Lehet, hogy szerinted az SZDSZ heléye a baloldalon van a szocik között, de ezzel a véleményeddel, azért mondjuk ki a pártban az abszolút kisebbséghez tartozol.
Igazad van. nem sok volt. Hiba volt. Mondjhatnám azt ott és akkor elkurtuk, nem kicsit, nagyon. :-) De ha azt veszem, hogy a pufajkás a bűdős életbe nem lépte volna meg a Bokros csomagot, anélkül viszont elkerülhetetlen az államcsőd, akkor már azt mondom, hogy mégis volt értelme bent lenni, ha el is ítéltem akkor a belépést. A bűn vagy nagyobb hiba az volt, hogy 96-ban nem léptünk ki, türtük, hogy a Gyulus velünk mossa fel a padlót. Ez betett rendesen szavazóinknak.
Nem pumázott Fodor, dübrögő gazdaságról beszélt. Utána Kóka nagyon logikusan levezette, hogy bizony a gazdaság valóban jól áll, a költségvetési hiányt leszámítva. Ott Kóka egyértelműen fölénybe került.
Mutatni is tudsz erről tényadatokat? Ugyanis amiket én ismerek teljesen másról szólnak. Na látod ezt belül át lehet beszélni és szakértők több szempontból megvitathatják és erről lehetne egy igorúan zárt belső tanulmányt készíteni. Ez helyes. Itt kint korrupcióval vádolni az SZDSZ politikusait, viszont szerintem tényleg árulás és nagyon elítélem. Akkor is elítélném, ha lenne ok gyanura, így, hogy nincs, így meg főleg.
A közszolgálatok privatizációjának témakörében szépen hajaz a dolog a GATS egyezmény maradéktalan megvalósítására, ami természetesen szociális katasztrófát idéz(het?) elő a hozzánk hasonló országokban.
De végül is Kóka bevallottan neoliberális irányba vinné a pártot.
Ez attól függetlenül így van. (Ebből de igen - de nem vita lesz közöttünk.)
De mondjuk azt, hogy az szdsz akkor határozta meg nagyon keményen azt a réteget, amelyik biztosan nem fog rá szavazni - legalábbis azok közül, akik azt akkor megélték.
Az is rendkívül tetszett, ahol K. azt fejtegeti, hogy Pesten azért kerül többe a telefonálás, hogy a vidéki kisfalvakba is be tudják húzni a szolgáltatók a zsinórt.
Ezen ismét jót mosolyogtam. Azért megmutathatná K. a külön pesti tarifát a matávnál.
A kisfalvakban, ha valaki vonalat akart, az bizony keményen fizetett...
Persze jobb helyeken a szolgáltató nem a leendő vásárlókkal fizetteti meg a szolgáltatás elérhetővé tételét...
Tévedsz, ez egy fideszes kamu. A koalíciókötés után nem csökkent, hanem nőtt az SZDSZ népszerűsége. 1995-ben, a Bokros-csomag után ugyan már csökkent, de csak kis mértékben. Ahonnan nem volt azóta sem visszaút, az 1996 volt. A Tocsik-ügy.
Attól eltekintve, hogy a demográfiai válságból semmilyen kitörési lehetőséget nem mutat fel, és az egészségügyet kétség kívül elmozdítaná az elitizmus felé - legalább az oktatás lezüllesztését elismeri...