Keresés

Részletes keresés

Blue from the Island Creative Commons License 2014.11.10 0 0 28341

2014.11.08.Velence,Optivita 6.futama egyben 6 órás Országos Bajnokság:

Női:

Makai Viktória                - Ironteam Se.       69,390 km

Kisháziné Zombor Erika - Hódiák Se.           67,668 km

Tomán Edina                 - Dunakeszi VSe.    67,067 km

Férfi:

Török-Ilyés László          -Szufla                   76.788 km

Pula Tamás                     -Emu                     75,871 km

Csécsei Zoltán                -Szufla                  75,039 km  

Gratulálunk! :)

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.10.30 0 0 28340
Blue from the Island Creative Commons License 2014.10.23 0 0 28339

Kis érdekesség a nagyvilágból,a francia 100 km-s VB csapat:

Nők :

-Anne Cécile-Fontaine (record : 7h59’06’’)

-Gwenaëlle Guillou (record : 8h18’02’’)

-Magali Reymonenq (record : 7h41’30’’)

Férfiak :

-Jérôme Andrieu (record : 7h15’55’’)

-Jérôme Bellanca (record : 6h47’41’’)

-Michael Boch (record : 6h46’26’’)

-Dominique Bordet (record : 6h53’21’’)

-Ludovic Dubreucq (record : 7h13’05’’)

-Régis Raymond (record : 6h49’22’’). 

Előzmény: Bozótkutya (28338)
Bozótkutya Creative Commons License 2014.10.18 0 0 28338

Női csapatot ezek szerint nem állítunk ki :(

A fiúknak persze hajrá!

Előzmény: Blue from the Island (28335)
kivi Creative Commons License 2014.10.17 0 0 28337
Németh Zoli Creative Commons License 2014.10.16 0 0 28336

Kedves Barátaink!

Szeretettel meghívunk Benneteket a VI. ULTRAFUTÓ TALÁLKOZÓRA !

Ideje: 2014.november 15. ( szombat, vasárnap )

Helyszín: Baja, Petőfi-sziget ( Evezős Centrum )

Szállás: 2 ágyas szoba   4000 Ft/ fő ( fürdő, TV ) 10 férőhely

10 ágyas szoba   3000 Ft/ fő                       30 férőhely

fűthető faház        2500 Ft/ fő

Szállásfoglalás jelentkezési sorrendben történik! Össz férőhely: kb. 100 fő

Programok:

Futás: Jótékonysági futás a borotai általános iskola megsegítésére.

( Borota, Bajától 30 Km található Jánoshalma mellett )

A verseny után autókkal közösen megyünk Bajára a találkozó helyszínére.

A program 14 órakor folytatódik:

Előadások:   1.  Réthy Pál                   - nyújtás hasznossága az ultrafutásban

2. „ Powerbar „ András    - az ultrafutók helyes táplálkozása

3. „ Csúcstalákozó „        - beszélgetés a 12, 24, 48 ill. a 6 napos csúcstartókkal

( Győri Feri, Bogár Jani, Kiss Zoli, Pula Tomi )

Vacsora kb. 19 órától , marhalábszár pörkölt csipetkével, savanyúsággal,

ill. vegatál ( csak vegásoknak ! ) svédasztal

A vacsora ára: 2000 Ft ( főétel, rétes, rágcsák, bor, ásványvíz )

Szakács: Németh Zoli

Kérlek Benneteket válaszoljatok és írjátok meg!    - mikor jöttök ? ( péntek este is jöhettek )

- milyen szállás kell ?

- mit szeretnétek enni? ( vegás, vagy  húsos )

ITALT MINDENKI HOZZON MAGÁVAL!

Szeretettel várunk Benneteket!  Horváth Móni, Németh Zoli

ui: A levél továbbítható az ultrafutók felé!

Ne felejts el a három kérdésre válaszolni!

Blue from the Island Creative Commons License 2014.10.06 0 0 28335

MASZ Ultrafutó Bizottság közlemény:

Az IAU 2014 november 21-én Katarban megrendezésre kerülő 100 kilométeres Világbajnokságán a magyar ultrafutó közösséget és

Magyarországot

Zabari János,

Steib Péter és

Polyák Csaba képviseli.

A magyar ultrafutó csapat vezetője és edzője:Molnár Tamás.

Sok sikert kívánunk nekik!

Csóványos Creative Commons License 2014.10.05 0 0 28334

L.

N Z

Előzmény: combnyak (28333)
combnyak Creative Commons License 2014.10.05 0 0 28333

Sziasztok!

Régen írtam ide. Minden Spartathlonon indulónak nagyon nagyon GRATULÁLOK!

FELHÁBORODTAM csóványos hozzászólásán, de nem lepődtem meg. Szerintem valaki súg neki, mert egyedül egy ember nem lehet ennyire alacsony szellemi szinten. Lehet moderálni, kidobni innen, de ez még a visszafogott fogalmazásom.

Én még emlékszem hogy egy kislányt két idióta, egy nő és egy férfi a kislány sírása, panaszkodása ellenére végig vonszolt, hajtott....a Kinizsi százon. A kislány akkor szerintem ránézésre nem lehetett 10 éves sem , de lehet ebben tévedek.

Akkor kellet volna őket feljelenteni az erre illetékes hatóságnál. Bánom, hogy nem tettem!!!!

Ennyire okoskodó hangulatromboló buta ember miért irogat ide? Tudom, itt mindenki leírhatja a véleményét, mint most én is.

Kérlek csóványos, menj ahova gondolom!!!!!

Blue from the Island Creative Commons License 2014.10.02 0 0 28332

A Magyar Nemzeti Válogatott kijelölésének egyedi feltételei a 2015.április 11-12-én megrendezésre kerülő 24 órás ultrafutó olaszországi VB-re

1. Kvalifikációs időszak:                   2013.01.01.-2015.01.31.
  2. Kvalifikációs versenyek:                            
    1. A kvalifikációs időszakban megrendezésre került, a DUV-ban szereplő 24 H versenyek
    2. A kvalifikációs időszakban megrendezésre került egyéb, hitelesített pályán, chipes időméréssel rendezett 24 H versenyek, egyedi elbírálás alapján
  3. A kvalifikációhoz szükséges szintek:
    1. A kvalifikációs keretbe történő felvételhez szükséges C szint:

i.      Férfiak:                              200 km

ii.      Nők:                     180 km

1. A Magyar Nemzeti Válogatott összeállítása:
    1. A kvalifikációs keretet a 2013,2014,2015 évi eredmények alapján a MASZ UB 2015. 01.31-ig összeállítja.
    2. MASZ UB a kvalifikációs keret tagjaival legkésőbb 2015. január 31-ig egyeztet az indulási készségről.
    3. MASZ UB 2015. február 05-én kihirdeti a VB-n induló Magyar Nemzeti Válogatott végleges névsorát.

Minden egyéb feltétel az Általános kijelölési szempontok szerint.

2014.10.01.

Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottsága

Blue from the Island Creative Commons License 2014.10.02 0 0 28331

Szia Laci!Hiányoztatok ám Domán Gabival,bár meglepődtél volna most a szálláson! :)

Előzmény: lacosz7 (28326)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.10.02 0 0 28330

Vállalkozó kerestetik a https://hu.wikipedia.org/wiki/Ultrabalaton cikk felújítására, hihetetlenül elavult.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.10.02 0 0 28329

http://ultrabalaton.hu/

Ezeket mi lelte? Az OK, hogy nincs még idei kiírás, de miért kellett elérhetetlenné tenni minden korábbi információt? Szégyen és gyalázat, hogy ha eredménylistákat keresek, akkor külső honlapokon kell bogarásznom!

aladdin63 Creative Commons License 2014.10.02 0 0 28328

Sziasztok!

Újra itthon.  Mivel sérülések hátráltatták a felkészülésemet, nem tudtam 100%-s állapotban rajthoz állni. Szívemnek,lelkemnek köszönhetem az elért eredményt. Nagyon megszenvedtem érte. Szeretném megköszönni mindenkinek a  szurkolást!

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 28327

Akik csendben és fű alatt rókáznak, azok az én "fajtársaim"..

Előzmény: Bozótkutya (28325)
lacosz7 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 28326

Hatalmas gratula minden teljesítőnek! Királyok vagytok!

Valamint őszinte együttérzésem minden kiesőnek. A vigasztalás nem segít s fájdalmuk nem szűnik meg, csak ha majd visszatérnek és megérintik Leonidasz lábát. Fel a fejjel, egyszer eljön a mi időnk!

Bozótkutya Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28325

Ugye mindenkiért ennyire aggódtok akik körberókázza egy-egy ultraverseny útvonalát? :) 

(egyébként nyugi, értem, az aggódást is meg a viccet is)

Előzmény: Törölt nick (28322)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28324

:- D Jò volt, mi? Persze, természetesen csak trollkodtam egy kicsit. Tudom nagyon jòl, hogy komoly szakmai hàttér, (ismerös) edzö és tapasztalat, nameg beletett munkaòràk ezrei vannak ezek mögött a nagyszerü eredmények mögött -amihez ezùton is gratulàlok! Ennek ki kell jönnie, évröl-évre. Sokat futottam ottani hösökkel és tisztelem, becsülöm az alàzatukat, életfelfogàsukat.

Mégis azért àlljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el azon, mi mennyire vagyunk -nézöként- az egésztöl függetlenek! Vagy teszünk hozzà csak kicsit is, a nemzeti érzésen felül a Ròmaiak gladiàtorjàtékaihoz hasonlò, egyre többet és többet követelö habitusunkkal. Azért, ha évente nem làtunk rekordokat, ne legyen màr hangulatfokozàs, mint a jenkiknél!

Rhiannon21 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28323

Én lentebb érveléssel írtam, hogy miért van jól szerintem Szilvi versenyzése, edzése.

Rajta nincs nyomás. Nem olimpikon, hivatásos sportoló, akinek 30-35 éves koráig kínkeservvel kell anyagilag megalapozni a jövőjét, vagy mindenáron elérni az olimpiai aranyat, a vele járó pénzjutalommal és életjáradékkal. Amatőr sportoló, csak önnön motivációi mozgatják. A futóközösség tisztelete, csodálata, szeretete neki csak erőt adhat. Nem csak az edző hozzáértését kérdőjelezted meg hanem a sportoló mint felelős felnőtt ember döntését is. A negatív példák jól ismertek mindenki számára, tudják mit és hogyan kell elkerülni. Ezen a fórumon nagyon helytelennek tartom ezt a megnyilvánulást, ez hagyományosan egy szurkolói bázis. Több tízezer, talán százezer emberhez jutott el a jó hír a különböző csatornákon, a tömeg ünnepel, a Facebook sportos közösségein keresztül özönlött a gratuláció, a de természetesen a negatív hozzáállású emberek felbukkanása törvényszerű. A sikeres embereknek vannak irigyei is. Nem tudom spártai hős vagy-e, ha igen, mi az egyéni csúcsod, de ha te futnál 26 óra 53 perces Spartathont férfi létedre most, biztos nem volna általad őrületnek nevezve a tett.

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28322

Bünösök közt cinkos aki néma, és ezt a téged lehurrogòkròl irom, hogy majd mikor tényleg valami baja lesz Szilvinek, akkor ök mosni fogjàk a kezüket: "à, mi nem kergettük bele öt semmiféle nyomàsgyakorlàssal az emberfeletti örületbe". Na most üssetek elvakultak!

Előzmény: Csóványos (28319)
Rhiannon21 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28321

Péter is Olivér tanítványa mint a két hölgy :)) Természetesen eltérő, személyre szabott edzésprogramjaik vannak, de ugyanaz a mester áll a szimpatikus meg a hajmeresztőnek titulált teljesítmény mögött is. Nincs rossz szándék a részemről, én is lezártnak tekintem a vitát.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28320

Talán megegyezhetünk abban, hogy nem értelek, és ebből sem kell ügyet csinálni, nem gond.

Csóványos Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28319

Szerintem nem kellene ebből ügyet csinálni. Nekem tetszett, hogy Niederman Péter folyamatosan javított a helyezésén. Rajta kívül  a magyarok közül ezt legjobban Szilvi közelítette meg.  Ez nem Szilvit kritizálja, bár sokkal inkább van benne egy kicsi vicc. Próbálom ahhoz hasonlítani, ha azt mondom,hogy szeptember 22 . után már közeledik a nyár, mert csökkenő ütemben rövidülnek a nappalok.

Valamint találtam egy kedves érdekességet, hogy egy 27 éves első bálozó gyerek milyen okosan versenyzett.

Ahogy Szilvi ultrát fut, az számomra hajmeresztő /persze akik ismernek, azok tudják, hogy most hazudok/.

Arról van szó, hogy féltem /nem múlt időben/.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (28316)
Rhiannon21 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28318

Igen, és a verseny végén többekkel megesik hogy kapnak infúziót, ez benne van a pakliban. Szilvinek nagyon jó a kísérő csapata, élén a férjével, nyilván tudnak rá vigyázni. Ilyen versenyen szokták figyelni a versenyzők a vizeletüket is, nyálat is, tud-e köpni stb. Aki az utolsó kilométereken 5 perces átlagot tudott menni, annak komoly aggodalomra okot adó egészségügyi problémája nem volt.

A férfi mezőnnyel való összehasonlítás a teljesítmény szempontjából továbbra is teljesen érthetetlen. Ha végig folyamatosan veszített volna az összetett helyezéséből, az sem vonna le semmit a siker értékéből, de nem így történt.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (28317)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28317

Az ilyen gyomorpanaszokról lehet tudni, hogy átmenetiek, magának okoz kellemetlenséget, maradandó sérülést nem kockáztat.

Előzmény: Csóványos (28315)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28316

"Ez akkor is igaz lenne, ha abszolut első lenne már az utolsó két etapon."

Tény, de akkor minek megjegyezni, mi az információértéke? Ennyi erővel azt is odaírhatnád, hogy a füleinek a száma nem változott.

Előzmény: Csóványos (28315)
Csóványos Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28315

A másodikkal kezdem, mert ez bonyolult matek: arról van szó, hogy Szilvi helyezése nem szigorúan monoton javul, mert van benne egy szinten maradás. Ez akkor is igaz lenne, ha abszolut első lenne már az utolsó két etapon. Kész

A második: én aggódom akkor, amikor egy háromgyerekes anyuka komoly gyomorpanaszokkal  küzdve ér el világraszóló eredményt. Főleg, ha magyar, és ráadásul éppen ultrafutó, amihez valami közöm azért mégis csak van.

Előzmény: Rhiannon21 (28313)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28314

Sőt, látható a grafikonról, hogy a sebessége épp a végén nőtt meg, ami önmagában is figyelemre méltó. Általában dicsérni szokták, aki gyorsulni tud a végére. (Lőw Andrástól tudjuk, hogy ezen a versenyen a lejtő nem segítség, hanem inkább nehézség szokott lenni.) Helyezésben ott már nem nagyon volt mit hozni, azt a munkát a rajttól kezdve folyamatosan végezte el Szilvi.

Előzmény: Rhiannon21 (28313)
Rhiannon21 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28313

Nem bírom ki hogy erre ne reagáljak. Örömmámorban úsznak a szurkolók a világraszóló eredmény miatt, de valakinek muszáj máshogy nyilatkozni.

"Lubics Szilvi nagyot ment, de félek, hogy túlzásba viszi (...) Szilvinek az utolsó két ponton már nem változott a helyezése."

1. Szilvi nem ötletszerűen edz, hanem van egy magasan képzett, és a sporttudomány aktualitásaival lépést tartó edzője, aki kontrollálja. Kettejüknek együtt van annyi rutinja és tudása, hogy meghatározzák az edzésmennyiséget és a versenyzést. Ha megfigyeled, Szilvi nem versenyzi rommá magát, 2-4 kiemelt versenye van egy évben és azokra készül célirányosan. Idén is szárnyal, egyetlen női teljesítő a Milano-Sanremon, korosztályos világrekorder lett 12 órán és most ez a szuper pályacsúcs a Spartathlonon. Nem ő az aki belefut horror sérülésekbe, mint ami megesett már sokakkal. Hogy ez elkerüli őt, az nem csak szerencse meg adottság kérdése, hanem a helyes terhelésé. A versenyek okozta kimerültség után pedig nagyszerűen regenerálódik.

2. Hova kellett volna neki javítani az összetett helyezését az utolsó két ponton? A női mezőnyben rajt-cél győzelmet aratott, összetettben 9. lett. Mit kellett volna neki még hozni a férfiakhoz viszonyítva? Ivan Cudint kergetni talán?

Előzmény: Csóványos (28307)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.29 0 0 28312

Mi is köszönjük nektek a műsort és az élményt, hogy van kire felnéznünk, és jó pihenést!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!