Dank dir für deiner Hilfe! Unter dem Styria logo steht 56! Es vurde 40 jahre lang verpackt "verlagert" veil der besitzer einen Unfall hatte:o) Köntest du vielleicht Bilder über andere Rex Fahrräder zeigen?
Na, akkor magyarul: Max írta:,,Ez egy Puch, amit egy kereskedő Rex-nek nevezett el, és ez egy luxusverzió valószínűleg. Gyártási év kb 1957(+-1)(de a Styria felirat alatt van az agyon)Tehát ez olcsóbb volt mint a Puch bringák(mert a lánckeréken sincs Puch felirat) de ugyanolyan minőségű. Ilyen bringák sokszor felbukkannak Ausztriában."
hallo das ist ein puch rad, von einem händler oder großhändler, der es rex genannt hat. das ist anscheinend eine luxusversion, in super zustand übrigens :) das baujahr steht als zweistellige zahl in der hinterrad-nabe, unter dem styria logo. ich schätze es auf 1957 (+-1). das rad war wahrscheinlich etwas günstiger als das originale puch-rad (weil zum beispiel nicht puch in der tretscheibe steht) aber von genauso guter qualität. diese rex räder tauchen in österreich immer wieder auf. alle meine informationen stammen übrigens nicht immer von mir, sondern ich frage da bei anderen sammlern auch nach :) - kannst du das mal übersetzen damit auch andere das lesen können? danke lg max
Íves kontrakar(Super Granat) való rá, hátul zsírzós agy, csíkozás pedig:
Nekem van egy RM Cspelem, eredeti festéssel, de az még matricás, a csíkozás azon látszik, meg ha kell valami, akkor meg tudom nézni. Fa markolat való rá sztem!
Eddig jó!A hátsó agy az milyen legyen,és az első?Gondolom gránát,de zsirzós biztos,az első is zsirzós?A kontrakar?Ja ás férfi tura csikozása kellene nekem valakitől!Tura felirat volt rajta??Segitsetek!
Feltöltöttem egy új alkatrész katalógust 42 oldal. Részben megeggyezik a Dave oldalán lévővel, részben pedig plussz információt tartalmaz. Kiadási év 1955.
Ich habe dieses Radl gester gekauft, deshalb möchte ich dich fragen vas du über es weißt Rahmenummer:1162157(magyar: ezt tegnap szereztem, egy Babettát adtam érte)
Tudnátok segíteni, hogyan tudnám leszedni kíméletesen ezt az emblémát (gondolom, festés előtt minden ilyet el kell távolítani). Ja, és hogy festés után hogyan tudom ismét "visszavarázsolni" a bicajra úgy, hogy korhű maradjon?
A sárvédő tökéletes, egész biztosan sajátjai. A tábla... sajnos nem az enyén, ezt még anno egy Ildikó névre hallgató fórumozó rakta be, rengeteg más érdekesség mellett. Így, hogy többen is lennénk, akiknek RM Tura tábla kéne, szerintem érdemes lenne ilyet csináltatnunk. A Komárlaci kereket pedig sűrűn emlegesd, mert minden nap elsétálok mellette és mindig elfelejtem!!!
Radlmax azért ír angolul, mert osztrák. Honlapja van és jelentős gyűjtő. A barátunk, aki sokat segít a külföldi biciklik azonosításában! Folyamatosan követi a fórumot (persze elsősorban a képeket) és segítő szándékkal megszólall, ha mondandója van!
Amiket javítottam kinai kardánosokat , azok közül kettön ilyen ( angol ) rendszerü fék volt . Igaz rosszabb , gyengébb és csúnyább kivitel mint a Robusta fékrendszer . A harmadik bringán patkó fék volt . A két angol fékes bringán elől 32 , hátul 40 küllős kerekek voltak a harmadik normál 36 küllős volt . A villák is ilyenek voltak Csúnya müanyag dugókkal lezárva .
hello looks like a raleigh roadster to me, i asked in britain, the say the same - look for a number on the frame on the seat tube or at the rear drop outs... cheers max
Ha hasonlít erre a maradványra , akkor kinai tömegcucc .
Nénetországban a Neckermann katalogusban is lehetett rendelni .
Nálam megfordult 3db javításra , nem megfelelően voltak hőkezelve a fogaskerekek .
Nem egyszerű beállítani a fogaskerekek helyzetét , hézagát . Amikor már azt hittem , hogy jó , kipróbáltam , szuperul működött , de jött a Fogarassi úti felüljáró , és újra darálni kezdett . A kontraanyák usa mínőségű anyagokból készültek , és megnyíltak . Ekkor jött az esztergálás , és a Loktite menetrőgzítő .