Keresés

Részletes keresés

fószer57 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6383

Helló oki!

Ha számodra nevetséges és szánalom ez a topic, akkor rém egyszerű a helyzet: JÓ MESSZIRE EL KELL INNEN HÚZNOD, és nem rontani tovább a levegőt! Pá!

Előzmény: Törölt nick (6382)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6382

tisztelt nagyokos mindenhez értek hozzászóló!

10 tonnás olajemelővel mégis milyen brikettet akarsz gyártani?

6 cm brikett átmérővel számolva a 10 tonnás olajemelő 0,03 bar nyomást hoz létre

A BIRKETT gyártásához 600 kell!!

Kérdem én mégis milyen brikett lesz ebből? nevetséges ez a topic komolyan mondom,SZÁNALOM amióta bejött ez a sok papírbrikettes világmegváltó

Előzmény: halaloszto (6378)
rtf Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6381

Eladó a képen látható brikigép által épített csigás gép!

Tudna valaki segíteni?

200 kg/ó teljesítményű, 11 kW motor van rajta. 6 kW fejfűtés. A fenyőt nem szereti, A keményfát, nádat, szalmát, papírt, stb már próbálva van rajta. Frekiváltón keresztül van a motor meghajtva.

laci19791202 Creative Commons License 2014.05.21 0 0 6380
galvin Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6379

Hagyom :)

Előzmény: halaloszto (6378)
halaloszto Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6378
Előzmény: galvin (6377)
galvin Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6377

Hali!

1.) - először is nem tudom, hogy szerinted ebben mi a hülyítés

2.) - ha már idézel, legalább szó szerint idézz: "ha valaki olajemelős brikettprés..."

3.) - minden híreszteléssel ellentétben még mindig van, aki ilyen préssel szeretne papírbrikettet készíteni

További szép napot kívánok, üdvözlettel: GV.

Előzmény: Törölt nick (6376)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6376

'Ha valaki brikettprés építésben gondolkodik, van egy  10 tonnás emelőm-.....................'

mit hülyited itt a népet?

Előzmény: galvin (6374)
kpfenyo Creative Commons License 2014.05.13 0 0 6375

Szia.

Kb 1500/perc

Előzmény: Hirsch Ricsi (6373)
galvin Creative Commons License 2014.05.13 0 0 6374

Üdv Mindenkinek!

Ha valaki olajemelős brikettprés építésben gondolkodik, van egy eladó vadi új 10 tonnás Vorel by toya emelőm.

Árban megegyezünk.

Hirsch Ricsi Creative Commons License 2014.05.13 0 0 6373

Halli mindenkinek!

Tudnátok segiteni,hogy az mtz hidraulika szivatyunak mi az optimális fordulat amivel lehet hajtani.

CetLee Creative Commons License 2014.05.11 0 0 6372

Alapanyag előkészítését úgy próbáltam hogy fogtam egy nagy diszperzites vödröt, kb. 20x20 cm-es darabokra összetépkedtem néhány kartondobozt, felöntöttem vízzel, egy fél napot ázott, majd fúrógépbe keverőszár és kevertem pár percig. Pépes lett, kis miszlikekre való aprítást nem tartom fontosnak, túl időigényes és felesleges. Van egy használaton kívüli kád, abban az áztatást, keverést meg lehet oldani. Csak a gépet kéne megépíteni. Azt látom hogy a kivetező cső nálad nem túl hosszú. Igen jól néz ki az a masina, remélem egy hasonlót össze sikerül majd hoznunk.

Előzmény: rtf (6371)
rtf Creative Commons License 2014.05.11 0 0 6371

Részemről ez a húsdaráló, csak egy ötlet volt. :-) Ha jól sikerült, akkor az alapanyag előkészítését kell kitalálni. Fontos, hogy a csigásnak jól készítsd elő az alapanyagot. Itt sok jó és egyszerű ötlet van. Szerintem a papírt minél kisebb méretűre kellene aprítanod (talán 1x1 cm körülire), aztán a betonkeverős módszerrel nedvesítened kell. 

A méretek nagyjából akkor adottak, a húsdarálóból kiindulva. Ha jól emlékszem, kb 150-200 1/min fordulatúnak kell lennie a csigának (vagy kevesebbnek). Egy ékszíjhajtás, meg egy motor, aztán nincs "kenyérhajtás. 

Az én gépem így néz ki. 

Előzmény: CetLee (6370)
CetLee Creative Commons License 2014.05.10 0 0 6370

Húsdaráló kézzel hajtva már megvolt próbának. Csak ugye a kenyérhajtás kevesebbet bír mint az elektronos megfelelője :)

Szerintem is jobb meg gyorsabb mint kézzel téglákat préselgetni, azért is szeretném ezt a csigás témát megvalósítani.

Előzmény: rtf (6369)
rtf Creative Commons License 2014.05.10 0 0 6369

Ha megfelelően nedves, szerintem a gép kinyomja. Ki kell kísérletezni a nedvességtartalmat. Elbírja valamilyen szintig a forgácsot és a fűrészport is. Kézzel raktuk bele az alapanyagot, de szerintem egy állítható fordulatú csigával is lehetett volna adagolni. A gépet nem én, hanem "brikigép" csinálta és nem papírra, hanem szalma, nád, keményfa forgácsra. A méretekkel kapcsolatban Tőle érdeklődjél!

Szerintem ilyen kis teljesítményű gépet, egy használt húsdarálóból, is építhetsz. Kiveszed a végéről a rostát, meghosszabbítod a csövet a csiga végétől vagy 25 cm-re, és csinálsz egy próbát nedves papírral. Viszonylag olcsón kísérletezhetsz vele. A cső végét meg is hasíthatod, hogy valamilyen szorítást tegyél rá. Talán keményebb brikettet kaphatsz, ha szorítod a végét. Ha jó eredményt kapsz, tovább gondolhatod a történetet, akár nagyobb méretben, akár motorizálva is. Én hatékonyabbnak gondolom, mintha egyenként csinálod a téglákat.

Előzmény: CetLee (6368)
CetLee Creative Commons License 2014.05.08 0 0 6368

Kartonpapírból lenne a brikett, plusz ha van akkor fűrészpor és forgács is kerülne bele. Hamu mennyisége annyira nem számít.

A papírpépet kellett adagolni vagy magából beleesett, belecsúszott a csigába az adagolóból? A csigás présről tudnál 1-2 képet mellékelni? A kimenő cső a csiga végétől milyen hosszú?

Előzmény: rtf (6366)
rtf Creative Commons License 2014.05.08 0 0 6367

rtf Creative Commons License 2014.05.08 0 0 6366

Én a csigás gépemmel már nyomtam papírt, bár nem erre készült. Nekem a cső 90 mm átmérőjű.  A papír állagáról azt tudom mondani, hogy eléggé meg volt darálva, nem tudom mivel. Elég nedves volt. kb 30-40 %, de nem csöpögött a víztől! A fűtés nem ment a gépen. Kinyomott belőle kb 200 kg/ó-t. Szépen egybe állt. De utólag szárítani kellett! Amikor szárazabb volt a papír, akkor beleragadt, nem nyomta ki. Bár ez szerintem a tömörítőcső belső kialakításától függ. Fűteni nem kellett, mert a papírbrikett külseje a gőz miatt repedezett. Az elején nem volt meg a belső lyuk, de kb 1 m kinyomása után az is kialakult. Száradás után kezelhető lett, megkeményedett.

Kipróbáltam a kályhában. Izzott, de szerintem sok a hamuja. Legalább is ennek a papírfajtának, az volt.

Előzmény: CetLee (6364)
öregrobi Creative Commons License 2014.05.05 0 0 6365

Szia!Igazad van!Lehet kézi erővel is nyomni három brikettet egyszerre.Valószínűleg gyorsabb mint az olajemelős módszer.

Én azt tapasztaltam, hogyha 10% fölé mentem a fűrészporral, nehezen kezelhetővé vált a nedves brikett,szétmálott,vagy eltört a mozgatásnál.Bár valószínűleg ha csak tisztán kartonpapírt használnék ez nem lenne gond, de mivel vegyes papírt dolgoztam fel, vigyázn kellett az arányokra.Az újrahasznosított papír magas kőpor tartalma miatt nehezebb brikettálni, és magas a hamutartalma is.

Előzmény: skarabeus01 (6360)
CetLee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6364

Sziasztok!

Készülünk egy csigás brikettálót építeni. Elkezdtem olvasni a topikot az elejéről.

A kivetezőcső fűtéséről többször is olvastam, leginkább szalmához. Nekünk papírhoz lenne, ott is szükség lenne bármiféle fűtésre? Nem értek hozzá, de szerintem nem.

Van aki használ itt csigás prést papírhoz? Vagy csak sima papír, vagy alkalomadtán hozzáadott fűrész-, csiszolópor és forgács is kerülne bele (ha éppen van)

Olvastam itt olyat hogy középen lyukasra is meg lehet csinálni ezt a brikettet. Úgy érzem részemről van pro és kontra is:

Mellette:

- gyorsabban szárad

- könnyebben ég

Ellene:

- saját magát áztatja (szerintem) - ugyanis ha a középső lyukat adó rész már nincs meg, akkor a konyomott brikett felső részéből a kicsöpögő rész az alsó részt áztatja - továbbgondolva lehet hogy mire idáig eljut az anyag addigra már annyi víz kijön belőle hogy az az 1-2 csepp (ha csak annyi van már benne) már nem számít.

Amennyiben van a közepén egy lyuk, nem fog összeroppanni?

Kimenő csőnek 30-40 cm körüli elvileg elég - gyakorlatilag van valakinek tapasztalata hogy ez mennyit kíván? Giondolkoztam olyanon is hogy négyzet alakú brikettet nyomni a közepén lyukkal, ez a tárolás miatt lenne jobb - vajon megoldható vagy ahol a csiga nyom ott lesz brikett, a többi az lehet baragad a sarokba és annyi?

Mekkora a maximális ajánlott átmérő abban az esetben ha nincs lyuk a közepén?  Illetve adott átmérőhöz létezik ajánlott motorteljesítmény? Pl. átmérő x centiméterenként x kW?

Csiga fordulatszámnak 200-250 körüli értékeket olvastam - 1440-es motorról kell bőven áttétel amit láncosnak álmodtunk meg. Meghajtásnak láncosra gondoltunk.

Olvastam a csigás rendszereknél esetleges csiga kopásáról is. Ez vajon papírbrikett előállításánál is fennáll vagy inkább a fánál, szalmánál a jellemzőbb?

Nem kell egy eszeveszett teljesítmén, 10-15 kg/óra bőven elegendő de ha adott technológiával nagyobb teljesítmény is elérhető az nem árt. A már ajánlott 200-250-es fordulatszámnál nagyobb fordulatszámmal valaki próblákozott már? Ha igen mi a tapasztalata vele?

Biztosan lesznek még kérdéseim :)

skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6363

http://jozsibacsiotletei.blogspot.hu/2011/07/papirbriket.html

...no. itt van--az enyém dupla csövű!

Előzmény: skarabeus01 (6362)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6362

Kering itt a "jutú"-n egy másik, a "Józsi bá' " féle, no Én ezt csináltam (még nincs kész teljesen, hiányzik a nyomó-korong a fedő és az emelő) 180 mm-es füstcsőböl (magam döntöm el mily vastag briketet óhajtok préselni) dupla csövű változatban! Gondoltam: a kettő jobb mint az egy---a három már egy kicsit macerás.

Amúgy mi lenne ha megtekintenéd (megér egy misét) Hegyes úr bizonyára szívesen megmutatja!

Előzmény: Hirsch Ricsi (6361)
Hirsch Ricsi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6361

Az a Hegyes prés nagyon jó,de félek nekifogni hogy jol is muködjön mivel senki nem mond semi méretet.Hegyes ur tol lehetne veni de én sokalok érte 110000-ret adni! Az meg hogy egyet préselni olaje.,szerintem haladatlan!

skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6360

."..Erőkarossal 3 téglát lehetetlen rendesen kinyomni,."

Akkor ez nem is igaz Robi...)))

http://www.hiking-trail.net/video_youtube/HEGYES%20egyedi%20tervez%C3%A9s%C5%B1%20pap%C3%ADrbrikett%20k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s./c9DXI0tbcis

Előzmény: öregrobi (6359)
öregrobi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6359

Szia!Erőkarossal 3 téglát lehetetlen rendesen kinyomni, ha csak nem akkora az erőkar mint a gémeskút. :D

Ha keversz bele fa aprítékot akkor, ha nincs rendesen összepréselve, szétmálik.Én 10T-ás olajemelővel nyomom,igaz korong alakút 1db-ot, de ennek a felülete akkora, mint 2,5 tégla.

Üdv.

Előzmény: Hirsch Ricsi (6358)
Hirsch Ricsi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 6358

Ödv!

Szerintetek melyik lene jobb egy három téglás erökaros,vagy egy tíz téglás olajemelös? Még egy kérdés milyen mélyre szoktátok csinálni ahol préselödik a papir (mongyuk 10×20×8)téglához? És még a lukas téglárol mi a vélemény?

KalásziM Creative Commons License 2014.05.03 0 0 6357

Így van, ez egy nagyon nyögvenyelős megoldás lehet !

Előzmény: Gyulus111 (6356)
Gyulus111 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 6356

Nagyon ötletes a gép ,csak az a bajom vele, hogy mire ezzel egy szezonra való brikettet kinyomsz addig elmulik a szezon, és a töködet is elhagyod! Bocs az őszinteségért de én igy látom!

Előzmény: Törölt nick (6355)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 6355

itt a videó  brikettáló gépről:

Előzmény: Hirsch Ricsi (6351)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 6354

üdv!

az alábbi videón megtekinthetsz egy új fejlesztésű, magyar gyártmányú brikettáló gépet. Ez a gép professzionális mivolta mellet könnyen elkészíthető házilag, amivel behozhatatlan előnyre tesz szert a konkurenciával szemben!

Ezt ajánlom megépíteni

Előzmény: Hirsch Ricsi (6351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!