Keresés

Részletes keresés

örökmozgó3 Creative Commons License 2018.09.24 0 1 3270

Google-ban keressél rá: Koch Kőturkáló, Koch György. Forgalmazza a Gabion kerítésekhez a követ és a hálót ill. szereléshez szükséges anyagokat. Kérjél tőlük ajánlatot.

Előzmény: Norbbika (3269)
Norbbika Creative Commons License 2018.09.24 0 0 3269

Sziasztok!

Jövőre kerítés projekt. A barabás téglakövön gondolkoztam, abból pillérek, közé fából vagy műanyagból vízszintesen lécek. De láttam a neten gabionból ugyanígy pillérek, közé léc. Na most ennek a gabion készítésnek valaki látta már a menetét? Ez egy meglévő kerítés, az alapja 30-40 cm magasan maradna, az masszív. Pillérek nincsenek, úgyhogy az új lesz.

A térkőnél "egyszerűbb, mert két oldalról neki lenne ragasztva, pillér felfalazva.

Ilyen gabiont még nem láttam készülőben, valaki csinált már?

sanye7458 Creative Commons License 2018.09.23 0 0 3268

Ezt találtam:

TELEPÍTÉS MENETE: A kerítésoszlopok tengelytávolsága az elhelyezési hézagtól függően RINO: 156-157 cm, CSILLAG: 206-207 cm. A fentiek ismeretében jelölje ki az oszlopok helyét. Minden oszlop számára készítsen egy 40 x 40 x 90 cm mély alapgödröt. Ügyeljen arra, hogy az előzőleg kimért pontok a gödrök középpontjába essenek. Vízszintes terepen helyezzen el 2 db kb. 200 cm hosszú deszkát és a megvásárolt elemekből - az oszlopokat a deszkára helyezve - rakjon ki egy teljes kerítésmezőt.

Törekedjen arra, hogy az egyes elemek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, úgy, mint amikor majd a bebetonozott oszlopok között helyezi el lásd 4. pont. Jelöljön be mindent, amire a későbbiek során szüksége lesz. A kerítésmező alsó eleme átlag 10 cm-re a terepszint alá érjen. Betonozza szintre az első gödör alját. Betonozás előtt döngölje le a munkagödrök fenekét. Laza talajra ne építsen kerítést! Feszítsen ki egy zsinórt vízszintesen a munkagödrök felett tetszőleges magasságban és mérje meg az első szintre betonozott gödör fenékszintjét a zsinórtól. A többi gödör fenékszintjét is betonozza be a zsinórtól erre a távolságra. Ha Önnek lejtős terepen kell kerítést építenie (a vízszintesen kifeszített zsinórtól ellenőrizze a távolságot!!!) akkor a kerítést lépcsőzetesen kell megépítenie.

A gondosan szintre betonozott gödrökbe lehet másnap az oszlopokat elhelyezni. Betonozza be a kerítés első oszlopát, az alapbeton tetején pontosan az oszlop tetejétől mérve távolságra simítsa le. Törekedjen minél pontosabb munkára, az elkészült munkát mindig ellenőrizze. Az alapbeton tetejének lejjebb kell lennie 10 cm-rel a terepszinttől. A közbenső oszlopokat helyezze el a zsinórhoz, állítsa függőbe és betonozza be az előző oszlopokhoz hasonlóan. Földnedves betont használjon.

Az oszlopok egymáshoz való távolságának beállításához használjon távolságtartó deszkát. Ennek a méreteit is megmérheti a szárazon összerakott kerítésmező oszlopai között.

---> Úgy állítsa be az oszlopokat, hogy a kerítéselemek könnyen mozogjanak, de ki se essenek az oszlopok közül. Az előző nap bebetonozott oszlopok közé másnap lehet a kerítéselemeket elhelyezni. Az elemek elhelyezése után az oszlopok fonák oldalánál ékelje ki a panelokat, és függőlegesen az oszlopok mentén hézagolja ki cementhabarccsal.

Előzmény: vadasz70 (3266)
sanye7458 Creative Commons License 2018.09.23 0 0 3267

Hello!

Pár helyen már olvastam a telepítésről, nagy általánosságban az írják, hogy 0,5 cm körül legyen a mozgása oldalanként, mert ha túl passzentos nehéz belecsúsztatni, no meg a írtak valamint a téli-nyári hőingadozásról is. A végén úgyis ki kell "fugázni" csemperagasztóval (jobb minőségű S1--Mapei, LB Knauff). Én is azon gondolkodom, hogy nekem kellene majd megcsinálni, mert a szakik nem vmi olcsón dolgoznak, a legtöbb ezt a 114fm-t 600-800e Ft-ért vállalná.... 

Előzmény: vadasz70 (3266)
vadasz70 Creative Commons License 2018.09.21 0 0 3266

sziasztok olyan kérdésem lenne épített már valaki beton elemes kerítést. Én már belefogtam csak nem egyértelmű h az oszlopok és a panel között kel hagyni hézagot vagy passzentosnak kell lenni. Köszönöm

Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.20 0 0 3265

Sorozatgyártásra alkalmas asztalos munkagépre tippelek. De nem értek hozzá, szóval... :D

Mindeközben:

Műanyagkerítés. Nagyon jó árban van, és nem néz ki rosszul.

http://arplast.axelero.net/kep/ker/ker095.jpg

Pillanatnyilag rá vagyok izgulva a betonra, de például a teraszkorlátom egy fém keret, be kellene burkoltatni, és arra is hónapok óta keresem a megoldást, ami nem gagyi de nem méregdrága. Műanyagburkolat! Vagy csináljam a teraszt is betonból? Az a vicc, hogy lehet működne. Csak lehet leszakadna. :D

Előzmény: korzo (3264)
korzo Creative Commons License 2018.09.20 0 0 3264

Hölgyek(?)/Urak!

Mintát mivel érdemes/haladós belevágni a deszkába? (na jó, wpc :-) Megcsináltam a sablondarabot, de így ezekkel azért nem túl haladós a dolog. És hát kellene belőle jócskán.

Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.20 0 0 3263

Igen, Betonx. Nekem a fronton kívül ősi drótkerítés van, amit különböző mértékben benőtt a növényzet, így ehhez egyelőre fel sem merült bennem, hogy hozzányúljak. Nekem is van egyébként olyan álmom, hogy körbe normális kerítés, amitől olyan határvidéki erőd jellege lenne, csak nem érdemes, mert olyan fák vannak a szélen, amik a komplett házat is kitakarják hátulról, szóval most ebbe belebarmolni óriási hülyeség lenne. Így nekem a 25 méteres frontom van. Szerintem lehet neked is a 60 méterrel kellene törődnöd, a maradékot meg halasztani, kiváltani valami drót+sövény komboval. 60 méter is kegyetlen méret. Vannak azok a fa paravánok még, oldalkerítésekre. Csomó helyen így oldják meg. Fronton van a főkerítés, a többin meg drótkerítés faparavánnal. 

Előzmény: sanye7458 (3261)
Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.20 0 0 3262

:-D Ide figyelj, tuja helyett rakok be pálmát!

Előzmény: Palási (3260)
sanye7458 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 3261

Ha jól gondolom (a kép miatt) a BetonX-től kaptad az ajánlatot. Anno én is kértem, a kapukat kihagyva, 114fm 1.832.000Ft leszállítva. Ekkor még nincs telepítve és festve sincs. A legjobb amit eddig kaptam az 1.560.000Ft volt és már anyagában színezve van az egész, viszont a képeden látható modernebb minta náluk nincs.  Telepítést ahogy észrevettem szinte mindenki 5-6.000Ft/fm áron vállalja. Akárhogy is nézem drága dolog a kerítés építés :D

Előzmény: Cabe Bedlam (3259)
Palási Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3260

Azok a tuják meg tájidegen növények !!

Előzmény: Cabe Bedlam (3254)
Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3259

21 méter kerítés 2 méteres magasságban kb. 300 000 áfával. Kapu hozzá ugyanennyi. Kiskapu 120. Szállítás 40. Munkadíj ebben nincs benne. Hát, őszintén szólva ez tetszik. A kapujuk szar, helyette kell valami másik, a kerítés pedig tetszik, de meg kell néznem élőben.

Előzmény: Cabe Bedlam (3258)
Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3258

Ilyen árban nekem tök jó lenne, már csak a kapu bolondítja meg a történetet. Valami épkézláb de nem 500 000 forintos kapu kellene.

Előzmény: sanye7458 (3257)
sanye7458 Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3257

Na, ez tetszik, egész szép! 

Mi már sok helyről kértünk ajánlatot, nagy általánosságban 17-18eFt / m mindennel együtt, ebből az anyag 8-9e ---- a 2m magas. Házilagosas is meg lehet építeni, de kell hozzá pár ember meg némi kedv -- nálunk senki sincs aki segítene, így muszáj a munkát is megfizetnem...

sanye7458 Creative Commons License 2018.09.19 -1 0 3256

Örülök, hogy adtam egy ötletet :)

A színekkel én is bajban vagyok, a házunk fehér-antracit, így a kerítést is hasonló színekkel szeretném megoldani.(elvileg olyanra fested, amilyenre akarod) Az autó és személyi bejáró valószínű vmi szürke/antracit WPC-s lessz, vízszintesen rakva rés nélkül, de ez majd még kiderül. 

Amúgy a 120m-t összesen értettem, az utcafront ebből 60m (20-40-20-40 a telek). Mögöttünk még nem laknak, tavasszal kezdik az építkezést, a jobb oldalamon pedig több kutyát szeretne tartani a szomszéd, így erre a 2 oldalra nem is volt kérdés a betonpanel. Betonból körbe munkával, szállítással, stb 2.300.000Ft, így az utcai kb1.000.000 (kapuk miatt 54m), a többi megoldás 3-4 milliótól indult. Persze ha valami forgalmas helyen lennénk akkor azt mondom, lehet gyűjtöttünk volna egy szebb kerítésre, de megmondom őszintén, egy 2000fős falu eldugott utolsó utcájában vagyunk, még 4 ház és földút kezdődik egy erdő fele. :)

Előzmény: Cabe Bedlam (3253)
Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3255

Kértem egy árajánlatot. Estére berakom.

Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3254

Hirtelen találtam egy ilyet például. Ez betonból. De itt dögöljek meg, ha nem mocskos drága. Valahogy nem hiszem el, hogy ez a Disney kastély árában megy.

Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3253

Saroktelek, kőkemény. Igen hát neked tényleg nincs választásod, mert ilyen hosszú kerítésre a világ pénze nem elég. Ilyenkor a táblás kerítés is racionális megoldás szerintem, mert senki nem várhatja el az embertől, hogy 120 méterre összerak valami szuperigényes kerítést. Nekem egy  főutca frontom van. Ha mellékutcában lennék akkor jobban esne a táblás megoldás, de főutcán egyszerűen kell hogy egy épkézláb kerítésem legyen, mert összesen egy ilyen táblás megoldás van a környéken, és az az autókereskedő placcát veszi körül. :D Nézegettem én is betonkerítéseket, de olyan hülyén néznek ki többnyire, hogy megijesztenek. Múltkor kinéztem egy antracit színű aluminium kerítést, megkérdeztem telefonon, hogy mennyi lenne, 3-4 millió. Jó kösz szépen. Amiket kiraktál azok közül a 3. tetszik tulajdonképpen, csak valami komolyabb színből kell, hogy ne Disneyland kastély feelingje legyen. :D Beültetted a bogarat a fülembe, most addig túrom ezt a betonkerítés témát, amíg nem találok valami épkézlábat. Köszi! :)

Előzmény: sanye7458 (3252)
sanye7458 Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3252

Hello!

Nekem is ugyanez a gondom, már közel 1 éve próbálok rájönni milyen kerítés kellene, de mindíg ugyanott lyukadok ki...

-Ha azt szeretném, hogy ne lássanak be és szép legyen,  ---- az marha drága 

-Olcsó és tömör ---- nem a legszebb

-Olcsó és szép ---- nincs belátásgátlás, vagy sövény esetén hosszú éveket kell várni

-Olcsó, szép és tömör ---- saját kivitelezés, folyamatos gyűjtögetés, évek múlva talán kész lesz, de végén így is úgy is sokba fog kerülni

Ha jól értem, van 500e 25m-re, nálunk is hasonló a helyzet, csak 120fm-ről van szó (saroktelek, körbekerítés...) Mikor az embernek anyagi korlátai vannak, muszáj kompromisszumot kötni és az egyiket beáldozni - olcsó, szép, tömör. Szóval pénz annyi van amennyi, így marad az esztétika és a belátásgátlás. Én szemnély szerint az esztétikát áldozom fel, mert a kertemben szeretnék némi privátszférát, úgyhogy marad a betonpanel. Egyszerű, olcsó, időtálló, láttam egész elfogadható kinézetűt is.

Próbáltam a 3d kerítéspanelt, belefűzhető belátásgátlóval (élettartam 5-7 év, szóval mindenképp sövényt kell ültetni mögé) majdnem drágább mint a beton. A zsaluköves, kerítésköves dolog a sávalap és az oszlopok közé kerülő "panel" miatt irreálisan drága lenne. Szóval ez van. Valamit valamiért :)

Előzmény: Cabe Bedlam (3251)
Cabe Bedlam Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3251

Óóó, ez az én topikom. El vagyok veszve a témában. Biciklin járva mások kerítéseit mérlegelem, csomó normális kerítést látok, meg rengeteg sufnituningot. Interneten bármilyen értelmes megoldás az 1 milliónál kezdődik, nekem meg a fele lenne rá kábé, a helyi szakik ígérgetik hogy megcsinálják nekem olcsón, de én olyanokkal csináltatnám, akik kimondottan kerítést építenek. Nem tudom ti mire jutottatok.

Amit szeretnék: belátásgátlás kábé 2 méter magasságig, legyen egy kocsikapu, meg egy kiskapu, mindez 25 méteren.

Ez lehet full fából: nem korrózióálló, és tuti mocskos drága a fa.

Vasból: mocskos drága, plusz belátnak.

Lehet oszlopok közt fából, de ez nem tetszik, mindenfele ez megy, szembe szomszédnak is ez van, azt fogja gondolni hogy őt majmolom. :D

Lehet valami fal végig. Nem tetszik, mer erőd kinézetű akkor, és az ronda.

Lehet valami relatíve olcsó táblás kerítés + műsövény, később igazi sövény. Ezzel az a gond, hogy valami méhtelep feelingje van.

Lehet valami normálisabb drótkerítés + sövény szintén. Ez meg az előbbi falusi változata. 

Van az a betonos megoldás, hogy betonlapokat oszlopok közé: ocsmány.

Egyszerűen nem tudom. Mi az a kerítéstípus fél millióból, amitől nem fogom elhányni magam az ízléstelenség láttán? :D

cinyoka Creative Commons License 2018.09.17 0 0 3250

Hát ezzel szerintem most le lesz a gond a karbantartásról egy darabig, max vizes szivacs aztán kész ;)

Előzmény: -carcass- (3245)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.09.16 0 0 3249

Mindig elmondtam h itt agyagos, kotott itt a talaj, de talajfuggő, Igazad van! A teherhordó oszlopok persze melyebben vannak, cdak azt akartam mondani, hogy az oszlopközök fagyhatár felett 60 év alatt is köszönik jól vannak. Senkit nem akartam félrevezetni, bocs 

Előzmény: korzo (3248)
korzo Creative Commons License 2018.09.16 0 0 3248

Ez azért erősen talajfüggő szerintem. Nálunk a "mocsárban" (Szoboszló) ha egyenes kerítést akarsz, akkor egybe vasalt alap végig, különben 6-8 év után olyan lesz, mint az ökörh.gyozás (c:

Előzmény: Topacsenkó (3247)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.09.16 0 0 3247

Mivel a kerítésemmel kapcsolatban emailben többen megkerestek innen tanácsért, javaslatért, megosztom veletek, hogy úgy tűnik,  80cm mély sávalap nélkül is lehet egy kerítés időtálló. Az utcafronti kerítésunk mellől hétvégén kiástam egy szőlőlugas oszlopát és akkor láttam, hogy az is kb csak 25-30 cm mélyen van az oszlopközöknél, a kerites kb 50%-ban zárt, 1.5m magas, az uralkodó szélirányra merőleges, és ha minden igaz 1958-as...

-carcass- Creative Commons License 2018.09.16 0 0 3246

Reszemrol megtettem,javaslom te is bokj az ikonra.

Ahogy gondolod, részemről kizárt. B-)

Előzmény: Topacsenkó (3244)
-carcass- Creative Commons License 2018.09.16 0 0 3245

Na megnéztem a képeket. Korrekt munka, csak hát ugye...;-)

A régi tényleg nagyon gáz volt már és ahogy nézem, az oszlopok tényleg elég gyengének tűnnek az akáchoz.

Előzmény: cinyoka (3205)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.09.15 0 0 3244

Van egy hasznos funkcio. Egyes fórumozók hozzaszolasait el lehet rejteni. Reszemrol megtettem,javaslom te is bokj az ikonra.

-carcass- Creative Commons License 2018.09.14 0 0 3243

Nézd, unom a témát, van ettől hasznosabb időtöltésem is.

Hozzád sem szólt a kutya sem, amikor cinyóka kerítését kezdted presszózni, ennek fényében miért zavar, hogy én feltettem egy kérdést? 

Ez nem egy nyílt fórum? Kérdezett, én elmondtam a véleményem, amit ha jól emlékszem senkire nem erőltettem rá. 

Nem az zavart, hogy kérdeztél:

Nálad téglának látszó zsalukő oszlop lesz, ha jól értem?!

Sokkal inkább, hogy hülyeséget, pedig érthetően le volt írva.

Olyan magas lóról ahonnan te nézed 

Totál ismeretlenül az ilyen prekoncepcióknak nem sok értelme van...

lehet hogy tényleg minden kicsit presszó.

Kezdődik a ferdítés? Erről szó nincs, de továbbra is tartom, hogy ami másnak akar látszani, mint ami, az presszó.

A falnak látszó fal pl. tök OK, főleg, ha azóta lábazat is van. :-)

Téma részemről lezárva.

Előzmény: Topacsenkó (3217)
korzo Creative Commons License 2018.09.12 0 0 3242

Ezt alkalmazzuk mi is, és hát elég pepecs/nehézkes, és nem is olyan szép az eredmény, mint amit elvártam volna. A területi képviselő azt mondta, hogy kicseréltetné, de ilyenjük nincs, úgy kéne újra legyártatnia (heteket vártam rá így is), de ha tényleg csúnya, akkor ad vissza valami pénzt. Hát b.szhatom... Lehet mégiscsak a Leier kellett volna? Mindenki azt mondta (ők is!), hogy kb. ugyanaz a minőség, úgyhogy kb. mindegy melyiket választom.

Most már mindegy, ez van/lesz. Ha kész teszek fel képet ha igénylitek (színes zsalukő kerítés, WPC "deszkákkal", beépített postaládával)

Előzmény: iimi (3240)
iimi Creative Commons License 2018.09.12 0 0 3241

MIKA-6EU kérdésére Topacsenkó 3235-ös válaszával egyetértek, én is szívesen fogadom a tőlem tapasztaltabbak ill. a szakemberek véleményét.

Előzmény: MIKA-6EU (3234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!