Sziasztok! Mi jövőhét kedden indulunk Pc-rá Bècsi indulással és Zürichi átszállással a Be live collcection hotelben! Esetleg jön valaki ezen a napon? :) Nem kell aggódnunk a turista kártya miatt ugye? mindent el tudunk intézni a repuloteren? Előre is köszönöm a valaszotokat! :)
A 2E terminálon 3 kapucsoport van, rendre a K, L és M. A 2F terminálrol gyalog lehet átmeneti a K-ra és az L-re. Ha az M-re mész, akkor először a K-ra kell átsetalnod és onnan shuttle-vel. Megjegyzem a busz először az L-t érinti.
A mi jaratunkat is törölték. Az AF 2 nappal az indulás előtt küldött SMS-t. A pesti AF irodában telefonon áttetek egy másik útvonalra, Amszterdamon keresztül. Mivel a sztrájkterv jó előre ismert, hívd fel őket 2-3 nappal az utazás előtt, és mindent nyugodtan meg tudtok beszélni.
A segítségeteket szeretnèm kèrni. Hétfőn repülünk Punta Canára Bécsből, párizsi átszállással Air France járattal.
Most olvastam az útikritikán ezt az infot : Dominikai Köztársaságba utazók 2018. áprilistól kezdve a beutazáshoz szükséges turista kártyát már nem tudják helyszíni fizetéssel igényelni! Minden, Dominikai Köztársaságba induló Condor járat esetén az utasok a turista kártyát a Condor Check-in pultjánál tudják fizetni 9 eurós értékben. A szabályzat 2018.04.01- 2018.10.28. közötti indulásokra érvényes. Azon utasok, akik felhordó járattal foglaltak (pl. Budapestről, Bécsből), azok a Condor kapujánál, beszálláskor tudják a 9 eurós turista kártyát fizetni. Egyéb menetrend szerinti járatok: Az összes menetrend szerinti járattal történt foglalás esetén az ár már tartalmazza a belépéshez szükséges turista kártyát 2018.04.01-től történő utazás esetén
Szeretnèm megkèrdezni hogy utazott- e április óta valaki ezzel a járattal? (Air France) ès nekik az ár tartalmazta a turista kártyát vagy a reptèren vásároltak? Interneten foglaltuk le az utazást Fti utazási irodával ès a szerződésben szó sincs erröl a változásról... vagy hogy egyáltalán èrint- e minket. Köszönöm a válaszokat előre is.
Jön valaki Punta Canara junius 11-én Budapest-Párizs és Párizs - Punta Cana utvonalon?
Kicsit átláthatatlan még a párizsi reptéren a 2F terminálból a 2E terminálra való eljutás. Van aki gyalog irja mint a reptér honlapja, és van aki valamilyen buszt mond.
Továbbá olvasom előttem néhánnyal a hozzászólást a járattörlést illetően. No ilyennel ne találkozzam :( Nem is tudom ilyenkor mit kell tenni? Hova kell fordulni? Hogy jutok haza és főleg mikor?
A Neckermannál fizettünk be szállást, transzfert és ő foglalta a repjegyeket.
(7912) Még a kedvességed se tudja lebírni mérhetetlen lustaságomat (:-). De konkrét kérdésre nagyon szívesen válaszolok.
Dani és Eszti Gustavo emberei. Gustavo mailben igen jól elérhető, nekem 1 napon belül válaszolt minden kérdésre. Nagyon jó opció bármilyen fakultatívra, váratlan helyzeteket is jól kezelnek, még ha számukra extra költséget is jelent.
Szia, mi egy 7 évessel és egy 9 hónapossal megyünk. Beszéltem a gyerekorvosunkkal aki azt mondta hogy nem kell védőoltás. Legyen nálunk lázcsillapító fenistil fájdalomcsillapító és normaflor. Melyik szállodába jöttök??
Sziasztok június 19-én utazunk Punta Canara az alábbi útvonalon: Bécs-Frankfurt, Frankfurt-Punta Cana. Jön még esetleg valaki ebben az időpontban?
még egy kérdés :) Frankfurtból Condor légitársasággal megyünk jön velünk a 8 hónapos kisbabánk is. Neki lehet felvinni a gépre vizet tápszert babakaját? Gondolom mindent originaltan lezárva. Esetleg autósülést felengedik vagy plusz jegyet kellene akkor venni?
Komolyan, nem kötözködésképpen írtam, csak soknak tűnt az 500. Amúgy figyelmetlen voltam, nem vettem figyelembe, hogy bizony a domborzati- és útviszonyok jócskán megdobhatják a km-ek számát. Még egyszer, köszi!
Most jöttünk vissza, a tavaszi szünetet töltöttük kint. Sok információhoz jutottam itt, így én is igyekszem pár dolgot leírni.
Utazás. Bocs, ez picit hosszú lesz. :(
Szinte rémálom volt. Air France-ra foglaltam még tavaly novemberben. Ez volt az egyetlen opció, mert kötött volt a kiutazási időpont is és a hazaút is. És ez volt az egyetlen elérhető "connected flights", de egyébként az ára is elfogadható volt. Viszont utazás előtt pár nappal kaptuk a levelet, hogy Air France sztrájk lesz. Nem akartuk átfoglalni, mert az mind-mind veszteség lett volna. Másnap jött a hír, hogy nem csak Air France sztrájk, de általános francia sztrájk is lesz... (túl sok nekik a 36 órás munkahét...) Az előző nap pont a mi időpontunkban induló járatot törölték, a mi napunkon szerencsénk volt, mert akkor pedig a hajnalit. Így végül - végigparázva a hetet - de el tudtunk indulni.
Azt hittük megúsztuk, de a visszafelé napokra is sztrájkot hirdettek. Azt gondoltuk nem lesz gond, mert az on-line check-in-t még engedte, de aztán hajnalban jött a levél, hogy törölték a Párizs-Bp. járatot. Másfél órás telefonálgatás (ahelyett, hogy még élvezni tudtuk volna az ottlétet) után sem tudtak segíteni. A max annyi volt, hogy maradjunk még egy napot, s valahogy New Yorkon vagy Madridon keresztül több átszállással hazahoznak. Ez nekünk nem volt opció, nem tudtunk még egy napot maradni. Hiába láttuk, hogy más légitársaságoknál van hely Párizsból Pestre, nem akarták azokra átfoglalni. (Nyilván ez nekik pénz...) Végül úgy döntöttünk, hogy Párizsig mindenképp eljövünk, legalább Európában legyünk, innen jobban lehet intézkedni. Itt jött aztán a hosszas dolog, nem akarom részletezni, hosszú lenne (de volt olyan opciójuk, hogy 3-a helyett majd 8-ára foglaljunk át!! WTF??). Végül Austrian-nal el tudtunk jönni Bécsbe, oda pedig kijött értünk a barátom...
Transzfer. A szálloda honlapján foglaltuk a szálloda szolgáltatásaként. Ingyenes volt oda is, vissza is. Időben volt, OK volt vele minden. (A szobákat is a szállodánál direktbe foglaltam, sokkal kedvezőbb volt, mint pl. Booking-on!)
Szállás. A Palladiumban voltunk. Alapvetően panaszom nem lehet, szép volt, jó volt, amolyan karibi 5 csillag :) Sok hiba volt a szobákban, volt, amit meg tudtak csinálni volt amit nem. De macerásabb lett volna költözni, meg jó helyen is voltak a szobák, így hát inkább kompromisszumot kötöttünk. De összességében jó volt, élveztük nagyon. A kaja nagyon nagy választékú, de minden nap ugyanaz. A 4. napra, már mindent megkóstoltál. Mi egyszer elmentünk az egyik tematikus étterembe (Argentin), az felejthető volt. De sokszor kihagytuk vagy az ebédet, vagy a vacsit, hisz nem akartuk, hogy a kajálásról szóljon a nyaralás. Ha éhesek voltunk, mindig volt valamit enni, de ha nem, akkor csak azért nem mentünk el ebédelni vagy vacsorázni, mert vacsoraidő van.
Időjárás. Alapvetően sütött nap, de felhők is voltak. És minden nap esett is, volt, hogy 5 percet, volt, hogy egy órát. De nem volt zavaró egyáltalán, ez minket semmiben sem akadályozott.
Kirándulások. Voltunk Saonán, Jeep safarin és Delfinezni. Mindegyiket élveztük, mindegyiknek más volt a bája. Mindegyiket Gustavo csapatával intéztük. Bár Gustavo 500 km-re lakik innen, s egyszer se találkoztunk vele, de mindent mindig szinte azonnal intézett, reagált ha kellett. Kellett kompromisszumokat kötnünk itt is, de mivel nyaralásról volt szó, ezért nekünk ezek mind belefértek, lazák vagyunk :). A túrákat Dani és Eszter vezette, kedvesek, aranyosak voltak.
Remélem segíteni tudtam, ha van kérdés, igyexem megválaszolni :)
Sziasztok, érdekelne hogy volt e közületek valaki májusban Dominikán? Milyen időjárás van kint ebben a hónapban?Ajánljátok e az utazást? Nem szeretnék szakadó esőben a szobában ülni :) Köszönöm előre is! :)