Megnyílt a 100-as és a 120-as vonalak topikja (az alföldi vonalak (már csak a 80-as hiányzik)). Én, hogy ezeknek a topikoknak konkurenciát teremtsek, ezért ezennel megnyitom a Dunántúli fővonalak topikját.
Mivel annyi ökörséget írnak be a vonatkésések okának, ezért került be a kép. Ha manuálisan írják az időadatokat tényleg előfordulhat, hogy a szolgálat vége felé csökken a koncentráció. Ennyi!
Fákra festett narancssárga pöttyök mobilizálták a Hamzsabégi úti lakókat, akik kedvenc ligetes sétányuk eltűnésétől tartanak egy vasúti nagyberuházás miatt. A beruházás részleteiről hallgat a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő, a rémült lakosok pedig aláírást gyűjtenek a sétány megvédéséért. A kerületi önkormányzat szerint kézben tartják a helyzetet.
Azt nem tudom milyen vonatszámon ment. Ez a Nosztalgiás Semmering-expressz volt, menetrendje: Kelenföld 5:58, Győr 7:26 - Hegyeshalom-Wr Neustadt - Gloggnitz (10:03) - Semmering - Mürzzuschlag. A fél órás késéssel induló zürichi railjet után ment, kb. fél nyolckor tudott elindulni.
Tegnap majdnem elmaradt a semmeringi különvonat is. Ha a railjet átgurul, mehetünk utána, ha nem sikerül neki, akkor lemondják. Sikerült. (90 perc késés, a határnál kb. 70 perc volt, semmeringig sikerült levinni 60 percre)
Egyszerű elöször egy tehervonat "csápja" törött le Budaörsön akkor még csak 2 vágányon nem lehetett közlekedni majd jött a Déliböl-Győrig közlekedő vonat annak is letöltött a "csápja", és már vége is lett a közlekedésnek Budaörsön!
Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson a két vágány feletti vezeték leszakadt, miután két vonatnak is letört az áramszedője az állomáson. A helyreállítás több időt vesz igénybe.
Egész jól tartja magát a 913-as IC a Halberstadti kocsikkal, mert az IC kocsik elmentek különvonatozni, "örülnek is az utasok ennek az emelt szintű szolgáltatásnak"!
Tudja-e valaki azt, hogy 2018-ban Balatonvilágos és Balatonaliga között a vasút felett a magasparton milyen földmunkák voltak a vasúttal kapcsolatban?
Kaptam egy 2018-as balaton kör felvételt ahol a szerelmesek hídja és a milleneumi emlék között olyan földmunka volt megörökítve mint egy mélygarázs lejárata. Mellette volt egy tábla, hogy vasútvonal rekonstrukcióval kapcsolatos. De mivel nem egészében van rajta a felvételen ezért nem tudom mi volt a táblán? Lehet nem volt releváns csak valahogy odakerült? Idén kétszer mentem arra bringa körön, de semmit nem láttam. Esetleg valami közmű áthelyezésre tudok gondolni.
Hát diohéjban:Amit fent láttál, azok a monitorok, melyeken látható a kezelt állomások, elágazások, nyílt vonalak stb torzított vágányhálózata az aktuális helyzettel, foglaltságok, vágányutak, stb. A forgalmista egérrel, vagy billentyűzettel tudja ezeket kezelni, beállítani a szükséges parancsokat. Aztán a számítógépek IP hálózaton keresztül továbbítják ezt az adott helyre, ott pedig a helyi számítógép egy spec. berendezés segítségével állítja a D55-öt.Gyakorlatilag leképezik azt amit a D55 pult parancsolna. Ez a hagyományos D55 felülvezérlése. Elektronikus biztbernél nincs szükség felülvezérlésre, ott a köfi direkt vezérli a szükséges áramköröket. Persze ez nem ennyire egyszerű, de a lényeg ez. A biztberesektől meg elnézést kérek, ha nem pontos szakszavakat használtam.
Köszi én voltam, csak az a baj hogy amit ott elmondtak nekem többségében kínaiul hangzott, ezért kérdeztem hogy jártál e ott, megtudtam volna mondani hogy mennyire komoly ez a hely! Számomra nagy színes monitorok voltak!
Persze délben szerelvénymenetben ment már visszafelé. Közben az ütemesek meg folyamatosan gyűjtötték a késéseket a jelentős utascserék miatt. Vajon tényleg lehetetlen küldetés lett volna a nyári menetrendet holnapig kitolni? Mert hogy kínos jelenetek lesznek, az fix.
Szerintem Fehérvár után már kevesebben vannak, persze ettől még jó lenne, ha lenne. Mert a sok felesleges gyorsbuszt csak akkor lehetne kiváltani, ha a menetrend tudná azt, amit a buszok, nemcsak menetidőben, hanem járatsűrűségben is. Az pl. pozitívum, hogy Ajkára már óráként lesz vonat, de pl. Herendre is kellene legalább két óránként. Ha a Szombathelyiek keresztje átkerült Városlőd-Kislődre, akkor beleférne egy Herendi megállás szerintem. Persze az említett félórás sűrítés is kéne, meg az is baj, hogy sem a veszprémi, sem a várpalotai buszállomás nem a vasút mellett van, így nem tudnak ráhordani oda a buszok, ráadásul Várpalotán a helyijárat menetrendje is eléggé vacaknak tűnik.
Veszprémben az állomásról a város minden részébe megy buszjárat, bár némelyik menetrendje nem a legjobban van összehangolva a vasúttal.
Nézem a 20-ast a VPE honlapon. Jól át lett kavarva minden a deltán át kétórás zalaegerszegi ütem kapcsán. Ami nekem feltűnt, hogy Bp-Veszprém között jelenleg az egésznapos órás ütemen felül reggel és délután is 3-3 többlet indulás sűrít, így 3 órán át kvázi félórás ütem van. Ezzel szemben az új rendszerben csak 1-1 sűrítő lesz az órás ütemen felül! Ez nagyon durva visszalépés, különösen egy olyan vonalon, ahol a pályafelújítás révén létrejött menetidő-csökkenésnek, a sűrítésnek és és a korszerűbb járműveknek köszönhetően látható utasszám-növekedés volt. A mostani délutáni óra 05-ös vonatokat igen szép kihasználtsággal láttam indulni, Gárdonyig álló utasok is vannak. (Vagy a nagy többség leszáll legkésőbb Fehérváron?)
Tegnapi nap úgy kezdődött hogy Porpác-Sárvár között biztber hiba, majd következett hogy Szombathelyen meghibásodott a forgalomirányító berendezés és egy jó órán keresztül állt a forgalom, természetesen a reggeli "csúcsforgalomban"!
fel sem szabadott volna küldeni a 909-est a 30a-n már, hanem utasai felfértek volna bármelyik elővárosire, lefelé meg a Z30-at tervezetten megkésetve lehetett volna pótolni a 904-et, mi Fehérvárról fordult volna így kb. +15'-el.
..csakhát ezt megvalósítani a mai színvonalon...:(
Jártam arra a nyáron és a természet jól visszafoglalta a terepet. Reptéri iparvágányt pedig már korábban keresni kellett. Az elágszás utáni métereket R76 építéséhez hasznosan felhasználták.
Pedig Kanizsára IC kéne, nem a pályás buszok. Miért nem lehet ezt megoldani? Reggel és délután lenne stokkozás nélkül, a többi meg stokkozva, mind hibridként.
Ez tényleg egy jó kérdés, mert ránézésre semmi oka nincs annak hogy a menetrendtöl eltérően 9 perccel később induljon Nagykanizsáról, 5 perc Balatonszentgyörgyön meg édeskevés!
Egy dolog lehetséges szerintem hogy nem lesz stokkozás ott, a Keszthelyröl utazóknak át kell szállni Balatonszentgyörgyön, ezt alátámasztja hogy nem ad ki jegyet a rendszer az IC kocsiba Keszthely-Budapest viszonylatba!
A páratlan Gradec 08.31-ig tényleg az ütemtől eltérően 10 perccel későb indul Kanizsáról, és 5 perc lesz stokkozásra Szentgyörgyön, vagy ez valami adatbazis hiba, mert erre a vonatra belföldön nincs vágányzár hirdetve, tehat az alapmenetrend szerint kéne járjon...
Holt időben nincs rá szükség nem véletlen hogy nem is jár....10 utasért a flirt nem fog járni. Így is egésznap konganak a flirtes személyvonatok Sárbogárd alatt.
Köszönöm, most már összeáll számomra a kép. Nem örülök neki, de eddig nem is nem értettem, hogy miért akarják a győri személyek menetrendjét Tatabánya-Almásfüzitő között előbbre hozni (eddigi óra.15-helyett óra.14-kor indulnának Tatabányáról, és óra.32 helyett óra.30-kor érkeznének Almásfüzitőre), és másik irányban Almásfüzitő-Tatabánya Között miért akarják későbbre tolni (eddigi óra.20 helyett óra.23-kor indulnának Füzitőről, és óra.37 helyett óra.39-kor érkeznének Tatabányára).
Ezek szerint azért, hogy a Railjeteken kívül a napi 2-2 Regiojet is előzhesse a személyt Almásfüzitőn (8.33-kor és 16.33-kor, illetve másik irányban 11.22-kor és 19.22-kor), emiatt valamennyi ütemes személy menetrendjét módosították az 1-es vonalon a Tatabánya-Füzitő szakaszon, 7 percre növelve a füzitői állásidőket és 1 percre csökkentve a tatabányai állásidőket. :(
Pl. ezzel csökken Tatabányán az Oroszlány felől Győr felé átszállásra rendelkezésre álló idő is, pedig a felüljárózás (és az esetleges késések) miatt nem ártott, hogy eddig volt 6 perc. A minimális forgalmú füzitői állomáson megnövekedett állásidőknek is biztos mindenki nagyon örülni fog :(
Nem tudom ki beszélt 15.35-ről, de a 15.52-höz elég 15.45-kor indulni a Déliből. Vagy nem is a Déliből indul hanem helyből. Meglátjuk még, közel nem biztos hogy minden menetvonal használva is lesz.
Egyetértek, szerintem is ez volt a tervezett fejlesztések egyik leggyengébb pontja. Én úgy gondolom, hogy jobb lenne a frekventált napszakokban (a téli menetrendben is) órás gyorsvonati sűrítés a Budapest-Balatonszentgyörgy (és vissza) szakaszon, aztán eldönteni, hogy ezek közül melyiknek legyen Keszthely és melyiknek Kanizsa a végállomása.
3 evig volt az (15-16-17), amikor nyaron nem volt stokkozas, es az utolsó gyors kivetelevel minden express Keszthelyre ment. Ekkor vagy atszallas volt, vagy a lassu Déli parti ment Kanizsára.
Hallani pletykákat egy esetleges Kanizsa IC-ről. Néhány éve még szentgyörgyi átszállásosra züllesztették a kanizsai eljutást, december 15-től pedig ismét járhatnak IC-k Nagykanizsára?
Szerintem egy 10 percet tud hozni a késésen, az a kérdés hogy tud elindulni Keszthelyröl a Csörgővel illetve útközben hogy jönnek össze a"keresztek", mivel este van szerintem reális a kb 40 perces késés Szombathelyi érkezéskor!
Kerülőúton, a rajkai határállomás felé közlekednek egy szlovákiai baleset miatt a Párkány, Szob felé járó nemzetközi EuroCity vonatok (Metropolitan, Hungária, Báthory), ezért nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád és Szob állomást - közölte a Mávinform.
Augusztus 26-tól problémák voltak a rendszerben, ami miatt csúszott a technológia. Valamint nem készült el a berendezés Nagytétény-Diósd-Érd között sem, emiatt volt a bizonytalanság. Most rendeződik minden és márciusig nyugi lesz.
Eléggé elkéstek ennek a felrakásával. (Vagy már nem él, hogy korábbi közlekedés esetén legalább 14 nappal előbb meg kell hirdetni a vágányzári menetrendet?) Na és mi lesz a G43-masokkal? Az augusztus 25-31 közti közlekedésükről semmi hirdetmény, sem a 30a-nál, sem a 40a-nál. Ebből az következne, hogy visszaáll az alapmenetrendjük. Viszont szeptember 1-jére van egy egy napos hirdetmény a 30a-n, amely szerint ott közlekednek. Ráadásul a 40-es, augusztus 26-28-ai hirdetmény szerint a Gemenc kb. negyed órával később érkezik, illetve indul a Keletibe/ből, amely azt engedi sejteni, hogy Nagytétény-Diósd és Érd között továbbra is egyvágányozás lesz...
kipróbáltam ezt a Zichyújfalu - Szabadegyháza dolgot kerékpárral, szerencsére bőven átértem, és pont ugyanazok a pótlóbuszok jöttek át szabolcsi kitérővel. Nekem is feltűnt, hogy közben cserélődtek a Flirt pályaszámok. Rétszilason megélénkült az élet, az első vg-ra Uzsgyi, a másodikra a páratlan IC, amit már várt a 418 163, a harmadikra gondolom a páros IC-nek kell érkeznie, a negyediken meg a dombóvári Flirt állt. Az állomások területén mindenhol kábelt fektetnek, meg építik ki a közös utastájékoztató rendszert (?)
Erdekes volt, eddig sose lattam rajta flirtet a 18521-en. Altalaban az a szerelveny szokott visszajonni ami ennek a parja Kanizsarol fel, ami 1:09-re er a Delibe. A munkanap athelyezes lehetett az oka hogy flirttel volt kiadva?
A mai Deli - Nagykanizsa ami 2:20 kor indul a Delibol hajnalban az 3 egyseg flirt itt ulok rajta. Hogy lehet a sok reszeg Siofok bulisoknak ilyen vonatot lekuldeni??? Ki tudja erre a valaszt? :D
Ma elindultam a 4213-al, mondom biztos ami biztos. Késett fél órát az IC fekvemaradása amiből fordul, mondom semmi baj, időbe vagyok.
Elindult "időben" erre jön a hír Pusztaszabolcstól a vonat lemondva..
Menjen mindenki a 4223-al. Persze az is késett bő 20 perccel ért AB-re. Ami még mindig nem lett volna probléma, de mivel egy másik késett IC-t el kellett engedni ezért tetemes késéssel indult a 4223 is. Az eredmény: 14:20-kot indulok a vasút melletti lakásunkból, és 18:00 órára nem sikerült a Metranshoz beérnem Csepelre.
Szóval erre nincsenek szavak....
Vajon mit szól az aki a mai 4224-el 2 óra 10 perc alatt ér a déliből dunaújvárosba,legközelebb is nyilván a vonatot fogja választani? Katasztrófa az első nap...alapból minden dunaúji személyre minimum 15(de már most délutánra 25-30) perc késés,na persze ez már a 40a pályaépítése óta gyakorlatilag mindennapos...bárki,akinek időre jönni vagy menni kell nem javaslom a vasutat,a közelmúltban több alkalommal is busszal a lezárások és dugók ellenére maximum 2 perc késéssel tudtam közlekedni,(sőt Népligetnél pár perc mínusz is volt),míg vonattal a 20-30 perc általános szinte,majdnem dupla menetidővel,Flirt ide vagy oda. Az átemelt Ic-k 10-20 perc késéssel járnak,3 csörgő segít be.
Ahogyan az elsőnél is feltették ezt a kérdést, itt is fel lehet tenni. Ahogyan az első és a második is megtelt, a harmadik is meg fog. Lehet hogy nem az első napon, de lehet hogy már nem is ebben a szezonban.
A tegnapi 205 utasainak jó napja volt! Az 1.o 422 kocsi sehol, a többi sem volt számozva, igaz halbik voltak. Az 5. kocsiban ment a hirig az oda vágyók között. De azért a hely és pótjegyeket kiadták a nem létező kocsikba! A menet közben összeszedett késés meg már említésre sem méltó. Ilyenkor azért sajnálom egy kicsit a kallereket azért amit kaptak.
Technikailag hogyan is fog zajlani aug 5-25-ig a dunaújvárosi kerülő útirány a pécsi ic-k esetében?Mert rétszilason állnak 10 percet,ez ugye egy mozdonycsere ideje elméletileg,de felfele utána nem állnak meg,tehát dízellel jönnek pestig,avagy újvárosban,vagy szabolcson lejár róluk az előfogat?Gondolom azért nem merik a szolgálati célú megállást meghirdetni,nehogy bárkinek kedve legyen felszállni a vonatra,ezzel esetlegesen plusz utasokat nyerjenek,de mint tudjuk az a fránya ellenség,a négy évszak és a humanoidok...
Csütörtökön negyed 12-kor a Pécsről Budapestre tartó PTE InterCity vonat Pécs Bolgárkert városrésze mellett elütött egy gyalogost, aki a balesetben életét vesztette. A helyszínelés ideje alatt Szentlőrinc és Pécs állomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat, a Budapest-Pécs és a Gyékényes-Pécs vonalon 30-60 perccel megnő az eljutási idő - várhatóan 15 óráig.
A balesetben érintett PTE InterCity (IC805) utasait a katasztrófavédelem segítségével szállítják át vonatpótló buszokra.
A rendőrség tájékoztatása szerint halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt július 24-én 9 óra 28 perckor Mosonszolnok külterületén, a 8505-ös úti vasúti átjáróban. Eddig tisztázatlan okból és körülmények között egy autó ütközött össze személyvonattal. A balesetben az autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A kapella rögzítéseknél a forgalmi technológiaváltás szerint vannak "megtörve" a munkák. Így az augusztus 25 csupán annyit jelent, hogy azt követően még nem került felterjesztésre újabb forgalmi technológia. A valós átadás egyelőre nem ismert.
Egész pontosan a Balatonszéplak felső végénél, ahol a 1842-es "Tópart expressz"haladt Zamárdi irányába, ezután úgy gondolta a kerékpáros hogy nem számít hogy le van engedve a sorompó ö kikerüli és átmegy az átjárón, arra nem számított hogy a másik vágányon meg Siófok felé a 1847-es "Tópart expressz"! Történet további része még ismert...!
Ez egy vadi új emeletes lakótelep volt egy "kádárkocka-ház" falára rányomulva. Zöldöldfelület nélkül, csaknem száz százalékos beépítettséggel. Húsz lakással kínálgatták az emeletest az ötven méteres MÁV sávban, amikor már a 30a csaknem kész volt.
Hol volt pontosan az a töltésbontás a Duna utcában? Beleépítettek a töltésbe egy házat???
Zárójeles kérdés: hogyan került oda a TÁRSASHÁZ (10 éven belül).
Ugyanis 1.) a 30a-t 2012-ben bővítették ki, ami mellett halad az összekötő 2.) ötven méteren belül MÁV engedély is kell a házépítéshez, 3.) társasházat pedig végképpen nem lehet arra félé építeni az övezeti besorolás és a telkek mérete miatt, 4.) a beépíthetőség max. 30 százalékos lehet, 5.) ha a korábban tervezett 40a projekt része az összekötő megépítése is, akkor tehát: mit keres ott a kanyarban egy friss-ropogós társasház ..?
Az a baj, tudod, hogy az érintettségre hivatkozva semmilyen konkrétumra nem vagy hajlandó kielégítő választ adni, de elvárod tőlem, hogy látatlanra, bemondásra elhiggyem neked, hogy a kiviteli tervek és megvalósításuk jó, és ennek valóban így kell történnie, ahogy történik.
Nem hiszem el bemondásra.
Pláne úgy, hogy személyes érintettség okán véded a mundér becsületét.
"Albertfalván mi van? Alig van utas, az óránkénti vonat napközben bőven elég. Háros szintén nem nagyforgalmú állomás. Akkor minek kéne lassítani az elővárosi forgalmat?"
Felcseréled az okot az okozattal. Hiba.
Még a "karosszékből hőbörgő kívülálló" számára is triviális, hogy a napi rutin részét képező városon belüli közlekedésre az órás ütemben közlekedő vonatok alkalmatlanok és csak pár embernek felelnek meg, akiknek pont jó időfekvésben megy az a vonat. Azért nincs Albertfalván sok felszálló utas, mert egy óránként közlekedő, prioritásban utolsónak sorolt S36-os vonatnál senki nem fogja arra építeni a napi ingázását, hogy vajon jön-e, vagy lerohad valahol egy Desiro vagy sorompó, és akkor borul az egész, az ő vonatával együtt. Hároson most óránként kettő vonat van, szintén nem kielégítő városon belüli közlekedésre. De amúgy ha Háros nem nagyforgalmú állomás, miért is épült 4 vágányhoz peron? Lenne minimum 20 perces követés a Budapesten belüli szakaszon Hárossal (vagy Budatéténnyel, épp most épül a két vasútvonal között valami, ahová nyilván emberek fognak majd járni) bezárólag, a 20 perces követésben a vonatok a menetrend szerint meghirdetett időben jönnének és lenne rajta utas is.
Az az utas, aki ma vagy a Fehérvárin/6-os bevezetőn ül a dugóban reggelente vagy a 33,133E,114,213 buszok oldalát tömi púposra. Ugyanis a belváros a tárgyalt vasúti megállókhoz időben közelebb van vonat + M4 kombinációval, mint bármi mással, legfeljebb Albertfalva esetében lesz olyan belvárosi célod, ahol jobban megéri nem vonatra szállni.
Persze, ezek már a felújítások tervezésénél (30a-nál) sem voltak szempontot, az eredmény pedig látszik.
"Érden pl. éppenséggel az egyik már talán készen lenne,csak épp a bejárata van eltorlaszolva némi kőkupaccal,nehogy valaki be találjon menni oda autóval..."
Nincs kész. Amíg nincs átadva a leendő üzemeltetőnek, addig nem is fognak oda beengedni senkit. Ugyanis a kivitelező hülye lenne javítgatni az átadás előtti károkozásokat. Tudniillik addig munkaterület, és az ő felelőssége minden.
"De volt anno valami 2020-as határidő a Kelenföld - Batta szakaszra,az nincs már olyan messze... (És addig még produkálni kellene itt 4db liftet is,de még bele sem kezdtek,üresek az aknák. Sebaj,majd ezt is módosítják...)"
Te is csak hőbörögsz. Nincs szó ilyenről. Pláne nem a lift miatt. Egy lift beszerelése nem hosszú folyamat. Minek szerelnék be a határidő előtt sokkal? Egyébként ne aggódj, a liftet hamar tönkre fogja tenni a lakosság. (A kivitelező pont ezt szeretné elkerülni, hogy sűrűn kelljen javíttatnia a megrongált liftet.) Volt már munkám korábban is Érden - hát érdekes a lakosság arrafelé... Nézd meg csak Érd-alsót! Hogy néz ki a peron? Üvegek beverve, stb.
Karosszékből könnyű hőbörögni. Ha benne dolgoznál, másképp látnád egy kicsit. Lennél esetleg az a személy (pl. a kivitelezőnél), akihez befutnak az ilyen és egyéb reklamációk.
Mondjuk én nem venném a bátorságot, hogy a Te munkádba ilyen szinten belepofázzak, és elkezdjem ócsárolni, ugyanis nem értek hozzá. Biztosan nem hibátlan projektről van szó, tudom is, hogy milyen marhaságokat követtek el, de - mint írtam korábban - nem feladatom ezek nagyközönség elé tárása. Még akkor sem, ha tulajdonképpen nyilvános adatokról van szó, lévén közbeszerzéses eljárás volt. De amikről írtál, azok a kényelmetlenségek egy kivitelezés velejárói, bármennyire is nem vagy hajlandó tudomásul venni.
Albertfalván mi van? Alig van utas, az óránkénti vonat napközben bőven elég. Háros szintén nem nagyforgalmú állomás. Akkor minek kéne lassítani az elővárosi forgalmat?
Az érdi összekötőről korábban írtam, keressed vissza!
"Következmények nélküli ország, és ezt azok tartják fenn, akik még az ilyen vállalhatatlan mocsoknál is védőügyvédnek szegődnek. Önszántukból."
Ha rám gondoltál, akkor tulajdonképpen nincs miről beszélni Veled. Kérdeztél, pár dologra reflektáltam, de ez nem védőügyvédség, hanem tényeket írtam. Erre Te bedugod a fejedet a homokba, és csak fújod a magadét - mint valami óvodás, aki azt sem tudja, miről magyaráznak neki. Akkor csak maradj magadnak, fölösleges bármit is írni Neked!
A pattogást meg nyugodtan fejezzed be, mert árt a szépségednek...! :-)
"Ettől független viszont, hogy ne csak a rosszat vedd észre."
Nem csak azt veszem észre. A 40a-s kálvária kapcsán többször megjegyeztem, hogy a 1-esről a 40a felé történő 5 perces átszállások mindig összejöttek.
Én bőven elégedett lennék azzal a szolgáltatási szinttel a személyvonatok terén a 40a-n, amit ma az 1-esen kapok.
Viszont a 40a-n jelenleg a felújítás ellenére nem látok jót (igen, tudom, nincs készen). Továbbra sem értem és nem mondta el senki sem, hogy miért adták vissza úgy az utasoknak, ha alapvető infrastrukturális elemek hiányoznak (azt gondolom, 2019-ben már nemcsak a sín és van rajta vonat az elvárás utasoldalról), nem értem, hogy az utasforgalomnak átadott, de még munkaterület Budatétény megállóhelyen miért nem viszi el senki a szemetet (ne vakítsatok azzal, hogy a szemetes elhelyezése előteljesítés, de a MÁV-Kert vagy hasonló leányok még nem jogosultak üríteni a kivitelező tulajdonában lévő szemetest), nem értem, hogy a biztonsági kamera miért nem alapértelmezett (látva az Érdi állomások 10-15 évvel ezelőtti villámgyors amortizációját), nem értem, hogy azok a dolgok, amelyeket szerintem jogosan hiányolok, miért nem jutottak azoknak az eszébe, akiknek amúgy a feladata projekt tartalmának és ütemezésének előkészítése volt. Nem értem, hogy a NIF képviselői hogyan köthettek olyan szerződést, olyan ütemezéssel, ahol egy normális esőbeálló (ami tényleg védene az esőtől vagy a napsütéstől) nem jött össze, nincs utastájékoztatás 3 hónappal a személyszállító forgalom újraindítása után és azt az egy nyomorult jegyautomatát sem sikerült visszarakni.
Nem értem, hogy miért jön ki úgy az új vágányzári menetrend, hogy már a szolgáltató is tudhatná az elmúlt két hónap menetrendszerűségi statisztikáiból, hogy az építés alatt álló vonal NEM alkalmas a tervezett menetrend lebonyolítására, és nem értem, hogy miért nem sikerült ezen érdemben változtatni most sem.
Nem értem, hogy a 30a-40a közös szakaszain hogy sikerült olyan terveket készíteni és jóváhagyni, hogy a régi helyzetet konzerválva az egyetlen, mindkét vasútvonal által érintett megálló Budafok lett, miközben Albertfalvánál vagy Hárosnál is megoldható lett volna az, hogy az ott felszállók rendelkezésére álló vonatok száma megduplázódjon.
Nem értem, hogy a 40a felújításának miért utolsó és miért nem első eleme az Érd-30a összekötő vágány építése.
S bevallom, ezen a szinten nem izgat, hogy a kivitelező teljesít-s késve vagy hibásan, vagy a szerződés neki erre az ütemezésre lehetőséget biztosít - a lényeg az, hogy a projekt megvalósítása átgondolatlan, utasellenes, és ezen nem változtat, hogy a minisztériumban, a NIF-nél vagy az ásónyél mögött hibáztak valakik.
Fenntartod magad is, hacsak nem máson élősködsz...
Védőügyvéd: az hogy néhány dolgot -ami a szemeid elől rejtve marad- próbálunk elmondani, az még nem védőügyvédség.
Őnszántamból... Engem konkretan a majdani üzemeltető "fizet", nyilván van valami lojalitás is a világon. Ettől független viszont, hogy ne csak a rosszat vedd észre.
" Megjegyzem sokminden nincs még kész. Pl. a P+R parkolók sem. "
Érden pl. éppenséggel az egyik már talán készen lenne,csak épp a bejárata van eltorlaszolva némi kőkupaccal,nehogy valaki be találjon menni oda autóval...
De volt anno valami 2020-as határidő a Kelenföld - Batta szakaszra,az nincs már olyan messze... (És addig még produkálni kellene itt 4db liftet is,de még bele sem kezdtek,üresek az aknák. Sebaj,majd ezt is módosítják...)
Megnézted a szerződést? Benne van az, hogy a budatétényi hangosításnak, jegyautomatának van külön kötbérterhes határideje? Ha nincs, akkor mit nem értesz? Megjegyzem sokminden nincs még kész. Pl. a P+R parkolók sem. Szóval nem tudom, milyen késlekedésről írogatsz. Van egy véghatáridő. Arra kész kell lennie. A véghatáridő még nem jött el.
Megjegyzem: szerződésekben kiköthető, hogy a Megrendelő elfogad-e előteljesítést. Ha nem, akkor a Vállalkozó hülye lenne hamarabb megcsinálni, mert addig ő őrizheti, vagy üzemeltetheti. Megrendelő ilyen szerződés esetében meg hülye lenne minden egyes apró elkészült munkára bejárást összehívni. Iszonyú sok többletmunkát jelentene ez az egyébként is sok adminisztráció mellett.
A tanúsítás hiánya miatt nem indul a forgalom a jobb vágányon.
Budatétény mh-n 14 hónapos kizárás volt, 2018. február elejétől 2019. április elejéig.
Nem látom továbbra sem az indokot, hogy 14 hónap alatt hogy nem sikerült bekötni a hangost vagy visszarakni az automatát (azóta már 2019. július közepe van), és azt sem látom, hogy ezen munkafolyamatok késlekedésének mi köze a biztosítóberendezés tanúsításának hiányához.
Egyrészt: munkámmal kapcsolatos dolgokról nem írok. Másrészt: egyébként sem vagyok az összes információ birtokában. Harmadszor: a nem szakterületemhez tartozó, vagy kapcsolódó dolgok az egyik fülemen be, másikon ki.
Egy dolog, amit mások már közvetve, de megírtak: a pályaépítéssel végeztek, a biztosítóberendezés tanúsítással van kapcsolatban a késés.
Egy jegyautomata szerinted önmagában (attól, hogy valahol áll) működik? Egy munkaterületen (ahol nem éppen professzorok dolgoznak) biztonságban lenne?
Szerinted egy vágányzári időszak azonos egy szerződéses határidővel? Nem hallottál olyanról, hogy van egy szerződés, azon belül egyes részekre vannak kötbérterhes részhatáridők, de amik nem tartoznak ezalá, azokat a véghatáridőre kell befejezni? Közbeszerzés lévén megtalálod a szerződést a neten. Azon kívül ha az építőiparban dolgoznál, látnád, hogy annyira nem egyszerű a helyzet, mint azt kívülről, utasként gondolod. Rengeteg problémával kell küzdenie mindenkinek. Mindenkinek!
Végül: az építőipar a sok megrendelés miatt most munkaerőhiánnyal küzd, tehát abból csak még nagyobb baj lenne, ha még rövidebbek lennének a határidők. Egyébként is sajnos azt lehet látni, hogy a hosszas előkészítés után a tervezésre, kivitelezésre marad a legkevesebb idő.
Viszont, ha rálátsz a projektre, akkor kérlek, fejtsd ki nekem, hogy milyen különös okból:
-Nem működik a hangos utastájékoztatás Budatétényben (felújítás előtt volt, utána nincs)?
-Miért nem volt elég 14 hónap kiépíteni, beüzemelni, használatba venni?
-Miért vitték el fent nevezett megállóhelyről a jegyautomatát, amikor a felújítás a jegyautomata helyét NEM érintette? (Jobb vágány mellett volt, a Camponába vezető felüljáró tövében, ott még a térkövet sem szedték fel, ami a régi peron része volt, mivel a felüljáróhoz tartozó lift beszállószintje a régi peronmagasság, az új peron meg sk+55, így keletebbre is került.)
-Miért nem sikerült 2018. február 4. és 2019. július 20 között eltelt időben végezni a pályaépítéssel?
Ok, MÁV helyett cégcsoportot kellett volna írnom, de nyilván így is érted, mire akartam kilyukadni. Adott egy szolgáltató(csoport), és adott az azt igénybe vevők csoportja. A cégcsoport tulajdonosa és megrendelője is az állam, a felállás tehát tőből beteg, de ettől még működhetne úgy a rendszer, mintha tényleg szolgáltatni akarna. Jelen pillanatban nem úgy tűnik, hogy akar.
Ha nagyon kötekedni akarnék, akkor azt mondanám, a MÁV-nak nincsenek utasai. Azok a Startnak vannak. A MÁV igazából az infrastruktúráját igénybe vevő vasútvállalatok (és így a Starton keresztül az utasok) érdekeiben lép fel. Ha a csak a kivitelezőn múlna, 1-2 évre teljesen kizárnák az egészet Kelenföld-Pusztaszabolcs között és senki semerre.
Az új MÁV vezetés szerencsére hallani sem akar újabb teljes kizárásokról és a jövőben esedékes NIF projektek egyeztetésén is ezt fogják képviselni.
A vonal nem (lesz) szarabb egyáltalán (amikor elkészül), az építés meg mindig sok kényelmetlenséggel jár.
"A múltbeli kamatok nagysága nem jelent garanciát a jövőben elérhetők mértékére." Ugye ismerős? Az, hogy valahol valami történt, nem jelenti azt, hogy máshol is az történik. Nagyban függ a szereplők konkrét személyétől.
Egy korábbi NIF-es nagyprojektbe beleláttam, ott minden a kivitelező óhaja szerint történt. És a 30a-n sem tudsz mondani egyetlen dolgot se, ami utasszemmel nézve az ő érdekében történt volna. Itt van egy sokkal szarabb vonal, mint a felújítás előtt volt, az embernek hetente majdnem egy napja rámegy arra, hogy a MÁV se a közlekedést, se a projektjeit nem tudja megszervezni.
"ha a MÁV nem igyekezne foggal-körömmel védeni a saját érdekeit"
A MÁV magasról szarik mindenre, legfőképp az utasaira. Ebben a projektben sem képviselt soha semmit, ami a kivitelező érdekeivel ellentétes lett volna.
Július 20-tól nem lesz átadva a kizárt jobb vágány és a 30M vonal. Emiatt a G43 is marad úgy, ahogy eddig. Azt pedig ne higgye senki, hogy minden a kivitelező kedve szerint megy (az már más tészta, hogy olyan a kivitelező, mint egy "igazi nő", vagyis fogalma sincs, mit akar, de hisztizik, ha nem kapja meg). Ennél sokkal durvább dolgokat megengednének maguknak, ha a MÁV nem igyekezne foggal-körömmel védeni a saját érdekeit.
Marad a mostani útirányon.
Már a 40a-ra is a ennek megfelelő hírdetmény van fent.
Ezzel a tököléssel, arra megy, nem arra megy, amúgy nem csak az utasokat szívatták, mert személyzeti szempontból sem mindegy az útirány. ..
Akkor azt talán időben tudatni kellene az utazó közönséggel és nem az utolsó pillanatban meggondni magunkat (ha ez már korábban tudható volt, akkor nem kiadni a mást mutató vágányzári menetrendet) Én kérek elnézést..
Őszintén szólva engem nem nyugtat meg az a válasz, hogy valamit a pályások nem raktak vissza. Ez olyan, mint a számítógépemnél a villámcsapás okozta kár. Erre van kitalálva a túláramvédelmes hosszabbító. Kizártnak tartom, hogy hasonló kütyükkel nem lehetne megvédeni a biztosító berendezést. Az megintcsak mellébeszélésnek tűnik, hogy a sorompó hibája okozza a hibát. Könyörgöm! A sorompó is része a biztosítóberendezésnek, és nekem (utasként) tök mindegy, melyik kütyü romlik el a teljes gengeáramú rendszerben. (Mint ahogy egy lassújel esetében nem érdekelne, hogy a hibát egy javítatlan vízzsák okozza, vagy egy túlkopott sínszál, netán törött betonalj.)
A fiam 17 éve jár napi szinten ezen a vonalon, és saját bőrén tapasztalja, hogy sokkal többször van jelentős probléma, mint az átépítés előtt. Tehát nem a pár perces késésről van szó, hanem a félórásról, órásról, vagy még nagyobbakról. Ami már egy munkába, színházba menetelnél igencsak számít.
Akár hiszed, akár nem, D55-ben is lehetnek ilyen alvó hibák.....
Nyilván elbújhatnak, de az utóbbi évek több ezer hibájából eddig ez egy db, és hangsúlyozom, amire a hsz-em is utalt, hogy ez továbbra sem a SIMIS bűne, hanem az LC sorompóé. Az LC sorompó telepíthető lenne SIMIS nélkül is, más berendezésekkel is...Azért, mert a bizber részének mondjuk, jelen esetben önálló kültéri egység...
Az, hogy a hiba nyíltvonali sorompónál jött ki pár év üzem után, számomra semmilyen garanciát nem ad arra, hogy hasonló vezérlési / jelfogási problémák nem bújnak meg máshol.
Igen, és az állomási biztosítóberendezési probléma volt? Nem. Hanem önálló elektronikus sorompó. Már megint nem a SIMIS része, hanem önálló siemens termék. Ne keverjük már megint.
Év eleje óta jegyzetelem a meghibásodásokat, amiről tudomásom van, olyan átlag 3 hetente van sorompó hiba, nagyobb biztber meghibásodás márciusban volt utoljára, de az is rövid idő alatt megoldódott. Az látszik, ahogy gyűlik a tapasztalat, rutinosabban, rövidebb idő alatt sikerül a problémát elharítani. Igazából a sorompók hibáival kellene kezdeni valamit, azok viszik a prímet.
Szerintem nem volt kevesebb, csak akkor lokális volt 1-1 hiba az önálló állomási berendezések miatt és nem mindegyiknak volt nagyobb hatása a forgalomra. A hibák döntő többségét amúgy a sorompók okozzák, nem az állomási berendezések.
Sajnos igen, midenki ezt látja, ezért könnyű ráfogni, hogy bizber. Csak azt mi okozta? Elszálltak a kártyák, vagy rossz az áramellátás, vagy külső téren van baj, vagy már megint van egy hamis foglaltság?
Ezt nem látjuk. Az évi több ezer hibából vajon mennyi, ami tényleg a bizber baja? Rossz a kártya, vagy a bizti? Erről nincs adat,, legalábbis nekünk nem hozzáférhető. Elromlik egy zöld izzó? Megint áhh, sz*r a bizber, ezt halljuk, állandóan...De ez megint nem biber hiba...
Elszállt egy hajtómű? Megint: sz*r a bizber-....jah, amúgy mégse...
Tény és való, hogy sokkal bonyolultabbak a rendszerek, mint egy D55, ezért jóval több a hiba lehetősége, de ettől még biztonságosak....
A helyzet nem egyszereű, ez tény,.. de az, hogy mi okozza a hibát, azt kéne kideríteni, mielőtt elkezdünk sz*r elektronikus bizberezni...
Kívülről annyi látszik, hogy heti szinten kétszer látja az utas a "Biztosítóberendezés meghibásodása miatti késés" feliratot, egyszerre 10-15 narancssárga-piros pettynél. Az utast nem nagyon izgatja, hogy a Desiro sínfékje akadt össze a tengelyszámlálóval, lehalt a vezérlőszámítógép vagy épp párszáz amper átmászott a jelfogókon. Az utas annyit lát, hogy a felújítás ellenére már megint késik ez a szar.
Ezzel kellene már kezdeni valamit, mert egyszerűen nevetséges, hogy állandóan összedől a ravatal.
Az 1-es vonalon nálunk jóval öregebb berendezések is vannak. Ami így rémlik, hogy Tata meg Bicske, azok azért szoktak elszállni, egy évben mondjuk kéttucatszor a kettő együtt.
A 30a-n új berendezések, új állomások vannak (nem mindenhol), ennek ellenére a biztberzavar olyan menetrendszerű, mint a Dacia külföldi késése.
A pályásokon (takarjon ez bárkit is) be fogják hajtani a késések által okozott kárt? Ha igaz, amit írtál (már más forrásból is hallottam, hogy a visszatérő áram ment át ott, ahol nem kellett volna neki), akkor valaki rohadt trehány munkát végzett... már megint.
A tegnapi bajt az okozta, hogy nem kötöttek vissza a pályások egy erősáramú kábalt, jött a villanygép, a visszatértő meg talált magának utat, tönkre téve az elektronikát...
Lehet szidni az elektronikusat, mert kívülről csak azt látni, hogy már megint nem megy, de a valódi habaokok a legtöbbször az elektronikuson kívül állnak, mint a tegnapi is...
Hajrá.. a kávéfőző sem megy, ha kap egy rajta kívül álló rövidzárat...és utána mehetsz a boltba újért...
Miért van az, hogy az átépítés előtt a 30a vonalon sokkal kevesebbszer fordult elő bizt. ber. hiba, mint manapság. Miért ilyen megbízhatatlan a rendszer?
Nézegetve az Elvira tényadatait, a nemzetközi részt is tartalmazó vonatokat láthatóan preferálták. Például a 15.35-ös Agram a kis induló késését megtartva gond nélkül eljutott Fehérvárig (igaz, ott állt 50 percet 17.24-ig, de ez ma relatíve kevésnek számított), miközben a menetrend szerint egy órával korábbi expressz Déliből egy óra késéssel indulva Kelenföldről Fehérvárra két és fél óra alatt jutott el. Gondolom nem szóltak az utasoknak Déliben vagy Kelenföldön, hogy az Agram előzni fog, és Kápolnásnyéken vagy Gárdonyban sem állították meg az Agramot az ott dekkoló expresszről átszálláshoz....
Azért említsük meg a pozitívumot is: Láthatóan nagyon ügyeltek rá, hogy a 30a-n a Z30, G43, és 20-as vonali vonatok számára szabad legyen az út.
Máshol is csinálnak ilyet nyugaton, csak ott van normális kerülési ehetőség. Itt meg azt ugye utolsó elemként csinálják meg...lásd a most kidaruzott mozdony személyzete se tudta már kivárni azt...:)
Azért másfél évre gyakorlatilag használhatatlanná tettek egy kétvágányú vasútvonalat. Igazán szép "munka". Kíváncsi vagyok, melyik másik országban engedték volna ezt még megcsinálni.
Aha. Ez valóban meggyőző érv volt. Hogy én erre nem gondoltam... Most már elhiszem, hogy a topiktárs ötletének megfelelően kellene a mozdonyt kiemelni e helyéről...
Ez rendben,de nem lehetett volna megvárni 19-ét,amikor elvileg újra használható a jobb vágány is? Talán egy kicsit rövidebb ideig kellett volna teljesen kizárni az érintett szakaszt. Azt viszont továbbra sem értem,hogy miért Kelenföldtől kell buszozni,miért nem elég pl. Nagytétény-Diósdtól...
18719 megfeküdt, oké.
De hogy már a 18609 és a 18520 is 60 perce ott áll, mert a mögötte lévő tehervonattal nem lehetett betolni Lelle-felsőre, na az már agyrém...
Nem mindegy az emelhető tömeg szempontjából a darugém állása. Mögé beállva nem tudná úgy megemelni. Másrészt két daruval tervezik az emelést épp ezen okból.
Jó nagy felhajtást csinálnak! Igaz a más pénzét könnyű költeni!
Nem tudom, miért csak oldalról lehet emelni a daruval, hátúról (ugyanazon a vágányon) nem kellene annyit bontani és a forgalmat három napra leállítani!
ui.: állítólag holnap viszik el a bombát Rp.Újpestről is.
Igen, ez lesz az összekötővágány. Érd állomás a 40a vonalon fekszik, Érd alsó a 30a-n. A kettő között lesz egy egyvágányos kapcsolat, ennek az érdi kiágazása jelen pillanatban ütközőbakban végződik, ennek ütközött neki a mozdony.
A MÁV részéről természetesen nem érheti retorzió, a saját cége kompetenciája, hogy munkáltatói, illetve kártérítési ejárást folytasson le vele szemben. A MÁV meg majd küldi a számlát, ahogy lentebb is olvasható.
Ok, klíma eléggé csak büzölgő volt az összes fülkében, ráadásul ahogy írtam is a másod osztályú részre szólt az első osztályú jegyem, azért én inkább maradnék az Apmz 10-71-es kocsinál!
Elhiszem, hogy szar. De ha ez vigasztal sokkal szarabb mikor a 8018 12 perc késéssel ér be Pusztaszabolcsra és elengedik a 4258-at. Na akkor majd 2(!) órán át lehet gyönyörködni Pusztaszabolcs nevezetességeiben este.
Ilyenkor milyen jó lenne ha óránként menne vonat Dunába...
De nem. Talán a 2020-as menetrendváltáskor majd...
Azt hittem hogy a "Raabercity" első osztálynál nincs rosszabb, de rá kellett jönnöm hogy van a "Gosa" ABmz 30-91-es kocsi, ilyen apróságról nem beszélve hogy a 86-os helyre kaptam jegyet első osztályúként ami a kocsi másodosztályú része!
Első körben megnézném, hogy az állomási technológia módosítása mennyit javífhatna a helyzeten, szvsz sokat.. Mert a 30a vonatait nem lenne szükséges végponton keresztbe járatni. A Kökis irány menetrendjében pedig van bőven tartalék idő szerkesztve.
Az igazi megoldás a végponton is a kezdőponti, nem szintbeli keresztezés kiépítése lenne (legalább a legkritikusabb átkötésekre). Költségvonzata miatt realitása persze nincs.
Megjegyzem: Kelenföld végpontja viszont 30a, 40a felé nemrég kapott jelentős felújítást és modernizálást, szerintem a jelenlegi áldatlan helyzetért elő kellene venni a tervezőt, engedélyeztetőt is, mert a vágánykép kialakítása (pl. 7-es 10-es vágányok végponton csak ugyanazon átszelési kitérő érintésével elérhetőek) és a jelzők elhelyezése a lent leírt módon nagyon komoly kerékkötője a forgalmi szituációk megoldásának. Illetve annak ellenére, hogy nagyon nemrég volt ott építkezés, ha jövőben is ezzel a vonatmennyiséggel számolunk, akkor bizony neki kell állni a probléma megoldásának. Nem pedig azt várni, hogy még két hónap van a balatoni szezonból és utána már elférünk.
M1-en Tatabányán csak belső sáv járható, már reggel is komoly torlódás van (aztán egész nap szépen áll, kb. 40-60 percet veszít ott mindenki, annak minden költségvonzatával), az M0 szintén lutri a déli Duna-hidak felújítása miatt (torlódik vissza). A megoldás pedig nem az, hogy autóval kezdjek járni (busz amúgy nem nagyon játszik, mivel nincs), hanem az, hogy a vasút végre egy új építésű pályán új motorvonatokkal megpróbálna úgy szolgáltatni, ahogy az 1-es vonalon is teszi. A Tatabánya-Kelenföld-Budatétény sarokfordulóban csak 5 perces átszállás van (érk: 27, ind: 32) Kelenföldön, és mégis mindig összejön.
Továbbá a balatoni nyári forgalom késéseiből származó elcsúszó keresztbejáratások problémáját is kezelni kell.
MA pl. azért buktam a csatlakozást, mert a 17:20-kor induló páros S36-ot vitték el keresztben a mi páratlan S40-ünk előtt: Kelenföld bejáraton 17:24-kor álltunk meg, akkor indult S36 is. Ezen az oldalon két kijárati jelző van, a megcsúszási távolságok miatt (azt hiszem) azonban nem oldható meg, hogy az S36 két sárgával kijár a második kijáratig, amíg az S40 felmegy a második bejáratig. Így mi megvártuk azt a 2-3 percet, amíg S36 elhagyta az első kijáratot, eldöcögött 40 km/h-val a másodikig, továbbra is 40 km/h-t tartva kiment a 30a jobb vágányra előttünk, és amikor oldott a vágányút, ekkor indulhattunk meg.
Ha beleles az ember a balatoni vonatokkal súlyosbított menetrendbe, vagy csak Budatétény mh-n álldogálva figyeli a 30a forgalmát, láthatja, hogy brutális vonatmennyiség megy keresztül, az átlósok Kelenföld végpontján minden más vonatmozgást blokkolnak a páros győri/bécsi IC-n és páratlan 30a vonatokon kívül, pécsi IC menetrend szerint akad össze az S12-vel, és még biztos akad pár ilyen, csak azokat nem látom, mert nem abban az ütemben járok ott. Amikor lefele megyek reggelente (az eddig 4/4 napon pontos S40-nel), akkor Kelenföld bejárata után sorban állnak térközre a 30a vonatai - menetrend szerint.
A probléma oldása keresztbejárások csökkentésével:
-Déli pályaudvar bekötése kezdőponton 14-15 vágányok felé (S10/S12 nyugodtan mehet peronos vágány mellé az előttük menő IC/RJx után)
-Ferencváros felé vezető vágányok bekötése Kelenföld 1-2 (talán 3 és 4) vágányok felől, pécsi IC, átlós balatoni vonat számára.
A probléma oldása utasításmódosítással / jelzőáthelyezéssel:
-Aktualizálni az utasítást, figyelembe véve, hogy a hagyományos szerelvényeknél lényegesen jobb menetdinamikájú vonatokkal szolgáltat a Start (megcsúszási távolságok (?) miatt tiltott egyidejű vágányutak
-Ha az utasítás oldalról nem megy, akkor annyival vinni hátrébb a jelzőket, hogy meglegyenek ezek a távolságok, S36, G43, S40, S42 klasszikusan 1-2 FLIRT-tel mennek, így talán cipőkanállal elférnének a második kijárat és második bejárat között, ha jön KISS, az pont 2 FLIRT méretben).
Mert az Érd-felsői pályaépítés, a konstans kábelvágás / biztberzavar témán kívül leginkább Kelenföld végpont elégtelen kapacitása a probléma, melyre annyi vonatot terveznek be, amennyit nem tud lekezelni és bármely vonat 5 perces késése esetén (ez két menetvonal különbsége a Déli felé) azonnal elkezd borulni, vagy egy vonat beragad valahol nagyon...
De tényleg....ha ennyire xar ez a vasút miért nem állsz be reggelente a nagy -Budapest körüli- parkolóba (vö.: M0 ) kocsival ? Ott mennyi lenne a késés ? Biztos van valami #pestrejövünkszopnikocsival topic,ahol a közutat tudnád szídni.
Tudom, hogy S42 vonatok ott cikkcakkoztak Tárnokon át, de ez nekem nem magyarazza meg azt, hogy miert nem mukodik a hangos utastajekoztatas Budatetenyben es miert nem raktak vissza a korabban letezo automatat.
S hogy miert faj az automata?
Alapbol egy Budateteny -Tatabanya uton menetrend szerint 8 percem van atszallni Kelenfoldon S40/S42 vonatrol S10/S12 vonatra. Alapbol a vonatinfo alkalmazast hasznalom, de hala az OTP fos rendelkezesre allasu fizetesi rendszerenek nem mindig tudok jegyet venni online. A kesesek, a kelenfoldi automatak elott az utast le sem szaro diakmelosok gyurujeben benazokbol allo sot kozismert.
Mivel az atszallasom nem is atszallas, ezt az atszallasi ido rovidsegere hivatkozva S10/S12-n nem adnak ki nekem potdij nelkul Kelenfold-Tatabanya viszonylatu jegyet. Az egyetlen lehetosegem jegyet venni igy az S40/S42 kalauza marad, persze, ha sikerul jo egysegbe szallni es nem a mozdonyvezetonel probalja bekkelni a vonat kelenfoldi erkezeset firtato kerdeseket.
Na, ezert hianyzik az automata, raadasul a jobb vagany mellett volt korabban egy a Camponas feluljaro toveben, melynek terszintje semmit nem valtozott (azert is toltak az SK+55 peront a kezdopont fele), igy erthetetlen, hogy a korulotte torteno terkocsere erejeig minek kellett kivenni es miert nem lehetett visszatenni.
Persze ma delutan sem sikerult, pedig remenykelto volt, hogy Erdnel meg +0 volt a keses.
Budateteny mar +5, Kelenfold +9, de egy aluljaros futas utan megnezhettem S10 zarfenyeit. Ismet fel ora az eletembol a toketlenkedes miatt, erre a hetre: 156 perc keses jott ossze 250 percnyi tervezett utazasi idore.
Le van rakva a felépítmény,alépítmény,ágyazatot raktak egy hete,peronborítás készült a megállókban. Kész a madzag ( a 31-en vadizsír drót,és szerelvényei),bekötve a nagysugarú váltó a jobból a 31 felé,egyedül a bal-jobb összekötésből hiányzott egy pár szig.sín.
Szerintem ezt a hsz.-t érdemes átgondolni újra. Esetleg lapozz vissza, itt is volt már róla szó, hogy a 13 hónap alatt pont miert nem épült át az "érdfelsői" rész. Megsúgom addig: jó okkal volt így tervezve... kulcsszavak: Z közlekedés, B3 (majd A3 lesz), E140 (mondhatjuk 31 nek is) 😀😉😉😉
Egyvágányozás van Érd-felsőnél. Hogy a viharba ne érintené a menetrendet.
Ha késik bármelyik IC, elveri.
Létezik G43 vonat. Szerinted miért G43 és miért nem G33? Azért, mert a vágányzár előtt a 40a-n járt, nem a 30a-n. Napközben hétköznap Budatétényben a felújítás előtt óránként és irányonként 3 vonat volt. Ma kettő van, mert a G43 - bár a 40a vissza lett adva - továbbra is a 30a-n jár.
Szóval az állítás, hogy bár baszták időre megcsinálni, de ez nem befolyásolja a menetrendet, nem igaz. Kevesebb vonat, kisebb menetrendszerűséggel.
Az, hogy 13 hónap volt a teljes kizárás, az szerződésben volt rögzítve. Az, hogy ez alatt nem lett kész, az némileg ciki, de a menetrendet kevésbé érinti... (A kapcsolódó letesítmenyek maradtak el.)
Az, hogy a nemzet gázszerelője.. . Az meg blabla... (jó, ezt pont nem te írtad 😀) ugyanazok a szakemberek dolgoznak ott, akik 20 éve is a vasutat építették...
A baj az, hogy a keses kodolva van, mert menetrend szerint vannak egyidoben egymast keresztezo menetvonalak Kelenfold vegpontjan. Ha semmi mas ok nem lenne a kesesre, akkor is lenne keses.
Az erd-felsoi egyvaganyozasra szemmel lathatoan olyan menetrend keszult, amely betarthatatlan. Felelose pedig nincs, ahogy annak sem, hohy 14 honap teljes kizarasos vaganyzar mellett sem sikerult befejezni. Persze, a vasut meg a NIF erdekervenyesito kepessege nulla, a kotber szot nem ismerik...
Ezt a szájbabaszott 40at csukják be a faszba és csinálják meg. Botrány, ami itt napi szinten megy.
Azt is fel lehet nyugodtan lógatni, aki a 40a-40 párosra menetrendet írt. Vonatot még biztos nem látott élőben, max. tervezz!-ben... de inkább csak hullámvasútépítőjátékban.