Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Abban egyetértek Hehe164-el, hogy hordozható háttértárnak nagyon lassú, viszont én adatmentésre sem használnám.
Bővebben: ezekben emlékeim szerint Barracude Compute ST4000DM004 ill. 5, SMR HDD-k vannak és mint ilyenek akár 30 MB/s alá is képesek belassulni szekvenciális (tehát a leggyorsabb) írási mód esetén is. Úgy tudod felismerni az SMR-es HDD-t, hogy legalább dupla méretű cache van rajta (ebben az esetben 256 MB). Mindemellett egy rosszkor történő áramkimaradás is ROM tartalom sérülést tud bennük előidézni, amitől elérhetetlenné válnak (több ilyet javítottam már: túl sokat ahhoz, hogy véletlen egybeesés legyen).
A Seagate-féle mézesmadzag "data rescue services"-ről meg korábban már leírtam a véleményem.
o.k. + apró módosítás : ha épp ráérek, pár órára, + meg tudok nézni 1-2 filmet, akkor csak kiválogatom, hogy melyik legyen a napi menü, azokat át is veszem, ideiglenesen másik vinyóra, pár Gb helyem mindig lesz vhol, és onnan nézem?, minőség se romlik, nem mintha házimozi minőséget akarnék itthon csiholni, de a gép + monitor is elég jó, ami van, aztán nem ezt az új vinyót terhelem/használom?
ez o.k., csak eddig szokott olyan lenni, hogy 1 ilyen keresés után, nem csak azt írja, hogy 1 találat, hanem, hogy megtisztított : 1, és amikor még egyszer rányomok, a következőnél, már minden tök üres, 0 találat, stb.?, /akkor szoktam inkább nem izgulni tovább, ahogy írod :-)/, - szóval, itt mi lehet az a bizonyos 1, ami nem tűnik el?
Egy újabb usb3 pendriveról fél perc is elég neki. Csak ha menteni is kell az eredményeket MT86-al akkor Fat32 kell, ha csak nézni akkor bármelyik ntfs meghajtóra is rakható.
"Win11-en is tökéletesen működik a Macrium Reflect" Igen, ezzel nem is volt gondom, csak a bootolás hiánya lepett meg elsőre.
"Simán rámásolod az iso tartalmát a belső adattár hdd győkerébe és újraindítod a gépet. Még usb sem kell :)" Igen, ez is működött. Csak egy régi reflexem maradt meg, hogy jobban szeretek úgy menteni rendszert, hogy a mentés független az oprendszertől. Persze lehet, hogy ennek ma már semmi jelentősége nincs.
Bocs a prózai és némileg offtopic kérdésért, de nem találtam megfelelő fórumot. Szóval ma délelőttől bármit néznék a YOUTUBE-on ugyanaz a fekete képernyő jön be a "Video nem áll rendelkezésre" felirattal. A youtube oldalon látom a videok ikonjait, a mutatóval el is indulnak kicsiben, de rákattintva semmi. Ugyanezt történik a laptoppal, desktoppal, sőt a Samsunk okos tv-vel is, Internet megy videok máshonnan mennek, youtube "gyászol".
Macrium Reflect 8-ast használok rendszermentésre. Nincs is vele gondom, jó egy éve lementettem a Doky által ajánlott Neszetools oldalről az ISO verziót, ami USB-re mentve telepítő pendrájvként bootol. Több gépen is ezzel mentem időnként a rendszert. Most egy Windows 11-est telepítek, és szerettem volna menteni vele, de a 11-es a Boot menüben nem is veszi észre az USB-t. Miben érdemes keresni a hibát? Amikor nem USB-ről bootolom, hanem a gépre telepíthető verziót töltöm le, azzal működik.
Végül a kérdésem inkább csak kíváncsiság, mert a gyakorlatban sikerült megoldani a gondot. Ha nem az ISO-t tartalmazó pendrájvról bootolok, hanem Rufussal készítek belőle bootolható USB-t, akkor működik Win 11 alatt is. Tehát miért nem látja a Win11 a csak az ISO-t tartalmazó pendrájvot?
Itt van a megnyitás képernyőfotója: Vagy így jön be, akkor semmi dolgom, vagy az üdvözöljük helyett az ablak, ahova jelszót kéne írni. Akkor kapcsolom be újra, és akkor megint ez jön be. A zavart az okozta, hogy nem az üres ablak jelent meg, ahogy szokott, hanem benne voltak a jelszó pöttyei
Nem értek hozzá, csak annyi történhet, hogy valahonnan tudja a gép, hogy mit nem nyithat meg jelszó nélküll
. Es ilyenkor vagy várja a jelszót, vagy nem foglalkozik vele, hanem csak azt nyitja meg, amit lehet. Ma reggel is így ment. Hazajött pár napja a fiam Németországból, majd megkérdezem.