Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
Ja persze csak géppel... mert nem tud egyenletesen ollóval nyírni....hozzáteszem én sem, de nem is vállalok csak és kizárólag olyat, ami trimmelős, vagy vagy az volt valaha...mert erre specializálódtam és több trimmelőm van mint ollóm :) A lényeg aki olyan egyenletes uszkár felületet tud nyírni mint lentebb a képeken, az szerintem tud neked segíteni.
Ja, és mielőtt mentünk volna, rákérdeztem, hogy bichonokkal szokott e foglalkozni, ezen kicsit mintha kiakadt volna, de nem tudom, miért tragédia, ha az ember nem nyújt mind a kétszázvalahány kutyafajtában 100%-ot... Utólag, persze, rájöttem, valószínűleg a "persze, hogy sokan járnak" azt jelenti, hogy mindenki kopaszra kérni a kutyáját. Valaki olyan kellene nekem, aki ért a hosszú/hosszabb szőr gondozásához is.
Örülök, hogy ezeket írtátok, mint gazdi, nagyot csalódtam a legutóbbi kozmetikai látogatásunk során. :( Nem a megszokotthoz mentünk, mert ő nem kifejezetten bichonos (ettől függetlenül, azt és úgy csinálta eddig, ahogy szerettük volna). Az utóbbinál volt a terelés, hogy nem lehet ollóval visszavágni a kutyám szőrét, (kb. 4-6cmről van szó a 16-18ból), mert nem lesz egyenletes, és szép, hanem csak géppel. Gépnél meg tudjátok, mekkora a legnagyobb hosszúság is... :S Utána volt egy olyan megjegyzés, minek trimmelni a trimmelős fajtákat, ha nem kiállításra lesz, ill. kb. minek hosszú szőrben tartani egy hosszú szőrű fajtát (jelen esetben hava keverék), ha nem kiállítási kutya. A régi kozmetikusunk még van egy darabig, de aztán valami gerinces dologgal műteni fogják, és nem fog tudni dolgozni. :( Most ott tartok, hogy a szomszéd fodrász leányzót megkérem, mutassa meg, hogyan lehet a hajból/szőrből pár cm-t lecsípni, mert egyedül ezt nem merem megcsinálni a kutyáimon. Kicsit el vagyok keseredve. :(
Sajnos nem igazán jó a Magyar oktatási rendszer (értem ezt a kutyakozmetikára)- irtó pénzeket kérnek el az "oktatók", nem hiszem el, hogy minden fajtát gyönyörűen meg tudnak csinálni.. a kopasztáshoz nem kell sok ész :-) Amikor én tanítottam ( 13 éve) előtte dolgoztam 7 évet a szakmában.. nem frissen végzettként kezdtem "oktatni" mint sokan mostanában.. szóval mi 3-an voltunk, az egyik lány az uszkár, bischon, cotton de .. stb, a másik lány spániel, snauzer, én a terrierekben vagyok jobban otthon. Szerintem a kiállítási fazonokat is kellene tudni egy végzett kutyakozmetikusnak, még akkor is, ha gyakrabban találkozik pet kutyákkal a praxisában.
Ezek nagyon finom profi, kiállításra felkészített uszik. Szerintem rakjatok be olyan képet is ahol " házi használatra" vannak nyírva a kutyik. Na ott látszik igazán a különbség :)
Drilbunak igaza van, mindenki más cég más rendszer, és a tanfolyam díj mindenkinek a saját lóvája. Ha csak egy részletet fizettél be, szerencséd van, és simán nem fizeted be a többit, és átmész máshova, ha befizetted, akkor elbukod.,
Ha átmész máshova természetesen a tanfolyam díját újra ki kell fizetned.
Viszont. ha nem mész át ugyanott leszel, mert hogy megtanulni semmit nem fogsz abbn egészen biztos vagyok. Ill egy dolgot igen, hogy kell kopaszra letolni egy kutyát....
Egy munkámat megmutatom:-D Hátha Drilbu is kedvet kap, és ő is mutat neked. És akkor látnifogod a különbséget az ottani nyírt kutyák és mondjuk e között, és akor megérted miről beszélünk....
Szia! Fogalmam sincs, hogy így hogyan lehet váltani, mert mindegyik külön cég.Viszont döntsd el mi drágább egy rossz tanfolyam, vagy bevállalni az anyagi bukást, és a bizonyítvány mellé tudást is kapni.Amúgy én Madácsit nem, Anitát annál jobban ismerem.Nálam már előfordult, hogy bizonyítvánnyal rendelkező személy felhívott, hogy megtanítanám-e nyírni.
Nekem még megvan a régi ( még az amerikai) Oster.. már közel 16 éves, csak néha a szénkeféket kell benne cserélgetni. Állítólag a mostani Osterek nem ilyen strapabírók.. Én még mindig használt kicsapatót keresek.. esetleg valakinek eladó??
egy ismerősömnek van Moser, nagyüzemben dolgozik vele, neki semmi problémája...nekem nagy és szőrös kutyákra a Heininger van.. az nem a 30e, kategória.
Angollal jobban jársz, mint az amerikaival, horror a szállítás onnan! Németet nem szoktam nézegetni, mert nem beszélni/olvasni azon a nyelven, az osztrák nagyon drága, bár ott sem érteni, mit írnak... :) Én elég sok mindent vettem már az angolon, sok kínai is árul ott, jelentősen olcsóbban, mint az angolok, nem feltétlenül rossz minőségben!
Sütimüti! Köszönöm, a német vagy az amerikai ebay-en nézelődjek... már nézegettem az amerikai webshopokat, hidraulikus asztal ügyben szintén, ..hát sztem még szállítással is majdnem a fele mint itthon :-((
Az angol ebay-en néztem, Hong Kongból, fix árasat, de aukcióval lehet olcsóbban is meg lehet csípni. Minőségét sajna nem tudom, nem is értek hozzá, csak lelkes amatőr vagyok, és gyűjtök egyre... mondjuk 2 kutyával azért megvagyok nélküle egy darabig.. :)