Eladó a képen látható bontatlan dobozos 1:120 méretarányú Rába nyerges vontató VOLÁN-TEFU pótkocsival. Kettő darab van, darabonként 6000 forintot kérek érte. Személyes átvétel megoldható Budapesten. Érdeklődni a +36 20 492 55 02 telefonszámon lehet. Üdvözlettel, Zugmodell
Segítséget szeretnék kérni! Bár H0-ázok, de most egy mozdony építésénél elakadtam és talán itt hamarabb találok megfelelő alkatrészt.
Olyan kardánfészket keresek (esetleg kardánnal), ami rámegy az 1,5mm-es motor tengelyére.
Mivel a két forgóváz között elég rövid a táv, így csak ilyen pici motort tudtam beletenni, de ehhez nincs megfelelő alkatrészem. Sajnos TT-ben nem vagyok otthon így nem tudom, melyik gyártó melyik típusánál találhatnék ilyet. A legtöbb mozdonynál ahogy láttam elég eltérő megoldásokat használnak, a vaktában keresgélésnek meg nem sok értelme van...
Szóval vennék 1,5mm-es tengelyre kardánfészket meg rövid kardánt is.
Keresnék régi H0 Piko/Gützold BR110, BR118, BR120 modellekhez, a forgóváz csigaorsós tengelyének a talpcsapágyába való csapágygolyókat /1,6mm átmérőjű/. A Piko BR130, E499/ES499 modellekben is ilyen volt a talpcsapágyakban, valamint a Gützold akkoriban TT méretarányban gyártott modelljeiben is ezt alkalmazták. Akinek lennének ilyenek feleslegben, kérem keressen meg mail-ben!
Eladók a képen látható 1:120 méretarányú optikai tuningon átesett Trabantok. Több is van, a szürkéből két darab, a kékből három van, összesen hat darab. Utolsó fecskék ebből a szériából! Áruk 1800 Ft/db, vagy aki egyben elviszi, annak 8800-ért odaadom. Érdeklődni a von.posch@gmail.com e-mail címen! Megtekintés és átvétel Budapesten megbeszélés szerinti közterületen.
Nem üzletrontási szándékkal kérdezem a következőket. Mire lehet használni az ilyen műanyag-kerékpárokat? Ugyanis nekem is van egy nagy halommal és ötletem nincs arra, hogy mihez kezdjek velük. A vágányból kitett üzemi kocsik alá tettem ilyeneket és a járműjavító helyen ácsorog néhány kerékpár.
BTTB alapra készült I profilos vágányzat. Főként régi, U profilos terepasztalokhoz ajánlott, vágányzat cserére. De alkalmas természetesen új asztalokhoz is.
Érdemes a mozdony kerekeit, érintkezőit is letakarítani. Egy kép alapján itt biztos meg tudja mondani valaki, hogyan lehet kérdéses mozdonyt szétszedni.
Örököltem egy nagy kupac sínt, és szerelvényt, csak egy mozdonyt, ami eléggé akadozva megy, ha megy a pályán, és szeretném másik mozdonnyal is kipróbálni, hátha mással működne.
Igen, némelyik sín már szinte fekete, mit lehetne tenni, hogy leszedjem róla? Érintkezők tényleg ki voltak lazulva kicsit visszahajlítgattam őket, jobban futogat.
Igazából ezekkel a régi sínekkel nem nagyon lehet mit kezdeni, nagyon ócskák. Én vettem szaküzletben sínradírt, azzal le lehet szedni a rozsda nagy részét, de sajnos a rozsdával együtt a korróziógátló bevonat is lejön, így azért nem lesz örök élete a síneknek. Ha csak a padlón/étkezőasztalon, ideiglenesen összerakott pályán vonatoznál, egy ideig megteszi ez a sínradíros megoldás, de ha gyakran vonatoznál, vagy terepasztalt is építenél, mindenképpen érdemes lenne valami modernebb sínrendszerbe beruházni. Sajnos TT-ben nem vagyok otthon, talán a kollégák még okosabbak lesznek. :)