Keresés

Részletes keresés

A505 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 502
Sziasztok.

Hihetetlen, hogy most mit szarakszik a bank. Mi a Volkstól vettük fel, de semmi probléma nem volt. Igaz már januárban aláírtuk a szerződést, és minden nap telefonon zaklattuk őket, hogy mikor utalnak már.Igaz csak lakást, sem tárolót, sem garázst nem vettünk, de ez nem hiszem hogy valamiben módosítaná az egészet.
Aki majd most jön annak könnyebb lesz a lift miatt. Elég szar volt az 5. re felhurcolni mindent.
A bejáratnál a növények eltünésének az oka a következő: az ajtó nem jól záródik.Így ha kimész, és nem csukod vissza Bárki bejöhet. Gondolom ezt le is meózta valami környékbeli, és már vitte is amit lehet mozdítani.
Ezért kérlek Titeket, hogy erre figyeljetek majd, mert ez mindegyikünk közös érdeke, hogy csak mi jussunk be a házba.

Köszi

A 505
Jackopower Creative Commons License 2009.04.21 0 0 501

Szerintem aki  afórumon van beszéljen meg egy időpontot és helyet. Ott taliztok és összedobbtok valamennyit. Ha összejön 10 lakótól fejenként 10.000,-FT akkor is már 100.000 az számít.

Akinek itt milliós kára lehet, szerintem az tízezret nem sajnál....

Ez csak egy ötlet volt.

 

Előzmény: Blakó (500)
Blakó Creative Commons License 2009.04.21 0 0 500

Semmi gond ezzel!

Sztem telefonon kéne először megtudni ki foglalkozik ezzel ,és telefonon kipuhatolni milyen ember is valójában......?

Mert ha oda állítasz a földhivatalba nem tudsz olyan számot húzni ahol ezzel foglalkoznak:)

De ki intézné ezt? Hm? Ki vállalja be, hogy kijárja az utat (lehetőleg rövid időn belül) és előfinanszíroz ismeretlen lakóknak?

Mondjuk ha sikerülne, kétlem bárkinek is lenne bőr a képén nem odaani a részét.......

De a kérdés ki jár utánna??????????????????????????? 

 

Na ezért jár jól az építettő, mert ezt tudja, hogy patt helyzetben vagyunk és jót röhög rajtunk.........

 

Pedig de jó lenne,  ha neki is lenne pár álmatlan éjszakája..............................

Előzmény: Jackopower (499)
Jackopower Creative Commons License 2009.04.21 0 0 499

Nem hinném hogy tárgyalási alap egy telefonos megkeresés.

Oda személyesen kell menni. és persze pénz, pénz, pénz.

 

Blakó Creative Commons License 2009.04.21 0 0 498

Sziasztok!!

 

Úgy látom nagyon feladtátok itt az a Áfa problémát.

 

Csak, hogy világos legyen, véleményem szerint így fog kinézzni a történet:

Senki nem fog egy büdös vasat sem nyerni a polgári per során..... Sem ködbér sem semmi tekintetében hiába nyerné meg a pert évek múlva a bíróságon.

Lehet úgyan polgár jogi igényt benyújtani aminek csak úgy van értelme, hogy az összes károsult (ha jól tudom kb. 50 család )összefog. 

Az Áfával ködbérrel és szocpolal ha nem adják át juli 1-ig nagyságrendileg 50-60 milliót fog bukni (az 50 család) az építető javára. (na ezé nem fogják sürgetni az átadást, mellesleg sztem egyikünk sem tenné a helyébe...) De, hogy tovább fokozzam talán még a banknak is jól jön ez az egész, mert ha többet kell fizetni és nincs rá készpénze a dolgozónak, akkor mit csinál? Hitelt vesz fel a banktól........

Tehát ha mindenki összefog akkor egy jobb sikerdíjas ügyvéd ennyiért már elválalja az ügyünket és talán sok év múlva meg is nyeri nekünk... DE ez úgy fog kinézzni, hogy az ingatlanfejlesztő Kft. a balhét ráveri a kivitelezőre amely miatt késett az átadás (és lehet igaza is van, hiszen ő csinálta, ő nem halatt vele)..... Tehát megvan ki a felelős és kinn kell a kárunkat behajtani.

Mondhatnánk nagyszerű, csakhogy most jön a baj, az alvállalkozó addigra nagy valószínűséggel már pont felszámolás alá fog kerülni és szegény vállalkozónak nem lesz egy vasa sem, pedig ő úgy fizetne......

Ebből következik, hogy mi is csak egy ...... kapunk!!

 

EGY ESÉLYÜNK VAN:

Az aki a múltkor beszélt a földhivatali ügyintézővel, lécci próbálja meg elérni és rávenni arra: SEGÍTSEN NEKÜNK és csinálják azt a papírt, mert különben 50 család fog baromi rosszul járni............... ( ha jól számolom és május végéig a bankba ér akkor megvan mindenki mentve)

Hozzá teszem én próbáltam őket hívni és próbáltam volna beszélni velük, de a nyomja meg a különböző számú gombokon kívűl sehova nem  jutottam még félóra múlva sem:(

 

 

 

Lakó_001 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 497
Sziasztok!
Akinek már utalt a bank bármennyit, az legyen szíves, és írja meg, hogy:
- melyik banktól vette fel a hitelt
- melyik tömbben vesz lakást
- vett-e tárolót és/vagy garázsbeállót
- igényelt-e szocpolt

Hátha megtudom, hogy én miért nem kaphatok egy árva vasat se, és még egy nyamvadt hitelszerződést sem írhatok alá, hogy legalább a szocpolom biztosítva lenne, ha az áfaemelést bukom is... :-(
Előzmény: RN506 (495)
A306 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 496
Hi,

A +60 Ft/m2 a fűtés és vízdíj előleg, amit majd az elszámolásokkor beleszámítanak a fizetendő díjba. Ennek oka, hogy központi gázkazán van.


Üdv.

Előzmény: RN506 (495)
RN506 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 495

Szia Megyerizs !

Mi pénteken kaptuk meg a kulcsot és sajnálattal tapasztaltam, hogy a lépcsőházi sarokból már hiányzik a növényzet. Borzasztónak tartom a T. közös képviselő által kalkulált közös ktg.-e. Főleg ez a +60,- Ft/m2-t szeretném tudni mire számolódott ki? Ha lesz egy kis időm fel fogom hívni. Ha szükséged lesz egy bérbe vehető beállóra, jelezd. Figyelem én is hogyan alakulnak a dolgok a házban, bár még mi csak a szerelgetésnél tartunk, ritkán vagyunk ott.

megyerizs Creative Commons License 2009.04.20 0 0 494
Sziasztok!
Anno én is írtam, hogy a műszaki átadáson méricskéltem és 10cm-rel rövidebbek lettek a szobák, ezek szerint másoknak is feltűnt a méretbeli különbség.
Nem kekeckedtem, de nekem is jól jött volna az a +10cm.


A Volksbankosoknak sem utalják a maradék hitelt?

A beállók miatt szerintem annyira nem kell izgulni, ugyanis,akinek van 1millája, hgy vegyen egy beállót nem fog ott matatni. Persze ez csak az én véleményem, nekem nem volt pénzem már venni, így már 1 hete a ház előtt parkolunk, eddig piszkamentesen.

Múlt héten voltam az Okmányirodába, hogy bejelentkezzünk, de a 41-es szám még nem is létezik.
Ha az Önkormányzat pecsétje kellett a társasházi a. okirathoz, akkor gondolom felviszik már a rendszerbe.

Remélem hamarosan költöztök Ti is, mert így nagyon üres a ház.
A liftek múlt hét szerda óta működnek, ugyanis a kképviselő először azt mondta, hogy a sérülések miatt 300000Ft-ért kibéleltethetjük. Ha-ha-ha A párom körberöhögte, hogy 10000ért hoz polifoam-ot, amivel olcsóbbra jönne ki egy kicsit. Ezután azt mondta, hogy nem működik még a vészjelző a liftben, majd kiderítettük, hogy át sem adhatták volna, ha ez a funkció nem működik benne. Erre a párom felhívta, hogy ne kamuzzon tovább és ne akarja hasbaakasztani a kifogásaival. Másnap délelőtt láss csodát mentek a liftek.

Hát ez van.
Roan1 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 493

Üdv!

 

Még az jutott eszembe - bár ilyet soha nem szoktam tenni -, hogy egyszerűbb lenne, ha páran összedobnánk némi pénzt, és megtámogatnánk az illetékest, mert lehet, hogy azzal is jobban járunk...

 

R

Roan1 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 492

Sziasztok!

 

Igencsak dühítő mindez. Hogy lehet, hogy ezért nem felel senki? A szerződésemben december 31-e van átadásra, ehhez képest már április vége van, átadás sehol. Az ügyvéd meg szép komótosan végzi a dolgát...

 

Az előző bejegyzésemkor beszéltem a bankkal, pont előtte készült el az a táblázat, amit a földhivatalhoz adtak be. Mi ez, ha nem mulasztás az építő részéről?

 

Nem tudom, hogy mi lenne a jobb megoldás: beszélni egy saját ügyvéddel, vagy valami nyilvános fórumra vinni az ügyet (bár, ennek kicsi az esélye a sikerre).

 

üdv

 

R

Előzmény: Blakó (491)
Blakó Creative Commons License 2009.04.20 0 0 491

Sziasztok!

 

Sajnos nagyon nyilvánvaló ez a történet......

Véleményem szerint: Ha holnap a mélyen tisztelt ügyvezető úr nem hajlandó kérni a gyorsított eljárást akkor egyértelmű, hogy az Áfa kulcs 5%-os növekedésével keletkező plusz bevételre hajt...... Tök jó fej:(

 

Úgy érzem mintha őket semmi nem kötné a szerződéshez csak minket. Már rég át kellett volna adniuk a lakásokat és semmi. Mégha a ködbért meg is nyerné valaki (ami a gyakorlat szerint szinte lehetetlen) az pont fedezi majd az Áfa növekedést....

Okos ember ez, csak az a baj, hogy a kárunkra.

 

Ha valaki ismerné a földhivatal ügyintézőjét az jó lenne, mert hátha lehetne rá hatni szép szóval, hogy kicsit gyorsabban bírálják el, ne szívjuk már meg.

Vagy lehet-e nekünk kérni a gyorsított eljárást amelynek a díját össze dobnánk, majd átadás után elkérnénk azoktól akiket nem lehet elérni. Szerintem senki nem ellenkezne.

 

De ha még ez sem segít akkor a nyilvánoság felé kéne fordulni, hogy az Áfa emelések már most milyen dolgokra adnak lehetőséget, melyek az adófizetőket igen rosszul érintik.

 

Csak gyorsan kéne intézkedni............

 

Köszi!

 

Ja és még egy öröm hír: nem tudom tudtátok e, de a ház aljában lévő kocsibeállókat hirdetik a környék utcáiban és már több olyan elkelt amelyet nem házban lakók vettek meg. Ami külön azért jó, mert legalább boldog boldogtalan bejárhat majd.......

Jackopower Creative Commons License 2009.04.20 0 0 490
Ha befogadja a hiteligénylést abank akkor az már jó.A banknak meg kell vizsgálni a méltányolhatóságot. ha oké akkor ezt jeleznie kell a MÁK felé, hogy ezt majd lehívja adott esetben. (A szoc.pol-t folyósítják mindig a vételár utolsó részeként)

Ha ezt megtette a hitelintézet akkor jó. Kérdezz rá.

Küldtünk e mailt minisztériumoknak, pártoknak, tv és rádióban nyilatkoztunk.

Ha 10 ember küldözgeti ezt az nem ér annyit mindha 50 ember.

Azért már volt példa arra, hogy emberek elértek dolgokat a tiltakozással. De most már mindegy. Bár még nem fogadták el. Én esélyt már csak az SZDSZ és MDF nek küldött levelekben bízom, hogy ne szavazzák meg. FIDESZ ugysem fogja. MSZP nél, meg max. Karsai nem fogja.
Előzmény: Lakó_001 (489)
Lakó_001 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 489
Mi számít befogadásnak? Mi csak egy hitel igénylő nyomtatványt (kb 5 oldalas) írtunk alá, az az lehet?

Hol szerettél volna bármit is elérni az összefogással? A kivitelezőnél/banknál, vagy a kormánynál? Szerintem mind esélytelen.
Előzmény: Jackopower (488)
Jackopower Creative Commons License 2009.04.20 0 0 488

Úgy tudom, hogy akinek a hitelintézet befogadta az igénylését annak a szoc.pol ját még ha a törvény után folósítanak is.

Akinek viszint a törvény befogadása időpontja előtt a bank nem jelezte az állambácsi (Kincstár) felé, annak nem.

Az áfát megszívja sok ember. Nem véletlenül könyörögtem több fórumon az összefogásért. Most már nem 23 hanem 25%.ra emelték. 

Lakó_001 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 487
Ma felhívtam a földhivatalt, hozzájuk még nem érkezett be semmilyen papír.
Ezután felhívtam az ügyvédet, aki intézi az egész ház ügyeit, azt mondta, hogy eddig vártak az önkormányzatra, hogy lepecsételjék a megvalósulási tervrajzokat. Ma, vagy holnap adják be a földhivatalhoz a társasházi alapító okiratot, aminek a feldolgozására a földhivatalnak 60napos határideje van, és nincs gyorsított eljárás. Amennyiben nincs szükség hiánypótlásra, és mindent rendben találnak, akkor ez után lehet ismét a bankhoz fordulni, hogy újra elővegyék az ügyünket.
A holnapi naptól számítva a 60. nap az június 20, azaz nagyjából egy hét van arra, hogy a bank ahol még nem történt meg:
- elbírálja a hitelt
- elbírálja a szocpolt
- bekérje az időközben elavult / még hiányzó iratokat
- utalja a hitelösszeget
- utalja a szocpolt.
Kizárt dolog!
Lehet készülni lelkileg, és nyitni a pénztárcákat, hogy a több százezer forintos áfaemelést zsebből kifizessük, valamint aki szeretett volna szocpolt, előteremtse azt a másfél-kétésfél millió forintot, amitől elesik..

Rohadtul dühítő, hogy én személyesen hetente kerestem a kivitelezéstől Dórit, és mindig azt a választ kaptam, hogy minden rendben van, a módosításokról már a lakhatási igényléssel együtt decemberben beadták a kérelmet a földhivatalhoz, bármikor készen lehet minden, ehhez képest még csak most indul el az ügymenet. Számomra ez rohadtul dühítő, hogy ezek miatt több millió forintos károm fog keletkezni.
Előzmény: Roan1 (484)
Jackopower Creative Commons License 2009.04.17 0 0 486

Akinek befogadja 2009.06.30-ig ahitelintézet a hitel igénylését, azt nemérinti ez  a jogszabályi változás.

Ott lehet gáz, hogy ha 2009.07.01 után folyósíta  abankod, akor a 20% helyett már nem 23% vagy 24%, hanem 25% Áfát kell fizetni.

Az eg 10.000.000,-Ft os lakásnál 300.000,-Ft plusz költség, amit a bank nem finanszíroz!

 

 

Előzmény: Lakó_001 (485)
Lakó_001 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 485
Én azt hallottam, hogy egy ilyen ügy átvitele a földhivatalon nagyságrendileg 2-2.5 hónapot vesz igénybe, viszont lakásonként 10000Ft-os különeljárási díj fejében kérhető gyorsított eljárás. Ez csak azért lehet fontos, mert 2-2.5 hónap múlva eltörlik a szocpolt, és akkor sokan nagyon nagy pénzt bukhatunk el!
Előzmény: Roan1 (484)
Roan1 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 484

Sziasztok!

 

Pénteken hívtam a bankot, mert gyanúsan nagy a csend. Ott közölték, hogy mindenféle kiutalás egyelőre áll, ugyanis a lakások méreteiben találtak eltérést, ha jól emlékszem, a szerződéses és a műszaki paraméterek között.

 

Az ügyintéző högy azt mondta, addig nincs senkinek utalás, amíg ez nem tisztázódik, erről most egyeztetnek. Időtartamot nem tudott mondani.

 

Bocs a rossz hírekért, de gondoltam, nem árt, ha tudjátok.

 

üdv

 

 

 

R

 

 

Jackopower Creative Commons License 2009.04.04 0 0 483

Egébként garatual a beköltőöknek.

Nekünk (Mátyás Udvar) a jegyző nem hajlandó kiküldeni a használatba vételit, amíg a szomszéd házzal nem egyezik meg az építtteő. NA most ez 2007 októbere öta folyik.

Már csináltunk egy ilegális lakógyülést a garázsban. Jómagam vezettem.

Szóval ott elég gáz a helyzet.

Eg éve 60 lakó illegálisan lakik bent. Stb......

A többi meg nem tud beköltözni.

De ez a mi problémánk....

(Szerencsétek volt  a szomszéd házzal)

Előzmény: megyerizs (481)
Jackopower Creative Commons License 2009.04.04 0 0 482

Igen , igen ezt mndták: Gyöngyház .

 

Én úgy tudom hogy a lakóparkokban az inuló díj 200,-Ft / nm arra hivatkozva, hog még nincs belöve, hogy milyen lesz akazán teljesítménye, stb. és majd az Xedik közgyülésn ha marad tartalék akor a többség szavazhat.

 

A Kőris udvarházban volt hogy 1 évig 260 kellett fizetni, mert annyira elszállt a ház.

 

Ehhez képest a 190,-Ft nem sok.

 

De talán egy év múlva levihető 150 re. Jó ha lesz tartalékotok. Pl. LTP/ Fundamernta. Mert arra pl évi 260.000,-FT ad az állam bácsi, tök ingyen. 

 

 

Előzmény: megyerizs (481)
megyerizs Creative Commons License 2009.04.03 0 0 481

Ma megvolt a birtokbaadásunk és egy kicsit meglepődtünk, hogy a közös ktg. 190Ft/nm.

Szerintem egy kicsit sok.

A közös képviselő Pócsi Sándor.

Gyöngyház Ingatlan 2005 Bt. a 13. kerületben vannak.

Még nem beszéltem vele, de hátha sikerül meggyőzni, hogy 2 kisgyerekkel+babakocsival nem szeretnék állandóan gyalogolni.

Előzmény: Jackopower (480)
Jackopower Creative Commons License 2009.04.02 0 0 480

Ja. beszéltem az intéző lánnyal. Valami 18 kerületi, nagyon durva ember. Szóval ha igaz amit mondanak, hamar le kell váltani, akár az alakulon, mert nagy f*sz. Persze ha igaz amit rebesgetnek.

 

Előzmény: megyerizs (477)
Jackopower Creative Commons License 2009.04.02 0 0 479

Én (mivel a Kőris Udvarházban /töletek 1 utcára/ eladtam alakásom) és a Mátyás Udvar /töletek 2 utcára/ még nincs kész, én is költöztem, és 3 hónap múlva ismét fogok. A 4 órás költözés egy soffőrrel és 2 szállítóval 28.000,-Ft került!

 

Nme mindeg hogy 5 ember lép a liftbe, vagy a rakodó bebassza  a nagy bútort.

Ezért van  személy és teherszállító lift.

Ha  aházatokban van TEHERSZÁLLTÓ lift akkor abba be lehet tenni, mert az teherszállításra építették. Másképpen sajnos ne udom elmondani. Persze egy csomó mindent fel lehet vinni, ha az ember óvatosan csinálja.

Akkor van gáz ha  arakodó munkások használják. nekik mindeg, fáradtak, bebasszák....... Nem nekik kell fizetni a javítást. 

Előzmény: megyerizs (477)
Roan1 Creative Commons License 2009.04.02 0 0 478

Sziasztok!

 

Gratulálok a költözéshez!

 

A kötbért akkor utólag utalják? Valami értesítést kaptál erről? Én addig nem merek utalni, amíg el nem ismerik, hogy kötbér tartozásuk van felém, ezért írtam egy levelet is, hogy írják már meg, mennyi az annyi, és hogyan, mikor szeretnék kifizetni.

 

Ami meg a liftet illeti, szerintem nem a ruhászsák a gond, hanem mondjuk az, ha két szállító bedobja a kanapét a liftbe, miközben jól összekarcolja borítást, stb. Külföldön (pl. Belgium) előírás, hogy társasházban csak ablakon keresztül lehet költöztetni, így alapból emelőkosaras autóval (is) jönnek a cégek.

 

Persze ha nincs költöztető cég, nem árt ha ván pár erős, ráérő barát:)

 

üdv

 

R

megyerizs Creative Commons License 2009.04.01 0 0 477

Nekem már nem maradt felesleges 50-60eFt-om, hogy költöztetőkkel szállíttassam a bútoraimat.

Saját magunk fogjuk cipelni.

 

Ha végig gondolod mindegy, hogy 4 150kg-s ember megy fel a lifttel vagy én (60kg) és egy jó pár ruhás zsák, meg szétszedve egy pár dolog.

Nem hiszem, hogy ez fogja elrontani a liftet.

Ha meg elromlik, akkor az már eleve gáz.

Bár a lift belsejét még nem láttam, lehet, hogy nem is fér bele sok cucc, így biztos gyalog is cipelni kell majd egy párat.

 

Én még nem tudom ki a közös képviselő, látod Te már előrébb jársz, pedig nem is itt fogsz lakni.

 

Közös ktg-re én anno még 190Ft/nm árat hallottam.

Szerintem ebbe bőven belefér a szerelési ktg. is.

Amúgy az A lpházba a 49 lakásból csak 20 van eladva, így nem nagy terhelés éri majd a liftet.

Előzmény: Jackopower (476)
Jackopower Creative Commons License 2009.04.01 0 0 476
 

Sajnos igaza van a közös képviselőnek a lift személyszállításra van, nem teherhordásra.

A bútorszállítók a pénzért cipeljék csak fel.

Van az hogy a szállítóknak könnyebbséget adsz ugyan annyi pénzért, akkor cserébe jó ha bekerül a közös költség nm árába a  1 milliós szerelési költség?

A Mátyás Udvarban ugyan így jártak. Aztán most csodálkoznak hogy nem 150 hanem 200 Ft nm-e.

Itt jött vissza a liftszerelés. Eddig 4 szer romlott el a szekrények miatt.

Ui.: Egyébként azt hallom hogy nagyon gáz a közös képviselőtők. Majd alakuló közgyűlésre hívjatok be pár árajánlatot. Mi is azon vagyunk. Mi a Modiant váltjuk.

Előzmény: megyerizs (475)
megyerizs Creative Commons License 2009.04.01 0 0 475

Kíváncsiságból megkérdeztem, hogy miért nem működnek a liftek.

Azt a választ kaptam, hogy a közös képviselő így döntött.

Mert, ha mindenki a lifttel viszi fel a bútorait, akkor a végére ki kell cserélni.

 

Azt hiszem nem lesz hosszú életű ez a közös képviselő nálunk.

A liftnek az a feladata, hogy terhet cipeljen, most az mindegy, hogy embert vagy bútort.

Súlykorlát úgy is van.

 

Mit szóltok hozzá?

 

Nem tudom, hogy a kk. tud-e már a fórumról, remélem ott lesz, amikor költözünk a két kisgyerekkel és segít felcipelni mindent.

 

Nonszensz.

Egyszerűen felb...ta az idegeimet.

megyerizs Creative Commons License 2009.04.01 0 0 474

Hogy-hogy nincs lift?

Az A lpházban sincs?

Előzmény: legallyfoxy (472)
legallyfoxy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 473
Ja kötbérről még nem volt szó és a víz és villanyórákat nekem kell átíratni a nevemre

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!