Megvan a 7. könyv címe!
Az is biztos, hogy 2007-ben megjelenik!
Csupa jó hír így Karácsony előtt :-).
Kezdődjön hát a visszaszámlálás, legyen ez a "hivatalos" HP7 topic!
Én legalábbis így vagyok vele, a Samhainos rész nem rázott meg nagyon, de pl ha slasht olvasok, elpirulok :-)
Érdekes, akkor nem máshova kellene mennie a vérnek? :-) De szerintem inkább arról lehet szó, hogy az erőszak nem tabu a kultúránkban, a szex meg igen. Az okáról kérdezd meg a katolikus egyházat :-)
Igen, amikor Harry kicsit dühöng, mert: "ne beszéljenek Hostilian-ről, ne beszéljenek Piton szerelmi életéről, és ne beszéljenek Remusról. De az apja nem akar csukott könyv maradni!" :-D
Amúgy azért az a virágnyelv néhol már nem is annyira virágnyelv, elég konkrétan szóba kerülnek a "varázspálcák", seprűnyelek, és egyebek :-D
Ez itt a reklám helye, remélhetőleg holnap már lesz ASLNO 3.
OFF Tényleg, miért olvas/ír az ember nehezebben a szexről, mint pl kínzásról? (Én legalábbis így vagyok vele, a Samhainos rész nem rázott meg nagyon, de pl ha slasht olvasok, elpirulok :-)) ON
(No, igen. Vidáman rákantitottam én is a vágatlan Samhain fejezetre, amikor ott tartottam, mondván: ugyan mi lehet benne olyan gáz? Nos tudjuk mi volt benne. Elég szemléletesen, uhh, brrrr...)
Ami azt illeti, van némi 'adults only' rész is ottan... <meg nem mondom az okát, de valamiért a kínzás és gyilkosság teljesen rendben van egy gyerekkönyvben, viszont a szexről csak virágnyelven szabad értekezni>
Pedig nagyon helyes rész, valahányszor HP felhoz valamit (milyen volt Piton apukája, volt-e Perselus valaha is szerelmes, stb), mindig az a válasz, hogy na pont ez olyasvalami, amiről nem szeretnék beszélni.
AYLNO? Asszem abban volt az, hogy Piton valami olyasmit mond, hogy 'Mivel most én vagyok az apukád, és már te is nagykorú vagy, nem tilthatom meg, hogy az én személyes ügyeimről is nyíltan beszéljünk, kivéve talán... ööö... most nem jut eszembe olyan kérdés, ami ne lenne kivétel'
Vagy, hogy témánál maradjunk: Narcissa, aki egy sznob (meg még sokminden nem pozitív) nőszemély, ettől függetlenül BÁRMIT (így nagybetűvel) képes megtenni a gyerekéért. Mint ahogy meg is tette.
Nahát, igazad van, rosszul néztem, a kettest cenzúrázták, így a zsidó III-IX -ből lett a II-VIII és a X-ből a IX és az X.
II. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak...