Keresés

Részletes keresés

Supremes Creative Commons License 2018.11.17 0 1 5727

Unatkozol hellerlover?

ON Garde! 

Előzmény: Törölt nick (5724)
robopassmeet Creative Commons License 2018.11.17 -1 2 5726

Röf röf:-)

Előzmény: Pompom a magyar vizsla (5725)
Pompom a magyar vizsla Creative Commons License 2018.11.17 -1 1 5725

Néha vadkanok. Nézd meg mit csinálnak a fórumon

Előzmény: Törölt nick (5724)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -1 1 5724

Csak női szemmel!"

női szemmel a férfiak kanok?

Előzmény: Pompom a magyar vizsla (5723)
Pompom a magyar vizsla Creative Commons License 2018.11.17 -3 1 5723

Az ok nélkül rootolt nickeim, mind kérem vissza. És a többi ideíró hölgyét. Ez nem kan topik!

Előzmény: fedőnevén Fasírt (5702)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 0 1 5719

Meglehet.  Rég vótam mán kivasalva.

:))))

Előzmény: Törölt nick (5717)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 0 1 5717

hát akkor sokminden fenyeget, életmódod kell váltanod:)

Előzmény: dos48 (5713)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 0 1 5713

Diéta szóba sem jöhet.  Annakidején a sörmegvonás sem.  (most már tíz éve csak a málnaszörp fogy,

de régebben szervizesként a napi több száz kilométer levezetése után két-három lityi sör stresszoldó

gyógymód vót)  Mozogjon a nyári villám, mozgékony ember sportja az édes semmittevés.

A nyugalom meg az élet megrontója.  Igen.   :))))

Előzmény: Törölt nick (5710)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 5710

ja, úgy, hogy az esti étkezés kimarad, ill. egyéb esetben is korty, ha jön a nagy étvágy, akkor persze hogy fogysz

fogyás, sok mozgás, nyugalom, refluxdiéta a reflux kezelési módjai:)

Előzmény: dos48 (5705)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2018.11.17 -2 2 5709

jogos!

ezt a régi nicket honnét kotortad elő ????

Előzmény: Törölt nick (5707)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 5708

Gyógynövényboltban, most 120-140 körül az ára.  A 18 kilóból a fele löttyalapú sörhas lehetett és amikor

úgy hat hét múlva feltűnt hogy leesik rólam a gatya akkor biztos ami biztos alapon abbahagytam.  :))))

Előzmény: ilonka99 (5706)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 5707

Királynő, nem?

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (4918)
ilonka99 Creative Commons License 2018.11.17 0 1 5706

Bio boltban lehet kapni ezt a fehérmályva levelet ?

Nekem se ártana fogynom , mer' kezdek olyan jó kis gurulós lenni . Fenét kezdek ... az vagyok .:-))

Azért másfél hónap alatt 18 kila , az nem túl egészséges ám .

Előzmény: dos48 (5693)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 5705

Semmit. Csak az esti telezaba kimaradt, éhségérzet esetén jött a kortyi-kortyi.  Színtelen, szagtalan,

egyedüli kritérium hogy nagy melegben a frigóban kell áztatni mert enyhén megbüdösödik. Az esti

zabálást meg alapvetően a reflux miatt kell elkerülni, mint mondtam a fogyás melléktermék. 

Az egész folyamat  utólag  lett valószínűsítve logikai alapon.

Előzmény: Törölt nick (5704)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 5704

ez rendben, de 18 kilót csak akkor fogytál, ha közben az étkezéseden is változtattál valamit

Előzmény: dos48 (5703)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 -2 0 5703

?   Gyógynövények között kerestem nyáknakvalót anno az Almagel pótlására reflux ellen ami egyben

savlekötő és nyákbevonó vót egyszerre.  A hidegen préselt lenmag és mályvagyökér problémás volt,

maradt a nyolcvan Ft/tasak fehérmályvalevél 24 órás áztatással, délután négytől estig kortyolgatva.

A fogyás nem várt mellékhatás volt.  Szóval?  Védd magad büdögés!  *támadóállásba helyezkedik*   :))))

Előzmény: Törölt nick (5696)
fedőnevén Fasírt Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 5702

"A rendszer"... miii? :)

Előzmény: lizardman (5701)
lizardman Creative Commons License 2018.11.17 -1 2 5701

Visszaengedett a rendszer.:)

Csak kipróbáltam, igaz-e.

De megígértem, hogy nem írok ide, ezért lö pá, picinyeim....

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -2 1 5700

kevesebb mint harmada fér rá a képernyőmre, ilyeneket lehet egészben bemásolni?

Előzmény: Latcho Drom (5697)
Latcho Drom Creative Commons License 2018.11.17 0 2 5699

5 neje vót? :) 

Előzmény: Törölt nick (5694)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 -2 0 5698

Van pár speciális, két ujjas mozdulat amivel minden melltartó kikapcsolható.  A Demszky pitty! kikapcsolná

a mejjtartót, a mejjtartó lehullana, a Drom meg székhez kötözve végígnézné a mutatványt amiért

ezt a képet betette ide.    :))))

Előzmény: Törölt nick (5694)
Latcho Drom Creative Commons License 2018.11.17 0 2 5697

Demszky Gábor/fb share

„érettségi tétel leszünk”

Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona egy ízben megkérdezte Böhm Arankát, Karinthy Frigyes feleségét: „Milyen jogon kéred te számon Frici hűtlenségét, amikor te magad sem vagy hű hozzá?” „Elég gyalázat, hogy tűri, én nem tűröm” – hangzott a felelet. Míg Aranka asszony bűnlajstromán fess huszártisztek, szomorú tekintetű hegedűművészek és ifjú gavallérok sora szerepelt, Karinthynak csak egy ismert liezonjáról tudunk. Az is egyszerű mentőakciónak indult.

Az író titkára, Grätzer József volt az, aki 1926-ban elhatározta, hogy Karinthyt megmenti feleségétől. A később rejtvénykészítőként ismertté vált fiatalember módszeresen látott hozzá főnöke életének rendbetételéhez. Először a könyvelését szedte rendbe, s e munka során rájött, hogy a túlköltekezés elsődleges oka Aranka. A buzgó titkár ekkor bemutatott Karinthynak egy csinos máramarosszigeti fiatalasszonyt, aki nem sokkal korábban szökött el a férjétől Budapestre. Róth Izsákné Felmesser Ibolya rajongott az irodalomért, s Gordon Iby néven maga is írt verseket. A szőke, fehér bőrű Iby külsőre épp ellentéte volt a sötét hajú, kreol Arankának. Az csak később derült ki, hogy belsőre nagyjából egyformák. Grätzer saját menyasszonyaként mutatta be Karintyhnak és baráti körének a lelkes költőnőt, akit a Hadik kávéház szúrós nyelvű közönsége el is nevezett Petőfi Saroltának. A konspiráció sikeresnek bizonyult. Kezdetben Böhm Aranka is megpróbálta barátnőiből álló udvartartásához csatolni a nála jóval jelentéktelenebb külsejű Ibyt, akit lekezelő anyáskodással vezetett be a társaságba.

Karinthynak kezdettől imponált a nő rajongása, egyre több időt töltött vele, és szép lassan beleszeretett. Egy idő után már a válást tervezgette. Felesége kezdetben nem gyanított semmit, de Iby – vagy véletlenül, vagy direkt – elárulta, hogy valójában semmi köze sincsen Grätzerhez. A folytatást Kosztolányiné mesélte el: Aranka „bizonyosságot szerzett, és végül is egy napon Ibolyát megtépve, a titkárt megpofozva kiebrudálta a kávéházból mindkettőjüket. (…) Karinthy sem úszta meg simán. Összevissza karmolt képe hetekig sem gyógyult be teljesen.”

Az író Bécsbe menekítette szeretőjét, és megbízta egyik barátját, hogy gondoskodjon róla, de semmiképpen ne engedje vissza Pestre, ahol újabb botrányok törhetnek ki. Ibynek minden nap jelentkeznie kellett egy kávéházban a barátnál, aki ilyenkor telefonon jelentette Karinthynak: „Iby itt van Bécsben. Megvan, nem tűnt el.” Az író inkább maga járt ki Ausztriába, hogy együtt lehessen szeretőjével. Egy ilyen találkozás előtt írta alábbi levelét, amelyben nemcsak hűségéről biztosítja Ibyt, hanem azt is megelőlegezi, hogy szerelmük és levelezésük története egyszer tananyag lesz.

„Sietek, pár percem van. De nem azért, ahogy gondolod – csend és figyelem van, mosoly az ajkakon, nem volt egy hangos szó. Pár nap múlva a családom lemegy a Balaton mellé, én Pesten maradok.

Valami úgy dagad bennem, úgy ugrál a mellemben, én nem tudom, hogy beszéljek, úgy szégyellem magam – én eddig író – voltam, ha írtam, levelet is, mindig komponáltam, vigyáztam, most mintha a Te kezed vezetné a tollam – olyan furcsa ez, nézd a stílusod! Nem érzed? Talán még az írásom is hasonlít a Tiédhez.

Rettenetesen szeretlek, mit szólsz hozzá? Mint a mennydörgős mennykő, úgy vágott főbe az a furcsa lehetetlen feltevés, hogy talán… talán… Te is –

Rémes. Hm? Mi?

Hogy mi lesz?

Az elejét látom. Csak a közepét nem látom, a végét is látom. Iskolában fogják tanítani a mi dolgunkat fiam, az a gyanúm. Érettségi tétel leszünk.

„Kérem, Schwarz beszéljen valamit Karinthy és G … legendás ügyéről. Hát kérem. Talán a bécsi levelekből valamit.”

Hopp – vigyázni kell. Te drága.

Mitől görbült le a szád? Hű vagyok

K”

Mialatt az író Bécsben epekedett Ibyért, Böhm Aranka Budapesten a fiatal Déry Tiborral vigasztalódott. Karinthyban feltámadt a féltékenység, ráadásul addigra arra is ráébredt, hogy csöbörből vödörbe került, és Iby semmivel kevésbé nem kívánja szőröstül-bőröstül uralni az életét, mint Aranka. Egyre ritkábban ingázott Bécs és Budapest között, majd szakított szeretőjével és végleg hazatért. Közben Iby sem maradt egyedül. Megismerkedett Elias Canettivel, a későbbi Nobel-díjas íróval, aki egyetemistaként maga is Bécsben élt. A csalódott asszony kiöntötte szívét az ifjú írónak, aki később így emlékezett életrajzi regényében: „(Iby) Budapesten találkozott Karinthy Frigyessel, egy szatirikus íróval, aki hazájában hírességnek számított. (...) Az író barátnője lett, verseket írt, amelyek tetszettek Karinthynak, állítólag épp úgy rabul ejtették az írót, mint Iby szépsége".

Canetti többre becsülte Iby költészetét, mint a Hadik közönsége, legalábbis ő segített a nő verseit németre fordítani. Miután lezárta magában a Karinthy-szerelemet, 1928-ban Berlinbe költözött, ahová új barátját is maga után hívta. Itt Ibby Gordon néven publikálta verseit, és ő lett a berlini kávéházak Böhm Arankája, aki – Canetti visszaemlékezése szerint – kora jelentős német íróit, Bertolt Brechtet, Alfred Döblint és Gottfried Bennt is az ujja köré csavarta. Néhány Berlinben töltött év után visszatért Budapestre, és ismét találkozott Karinthyval, de szerelemi viszony már nem támadt közöttük. Karinthy akkorra beteg volt, és Arankája oldalán élte megszokottan zaklatott életét.

#Írjálésszeressél #Máraboltokban

holnap könyvbemutató: https://www.facebook.com/events/243307146349292/

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -2 0 5696

Én napi egy evőkanálnyi, két deci vízben kiáztatott fehérmályvalevéltül másfél hónap alatt 18 kilót

fogytam"

a mályvalevelet meg a wonder woman adta át batman kérésére

vannak ám valószerű történeteid

Előzmény: dos48 (5693)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -2 0 5695

ennyire ráizgultál? gondolom róla is álmodsz, ki tudja mit pajzánkodtok...

Előzmény: Latcho Drom (5691)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -2 2 5694

Demszkáj éppen gyakorolja a tuti vállfogását, amitől lecsusszannak a bugyik.:)

Előzmény: Latcho Drom (5672)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 -3 0 5693

Akkor te tudod miről van szó, másnak gőze sincs.  A nyák nemcsak védi a nyálkahártyát, gyomorfalat

hanem valszeg fékezi a tápanyagfelszívódást és elveszi az étvágy jó részét a délutáni zabálást megelőzendő.

Én napi egy evőkanálnyi, két deci vízben kiáztatott fehérmályvalevéltül másfél hónap alatt 18 kilót

fogytam, amiből utána nem jött vissza csak 4 kiló, úgy állt be a 74 kilós versenysúlyom.

Előzmény: ilonka99 (5687)
Latcho Drom Creative Commons License 2018.11.17 0 3 5692

Nézz majd be a Matskák topikomba..

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9005824

Előzmény: ilonka99 (5689)
Latcho Drom Creative Commons License 2018.11.17 0 1 5691

Dehogy ennyi :) Most ennyi...

Előzmény: Törölt nick (5685)
dos48 Creative Commons License 2018.11.17 -1 1 5690

Nem, még csak most kérte meg a Demszky a múmia kezét. Megkapta, ott fogja, látod?    :))))

Előzmény: Pompom a magyar vizsla (5683)
ilonka99 Creative Commons License 2018.11.17 -1 2 5689

Neeeeeeeee ! Macsekokat nem bántunk , nem nyuvasztunk ki  ! Mer' hozom a sodrófám !:-)

(itt ül az ölemben az egyik , és rendületlenül dorombol/dagaszt  a szentem)

Előzmény: Latcho Drom (5674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!