)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3406
Nem alszanak,mert nem tudnak!Majd beájulnak!Én legalábbis!Fájnak...Azért azt szeretem benned,hogy ilyen bőbeszédűű vagy....)))
Előzmény: caerleon (3402)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3405
Na ez király!kb.x évvel ezelőtt én is hasonlóképpen jártam a révfülöpi strand előtti parkolóban.Minden nap ott voltunk tehát a parkolóőr naponta láthatott bennünket.Levittük tetőn felfújva a gumicsoneszt,de mivel már nem volt hely a kerítéshez közel(ahol belül tanyát vertünk),ott álltam meg ahol még lehetett.A strandra épeszű ember nem viszi be a buxáját így hát én sem,és betettem az ülés alá.Aztán este amikor kimentünk,ha én vagyok a sofőr rá sem jövök a bajra csak akkor ,ha majd legközelebb én fizetek valahol!Csakhogy a jobb 1 felől amikor nyitottam az ajtót kicsit fura volt a zár alatti lemez!!Azonnal benyúltam az ülés alá és már tudtam is,hogy ,,vendégünk" volt!Brifko üres!Még szerencse,hogy nem volt benne nagy összeg.Aztán rájöttem,hogy úgy nyitotta ki az ajtót,hogy a zárba beletett valami kulcshoz hasonló lemezt és a zárat meghúzta felfelé.A lemez meg annyit húzott,hogy a rugó ami azt a gombot tartja ami kívülről is látszik minden autóban kinyitotta a zárat.(nem riasztós autóról van szó)Tehát sérülés nélkül kinyitotta az autómat és még vissza is zárta!!!(milyen rendes)Az enyémen kívül még kb.8-10 autós így járt márkától függetlenül!
Előzmény: snbohóc (3401)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3404
Indulj ki a mai valóságból!
Megáll egy autó, szerszámok elő, fúrnak-faragnak. Oda megy valaki megkérdezni, hogy ugyan már magáé ez a járgány?
Szerintem nem.
Előzmény: GPS (3403)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3403

Basszus, micsoda sztori. Nagyon kellett nekik az a futó.

Hát igen - ha mondjuk a lukakba lett volna 1-1 ravasz csavar...lehet az késleltette volna a dolgot, vagy akár meg is védte volna a futót.

Mert azért neliállni lakatoskodni is ott - hát, ki tudja?
.
Előzmény: snbohóc (3401)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3402
alszasznak ?
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3401
Néhány évvel ezelőtt egy balatoni kempingnél történt:
A kerítés közelében állítottam le a lakókocsit. A kerítésen kívül állt egy nagyon klassz utánfutó, rendszám és vonófej nélkül. Néhány nap múlva, dél körül, amikor mindenki elvonult árnyékba, megállt az utánfutó előtt egy autó (nem dinnyés lada) Kiszállt két srác és egy lány, csomagtartóból a vonófejet elővették, pillanatok alatt felszerelték, rendszámot rápattintották, ellenőrizték a világítást, beültek, elmentek. Este fele, jönnek fel a németek a strandról, nagy kiabálás, rendőrség, a német lobogtatja a rendszámot, meg a vonófejet.Mint kiderült, egy nagy gumi csónakot hoztak rajta, de nem akartak fizetni a kempingben az utánfutó tárolásáért....
Senkinek sem tűnt fel délben, hogy lopják az utánfutót.
Előzmény: GPS (3400)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3400

Hát igazából a kempingbe ilyen nem jutna eszembe. Most viszont az utcán áll - igaz, egy zsákutcában. Tudja a fene - nem túl nagy a valószínüsége, hogy megpantintsák onnan.

Ez az egész ötlet inkább a finom, újszerű, 15 ezer eurós luxus-bódékról szól - amilyeneket bizony már loptak el a valós életben is - nem csak a fantáziában.
Előzmény: snbohóc (3399)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3399
Abból indultál ki, hogy leveszed a vonófejet, és a helyére rakod a csavarokat.
Ha valaki kinézi a lakókocsidat, és el akarja vinni, az már nem a véletlen kategória. Az autóval, szerszámmal, másik vonófejjel megy oda, annak néhány csavar nem lesz akadály.
Előzmény: GPS (3398)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3398

Nem én mondom: a tolvajlások 90 %-a ötletszerű, vagyis "azt viszünk, amit lehet" tipusú.

Amivel már gond van - vagyis időzni-melózni-zajolni kell vele - azt inkább otthagyják.

Én nem vagyok paranojás - ezért egy percig sem hiszem el azt, hogy az én bódémra jólfelszerelt, jólszervezett bűnőző-csoportok készülnének. Ugyan már.

Az ilyen kemping-kerítést-átugráló, piti kis tyúktolvajok tényleg csak a legkönyebb prédára utaznak.
Ha már kiordítja a dophártyájukat a bódé - vagy másvalami macerásabb akadályba ütköznek - dehogy időznek ott tovább - hisz ott van a többi, "védtelen csemege" - pár méterre az enyémtől.
.
Előzmény: snbohóc (3397)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3397
Ha valaki nem akarja nagyon elvinni, akkor véd :-)
Előzmény: GPS (3396)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3396

Nem olyan eccerű ám az a svédfogós mutatvány - mert az anyához jár egy edzett valamiből készült pohár - amelyik nagyon szívesen körbeforog azon a nyakon, amelyik az anyáből van kialakítva.

Na most egy ilyennek fogóval nekimenni...hááát. Estleg flexel - de annak sem áll meg szívesen egyhelyben - amig szétnyiszitolják vele.
Forgó holmit flexel vágni - pláne egy lehetetlen helyzetben....hát az se leányálom.

Tehát Izom-Tibor itt nem sokra megy a nyers-erővel. Egyébként is - ez is ugyanaz a kategória - mint a belül 110 dB-vel ordító riasztó.

Nem gátolja meg a lopást - hanem eltanácsolja a tolvaj úrat másik lakókocsik felé.

Első körben már ez is eredmény - nem igaz?
.
Előzmény: snbohóc (3393)
Gruau Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3395
sajtmedve Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3394
nagyon off, de egyetlen eszközt sem sterilizálnak 60 fokon.
Ha igen, akkor ot nem a 60 fok a fontos, hanem a többi körülmény (pl. germicid lámpa)
"Sterilizáláson minden életképes mikroorganizmus vagy spóra elpusztítását értjük. A sebészi eszközök, kötszerek, infúziós oldatok, stb. sterilitását különféle módszerekkel érhetjük el.

A gőzsterilizálás autoklávban történik telített vízgőzzel, melyet túlnyomással alkalmaznak. A műszerek és textíliák sterilitásának eléréséhez 121Cº-os 1-2 bar nyomású gőzt alkalmazunk 20 percig, vagy 134 ºC-on 10 percig.
Hőlégsterilizálás forró cirkuláló levegővel történik, magas hőfokra hevíthető eszközöknél, textilíáknál alkalmazandó 180 Cº-on 25 perc, vagy 160 Cº-on 45 perc.
Gázsterilizálásra etilén-oxidot használnak műanyagok, érprotézisek sterilizálására.
Sugársterilizáláshoz radioaktív anyagokat alkalmaznak egyszerhasználatos eszközök esetén."

Szóval, süsd át azt a szarvascombot rendesen.......
sm.
Előzmény: GPS (3378)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3393
Ez komoly, mert sok kisiparos gyárt ilyen anyákat - a hozzávaló csőkulccsal együtt.
Ez biztos jó üzlet----- a kisiparosnak :-)
Megnehezítheti a tolvaj dolgát, de nem nagyon. Fog egy svédfogót, és kész.
Előzmény: GPS (3387)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3392
Kívül-belül egy Sprelacart nevű NDK műanyagból, ami fakereten van és közötte polistyrol szigetelés.

Az, hogy ez a stabilizátor jó-e, azt nem tudom, de az új német lakók ALKO és WINTERHOFF stabilizátorokkal vannak szerelve szinte kivétel nélkül. Tegnap is láttam a kiállításon hogy ezekkel árulják őket. A stabilizátor gyártók honlapján van róluk demo fil, és a németeknél a 100 km/h engedélye ezek nélkül ki sem adják
Előzmény: caerleon (3391)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3391
és jó valamire ????
A basteinek miből van a külseje ?
Előzmény: fekvőrendőr (3389)
Gruau Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3390
Mikor vettem a lakókocsit, a volt tulaj adott hozzá lopásgátlót.Rá kell húzni a vonófejre.69 euró volt még rajta van a címke az áráról.
Előzmény: GPS (3387)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3389
Stabilizátor, csak a kezdetleges fajtából.
Előzmény: caerleon (3383)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3388
na ilyet értelmes ember nem lop....
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3387

A legjobb lopásgátló az - ha lekapja az ember a vonófejet és az üres lukakba alulról -anyázott, saválló kapupánt-csavarokat nyom - 5 szögletű anyákkal.

Ez komoly, mert sok kisiparos gyárt ilyen anyákat - a hozzávaló csőkulccsal együtt.
.
Előzmény: Gruau (3386)
Gruau Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3386
Nem valami, lopásgátló.
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3385

pléhcickány, nem enyém...az még 1ben
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3384

Bebicskázás elleni védelem ??? Ki tudja? Életemben nem láttam még ilyen "divájsz"-ot.
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3383

ez mi az ég ?
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3382
majd lecc kép óra mulva
Előzmény: GPS (3381)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3381

Ilyen fix-budisat akarsz? Most semmid sincs és újat építesz bele....avagy átalakítod a régit?

Hát ha budi-rész nem is...de minikonyha szokott azért lenni még a kisbódékban is.

Egyébként a linken szereplő fotókon semmi rendkívüli trükköt nem véltem felfedezni - mindent meg lehet csinálni sima fa-áruból, ami oda megfelel: ilyen-olyan panelok, netán bútorlap, ilyesmik.

Ahol meg nagyon enné a fene a víztől - oda meg valami ízléses, vékony (2mm-es) PVC padlóval burkolni - Palamfix (vagy tex) tipusú ragasztóval.

Szerintem.
.
Előzmény: caerleon (3379)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3380
akkor sem eszem meg a különböző parazitákkal tűzdelt vad húst.... átsütöm....
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3379
http://www.niewiadow.pl/katalog/cat/11/item/79
ez a cél :) a konyha és mosdó a cél , hogy úgy nézzen ki....
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3378

Nem-nem maga tévhitben él - a vadász-barátok meg iratkozzanak be továbbképzésre.

Nagyon sok, érzékeny sebészeti eszközt is 60 fokon sterilizálnak - 120 percig....pedig az műtőbe megy. Semmilyen ismert élőlény nem bírja ki ezt a kiképzést.

A kajás melegpultban sem romlik meg a kaja - akár napokig sem - ha 45 fok felett !!! van a hő benne.
A nagyon nagy gond akkor van, ha 40 fok alá sülyed...akkor tönkre megy minden - ezért van ott a hőmérő is. Érdekes, mi?

Mutass már valami rajzot-fotót arról, amit alkotni akarsz - sokkal kompetensebb tanácsokat tudnánk osztogatni úgy.
Vagy legalább írd körül, hogy mit szándékotzol alkotni?
.
Előzmény: caerleon (3377)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3377
Nem enném meg..... abban az élősködők életben maradnak...., hallottam érdekes dolgokat vadászoktól..... inkább átsütöm..

Valami műanyag vagy pvc burkolás, ami 2-3 évet kibír, és van valami esztétikája...
Előzmény: GPS (3376)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3376

Ahaaaaaa. Akkor most már csk azt kell eldönteni, hogy ez hidegy- avagy melegburkolás lesz-e ?

Részemről - mára legalábbis - meleg-burkolást tervezek magamnak.

Az van ugyanis, hogy most tettem oda egy jó másfél kilós bőrös-combot - egybensütni (borsosan, babérlevelesen, enyhén fokhagymásan) - és azt tervezem melegen beburkolni ebédre :-))))) Egy részét, legalábbis.

Apropó, ez itt most nagyon ON: ti hallottatok a sülthúsok 67 fokon való sütéséről?

Nem elírás: hatvanhét celziusz fok. 4-5 óra a sütés - termosztátos, hőlégkeverősben - de garantálom, hogy az ilyen sültnek párja nincs a piacon. Ezt egy 5 csillagos, luxus-oceánjáró séfjétől tanultam - az összes apró trükkjével együtt.
.
Előzmény: caerleon (3373)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3375
http://www.niewiadow.pl/katalog/cat/11/item/79

ebben is elfér a mosdó...
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3374
a lengyeleknél új modell van
http://www.niewiadow.pl/aktualnosci/nid/25
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3373
épít és burkol .
Előzmény: GPS (3372)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3372

Há figyelj mááá' barátom: te most építeni akarad azt a vízesblokkot...vagy csak beburkolni valamivel?
Előzmény: caerleon (3370)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3371
hol is nézzem ?
Előzmény: GPS (3369)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3370
öntapadós tapéta...
vékony 3mm-es préselt mdf vagy milyen lap,
1 cm nikecell,
3mm-es lap....

ez most a rétegrend / tesztelem :)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3369

A csmpemintás (vékony) műpadló talán a leg-kóserebb ilyen helyre. És még megfizethető is.

A vízálló faárúval nekem fenntartásaim vannak - ne feledd, hajósember vagyok, láttam már ezt-azt hogy mi történik, amikor az az úgymond: "vízálló faanyag" - valóban találkozik a vízzel.
.
Előzmény: tclar (3367)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3368
1. Műanyag lapra gondoltam, ami hőre lágyul.....
2. Öntapadós pvc , 2-3 évente úgy is cserélem....
gondolkodom....
tclar Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3367
Occsón csempemintás műpadló 1000Ft/nm2, drágán csempemintás vizálló vékony MDF lap szerűség 8000Ft/nm2 barkácsáruházakban. Talán még kádparaván átlátszó műanyag plexiszerűség 5000 Ft/nm2. Nekem is kellene valami...
Előzmény: caerleon (3364)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3366

Műanyag tapétát - vízálló ragasztóval.
Előzmény: caerleon (3364)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3365

Vesz a rák. Örülök ha ezt, ami van, ezt rendbeteszem tavaszra.

Voltam Alsóörsön, majd mesélek.
Előzmény: caerleon (3363)
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3364
!!!! Mosdókabin burkolására mit lehetne ?????? Tippetek ???
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3363
Mit veszel ? :)
Előzmény: GPS (3362)
GPS Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3362

Itt a mai !!!! termés, kéremszépen. Beindult a piac, mese nincs:

http://www.hasznaltauto.hu/2745195

http://www.hasznaltauto.hu/2745238

http://www.hasznaltauto.hu/2745221

http://www.hasznaltauto.hu/2745195

Ez a legutolsó megszívlelendő, egyébként.
caerleon Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3361
:) Szép idő van :) Winnetou is ezt mondta..... jó nap ez a :........ :)
caerleon Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3360
gyó -gy - ulást :)
Előzmény: Törölt nick (3359)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3359

Jóó estét!Meggyüttem!Nem a tiéd a bódé,mert még élek!Igaz csak alig! A bal lábamban(ráadásul már nem először sérült) vagy megnyúlt a belső szalag vagy elszakadt.Nagyon fááááj!Kezd bedagadni.Viszont jelentem:máá újra tudok snowbordozni!!!Nagyon elfáradtam.2x eltévedtünk,elestem beütöttem magamat rendesen és kifordult a térdem.Kezd feltelni vízzel.De majd reggel meglátom.Lehet elmarad a bolhapiac.(holnap baleseti)

Amúgy király volt a mai nap!Napsütés,viszont -10!!!Süvítő szél!(na ez nem tetszett)tömeg nuku!Na megyek pihizni.A többit majd holnap meglátjuk....Cccakáát!

Előzmény: caerleon (3357)
Gruau Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3358
:)))
caerleon Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3357
Köszönöm. :)
Előzmény: fekvőrendőr (3356)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3356
Elküldtem.
Előzmény: caerleon (3352)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3355

Hát nekem pontosan ez is a célom - vagyis hogy ELRIASSZAM !!!! a gaz betolakodót

Vagyis hogy rávegyem arra, hogy iszkoljon el a bódémtól és menjen át olyan lakókocsihoz - ahol úgy vélik, hogy nincs semmi értelme a riasztásnak.

És ott majd szép csendben, nyugodtan összeszedheti ami a keze ügyibe kerül.
Naná, majd hülye lesz az én visitó bódémba tevékenykedni - amikor máshol csendben is szemezgethet a finom cuccban :-))))
.
Előzmény: fekvőrendőr (3353)
caerleon Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3354
kb ennyi :) ha valakinek kell valami akkor úgy is elveszi :)
elhúzza az egécc bóóódét :)
Előzmény: GPS (3351)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3353
Meg lehet csinálni, működni fog, de ne várd, hogy én erre azt mondjam, hogy behatolás jelző rendszer. Maximum riasztó (számomra!). :-))
Előzmény: GPS (3351)
caerleon Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3352
annaek@citromail.hu
Előzmény: fekvőrendőr (3345)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3351

Figyelj, Rendőr, mire gondoltam: riasztóközpontnak nem ilyen-olyan zónás-kódos házi-cuccot használnék....hanem egy sima autóriasztót.

Annak van vagy 4-5 zónája (úgymond), - van hozzá 2 távkütyü, amelyikről élesíthető és kussba is tehető (nem kell kódokat csépelgetni)....és nem utolsósorban: occcsóóóó

De bírja az extrém hőmérsékleteket, egyenesen 12 V-ról megy, nem is zabál túl sokat, direktbe vezérli a szirénákat...és ha rablásgátlós is, akkor még érdekes trükköket is elő lehet adni vele.

Na, mi a véleményezésed az ötletről?
.
Előzmény: fekvőrendőr (3349)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3350

Ha ugyanarról beszélünk - akkor azt azért én nagyon megnézném ám, hogy az a kis fosztogató cigó-csákó, aki egy telefont vagy fényképezőgépet - jóesetben egy pénztárcát jöt elemelni - az mit kezd vele nem 10 - hanem akár 100 perc alatt is? :-))))
.
Előzmény: fekvőrendőr (3348)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3349
Mielőtt bárki biztonságban érezné értékeit, nézzen szét itt:
http://www.zieh-fix.com/shop/index.html?lang=de
Egy tanfolyamot tartottak Magyarországon, én részt vettem rajta.
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3348
Jó az, de néhány perc alatt nyithatóak, csak a módszert kell ismerni. Amennyiben volt időd a konkrét típust előzetesen tanulmányozni, három perc, ha nem akkor max tíz. :-))))
Előzmény: GPS (3346)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3347

Helyesen: a biztonsági kulcsot ajánlatos NEM a széfbe zárni :-))))
Előzmény: GPS (3346)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3346

Jó az a tesco-s-metros - nincs azzal semmi baj. Legyen biztonsági kulcsa - az fontos - különben gond egy szál sincs vele....mindössze párezer Ft-ért.

4 jegyű szám a kódja, bármikor változthatató - de csak belülről, ha már kinyitotta valaki.

4 darab R6 -ossal mennek általában - de 4 duracell 1-2 évig simán bírja. A kimerülés előtt 1-2 hónappal már jelez, hogy tessék cserélni. de végveszély esetén még mindig ott a biztonsági kulcs - amit viszont nem ajánlatos nem a széfbe zárni :-)))))
.
Előzmény: caerleon (3343)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3345
Menne, de nem publikus a címed.
Előzmény: fekvőrendőr (3344)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3344
Ebben az árkategórában midegyik ugyanaz. Mail megy.
Előzmény: caerleon (3343)
caerleon Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3343
én is szeretném tudni.
Én csak egy olyan tescos-metros elektromos széfen gondolkodom, de berakom az autoba mert ott sok hely van, laptop és fényképezőnek.
Előzmény: fekvőrendőr (3341)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3342
Természetesen nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem jó az általad felsoroltak védelmére!
Előzmény: fekvőrendőr (3341)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3341
Majd egyszer elárulom, hogy lehet két .....-el (bárhol beszerezhető 200 forintért) nyitni. :-)))
Előzmény: GPS (3339)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3340

Sajnos abban igazad van, hogy még a "hatósági kempingben" sem megy oda a kutya se megnézni, hogy miújság van - ha netán rinyál a bódéd riasztója.

Vagy meg tudod védeni helyileg és fizikailag (pl. elüzni valahogy a tolvajt - én szerintem hanggal-fénnyel) ....... vagy annyi neki.

Valójában, az én védekezési tervem az az elektromos-kilincs és az automata gáz-spray light-os verziója :-)))))
.
Előzmény: fekvőrendőr (3338)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3339

Most lehet vicces amit mondok (pedig nem az) - egy Horváth Ágnes féle elektronikus kis-széf - ami egy remek darab egyébként (én évek óta használok egy ugyanolyat otthon) - szóval egy olyat 6-7 ezer Ft-ért már meg lehet kapni.

Abba befér teló, fotóapparát, pénz, iratok, stb., nem kell kulcs hozzá, eccerű a használata és igen kemény kis holmi. Például nincs rajta külső pánt (zsanér) - vagyis nincs mit leflexelni róla.

Azt a kis kasztnit ha becsavarozza valaki a bódéhoz vagy 4-6 darab félkerekfejű, 6-os, 8-as kapupánt-csavarral úgy, hogy az anyák bent legyenek a széfben....hát én nagyon megnézném hogy lopnak abból bármit is.

Szerintem 6-8 ezer Ft-ot megér - a többszázezres érték + iratok megnyugtató megvédése.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3336)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3338
Mint mondottam ennél kevesebb is elég egy fixre telepített lakóban a szezonban egy kempingben, és bármi más csak játék a vadkempingben, ahol magányosan áll a lakó és senki nincs a közelben. Minden relatív.
Előzmény: GPS (3337)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3337

Értem én értem a szakterminológiát és riasztók jogi besorolását, mint olyan - de azt inkább meghagyom a biztosítók sötétöltönyeseinek - és én inkább a betörőt hajtanám el a bódémból :-))))

Hidd el nekem, hogy be tudok úgy szerelni egy bodéba 2-3 darab, szappantartónál kisebb, 110 déBést - úgy, hogy komoly szerszámra és időre legyen szükség a felderítéséhez, hozzáféréséhez és a hatástalanításához. Szorozva mindez 3-al.

A pulóveres letakarás meg (egyszerre 2-3 helyen) kevéssé életszerű - pláne hogy abban a hangzavarban (az egyébként láthatatlan) hangforrások lokalizálása is szinte lehetetlen.

Rejtett áramforrással (fa-dobozba, ülés alá lecsavarozott zselésakkuval), teljesen rejtett kábelezéssel, teljesen rejtett és csak komoly szerszámokkal hozzáférhető hangforásokkal - hát megnézném azt a rablót, akinek még van kedve mindezeket kikeresni és hatástalanítani - a 100 dB-s hang- és fény-zavarban.

Egy öntött fémházas, kivül-belül lefóliázott-üvegű halogénlámpa ellen sem túl hatékony a sámli (max megrepesztheti az üveget, vagy még azt sem)...hacsak nem áll neki azt is megfelelő szerszámokkal megszerelgetni.
A villogó üzemmód miatt a fóliát nem éri káros hőhatás...de ha igen, akkor minden rablás-kisérlet után legfeljebb átfóliázuk :-))))

Én így látom, legalábbis.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3335)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3336
Egyetértek!
Bár az is sokat számít, hogy a fotoapparát a bódé asztalán, vagy a szekrény aljában van. Nekem van egy kis lemezkazeta az egyik szekrénybe rögzítve, épp csk a pénztárca és az iratok férnek el benne. Elsődleges védelemnek jó, de a papundekli anyaghoz rögzítés miatt, csak rövd ideig biztosít lefeszítés ellen védelmet.

A vagyonvédelem alapelve:
TÖKÉLETES VÉDELEM NINCS, MINDEN CSAK IDŐ ÉS ESZKÖZ KÉRDÉSE!

Meg különben is, a suszternek lukas a cipője. :-)))
Előzmény: GPS (3334)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3335
Riasztó = behatolásjelző rendszer (ez a korrekt szakterminológia)

Ez sokmindent elárul. A feladata a jelzés. A kültéri hang-fényjelző alkalmazása esetén is félbehagyja a betörő a tevékenységét, hiszen számára is egyértelművé válik, hogy észlelték a gaztettet. A betörő soha sem tudja, milyen reakció következik: távjelzés távfelügyelethez, a szomszédos vadász jön a puskájával, véletlenül arra jön egy rendőrjárőr, stb. Ezért elengedhetetlen a kültéri jelzés. A beltéri hangjelző nem minden esetben hallatszik ki a belső térből, és gyorsan szabotálható. 110 dB ide vagy oda (hány centiről mérjük?) egy pulóvert rányomva szinte nem is szól, de hatásos ellene a befogott fül is, én szkeptikus vagyok ezzel a pszichológiai hatással kapcsolatosan, de nem elvetendő. A villogó is csak addig villog, míg kozzá nem vágom a kissámlit. Szóval lakás, családiház esetén elengedhetetlennek tartom a kültéri jelzést!!!

A lakó az más azt csak a beltérbe szerelt szirénázó, villlogó izékkel (nem nevezném behatolásjelző rendszernek) lehet felügyelni, pont a védett objektum mobil jellge miatt. Nem tudunk komoly nagyméretű elérhetetlen helyre szerelt hangjelzőt felszerelni a bódé belsejében. A hangjelző minden eszköz nélkül, egy mozdulattal elérhető és hatástalanítható. Itt csak abban bízhatunk, hogy a betörő pucolósra veszi az akciót,mert higgyétek el nem vállalják a minimális lebukási kockázatot sem. Persze ez is csak lakott környezetben (kemping) érvényes. A magányos vadkempingben semmi esélyünk! :-(
Előzmény: GPS (3333)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3334

Ez csak részben igaz, caerleon.

Amikor Almádiban, a tavaly felvagdaltak 10-12 sátrat (a bent alvó emberekkel !!!!!) és megfeszegettek pár (többnyire be sem riglizett) bódéablakot - akkor azok a piti kis tolvajok tuti nem végeztek személyiség-vizsgálatot az áldozatok körében - hanem vágták ami sorrajött - és ahonnan pénzt, fotóapparátot vagy mobiltelót reméltek.

Az ilyenek ellen egy sima, a bódé körül, bokamagasságban kifeszített vékony, láthatatlan drót is hatékony lett volna.
.
Előzmény: caerleon (3332)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3333

De kérlek reagálj arra az elképzelésre is - amiben én hiszek - hogy nem 5-ös kazánlemezzel és/vagy mágneszárakkal kell felvértezni a lakót....hanem úgy védekezni, hogy - a vélhetően emberi lény-szerű betörő érzkeire kell hatni olyan mértékben - hogy az elálljon a lopkodási tervétől.

Én hiszek abban, hogy a 2, 3 helyről jövő, 90....110 dB-s beltéri hagnyomás okoz némi lelki nyugtalanságot - pláne, hogy (állítólag) ilyenkor a tolvaj úr úgy gondolja, hogy azt a hangerőt mindenki hallja - tehát egyre kevésbbé nyerők már a poziciói - ezért ajánlatos továbbállni.

Az eljárást egyébként autókba is ajánlják - mert egy ilyen belső hangnyomás mellet szinte kizárt, hogy bárki is tovább matasson - pl. a rádió kiszerelésével vagy a kesztyütartó dézsmálásával, stb.

Mondják még, hogy a nagyon erős fény (pl. egy szemből beállított, erős halogénlámpa 1Hz körüli villogása) is komoly adrenalin-fröccsöt okozhat a "felfokozott lelkiállapotúnak".

Elvégre a végső cél mégiscsak a rablás elkerülése és a gonosztevő elhajtása a helyszinről - nem igaz?
.
Előzmény: fekvőrendőr (3331)
caerleon Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3332
és szépen mond el azt is, hogy kik az elkövetők kedvenc célpontjaik, a sértettek magatartását..... stb , mert rajtunk is múlik, hogy ne tanúsítsunk kihívó magatartást,
Előzmény: fekvőrendőr (3331)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3331
A biztonságról még annyit, hogy Lenin azt mondta:

Minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme.

Ő nem a fizikai biztonságra gondolt, de nagyon igaza volt!
Előzmény: fekvőrendőr (3330)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3330
Alakzárás ügyben (nem lakókocsi) itt nézz szét:
http://www.abus.de/de/main.asp?ScreenLang=de&sid=5774652360628511402200984021945&select=0101a
vagy itt, de ez kevésbé részletes: www.abus.hu

A lakókocsik biztonsága egy más kérdés, nincs jó megoldás! Elsődleges minden védelemnél a mechanikai szilárdság, de ez lakónál nem megvalósítható. Profi megoldásokat nem is dolgoznak ki rájuk.

Én nem a Karavánszalon jellegű kiállításokon szoktam a biztonságot tanulmányozni, hanem itt:

http://www.security-essen.de/
http://www.iscwest.com/App/homepage.cfm?moduleid=42&appname=180
http://www.isc365.com/isc_east_08.aspx
http://www.ifsec.co.uk/index.html

Essenben már négyszer voltam kinn, Las Vegasban kétszer, na ezeken helyeken lehet látni érdekes dolgokat.

Na én - ellentétben veled - rengeteg helyszínt láttam ahol az ajtón mennek be.

Azt hiszem, ezen a fórumon a dolgok felületét sem tudjuk kapargatni, a talin vállalok egy néhány órás továbbképzést biztonsági ügyekben.

Előzmény: Törölt nick (3317)
GPS Creative Commons License 2009.02.14 0 0 3329

Hááát, kéremszépen - lehet hogy mégis el lett kapkodva részemről az a bódévásárlás ?

http://www.hasznaltauto.hu/2743524
.
caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3328
ha nem élnél rám hagyod a lakót? :) huuu de otromba vagymok....
Előzmény: Törölt nick (3326)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3327
Na jóccakáát!
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3326
Azt majd holnap este felteszem Neked képek formályában!-ha még élek...Vagy vasárnap!
Előzmény: caerleon (3325)
caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3325
és és a vásárosfia, lánya ?
Előzmény: Törölt nick (3324)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3324

Azért fél szemmel még figyelek áám...

Gyönyörű hely azt megmondom!Főleg most ősszel szép volt,hogy volt benne víz bőven!

Így van!Innen nincs messze Bakonynána.3km.

Előzmény: patyi63 (3322)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3323

Na itt a legnagyobb szemléleti hiba - riasztó ügyben.:

Riasztóó?Minek?Hogy felzavarja a környéket?Senki nem fog beavatkozni!!!!

Mert nem a környezetet kell riasztani - ugyan már - hisz a lófax se avatkozik be - pont ahogy mondod.

Riasztani a rabló urat kell !!!! Meglepő? Hidd el, nagyon-nagyon májer szakemberektől tudom.
Csak a hülye biztosító irodás-hivatalnokok irnak elő olyan 100 éve lejárt lemezt - hogy kint kell legyen a sziréna a ház falán. Ugyan minek? Hogy legyen?

Ha viszont a sziréna bent, a rablási területen, a védett beltérben nyomja a 110 dB-t - na az már döfi. De nem egyetlen-egy helyről ám.

Mert ha legalább 2 helyről jön a 110 déBé és lehetőleg kis frekvencia-eltéréssel is egymás közt....amikor mozog a nyájas rabló - olyan interferencia és Doppler és minden hasít az agyába....hogy ha még így is továb lop - akkor állítólag meg is érdemli a szerény zsákmányt.

Én voltam egy ilyen teszten egy fodrászüzlet+kozmetika szalonban - riasztó-átadáskor. Uramatyám, ne tudd meg mit jelent az, amiről mesélek.
.
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3322

húúú,itt mi is voltunk tavalyelőtt....szép kis szurdok.

off....akkor volt az első EC verseny (ezt csak Iszugy érti )

Előzmény: Törölt nick (3321)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3321
Ez is a mi Kutyánk!Bakonynánán.Amikor hideg volt és együtt néztük a vízesést...
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3320
Na jól vanakorjólvan!én is elmondom,hogy nálunk ki az úr a háznál!Németjuhász-malamut !Hát a házat úgy őrzi,hogy ha valaki a kapu elé áll azt mondja neki,hogy --hhhu!!És alíg bírja kivárni,hogy belépjen játszani vele!!!Ő az!Ő az!
Előzmény: Gruau (3318)
caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3319
Melyik kempingben és mennyit ? gondolom a legdrágábba.....,
szkeptikus vagyok,.. a cégek nagy részét lehúzósnak tartom.....
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3318
.Nekem itthon van egy németjuhász rottweiler keverék.
Az biztos hogy őrizne. De ha hordom magammal, akkor ki fogja őrizni a házat.
Előzmény: patyi63 (3316)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3317

Na jóó estét kívánok!Megjöttünk a kiállításról.Akkor jól figyelj a biztonságra.Én mást nem láttam,mint ilyen-olyan biztonsági zárakat az ajtóra.De mivel én üvegezéssel foglalkozok még olyan házban  nem jártam ahol az ajtón ment be a rabolóóóó!!!Ezt írásba adom!Beüti vagy befeszíti a (műanyag)ablakot és már lehet is matatni.A lakókocsinál-lakóautónál is így van.ABLAK!!!Olasz példa:csinál 1 rést valamelyik ablakon,pár mm-t.benyúl 1 erős dróttal felnyomja a reteszt nagyobb rés támad hirtelen és már mehet is be egy kisebb átmérőjű gyerek!Aztán kinyitja az ajtót vagy a nagyobb ablakot és mire a kirándulók visszaérnek már sehol semmi!Riasztóó?Minek?Hogy felzavarja a környéket?Senki nem fog beavatkozni!!!!

Szóval azt is megfigyeltem,hogy manapság is kevés olyan ablakzárat csinálnak amelyik kétkezes vagy csavaros.Mert szerintem a régiek biztonságosabbak voltak.A csavarost gondolom mindenki ismeri a másik meg az amikor középen van 1 gomb benyomod és utána tudod elfordítani a kallantyút!

Na szóval e kis monológ után elmondhatom,hogy láttam okos-ötletes dóógokat!Csináltam fényképeket és felrakom amelyik arra érdemes.Talán vasárnap,mert holnap nem vagyok.Hát tudjátok...

Hoztam 1 kupac prospektust és karavándor klub tag lettemm...

Caerleon!!Ezt neked is ajánlom!(máá,ha nincs fűtésed)Ezzel a tagsággal iszonyatos kedvezményeket kaphatsz bizonyos campingekben!Most belépéskor adnak egy katalógust amiben benne van európa szinte összes campingje.3000ft a boltban!A reg. meg 5000 és 2 havonta kapod a magazint.

Na megyek alunni,mert korán kelünk!Jóóccakáát!

Előzmény: fekvőrendőr (3311)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3316

egy hat hetes dobberman 20 ezer forint.....a labrador erre a célra nem jó.....igaz aranyosabb.

Előzmény: Gruau (3314)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3315
Nagyon aranyos a tacsid.
Nekem is volt régen, csak zsemleszinű volt.
Előzmény: GPS (3304)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3314
Milyen összegből jönne ki a riasztó a bódéba?
Illetve milyen típusú riasztót ajánlasz?
Előzmény: fekvőrendőr (3309)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3313

Na, úgy látom ebben a kérdésben egy nyelvet beszélünk. Folyt. köv.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3306)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3312
Az elősátrat mindíg felhajtva hagyom, ha nem vagyunk a lakókocsi közelében, akkor legalább látható, ha valaki matat az ajtóval.
Előzmény: fekvőrendőr (3311)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3311
Nem macerás és nem zajos. Más lakókat nem néztem, de az enyémbe gond nélkül be lehet menni egy kiskalapács (csak kopogtatok vele) meg egy szög segítségével. Más lakókat még nem tanulmányoztam, de holnap megnézek párat a kiállításon.
Előzmény: Transvan (3310)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3310
Ebben látod igazad van. Csak a lakót érdemes,de azt meg minek,macerás.és zajos a behatolás
Előzmény: fekvőrendőr (3309)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3309
Annak örülök, hogy nem érted, ha értenéd, ránk műszaki szakértőkre nem lenne szükség! :-))
Egyébként a riasztó csak jelez!!! Ez a dolga, az ideális állapot az, hogy a behatolást, a meggkezdés első pillanatában detektáljuk, a mechanikai védelem, addig tartson távol a védett értéktők, míg a szakszerű közbeavatkozás (pofánvágás) be nem következik. Na ezt nem lehet így megcsinálni elősátor és lakókocsi esetén.
Előzmény: Transvan (3308)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3308
Na ezt gyönyörüen megfogalmaztad,egy mukkot se értek belöle,de szerintem tök felesleges,mert nyitott ablakoknál alszol,kivéve ha van klimád, a sátradat meg igyis-ugyis felvágják. Hozzáteszem nem az idegesitene,hogy elvitt valamit,hanem hogy felvágja a sátramat
Előzmény: fekvőrendőr (3306)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3307
az enyém überfasza házörző. Nem enged be senkit,de csak azért mert nem éri fel a kilincset,egyébként röfögni,és pompássan tud horkolni + eljátsza hogy megdöglött,(a szaga is olyan miután kifürödte magát) Egyébként labrador,na szerinted milyen házörző?
Előzmény: GPS (3304)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3306
Na végre valami amihez állítólag értek!
Az elősátor felügyelete nem egyszerű dolog, csak passzív infrát lehet telepíteni, de a sátor miatt abból valam nagyon komoly típust kell keresni, hogy a levegő turbulenciái a sátorban ne okozzanak téves riasztást. Ultrahangos érzékelő, illetve radar doppler szóba sem jöhet, illetve a passzív infra (PIR) és ezek kombinációja sem.
Az elősátor érzékelőjét a késleltetett zónára kell kötni, és a kezelőt a bódé ajtaja mellett az elősátorba kell telepíteni.
A bódéba is komoly PIR kell, mert a bódé nagyon fel tud forrósodni. Leginkább digitális jelfeldolgozású infra jöhet mindkét térben, az elősátorba kültéri kivitelű. Itt elfogadható áron korrekt cuccok vannak:http://www.paradoxhun.com/ Ők voltak a digit cuccban az úttörők.
A bódéba egy menyezeti kivitelű PIR a jó megoldás, vagy két fara szerelhető.
Az igaz probléma az, hogy nem lehet korrekten elhelyezni a hang-fényjelzőt, úgy, hogy ne lehessen szabotálni egy kemping körülményei között. A központot a bódéban kellelhelyezni, mert annak védett térben kell lenni. Egy kis kapacítású két zónás központ elég lenne, de négy zónásnál kisebbet már régen nem láttam.
Lassan több utólag beszerelt cucc lesz, mint ami tényleg befér.
Előzmény: GPS (3298)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3305
De tudod erröl már beszéltünk,ha éppen tetten érsz valakit akkor mi van? Ha pofán vágod Téged hurcolnak meg, na én erre azt mondom,hogy pofán vágom,megrugdosom,aztán átdobom a keritésen, mert egyébként ö jelent fel.
Jó nagy a szám mert még nem voltam ilyen helyzetben,lehet hogy hagyom az egészet,mert megjegyez magának kifigyeli a családomat,aztán szájon vágja a nejemet,v a gyereket,de abba most ne menjünk bele
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3304

Hát, kutyám az éppeg nekem is lenne.
Előzmény: Transvan (3303)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3303
Nekem van, ugyan kicsit feleslegesnek tartom,mert ugyis mindig mellette vagyok , ha meg több napra megyünk akkor viszem magammal a kutyámat
Előzmény: GPS (3302)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3302

A riasztóhoz nem szólsz semmit?
Előzmény: Transvan (3300)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3301

Volt már ilyen - aztán leszoktak róla.

Egy este nagy buktájuk volt megint - reggelig állt is a kuplerájuk. Ilyenkor szokott pár napig kérdezősködni - begyújtáskor.
.
Előzmény: Transvan (3300)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3300
mindenhol megjegyzi csak itt nem
Előzmény: GPS (3299)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3299

Aha. Tehát nem a netből lépsz ki, hanem csak a böngésződből. Ezért kérdeztem.

Ezt a jelszó-kérést 3-4 napja csinálja az Index - de ha nem olyan gyerek-böngészőt használnál, mint a Godzilla (hanem valami felnőteknek valót) az észbetartaná a dolgaidat.
.
Előzmény: Transvan (3297)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3298

KEDVES KOLLEGÁK !!!!!

Én senkinek sem szeretném kedvét szegni - de ahogy a dolgok alakulnak, egyre aktuálisabbá válik az a gondolat, hogy:

RIASZTÓ KÉNE A LAKÓKOCSIBAAAAAAAA !!!!!

A tavaly már volt egy kis elősátor-vagdalás és lakókocsi-ablak feszegetés az én helyemen is - pedig az örzött kempingnek mondható.

Csakhogy azóta a "helyzet fokozódott" - és én azt mondom, hogy már nem annyira eszement ötlet a cuccaink biztonságáról is gondoskodni egy hangyányit.

Mit szóltok hozzá ???
.
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3297
Hát kilépek a godzillábol,és ujra be
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3296

Mit jelent nálad az, hogy "kilépek a netből" ?
Előzmény: Transvan (3294)
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3295
Ja meg matrica sincs
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3294
segitsetek már nekem. Ha kilépek a netböl,mindig kéri az email cimemet,meg a jelszót. Hol lehet beállitani hogy ne kéregessen?
Transvan Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3293
a SZAVATOLNÁL VÁCON 386 Ft/stück van barna,szürke,fehér,fekete,szürke sajna vaj szinü nincs
caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3292
:) olvasok fogódzót kerestek ? ???? :) :)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3291

Az nem gond, egy percig se. De ezt a műveletet szerintem már csak az új gazdája fogja végrehajtani :-)))

Eszem ágában sincs ezt húzogatni - egyelőre, legalábbis. De ha húzgálásra szottyan majd kedvem eccer - akkor tuti valami pehelysúlyút veszek.

Nézd, én olyan helyen nóttem fel, ahol 600 km-en cirka 80 km a sík út...a többi vagy emelkedő, vagy viceversza.
A legutolsó autóm 138 lóerős volt és hallottam amikor az automata nemegyszer 2-esbe kapcsolt vissza...olyan fáintos szerpentinek és emelkedők vannak arrafelé.

Mindezt azért mondom, hogy én 2 dolgot tanultam meg komolyan venni: a pénzt...és a hegyet .-))))
.
Előzmény: Gruau (3287)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3290
Akkor, elég korekt társaság.
Előzmény: fekvőrendőr (3288)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3289
Ne tudom a fogantyú mennyi volt, de a csövet szinte napi Euro átváltási áron adták.
Előzmény: GPS (3286)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3288
Először én is kértem katalógust a neten, ez alapján egy mailban rendeltem tőlük egy csövet az elősátorhoz, amit nagyon jó áron be is hozattak egy héten belül. Amikor érte mentem, akkor vettem a fogantyúkat is, az volt raktáron. Telefonon is meg lehetett beszélni a rendelést, azért kérték mailban a cikkszámot, hogy nehogy félreértés legyen. Ahogy megjött a cucc, telefonon és mailban is értesítettek, szerintem postázták is volna, ha kérem.
Előzmény: Gruau (3281)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3287
Hát ha lelevezed, a forgalmi szerinti volt tulajjal és csináltok egy friss adásvételit akkor igen.
Előzmény: GPS (3284)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3286

Mennyi egy ilyen fogantyú ezeknél?

Mert néztem a klima-áraikat és kicsit leestem a székről...de már visszaültem.
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3285
A katalógus az ingyenes.
Fogantyút sajnos nem tudom.
Előzmény: GPS (3282)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3284

Hát de hallod, hogy beíratható, mint az enyém is. Vagyis hogy megvan az eredeti forgalmija és törzskönyve is.
Előzmény: Gruau (3283)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3283
De ez 5,5méteres, 1 méterrel hosszabb mint a tied.
Telepitésre, szerintem is jó áron van.
Előzmény: GPS (3279)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3282

Mennyi píz náluk egy ilyen?
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3281
Köszi
Beadtam az igénylést, az ingyenes katalógusra.
Lehet hogy akkor mindegyiket, egy formára cserélem.
Előzmény: fekvőrendőr (3280)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3280
Én is vettem fogantyúkat, mert az NDK kapaszkodók lerohadtak róla, mivel rugós fémfogantyúk voltak rajta, műanyagba behúzva. A víz belement,szétrohadt, és húzáskor a kezemben maradt. Én tőlük vettem: http://www.kempingvilag.hu/ Ott is raktáron volt. Kaptam tőlük katalógust is, most megnéztm, három típust forgalmaznak:

4 csavaros, luktávolság 148 mm /barna, fekete, szürke/
2 csavaros, luktávolság 145 mm /nincs megjelölv szín/
2 csavaros, luktávolság 175 mm /barna, fekete, szürke/

A Qek-is ilyen NDK csodával szerelt, javaslom mindenkinek a cserét, még időben.

Előzmény: Gruau (3272)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3279

Hát nem semmi - 100 rugóért, nem mondom. Ebből lehetne alkotni valamit - még ha egy 100-ast rá is kéne nyomni - akkor is megérné.

Persze, tudom, van itt olyan, aki komplet fel tudná újítani szük 5 ezer Ft-ból is (és abból is visszaigányelné az áfát) - de én nem vagyok ilyen ügyes.
.
Előzmény: Gruau (3278)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3278
Ezt nézd meg.
http://www.vatera.hu/dethleffs_g_550m_tipusu_lakokocsi_128407121.html
Előzmény: GPS (3277)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3277

Hát igen. Sanszos, hogy nem a lányok kapnák az első taslit :-))))
.
Előzmény: snbohóc (3276)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3276
Szerintem nem is velük balhéznának :-))
Előzmény: GPS (3275)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3275

Ezekkel még egy jót balhézni se tudnának otthon - mert "Made in Romania" mind a kettő :-)))
.
Előzmény: snbohóc (3274)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3274
Mondjuk 2 darab ilyen vásár-lányát hazavinne neked, gondolom lenne "derültség" a családban :-))))
Azt hiszem erre az esetre is igaz, hogy megérnének egy jó kis ajtó csapkodást! :-))
Előzmény: GPS (3263)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3273
Szerintem is kellene lennie szürkében.
Előzmény: patyi63 (3269)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3272
Érdeklődjél már utána, szürke színben kellene.
Előzmény: GPS (3271)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3271

Nem tuti - most nem néztem - a tavaly nyáron vettem az enyémet.
De nem hinném, hogy ne hozna, ha kérem.
Előzmény: patyi63 (3269)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3270

Az biztos, hogy a tetőkivágás fokozott elővigyázatosságot igényel. Peremes vízzáró-karimát kell teni a vágatba, meg ilyesmiket - nehogy mellette béfojjon a víz.

De remekül megoldható, szó se róla - csak oda kell figyelni egy kicsit.
.
Előzmény: patyi63 (3268)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3269

Tuti hogy a Váradinak van ilyen fogantyúja, vagyis még nyáron volt.....jó kis bolt az,van sok minden apró mütyür.

Előzmény: Gruau (3266)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3268

Nemtom hol vezette el a csövet mert csak telefonon beszéltünk,de remélem beszélt előtte szakemberrel is.....

Neki egy régi Merci lakóbusza van,sztem sajnálta kiváni a tetejét,de majd figyelmeztetem.

Előzmény: GPS (3246)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3267

Néha olyan is van, hogy még a fekete is kiszürkül az UV-től - ha szarabb minőségű a műanyag.

Remélhetőleg Váradi nem árul ilyet.
.
Előzmény: Gruau (3266)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3266
.Abban igazad van,idővel lepattogna róla a festék
Előzmény: GPS (3265)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3265

Áhhh, elég csak a hátsó kettőt feketére cserélni. Úgysem látszik egyszerre mind a 4.

A befestést meg felejtsd el - ótvaros lesz.
.
Előzmény: Gruau (3264)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3264
Hátul azért van kis ablak, mert mellette van zuhanyzós rityi.
Szerintem elég hátra. Vezetést nem gátolja, mert úgy sem látnák át rajta.
Fekete az nem jó esetleg ha végkép nem tudok szürkében szerezni. Akkor viszont vagy befestem szürkére, vagy mind a 4-et lecserélem.
Előzmény: GPS (3261)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3263

Mondjuk 2 darab ilyen vásár-lányát hazavinne neked, gondolom lenne "derültség" a családban :-))))

Saját fotó: Tuning és Auto-Hi-Fi Kiállítás, Debrecen, 2007
Előzmény: caerleon (3262)
caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3262
Akkor Gyuszkó nem hoz nekem vásárfiát.... vásárlányát.... :(
Előzmény: GPS (3248)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3261

Milyen érdekes kis-ablakod van neked hátul.
Ilyet tán még nem is láttam - inkább nagyablak szokott hátul lenni.
.
Előzmény: GPS (3260)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3260

Húha, lesz egy kis baj. Ugyanis azok a foggantyúk feketék. Nagy baj?
.
Előzmény: Gruau (3259)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3259
Innen hiányzik a fogantyú.
Előzmény: GPS (3258)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3258

Hát egy ilyesmiről nagyon nehéz véleményt mondani - csak ránézésre. Jól néz ki, ígéretesek a paraméterei - az ára elfogadható.

Égő lángú gáztüzhely felé lengetve illene, hogy jelezzen. Ha ezt megteszi, akkor jó.
A 80 dB meg éjszakára is megnyugtató - biztos ébreszt.
.
Előzmény: Gruau (3256)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3257
Előre is meg köszönném, ha meg néznéd nekem.
Előzmény: GPS (3255)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3256
http://www.szenmonoxid.hu/index.php?stilus=webaruhaz&hiv=26
Erről mi a véleményed?
Előzmény: GPS (3253)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3255

Én vettem egyet a hajómra - pont tőlük. Nagyon kemény, megbízható holmi - párszáz Ft volt mindössze.

Ha arra járok, nézzem meg neked?
.
Előzmény: Gruau (3254)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3254
Köszi
Nekem majd 1db fogantyú kellene bódéra. Amivel húzogatni illetve tologatni. szokták bódé helyére tolásakor.
Mikor vettem az hiányzott róla.4-ből 3 db, van meg.
Előzmény: GPS (3253)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3253

Persze, hogy árulnak, rengeteg mindenük van lakókocsihoz - a valós életben is, a bemutatóüzletükben.

Vagyis ők nem aféle web-áruház, hogy ha megrendeled, majd ők is megrendelik valahonnan - hanem fizikailag ott van előtted az áru, kézbe veheted, stb.

Nekem szinte a szomszédomban van, Balatonfűzfőn - sokszor elmegyek előtte - és főleg most fogok - hogy a bódém is ott van, tőle nem messze.

Ha bármi kell szólj és beugrok megnézni, megtapogatni, lefotózni ha kell - aztán referálok neked.
.
Előzmény: Gruau (3252)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3252
Váradi karaván Te hozzád hol van legközelebb?
Ottani telepen árulnak, lakóhoz való alkatrészt is?
Előzmény: GPS (3250)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3251

Jaaa, ha fel van vezetve oldalt a bódé teteje felé - az más. Dehát az kevéssé életszerű, hogy valaki ílyet csinálna.

Ilyesmit a franciaországi vándorcigány karavánok lakókocsijain látni - sok fotót láttam rólúk, azokon volt ilyen.
De nekik rendes, kályhaméretű csövűk van, mert bent tüzelnek mindennel - legkevésbé gázzal.
.
Előzmény: sajtmedve (3249)
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3250

IGAZ, IGAZ, IGAZ. - amit a CO érzékelőről mondsz.

Én kötelezővé tenném, hogy egy lakóban (vagy bármilyen ilyen rendkivül kis légterű, zárt helységben) - legyen működő monoxid-riasztó.

Eszembe nem jutna, hogy ilyesmin spóroljak párezer Ft-ot (mert ma már nem több ennél) - és kitegyem a családot vagy magamat egy ilyen életveszélynek.

Mert figyelem: a legjobb kémény melett is előfordulhat hőcserélő-kiégés, lukadás....meg ilyesmik.
.
Előzmény: Gruau (3247)
sajtmedve Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3249
azért ez talán nem teljesen így van. A kivezetés lehet az oldalán is, de onnan kell egy kémény (külső), ami a bódé legmagasabb pontja fölé megy. Feltételezve, hgy gravitációs megoldást választottunk.
sm.
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3248

Áh, most nem megyek. A hajós-fiúk voltak, de hát hajózási szempontból nagyon lesújtó dolgokat meséltek.

Egy amatőr kishajós nincs is mit keressen egy olyan hajókiállításon, ahol csak 30-40 milliós yachtokat és luxusmotorosokat állítanak ki.
Ez már messze nem a hajós-sportról és a hajós-hobbiról szól.

De panaszkodott nekem Váradi, a lakókocsis is (Váradi Caraván) - mert ők is kiállítanak vagy 5 kocsival....és 800 ezerbe került neki csak a hely + a többi költség.

Ilyen körülmények között érthető, hogy az amatőrök és a hobbisok nem találják meg azt, amit ott keresnének. Kár.
.
Előzmény: Gruau (3247)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3247
Hali!
Az biztos, hogy bódénál a gázfűtéssel nagyon vigyázni kell.
Érdemes beszerezni szénmonoxid jelzőt, azon nem éri meg spórolni.
Egy emberélet sokkal többet ér, mint néhány ezer forint.
Te nem mégy a kiállításra?
GPS Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3246

Nem, nem, nem !!!!! Az oldalára nem jó kivezetni - sőt, életveszélyes is.

Bármilyen kellemetlen (mert az) - kizárólag csak a bódé tetején lehet kivezetni az égésterméket !!!!!

Egy kedvezőtlen széljárásnál, a bódé oldalán keletkező nyomás az egész gázt visszanyomja a bódéba - és annak a pár köbméternek nem kell sok, hogy halálos legyen.
.
Előzmény: patyi63 (3245)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3245

Köszi........azt mondta srác hogy ugyanúgy vezette el mint a lakásban.....gondolom vágott egy lyukat a a lakó oldalára hogy kimenjen az égéstermék......de azért mondom neki hogy nézesse meg.

Mondjuk én tavaly az öszi versenyre, (fenőtt motor) mert nem voltam biztos a lakóm fűtésében, sziesztát terveztem tartaléknak,de a többiek hülyének tartottak.....jogosan.

Előzmény: fekvőrendőr (3244)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3244
A fűtés ügyben nagyon óvatosnak kell lenni.
Tizen évvel ezelőtt nyomoztam egy lakásbetörés ügyben. A sértett a fia és az unokája temetésén volt, mikor valami mocskos állatok betörtek hozzájuk.
Azért haltak meg, mert a kisfiú minimotoros versenyző volt, és egy verseny előtt a pályánál a lakókocsiban aludtak, és Siesta gázkályhával fűtöttek, de mivel ennél az égéstermék nem tudott távozni a minimális légtérből, a szénmonoxid végzett velük.
A lakókocsi fűtésnél is nagyon fontos az égésterméket kivezető kéménycső szinte gáztömör illesztése.
Előzmény: patyi63 (3242)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3243

No,megint elkezdett szálligózni a hó....az éjszaka  is esett pár centi.

Pedig már olyan jó volt a múlt héten a +10 fokban ránézni a lakóra,meg elképzelni hogy ráakaszt az ember....most meg ismét belepte a hóóóóóó....

patyi63 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3242

Jóó napot.....ez teccett .....hűtőtáskában.

Különben az egyik ismerős most tett a lakójába egy rendes konvektort...azt mondta műkszik.

Iszugy Te ismered is, a Kacsa.

Előzmény: Törölt nick (3237)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3241
Jóreggelt!Méér a vásárnak van fia?Akkor az már csak a kisállatvásár lehet neem?
Előzmény: caerleon (3239)
Gruau Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3240
Jóóóó reggelt!!!!!!!
caerleon Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3239
vásárfiát hozzál mindenkinek a kiállításról :)
Előzmény: Törölt nick (3238)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3238
Jóól látom,hogy nálatok most éppen behavazott?Irigyellek!
Előzmény: caerleon (3236)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3237

Na ez máá jobban hangzik!Egy kis optimizmus kéremszépen...)))Mondtam,hogy lesz!Előőbb-vagy utóbb...Nyugíííí!

De máá azt is kitaláltam,hogy a miénkből hogyan lehetne átvinni a meleget a ti bódétokba.Háát hűtőtáskában...))

Előzmény: caerleon (3236)
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3236
ááá, hagyd...viszek itthonról egy láda parazsat........ mire leég 2-3nap, addig is meleg van :)
Előzmény: Törölt nick (3235)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3235
Máá megint kezded?Van hátul a garázsban egy múzeális kandallóm.Osztrák,kipróbált!Ha nem lesz berakjuk azt.200-as lyuk a tetőre kéménynek,fát meg bárhol találunk útközben.Sokkal egészségesebb,mint a gázos!Nem olyan száraz tőle a levegőő...Ráadásul még hangulatosabb is!!))
Előzmény: caerleon (3234)
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3234
Ha nem lesz kályha kempingbe kell menni....
Előzmény: Törölt nick (3233)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3233

Mit vennék?-bijóórötyit!-Neked..))Hátha lesz használt 1/4 áron matéria nélkül..))

Amúgy meg kukkolni megyek.Hátha találok valami jóót.Partedlit viszek az biztos.Tudod amit a kisgyerekek elé raknak,nehogy leegye magát.Hát biztos folyik majd a nyálam a látványtól.(csak nem nők nélkül mutatják be azt a sok bódééét?)

Előzmény: caerleon (3232)
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3232
mit veszel holnap ?
Előzmény: Törölt nick (3231)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3231
Azt akartad,hogy hova lesz a túra.Merthogy rákérdezett.Neem?De lehet,hogy nem,mert azt 2 nappal ezelőtt kérdezte.Akkor nem csak én vagyok düddőőő....
Előzmény: caerleon (3229)
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3230
ha nem jön össze..... akkor kell majd valami jogi végzettségű....
Szóval csinálj tervet ha baj van...., szerintem GPS ma volt......, de reggel haza engedik :)
Előzmény: Törölt nick (3220)
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3229
akartam írni valamit......
Előzmény: patyi63 (3226)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3228
Te mennyéé gyorsan vissza az emiljeid közéé!!!letőtötted amit az előbb kűűttem?Máá ha érdekel!Iszkiri...
Előzmény: patyi63 (3226)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3227

Tulajdonképpen engem is ezért érdekel a kiállítás.Hátha látok valami korszakalkotót és azt az enyémbe megvalósítom.Teszem is az akksikat a töltőbe!

Sándorom Te meg osszdd a píízt!Ha máá ennyit dógoztáá ma!!!Nekem mára csak 1 temetés jutott.Meghalt a szomszéd NÉNI.Nagyon szerettük őket.Alig 1 éve halt meg a férje.Hamar utána ment...Ilyen szomszédot kívánok mindenkinek amilyenek ők voltak!Nem is tudom hogyan megyünk idén kamperozni.Rájuk lehetett számítani bármikor.Ha kitettük itthonról a lábunkat vigyáztak a kutyára a házra mindenre.Talán még jobban ,mint mi!

Bocsi!--akkor holnap jön valaki még a kiállításra?Aztán jól elnézegetünk együtt!

Előzmény: Gruau (3222)
patyi63 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3226

.....sztem agy.

Előzmény: caerleon (3224)
Gruau Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3225
:)))
Előzmény: caerleon (3224)
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3224
ööö szív műtét ?
Előzmény: Gruau (3223)
Gruau Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3223
Lehet hogy igazad van.GPS most készül fel felborul mütétjére.:))))
Előzmény: caerleon (3221)
Gruau Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3222
Inkább a bódéval kéne foglalkozni, azzal tán ennyire nem lehet elfáradni.:))))
Képeket csinálj, ha mégy a kiállításra. Hátha lesznek valami jó megoldások, amiket tudnánk hasznosítani a bódéban.
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3221
valakinek dolgozni is köll....
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3220

Én már nem bánom!Éppen most nyomtattam ki a regisztrációs belépőmet.Hát erre kíváncsi leszek.

Te ezek télleg eefáradtak?Nem kell 1 nap alatt ennyi észt osztani és akkor marad holnapra is...

Előzmény: Gruau (3219)
Gruau Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3219
Hát a tegnap délután ami volt az már nem volt semmi. Felborul jogászkodott erre fel ,GPS ,meg felajánlotta műtéti tudományát,nem is lenne csoda ha lefáradtak.:))))
Sokan panaszkodnak, hogy a parkolási díj 800Ft abban az utcában ahol van a kiállítás.
Előzmény: Törölt nick (3218)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3218
Tegnap elfáradtak a nagy vitában!Vagy:kiállításon van mindenki!Én majd holnap megyek.
Előzmény: Gruau (3217)
Gruau Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3217
De nagy lett itt csend.Elment mindenki kamperolni.....:)))))
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3216
Jó reggelt!Az pl. teljesen használható volt.Nem is rád gondoltam a veszekedéssel.
Előzmény: snbohóc (3212)
caerleon Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3215
:) ja ja jóóó reggelt
Gruau Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3214
Jó reggelt barkácsolóóók!!!
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3213
Nem Bastei, Esterel az összecsukható! A méretük, és a formájuk hasonlít, de nem ugyanaz.
Előzmény: GPS (3208)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.12 0 0 3212
OFF
Ha a tegnapi hozzászólásainkat csak egy valaki elolvasta, és ezután nem esik bele az előleg-foglaló közti különbségből adódó esetleges problémába, már megérte.
Ettől függetlenül akkor nagyon szégyellem magam!
ON
Előzmény: Törölt nick (3211)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3211

Hát amit ma itt műveltetek az OFF!!!Csak gondoljatok bele.Echte Ungarisch!Egymásba köttök,kioktattok,semmi nem jó amit a másik csinál,nem jól tudja,az én ismerősöm orvos az enyém meg ügyvéd stb.!Beszaaráááás!!!!Hát ezért tartunk itt ahol...

De cigánybűnözés nincs!!!Nem is kell amíg itt ölitek egymást!Amúgy meg van...)))

Hát mára ennyi!Szégyellem magamat helyettetek!

felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3210
Hogyha átveszem, nem hajót szállítanék rajta, inkább szörföket azt jobban csípem..
Előzmény: felborul (3209)
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3209
Amiről én beszélek az egy egyedi 0-ról!! épített bódé, köze sincs a Bastei-hoz.
És mondom mégegyszer, kisebb hajót lehet vele szállítani vitorlást (nem gumicsónakot), ha kész lesz.
Előzmény: GPS (3208)
GPS Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3208

Jajj, láttam én azt - ámultam is.

Az egy rendes kocka-Bastei és megrogynak az oszlopai és kb. félmagasságra lemegy a teteje.

Igazából nem nagyon értem a lényegét - mert max a légellenálláson lehet vele spórolni - bár az is igaz, hogy azon elég nagyot.

De azért elég macerás lehet odebent behajtani mindent - biztos agyaltak rajta rendesen. Egy kisvitorlást viszont simán rá lehetne pakolni...vagy méginkább egy 3 méteres gumicsónakot.

Ez komoly, nem vicc - igaz, egy komolyabb gumicsónak az 100 kiló felé tart.
.
Előzmény: felborul (3205)
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3207
Igen, papírokat valamilyen módon el tudta intézni, csak egy műszaki kell majd rá.
Előzmény: Gruau (3206)
Gruau Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3206
Forgalmi van hozzá az épitethez?
Előzmény: felborul (3205)
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3205
Köszi az érdeklődést, egyik kollégám Bastei-át nézegettem, de nem adja el semmi pénzért, pedig azért tényleg adnék még 350-et is!
Közben egy régi ismerősömmel beszéltem, aki kb 10 éve elkezdett egy összeállítható bódét gyártani, sajnos idő és pénzhiányában abbamaradt..
Lehet Tőle fogom átvenni, de az olyan ám még GPS is megirigyelne..
Tudniillik azért összecsukható, mert ráfér egy kisebb hajó is, Horvát tengerparti nyaralásokra lett volna készítve a lakó.
Előzmény: Gruau (3204)
Gruau Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3204
Hogy állsz, a bódé beszerzéssel?
Előzmény: felborul (3203)
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3203
Nem rajtam múlt..

Amúgy innentől: ON
Előzmény: Gruau (3202)
Gruau Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3202
AJJAJJJ!!!!!!!!!!
Má lasan a lakókocsi fórumból, jogászi illetve orvosi fórum lesz.
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3201
"Legközelebb te képviselsz engem a biróságon - ezért cserébe én meg megoperállak."

Amúgy ez nekem is teszett, ott a pont! :-)))
Előzmény: GPS (3198)
snbohóc Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3200
Legközelebb te képviselsz engem a biróságon - ezért cserébe én meg megoperállak.
No ezt megnézném :-))
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3199
Az a különbség, hogy Téged a feleségem képviselne, engem meg Te operálnál!
De inkább ügyész lenne az ellenedfolyó büntetőeljárásban! ;-)
GPS Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3198

Te sem vagy jobb semmivel, te is csak fülelsz innen-onnan.
Nincs egy órája, hogy azt mondtad, hogy a feleséged a jogász. Az enyém meg orvosnő.

Gyere, csináljunk egy bótot:

Legközelebb te képviselsz engem a biróságon - ezért cserébe én meg megoperállak. Na mit szólsz?

Csak ne legyen itt senki, akinek a felesége meg APEH-os, mert az majd kideríti, hogy mi burkolt szolgáltatás-csereberét végzünk itt...az áfa kikerülésével :-))))
.
Előzmény: felborul (3193)
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3197
(Amúgy Tőled még nem olvastam hülyeségeket, szimpatikus vagy!) :-)
Előzmény: snbohóc (3195)
felborul Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3196
"De szinte az összes modern kori jogrend azon alapul"

Nem szinte az összes, hanem a kettőből csak a kontinentális jogrendszerre volt hattással. A világ másik felére, az angolszász jogrendszerre meg SZINTE semmilyen hatással sem volt. :-)
Előzmény: snbohóc (3195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!