Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
Ja, látom, te se gondolkodsz ám idióta sztereotípiákban...)) Kezdem azt gondolni, te meg az exmiépes kartársnő sem vagytok különbek, mint a másik fél szélsőségesei, akik a gyerekszüléssel b...tatnak titeket.:-))
Ez egy érdekes kérdés. Szerintem a gyerekek 20%-a vagy még kevesebb születik szerelemből, 20% meg tök véletlenül jön a világra (és nem vetetik el). Nagyjából 60%-uk megszületése pedig tudatos (racionális) döntés eredménye.
a gügyögés borzasztó káros. a törpítő nyelvhasználat (csücsi, alcsi stb.) ill. a gügyögés erősen lekezelő, ill. könnyen hozzászokhat az efféle beszédhez, még a gondolkodásmódot, viselkedést is befolyásolhatja. holott épp az lenne az egyik legfontosabb, hogy minden gyerek tanuljon meg normálisan beszélni...
Fene tudja, ahogy öregszem, egyre könnyebben intézem el egy vállrándítással az ilyesmit. ("Tirpák vagy, öreg? Szar lehet neked, de ez a te problémád, én nem veszem a nyakamba, inkább kikerüllek.") Nem tudod kihagyni ezeket a helyzeteket/embereket? Mi köt hozzájuk?
Ha cinikus lennék, azt mondanám, hogy ja, megfiatalít, gügyögő, kicsinyítőképzőkkel beszélő egyén leszek. De nem mondok ilyet, mert nem vagyok cinikus :)
Nem értelek. (Az előbb se az észt akartam osztani, csak reméltem, hogy leírod, miért engeded, hogy ezt tegyék veled. Ha viszont úgy gondolod, hogy nem akarsz velem beszélgetni, akkor kérlek, jelezd, és nem erőlködöm tovább.)
Elvileg ugye a szüleiddel nem kevés problémád volt/van, mégis újra meg újra feldobod nekik a labdát, és csodálkozol, ha ismét beléd rúgnak. Rokonok, szülők barátai - miért is kell jópofiznod velük, ha nincs rá ingerenciád, és ekkora tuskóságot engednek meg maguknak veled szemben? (Valahogy úgy érzem, te sem kezeled jól ezt a helyzetet, ha engeded, hogy ennyire belemásszanak az életedbe, és ennyire foglalkoztat a hülyeségük.)
Na de mi a francnak a gyerek, ha a bébisintér vigyáz rá? :-)
Én (számomra) kellemesebb dolgokkal töltöm az időmet, nem gyerekkel.
Lehetne ez akár gyerek is, de egyszerűen korlátoz. Olyan hobbikat választottam, amelyek nem engem korlátoznak...
Pl ugyanezért nem lovagolok: a lóval is napi szinten törődni kell. Ha lovász gondozza, akkor pedig 2 hónap kihagyás után meg sem ismer (a dög).
Motorozással nincs ilyen probléma. Akkor állítom le a vasat amikor akarom és akkor foglalkozom vele, amikor nekem tetszik. Tedd meg ugyanezt egy gyerekkel...
Mondjuk 1-2 gyerek felnevelésének az árát elpancsoltam már benzinben-gázolajban. :-) Jó döntés volt. :-)
A felhőtlenül és felelősség nélküli felszabadultságnak valójában nem sok köze van a fiatalsághoz meg öregséghez. Csak te hozod össze a kettőt, hogy fiatalabbnak tűnhess. Magadnak is és másoknak is. Én is szeretek könnyen élni, de ha már irigyelni kell valakit, akkor biztosan nem azt az embert irigyelném, aki úgy élhet csak könnyen, hogy nincs gyereke, hanem azt, aki úgy is könnyen élhet, hogy van neki. Mert mondjukl takarítónője van, időnként bébiszittere, nem gond az autófenntartás, ilyesmi.