Keresés

Részletes keresés

Albertinka Creative Commons License 2004.12.22 0 0 228

Szia, Szimbol!

 

Köszönöm a válaszodat, bár ebből úgy sejtem, Te is csak érdeklődő vagy, nem aktív hálózatépítő az Amwayben.

 

Engem a hazai és az egész hazai üzletre vonatkozó adatok érdekelnének, és nem csak a jelenlegi, hanem minél több évre vonatkoztatva a nyitás óta. Erre azért lenne szükségem, hogy az adatokat egymáshoz hasonlítva lássam a létszám, a forgalom dinamikáját, alakulását. A belépők és kilépők évenkénti átlaga pedig ahhoz kellene, hogy lássam: a stagnáló átlaglétszám mit jelent: ugyanazok vannak évek óta, vagy nagy a fluktuáció?

 

Az Amagram újságból nem lehet valós számokra következtetni, mert kizárólag az új eredményeket közlik. Hiába tudom, hány új 21 százalékos lett egy évben, ha közben sejtésem sincs arról, mennyi esett vissza erről a szintről.

 

Az, hogy mi újság a világban, számomra nem sokat mond. A gyémánok is azt hangoztatják a kazettákon, hogy előbb itthon kell sikeresnek lenni, mert aki itt nem képes rá, az külföldön sem lesz az. Ezért érdekelnek engem az itthoni esélyek.

 

A hazai termékforgalmazók létszámát 100-200 ezerre becsülüd. Ez nagyon optimista jóslat, hiszen tavaly volt 31 ezer, idén sem több szerintem 35 ezernél. Valójában januárban derül majd ki, hányan nem újítják meg a tagságukat.

Előzmény: szimbol (226)
Pistike Creative Commons License 2004.12.22 0 0 227
Nincs valahol leírva, kiszámolva, hogy aki ilyet indít az miért ér meg, annak aki elindítja?
szimbol Creative Commons License 2004.12.22 0 0 226

Szia Albertinka!

 

Íme egy objektív adat:

 

- átlagos termékforgalmazói létszám

 

az egész hálózatban? vagy egy-egy hálózatépítőnél?

összesen szerintem sok millióan vannak (csak az Amway-ben)

átlagosan egy magyar termékforgalmazónak 3-4 aktív üzlettársa van, és jó néhány másik kallódó, halódó, igérgető, álmodozó, hazudozó.

Akik pénzt is keresnek belőle azok nem számolgatják, hanem mennek utána és keresik a használható embereket, akik komolyan gondolják...aztán amire észreveszik magukat már hipp-hopp őket ünnepli mindenki.

 

- forgalom

 

gondolom egy személyre lebontva érdekel....(az egész Amwaynek 6 mrd $ forgalma van évente...pár éve csökkent...most nem tudom nőtt e)

átlagosan magyarországon egy embernek 10-20000 forint forgalma van...de nagyban rontják az átlagot, hogy 80%-ának a bentlévőknek szinte semmi forgalma nincs. Normális esetben ha valaki komolyangondolja és kicsit odafigyel, annak 100e forint körüli forgalma van...de ettől még nem lesz milliomos...hiszen ez nem bevétel...csak forgalom.

 

- átlagosan az egy főre jutó havi pontérték

 

25 pont kb - normális üzlettársaknak 100-200 (ezek a személyes pontok amiket közvetlenül a saját fogyasztásodból vagy forgalmazásodból szereztél)

 

a legtöbb embernek +10-20 pont a teljes forgalma (az üzlettársakkal együtt) egy normálisan dolgozó embernek persze a munkájának megfelelően több 100-a csillagos égig (üzlettársak számától és minőségétől függ)

 

- kilépők száma

(ha sok a kilépőd az fantasztikusan jó jel hiszen akkor sokan voltak az üzletedben...akiket sikerült csatlakoztatnod....az, hogy kilépnek nem baj...hagy menjenek, elvégre szabad országban élünk, semmi nem kötelező)

 

- belépők száma

 

(lásd mint fent...ebben nincsen átlag...a magyarok kis langyos vizek el vannak évekig egy két új belépővel. Havonta kényelmesen be lehet léptetni 1-2 ember egyébként.) ez azért jó mivel ha ezek közül lesz 6 aki komolyan veszi akkor már címlapsztori vagy:o)

 

- 21 százalékosok száma

 

van egy Amagram nevű újság abban benne vannak mindig hány új 21%-os született...oszd el a magyar termékforgalmazó számát (kb. fogalmam sincs...mondjuk 100-200.000 ember) ennyivel...ez az átlag havonta

 

- gyémántok száma

magyarországon van kb 15 ...a világon meg sok 10.000

 

nincs mit ezen számlálgatni...ugyannyi a sikeres emberek és a sikertelenek aránya az amway-ben mint a nem mlm-el foglalkozók körében a világban.

 

van mondjuk 10-20 millió ember aki az Amway-el foglalkozik a világon ebből van mondjuk 200-300 koronás követ, sok ezer gyémánt meg sok tízezer egyéb sikeres..kb 1%-a na most van a világon 6,5 milliárd ember...ebből szerintem nagyjából nincs több mint 65 millió ember aki miliomos....

 

ha sikerre vágysz kipróbálhatod magad az Amwayben meg akárhol máshol...ha keményen és jól dolgozol, úgyis te nyersz. (az Amway csak egy eszköz annak akinek nincs ötlete vagy eszköze)

Előzmény: Albertinka (225)
Albertinka Creative Commons License 2004.09.26 0 0 225

Az Amway-topicban napok óta könyörgöm az Amway-szeparatistáknak, hogy legyenek kedvesek nekem megadni az alábbi adatokat, de folyamatos mellébeszélés a válasz. Talán itt akad valaki, aki nem csak pozitív gondolkodásra noszogat, hanem érdemi választ is kapok tőle.

 

Szóval azt szeretném tudni, hogy Magyarországon 1992-2004 között mennyi volt évenként

- átlagos termékforgalmazói létszám

- forgalom

- átlagosan az egy főre jutó havi pontérték

- kilépők száma

- belépők száma

- 21 százalékosok száma

- gyémántok száma

 

Úgy gondolom, hogy egy hálózaépítő üzlet múltjáról és jelenéről ezek az adatok, az ezekből készített grafikonok mondanak a legtöbbet, és ezek ismeretében lehet(ne) értelmes kérdéseket feltenni. Választ viszont nem kapok, még az is csak halandzsázik, akinek saját bevallása szerint 21 %-os üzlete van.

Előzmény: Gazsy Edit (223)
hiroshi Creative Commons License 2004.08.17 0 0 224
A másik MLM-es topic egy picivel jobban pörög, de ott sincs tolongás!
Előzmény: Gazsy Edit (223)
Gazsy Edit Creative Commons License 2004.08.17 0 0 223

Működik ez a topic? Olvassa ezt valaki? Beszélgetünk az MLM-el kapcsolatos ügyekről? Ha igen, akkor szívesen vállalom az MLM mellett érvelő szerepét, mert jók a tapasztalataim. Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy nem az elv a rosssz, hanem azok, akik rosszul alkalmazzák, esetleg kihasználják.

Szóval lesz itt egy kis duma?

hiroshi Creative Commons License 2004.07.20 0 0 222
Sajnos a weblapon szereplő emberkének gőze nincs az MLM és a piramisjáték között különbségekről. A lap egyértelműen pilótajáték.
Előzmény: Timna (220)
Timna Creative Commons License 2004.07.19 0 0 221
c00l
Előzmény: Törölt nick (218)
Timna Creative Commons License 2004.07.19 0 0 220

a legsúlyosabb weboldalak topicból :)

http://www.mailmilliomos.atw.hu/

 

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.28 0 0 219
Ejnyi, hát senki se nézte meg?
Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.28 0 0 218
Mindenki figyelmébe, aki tud angolul:
http://www.mlmsurvivor.com
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.24 0 0 217
Többek között...Örülök, hogy megértetted a lényeget. Gratula! Én keresztülmentem az egészen, tudom, mi a dolog lényege, sajnos elég későn jöttem rá...
Előzmény: carmilla (216)
carmilla Creative Commons License 2003.06.23 0 0 216
Helló! erre gondoltál?

"Mit értek tisztességtelenség alatt? Elmondom.
A pasas, amikor meghallgatja a marketingtervet, mit hall? "Csak a kezdőcsomag az egész költség, nincs ráfordítás, nem kell induló tőke, a magad ura lehetsz, stb. stb." Aztán belép, és akkor a felsővonal rögvest előáll a többi ukázzal. "De még ezt is vedd meg! De még azt is vedd meg! De kazetták is! Meg lesz szeminárium is, arra is gyere el, csak harminc ruppó, ha ketten jöttök, csak hatvan, a hülyének is megéri!..."
Ha a nyeretlen kezdő ilyenkor húzódozik, jön az újabb adag: "De gyere el! Igenis, gyere el! Mert ha nem jössz el, akkor nem lesz nagy üzleted! És akkor nem fogsz tudni elmenni Óulendóuba, diznivörldbe mikiegeret nézni!..."
Nem tudom, ki hogy van vele, én sose voltam kíváncsi arra a Diznivörldre. Miki egérrel sem, meg anélkül sem.
Ha a szerencsétlen csóró ürge, akinek talán az összes spórolt zsozsója nincs hatvanezer forint, még mindig ódzkodik, akkor kivágják az utolsó adut: "Ha nem követed a rendszert (értsd: nem szórod nyakló nélkül a pénzt az eszközökre és a rendezvényekre) akkor NEM FOG SEGÍTENI A FELSŐVONAL!!! És ha nem segít, egyedül nem tudod megcsinálni, ÉS AKKOR NEM LESZ ÜZLETED!!!"
a hideg futkozott a hátamon amikor olvastam.
Pontosan ezt csinálták velünk is!
Szegény naív pasim meg - a totális kétségbeesés határán, mert momentán kajára se fussa - hitt nekik! Na ez a gáz, nem az MLM mint üzlet!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.20 0 0 215
L. hozzászólásomat a Network marketing topicban! Ajánlom ezt és Az Amway-ról c. topicokat (utóbbi az Érdekvédelem rovatban) elolvasni.
Előzmény: carmilla (214)
carmilla Creative Commons License 2003.06.19 0 0 214
Sziasztok!
Ahogy elnézem,nincs forgalma a topicnak mostanság, mégis kérnék egy kis segítséget tőletek: kb 2 hónapja megpróbáltak bennünket a kedvesemmel bepalizni egy "szuper mlmes" üzletbe.Soha egyikünk sem volt kapcsolatban ilyesmivel azelőtt.Én rosszul vagyok az ilyen jellegű "marketingektől",de mivel igencsak nincs pénzünk,úgy döntöttünk próbáljuk meg.Öt perc alatt kiderült,hogy én alkalmatlan vagyok mlmes munkára,és főleg utállom,hogy át akarják mosni az agyamat és meg akarják változtatni a gondolkodásomat!A kedvesem úgy gondolta,hogy ő majd jól megpróbálja,csak a franchise-zal hagyják békén.Nem sikerült.A körülmények úgy alakultak,hogy el kellett mennie egy hülye hétvégi szemináriumra,és azóta kezdem rajta észrevenni az átmosott agy tüneteit...
Segítsen valaki ha tud: hogy lehet védekezni? Hogy maradhacc "ember"?Arról már letettem,hogy meggyőzzem:hagyjuk a fenébe az egészet - csinálja, hátha tényleg bejön(???). De nem akarom azt azt embert elveszíteni,akit megszerettem és nem akarok egy droiddal élni!!
hiroshi Creative Commons License 2003.05.07 0 0 213
Sziasztok, nézzetek át a Network Marketing c. topic-ba! Az valamivel jobban pörög!
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.09 0 0 212
Ezt a hozzászólásdömpinget! Beh nagy az érdeklődés!
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 211
Be ne dőljél, az AMTEL (nem Amstel) az Amway telefonos üzenőhálózata, tehát eben guba, vagy ha úgy jobban tetszik, egyik eb, másik kutya!
Előzmény: Herold (210)
Herold Creative Commons License 2002.11.12 0 0 210
Az AMTEL féle "személyes marketingről" hallott már valaki? (kingkong.hu)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.22 0 0 209
na, nem csodálom...
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.22 0 0 208
Na, mi van, nem tolongtok?
Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.12 0 0 207
Capcarázott csumikálók Elemelem rendszerben történő értékesítéséhez madarakat keresek! (A veréb is madár!)
Kellő számú belépő esetén már egyre jobban kereshetek! (Egy t-vel)
E csábító ajánlatokra a következő címen válaszolhattok: pontkukachu.kukac.Eurohumbug Rt.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.04 0 0 206
Én biztos ami biztos kiírtam az ajtómra: redőnyöm, záram, kukucskálóm és biztosításom van, képeslapot nem akarok venni, AMWAY, valamint további mosópor és kozmetika tanácsadók nem érdekelnek, és általában is ügynökök kiméljenek!
Előzmény: Jack (205)
Jack Creative Commons License 1998.09.29 0 0 205
És mi a véleményetek azokról az ügynökökről, akik a cégnyilvántartásoknak gyűjtenek adatokat? Általában véve minden ügynök ebbe a lenézett kategóriába esik? Ha igen, akkor hol a határ ezek között az üzletkötők és egy nagyvállalati üzletkötő között?
lucifair Creative Commons License 1998.09.29 0 0 204
A genyóság úgylátszik nem ismer határokat.
Felnyomtam egy társkereső hirdetést. Hárman jelentkeztek rá.
Kettőröl már kiderült, hogy hálózatszervező.
Az egyik büdös qrva, még hanyatt is vágta magát, hátha bepalizhat.
A másik állandóan szeánszokra vinne.
A harmadiktól már félek.
Mi van itt?
supi Creative Commons License 1998.07.21 0 0 203
Alien

Az első kérdésre: pontosan addig tart majd a hülyítés, amig vannak, akik gyüjtenek Isauráért.
A másodikra: csomagküldök azokért vannak, akik még nem fáztak rá elégszer.

Egyébként rosszul írtad.Helyesen:elüzletiesedése
Üdv.:Supi

Alien Creative Commons License 1998.07.21 0 0 202
Volt a városunkban egy VVK kezdeményezés. (Szerintem több városban is volt.) Ez valami olyasféle, hogy reklámot biztosít a VVK olyan üzleteknek, akik valamilyen százalékú kedvezményt nyújtanak. Aki vásárolni akar, az vesz egy kártyát, és máris olcsóbban szerezhei be a kívánt holmit.
Néhány barátom benne volt ebben piramis játéknak nevezhető dologban. Itt a feljebb valót a ranglétrán szponzornak nevezték.
Érdekes volt látni, hogy hirtelen mindegyik elkezdett beszélgetni anyámmal, miközben be akarták mószerolni. Érdeklődtek, hogy van,stb...(Régebben maximum csak köszöntek neki, sosem érdekelték az ilyen dolgok).
Ezzel is alátamasztható az emberi kapcsolatok elüzletiesítése.(Jól írtam?) Persze hajlam is kell rá.
De ami talán a tisztességtelenséget jellemzi, az nem csak a VVK hibája, hanem az üzleteké, amikkel egyezséget kötöttek. (Persze lehet, hogy a VVK sem tett eleget kötelességeinek.)
Ugyanis nem akarták elfogadni a VVK kártyát, azzal az ürüggyel, hogy nem érte meg nekik. (És az ingyen? reklám?) Tisztelet persze a kivételnek.
Természetesen itt is "házalni" kellett. Eladni minnél több kártyát. Ebből is csak
annak lett haszna, aki kitalálta. A barátaim persze azóta sem lettek gazdagabbak.
Legfeljebb egy tapasztalattal.
Kérdéseim:
-Meddig lesz még ez a népetetés?
-Mi a véleményetek a csomagküldő szolgálatokról, akik más módon, de szintén kihasználják az emberek jó hiszeműségét?
Én rendkívül elítélem. Kihasználják az emberek azon tulajdonságát, hogy szeretnek ajándékot kapni. Aztán le sem lehet Őket vakarni. Hasonló a Spamhez. Az ilyen katalógusokat automatikusan dobom ki megnézés nélkül a szemétbe. Ugyis tudom, hogy mi van benne: Igen Ön megnyerte a főnyereményt. Szokás szerint megint.
Üdv: Alien
Jack Creative Commons License 1998.07.16 0 0 201
Közbevetés: láttátok a Dzsingisz Kán c. filmet?
Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.15 0 0 200
...valamint a dolgot akarom megtanulni es a sajat celjaimra hasznalni.
Feher Tigris Creative Commons License 1998.07.15 0 0 199
szia dyzs,
ne haragudj ram, ezt direkte csinaltam: mar tudtam elore, hogy valaki fennakad rajta. szoval: en a kepessegrol/tudasrol beszeltem, es nem arrol, hogy azt mire hasznalod. pl: a Nurnbergi per soran kiderult, hogy a legtobb naci vezeto magas intelligenciaju volt. utalhod ezek utan azert, amit tett (en is azt teszem), de pusztan az intelligenciaja maga tiszteletremelto. szoval: a dolog iranti erzek tiszteletet es nem azirant, amire hasznaljak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!