Egyébként amikor "sivít" a kuplung, vagyis csúszik, akkor a kuplungpofa csúszik meg a házban, vagy szíj a kuplungtárcsákon? Az erősebb kontrasztrugó gondolom az utóbbira van hatással.
Mellékelek egy képet a kipufogó burkolatomról. Nem tetszett a nagy fényes felület, amin ráadásul jól látszik a kosz, karcolás, így lefóliáztattam. Jól bírja a hőt, és nekem baromira tetszik. Nem tudom, mennyire látszik a fólia texturája, kicsit "rácsos".
Az enyém 400-as. A motorerő kevesebb így kevésbé hajlamos a csúszásra ill. belengésre. A kuplung része, tárcsa kontrasztrugó komplett megegyezik csak a fogaskerekes végáttétel és a vario belső tárcsa más és persze csak 24g-osak a gyári görgők. 600-asokra inkább jellemző a megcsúszási ill. belengési probléma. Lehet ott célszerű már 30k km környékén megejteni a kontraszt rugó cseréjét.
Előzőleg linkelgettem neked a hozzá való alkatrészeket. A Malossi rugója erősebb mint az eredeti. Szíj is van itt. Mitsuboshi-val szereli a gyári is.
Olaj ill. levegőszűrő-ből teljesen megfelelő a Hiflo márka. Olaj visszatérő vitatéma. Véleményem szerint 8-10k km-nél mindenképp célszerű cserélni valamilyen nevesebb és persze megbízható helyről származóval. Motul is teljesen jó, lényeg, hogy 10W30 vagy 10W40-es motorkerékpárokhoz való lehetőleg teljesen szintetikus olaj legyen. Egyébként API SG, JASO T 903 "MA" a gyárilag előírt minőség. Én pl. Repsolt használok.
Magas és tömeges :-) ember vagyok, sokat használom, vszeg ez is közrejátszik a szíj nyúlásában. Azért is néztem át a hajtást, mert az utóbbi időben rendszeresen adott "krákogó" hangot gyorsításnál. Ezzel együtt jól működik, jól húz, nem érzek problémát.
Keresgéltem a fórumban, végül a következő eredményre jutottam:
Görgő: 28 g Malossi
Szíj: Mitsuboshi
Olajcsere is esedékes, ehhez Motul szintetikus?
Olaj- és légszűrőben viszont mi a fórum konszenzus, mit javasoltok?
18500km van össz a motorban, vagy te mentél ennyit vele? A görgők megakadhatnak szennyeződéstől és ha nem fordulnak lapra kopnak. 8000km-enként érdemes szétszedni, kipucolni és kenni, hogy ne legyen rendellenes kopás. Nálad valószínűleg már meg volt akadva az a görgő ezért csak csúszott.
Egyenlőre tedd vissza a tisztított variátorba megkenve és nézz rá kicsit sűrűbben. Ha tovább kopik rendellenesen akkor be kell szerezned egy új 28g-os görgőszettet.
A szíj gyári ajánlás szerint 24k km-enként cserés de 26mm alatt mindenképp. Én 36000km-nél cseréltem mivel még hibátlannak látszott és a mérete sem esett 26mm alá. Ha nagyon beleng az a kopás és nyúlás jele sajnos így valószínű csere érett lassan. Nagyon hosszú az SW-ben ezért sajnos ez jellemző probléma. Kontrasztrugó csere is segíthet rajta de azzal ráérsz majd 50k km környékén foglalkozni.
Kuplungpofákból ki kell piszkálni az idegen fém forgácsot, megcsiszolni és nem lesz velük gond még jó darabig.
A hajtás áttételben a gyár szerint mehet sima 10W40 motorolaj sűrűbb csereintervallummal. Mivel egy sima fogaskerekes hajtóműről van szó én inkább jó minőségű 75W90-es hajtómű olajat használok hozzá amit 36000km-enként bőven elegendő lecserélni. 3,2dl a töltet mennyisége.
Bontás után kell egy alapos tisztítás és zsírtalanítás amit először ecsettel és levegővel majd féktisztítóval célszerű elvégezni. A variátor görgőkhöz, csúszó felületeihez és a műanyag csúszkákhoz száraz teflon spray a legalkalmasabb. A spray használatát pár perc száradási időközökkel kétszer-háromszor érdemes megismételni.
A csőtengelyre mehet párcsepp finom műszerolaj vagy akár motorolaj vékonyan elkenve.
Kontrasztrugó alatti csapos acélgörgőknél a benne lévő trutyi eltávolítása után friss grafitos híg zsír ajánlott ha bontanád. A kuplung tengelyére és a tűgörgős csapágyra lítium bázisú zsír a legjobb.
Kuplung pofák csapjaira szintén mehet a száraz teflonos spray, a rezgéscsillapító gumigörgőket pedig elég szilikonba kicsit megáztatni. A pofákat ne feledd finom csiszolópapírral megcsiszolni!
Összerakás előtt érdemes még egyszer áttörölni a tárcsák belső felületeit alkoholos ronggyal. A burkolatban lévő szivacsszűrőt se felejtsd el kipucolni majd a variátor csavarját 100, a kuplungét pedig 60Nm nyomatékkal meghúzni!
Pesten sajnos nem vagyok túlzottan ismerős de nem kell feltétlen szerviz vagy szerelő hozzá. Egy jó lakatos meg tudja szépen csinálni neked.
Le kell szerelni. Hegesztéssel pótolni kell a lyuknál, méretre kell fúrni és szépen lecsiszolni majd lefesteni és visszaszerelni. Max 1 óra alatt megvan.
Van még egy kérdésem.... a középállványnak van az a széria hibája, hogy ovál alakú lesz a felfogatásánál .. Sajnos az én szerelőm nem vállalta, hogy szakszerűen megcsinálja... Tudtok BP en valakit akire ezt rá lehet bízni? Sajnos nincs lehetőségem leszerelni és visszatenni :(
Igen onnan. Írtam a típust és küldtek 2 fajtát hogy milyet csináltak eddig.
És az elsőt választottam.
Szinte mind1 a hossz mert olyan kevés a különbség.
Ezt írták!!
Köszönjük megkeresését. Eddig két típushoz gyártottunk gázrugót:
FJS 600: 06-1k1k-120-105-283
Paraméterek: Rúd átmérő: 6 mm
Csatlakozók: furatos;lapvastagság: 8 mm; furat: 8 mm
Kitolóerő: 120 N
Löket (rúd hossza): 105 mm
Szerkezeti hossz (kinyitott állapotban a furatközepeknél mérve): 283 mm
FJS 400: 06-11-150-105-300
Paraméterek: Rúd átmérő: 6 mm
Csatlakozók: furatos;lapvastagság: 6 mm; furat: 6 mm
Kitolóerő: 150 N
Löket (rúd hossza): 105 mm
Szerkezeti hossz (kinyitott állapotban a furatközepeknél mérve): 300 mm
Ár (mindkét típus esetén): 3300 Ft + ÁFA / db
Mennyiség: 1 db
Utánvétes postaköltség: bruttó 1080 Ft
Szállítási határidő: megrendeléstől számított 1-1,5 hét
A leírt méreteket kérem mérje le az Ön motorjának teleszkópján.
Amennyiben egyezik valamely típussal, megrendelés esetén írja meg cégünknek, számlázási és postázási címmel mellékleve.
Ezt az Oxford ponyvát ajánlom. Én két éve vettem persze akkor még olcsóbban. Szerintem teljesen megfelelő az SW-hez. A kép ellenére nálam a 46l-es dobozzal együtt alá fér és csak egy kicsit lóg ki több a hátsó kerék alsó részéből.
Gázrugó beszerelve!! Valóban a persely nem megy bele.Köszörültem rajta egy kicsit és jó lett. Meg a széléből is le kellett kapni kicsit. De képeken minden látszik úgy is.