Azt tudjátok esetleg, hogy a fesz.szabályzónál csak az számít, hogy 12 V-os legyen? Találtam 50-es Apriliához valót, egyébként külsőre és paraméterekre ugyanolyat... Az jó lesz a Libertybe is, ugye?
Igen, látom így, hogy itt is ki van hagyva a légbeömlő előtti rész a kép bal felső részén. Na az enyém nem ilyen matyóhímzés kivágásilag, de azért papírsablont csináltam előtte...
Haladok csak lassan. Kipufogó drótkefézés után kapott két réteg rozsdára kenhető hőálló ezüst színű festéket. Ennek elég cigánykróm színe van ezért ezt felül fújtam 24 óra száradás után antracit szürke hőállóval két rétegben.
Az utángyártott hővédő lemez 8000 Ft, de úgy gondoltam kipróbálok valamit. Citromsavban ázott 24 órát, a rozsdát teljesen lemarta. Apám megegyengette a lemezt. Lefújom színtelen lakkal, kíváncsi vagyok meddig bírja.
Tegnap már mentem vele egy rövid karikát. Fék még érezhetően bekopós, de alakul. Hétfőn már éles bevetésre kerül, Meló járat indul: oda-vissza 12 km.
Vettem kivágós légszűrőszivacsot. A Piaggio felirat alatt a légbeömlőnél is ki kell vágni vagy takarnia kell?
Azért kérdem mert az eddig belefabrikálton ki volt vágva, de így direktbe szívta a levegőt a fedélen belül lévő kis nyíláson át, nekem meg van olyan gyanúm hogy a légbeömlő szája előtt is szűrni kéne...
Újra kell alkotnom. A jobb oldali gumi az az első heidenau. Van benne 4000 km és 6 év. Tapad, repedés sehol és még sztem simán ki fogja bírni a fortune elkopásáig. :-D
Saját Libertymmel elég keserűek kezdenek lenni a tapasztalatok fogyasztásilag! Tegnap ~2,5 l benyával sikerült össz. 60 km-t megtenni 40-50-es tempóval!!! Ebben egy deka városi forgalom és csoszogás nem volt! Ez azt jelenti, hogy közel 5 l a fogyasztásom vagy a fogymérő nem mér lineárisan, de a sárgalámpa stabilan ég a mutató meg a 0-hoz "ragadva". Üzemanyagszivárgás sehol.
Hátul fékdob kipucolva, kilométer hajtás megzsírozva, elől féknyereg megpucolva, hátsó kerék félig visszarakva. Anyát kell meghúzni és új sasszeget rakni bele.
Kipufogót ledrótkeféztem és hőálló festékkel lekentem.
Holnap megjönnek a fékbetétek és szeretném készre szerelni.
Engem az vezetett meg az előtte újnak mondott (valójában mint kiderült, cellazárlatos) aksi mellett, hogy simán ki is vettem belőle, ahogy a Simsonok is mentek régen aksi nélkül. Aztán egy autószerelő felvilágosított hogy ezek a kecskék érzékenyek ám az ilyesmire, mint ahogy az autó se megy aksi nélkül...
Hál" Istennek,egy másik siker. (az enyémen kívül). Örülök,hogy sikerült. Azt hiszem örökérvényű a mondat,hogy induljunk el a kályhától. Az elejétől kezdve, sorba menni.
Igen,az ülés mögött a bordázott tetejű egységbe van integrálva a feszültségszabályzó és az irányjelző relé. 15-20eFt/db. Ha jó a fesszabályzás érdemes elgondolkodni az index különválasztásáról.
A nóta vége az lett,hogy gyújtásmodult kellett cserélni. 8200Ft. Egy régi, nagytudású ismerősöm segítségével ki lettek mérve a tekercsek. Szakadás nem volt. Az ellenállások nagyságrendileg jók voltak,és a feszültség is nagyjából stimmelt ami a tekercsekről le kell hogy jöjjön.
Ezutám imitálva lett egy 9V elem segítségével a jeladó munkája. Semmi nem történt,tehát halott a cdi modul. Vásárlás- beépítés és pöcc-röff.
Index egységet sehol nem találni. A gyujtás relé, fesszabályzó, és a gyújtótekercs van a motoron, tehát nekem is logikus hogy hátul az aluházas részben lehet az okosság.
Felpucoltam ma az érintkezőket ahogy lehetett (a saruk belül persze nem hozzáférhetők), azt mondták ez is befolyásolhat kontakt szinten jópár dolgot ami gondot okozhat. A helyzet viszont nem javult. Üzemanyagmérő egyszer mér egyszer nem mér. Index egyszer volt normálisan jobb oldalon, bal oldalon csak jóval gyorsabban halványan diszkózott. Most absz nincs index a tisztogatás után, de ha behúzom a fékkart, indexel az üzemanyagfogyás jelző és hátul a féklámpa!
Köszi az ötletet. Kereskedőknél érdeklődtem akiknek van szervízük is,és lebeszéltek a vásárlásról. Azt mondták, attól,hogy rajtahagytam a gyújtást nem megy tönkre a vezérlő. Elkezdem másfelé keresni a hiba okát,aztán meglátjuk. Utángyártott van 6-7 ezerért is itt pesten rendelésre (6-8nap)
A gyujtáshoz minek relé? Vagy az a biztonsági indító? Múltkor néztem hogy a 2 fékkarnál lévő kis hengeres müa. pöcök amiből 2-2 derót (asszem fehér-fekete és fehér-piros) jön el, az a kar meghúzására nyit és nem zár. Akkor ezzel iktatná be azt a gyújtásrelét?
Persze berúgásra nem kell húzni a fékkart és akkor is indul!
Hátul azt a fémházas bordázott tirisztoros cuccot mondod, a kapaszkodónál, hogy abba integrált az index? Mert biz abba mennek befele az indexizzóktól a madzagok!
Az a gyújtáshoz tartozó relé, az nem az. Mint megtudtam a burkolat alatt hátul van a feszszabályzó, abba van integrálva. Ergo szívás, az egészet cserélni kell, ha azt akarom, hogy villogjon az indexem. :(
Akkor már egyszerűbb ha veszek 4 db sárga villogót és felszerelem külön kapcsolóval-kábelezéssel.
Hát pedig nekem pont ezért javasolták a Libertyt a nagy kerék mellett is, hogy 2,5-3 literrel eljár. Mondjuk az nem volt odaírva hogy fojtással meg max 50-el, szóval nem tudom. Meglátjuk mit mondanak az adatok...
Én csak 73kg vagyok, lehet alattam másképp megy, de tegnap a szembeszélben se nagyon kellett szégyenkeznem! :)