Ide szeretnénk gyűjteni minden hasznos(nak látszó) információt, tapasztalatot, kérdést, ami szükséges lehet a görögországi 246 kilométeres ultrafutóverseny teljesítésében. http://hu.wikipedia.org/wiki/Spartathlon
Régen írtam ide. Minden Spartathlonon indulónak nagyon nagyon GRATULÁLOK!
FELHÁBORODTAM csóványos hozzászólásán, de nem lepődtem meg. Szerintem valaki súg neki, mert egyedül egy ember nem lehet ennyire alacsony szellemi szinten. Lehet moderálni, kidobni innen, de ez még a visszafogott fogalmazásom.
Én még emlékszem hogy egy kislányt két idióta, egy nő és egy férfi a kislány sírása, panaszkodása ellenére végig vonszolt, hajtott....a Kinizsi százon. A kislány akkor szerintem ránézésre nem lehetett 10 éves sem , de lehet ebben tévedek.
Akkor kellet volna őket feljelenteni az erre illetékes hatóságnál. Bánom, hogy nem tettem!!!!
Ennyire okoskodó hangulatromboló buta ember miért irogat ide? Tudom, itt mindenki leírhatja a véleményét, mint most én is.
Ezeket mi lelte? Az OK, hogy nincs még idei kiírás, de miért kellett elérhetetlenné tenni minden korábbi információt? Szégyen és gyalázat, hogy ha eredménylistákat keresek, akkor külső honlapokon kell bogarásznom!
Újra itthon. Mivel sérülések hátráltatták a felkészülésemet, nem tudtam 100%-s állapotban rajthoz állni. Szívemnek,lelkemnek köszönhetem az elért eredményt. Nagyon megszenvedtem érte. Szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást!
Hatalmas gratula minden teljesítőnek! Királyok vagytok!
Valamint őszinte együttérzésem minden kiesőnek. A vigasztalás nem segít s fájdalmuk nem szűnik meg, csak ha majd visszatérnek és megérintik Leonidasz lábát. Fel a fejjel, egyszer eljön a mi időnk!
:- D Jò volt, mi? Persze, természetesen csak trollkodtam egy kicsit. Tudom nagyon jòl, hogy komoly szakmai hàttér, (ismerös) edzö és tapasztalat, nameg beletett munkaòràk ezrei vannak ezek mögött a nagyszerü eredmények mögött -amihez ezùton is gratulàlok! Ennek ki kell jönnie, évröl-évre. Sokat futottam ottani hösökkel és tisztelem, becsülöm az alàzatukat, életfelfogàsukat.
Mégis azért àlljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el azon, mi mennyire vagyunk -nézöként- az egésztöl függetlenek! Vagy teszünk hozzà csak kicsit is, a nemzeti érzésen felül a Ròmaiak gladiàtorjàtékaihoz hasonlò, egyre többet és többet követelö habitusunkkal. Azért, ha évente nem làtunk rekordokat, ne legyen màr hangulatfokozàs, mint a jenkiknél!
Én lentebb érveléssel írtam, hogy miért van jól szerintem Szilvi versenyzése, edzése.
Rajta nincs nyomás. Nem olimpikon, hivatásos sportoló, akinek 30-35 éves koráig kínkeservvel kell anyagilag megalapozni a jövőjét, vagy mindenáron elérni az olimpiai aranyat, a vele járó pénzjutalommal és életjáradékkal. Amatőr sportoló, csak önnön motivációi mozgatják. A futóközösség tisztelete, csodálata, szeretete neki csak erőt adhat. Nem csak az edző hozzáértését kérdőjelezted meg hanem a sportoló mint felelős felnőtt ember döntését is. A negatív példák jól ismertek mindenki számára, tudják mit és hogyan kell elkerülni. Ezen a fórumon nagyon helytelennek tartom ezt a megnyilvánulást, ez hagyományosan egy szurkolói bázis. Több tízezer, talán százezer emberhez jutott el a jó hír a különböző csatornákon, a tömeg ünnepel, a Facebook sportos közösségein keresztül özönlött a gratuláció, a de természetesen a negatív hozzáállású emberek felbukkanása törvényszerű. A sikeres embereknek vannak irigyei is. Nem tudom spártai hős vagy-e, ha igen, mi az egyéni csúcsod, de ha te futnál 26 óra 53 perces Spartathont férfi létedre most, biztos nem volna általad őrületnek nevezve a tett.
Bünösök közt cinkos aki néma, és ezt a téged lehurrogòkròl irom, hogy majd mikor tényleg valami baja lesz Szilvinek, akkor ök mosni fogjàk a kezüket: "à, mi nem kergettük bele öt semmiféle nyomàsgyakorlàssal az emberfeletti örületbe". Na most üssetek elvakultak!
Péter is Olivér tanítványa mint a két hölgy :)) Természetesen eltérő, személyre szabott edzésprogramjaik vannak, de ugyanaz a mester áll a szimpatikus meg a hajmeresztőnek titulált teljesítmény mögött is. Nincs rossz szándék a részemről, én is lezártnak tekintem a vitát.
Szerintem nem kellene ebből ügyet csinálni. Nekem tetszett, hogy Niederman Péter folyamatosan javított a helyezésén. Rajta kívül a magyarok közül ezt legjobban Szilvi közelítette meg. Ez nem Szilvit kritizálja, bár sokkal inkább van benne egy kicsi vicc. Próbálom ahhoz hasonlítani, ha azt mondom,hogy szeptember 22 . után már közeledik a nyár, mert csökkenő ütemben rövidülnek a nappalok.
Valamint találtam egy kedves érdekességet, hogy egy 27 éves első bálozó gyerek milyen okosan versenyzett.
Ahogy Szilvi ultrát fut, az számomra hajmeresztő /persze akik ismernek, azok tudják, hogy most hazudok/.
Igen, és a verseny végén többekkel megesik hogy kapnak infúziót, ez benne van a pakliban. Szilvinek nagyon jó a kísérő csapata, élén a férjével, nyilván tudnak rá vigyázni. Ilyen versenyen szokták figyelni a versenyzők a vizeletüket is, nyálat is, tud-e köpni stb. Aki az utolsó kilométereken 5 perces átlagot tudott menni, annak komoly aggodalomra okot adó egészségügyi problémája nem volt.
A férfi mezőnnyel való összehasonlítás a teljesítmény szempontjából továbbra is teljesen érthetetlen. Ha végig folyamatosan veszített volna az összetett helyezéséből, az sem vonna le semmit a siker értékéből, de nem így történt.
A másodikkal kezdem, mert ez bonyolult matek: arról van szó, hogy Szilvi helyezése nem szigorúan monoton javul, mert van benne egy szinten maradás. Ez akkor is igaz lenne, ha abszolut első lenne már az utolsó két etapon. Kész
A második: én aggódom akkor, amikor egy háromgyerekes anyuka komoly gyomorpanaszokkal küzdve ér el világraszóló eredményt. Főleg, ha magyar, és ráadásul éppen ultrafutó, amihez valami közöm azért mégis csak van.
Sőt, látható a grafikonról, hogy a sebessége épp a végén nőtt meg, ami önmagában is figyelemre méltó. Általában dicsérni szokták, aki gyorsulni tud a végére. (Lőw Andrástól tudjuk, hogy ezen a versenyen a lejtő nem segítség, hanem inkább nehézség szokott lenni.) Helyezésben ott már nem nagyon volt mit hozni, azt a munkát a rajttól kezdve folyamatosan végezte el Szilvi.
Nem bírom ki hogy erre ne reagáljak. Örömmámorban úsznak a szurkolók a világraszóló eredmény miatt, de valakinek muszáj máshogy nyilatkozni.
"Lubics Szilvi nagyot ment, de félek, hogy túlzásba viszi (...) Szilvinek az utolsó két ponton már nem változott a helyezése."
1. Szilvi nem ötletszerűen edz, hanem van egy magasan képzett, és a sporttudomány aktualitásaival lépést tartó edzője, aki kontrollálja. Kettejüknek együtt van annyi rutinja és tudása, hogy meghatározzák az edzésmennyiséget és a versenyzést. Ha megfigyeled, Szilvi nem versenyzi rommá magát, 2-4 kiemelt versenye van egy évben és azokra készül célirányosan. Idén is szárnyal, egyetlen női teljesítő a Milano-Sanremon, korosztályos világrekorder lett 12 órán és most ez a szuper pályacsúcs a Spartathlonon. Nem ő az aki belefut horror sérülésekbe, mint ami megesett már sokakkal. Hogy ez elkerüli őt, az nem csak szerencse meg adottság kérdése, hanem a helyes terhelésé. A versenyek okozta kimerültség után pedig nagyszerűen regenerálódik.
2. Hova kellett volna neki javítani az összetett helyezését az utolsó két ponton? A női mezőnyben rajt-cél győzelmet aratott, összetettben 9. lett. Mit kellett volna neki még hozni a férfiakhoz viszonyítva? Ivan Cudint kergetni talán?