melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a kamatokból származó nyereségből kell-e és ha igen hogyan kell adót fizetni. A kamat kifizetésekor vonja le ezt a bank, vagy az én kötelességem, hogy jeletkezzek a NAV-nál, hogy fizetni akarok? A munkáltatóm intézi a bevallásom, így hogy nézne ki ez a gyakorlatban?
Ez valóban sok bankan így van (pl. Unicredit), de pl. az Axánál (úgy vettem észre) nem. Amúgy ez sem nagy gond, ha már egyébként is van egy másik banknál lévő számla, mert már - hálistennek - az adott napon meg lehet járatni a pénzt akár több bankon keresztül. :)
Ja meg a kamatrol: engem is erdekel hogy hol lesz az a hatar ahol ok is csokkentik a 7.5%-ot, de aztis figyelmbe kell venni itt, hogy agyba-fobe reklamozzak a rendszeres megtakaritast es a malacperselyt (csomo weboldalon pl. privatbankaron), illetve cikkekben.
Ha most hirtelen megvagjak a kamatot akar csak 0.5%-al is, gyorsabban hire megy mint az osszes fizetett hirdetesnek egyutt.
Es itt nem 5-10-20 milliokra kell a 7.5%-ot fizetni, mint a lekotott betetes akciokban hanem relative kis osszegekre (havi 10-20bol nem lesz egyhamar tobbmillio).
Azert nem olyan draga az. 5M Ft-nal pont 8000. 5M meg havi 50e befizetessel is ~7 ev (kamatokkal sacc/kb szamoltam csak), 7evre elosztva 8000 meg nemsok.
Ettol fuggetlenul jo amit irsz, csak ne terjeszd mert a vegen meg a CIB-esek is rajonnek :)
CIB Malacpersely rulez. Ne egyet nyiss, hanem mindjárt kettőt, mert ha veszel ki az egyikről, utald át a maradékot a másikba és így nem lesz olyan hónap, amikor nem kapsz kamatot.
Amire vigyázni kell: az alapkamat csökkent 0,5%-ot, de a CIB még nem csökkentett. Úgyhogy lehet, hogy hamarosan fog.
Ha ki akarsz venni pénzt: nyiss egy online számlát a CIB-nél, oda utald ki neten ingyen a malacról és onnan utald el neten szintén ingyen, majd zárd be a számlát. Mert egyébként kegyetlen drága a pénzfelvét a malacról.
Szerintem baszd is le a fórumtársat mert nem írja le szájbarágósan, gügyéknek is érthetően, hiszen nyilván ez a hobbija, hogy segítsen olyanoknak akik funkcionális analfabéták nagy önbecsüléssel.
Az Axa honlapjáról nem derül ki, hogyan lehet pénzt lekötni náluk. Kell fizetni folyószámla vezetés díjat? Bankkártya? Munkabér átutalás? Nem tudom, hogy működik ez náluk. A mi városunkban sajnos csak egy fiókjuk van. Ha ott kamatoztatom három hónapig a pénzem, mennyit kell fizetni, hogy esetleg máshova utaljam? Vagy ha kivenném?
Tanácsot szeretnék kérni. 2,5 millioFt-ot szeretnék lekötni egy évre, hová tegyem be a pénzt ? Bank, takarék, gondoltam állampapírra is, de a prémium legalább 3 év lekötés. Az Erste 9%-os kamatakciójának már vége ?