Remelem, nem leszunk sokan!! Ez a topic arrol szolna, hogy mik azok a nehezsegek, amikkel az egyedulallo anyaknak meginkabb nehez megkuzdeniuk es mik azok a csapdak, amik csak menet kozben derulnek ki. Arrol nem is szolva, hogy miert lettunk egyedulallo anyak?
Egyszoval, aki hasonlo cipoben jar, az ne habozzon csatlakozni sorstarsaihoz.
az abszolút számokat mailben megírom, ha érdekel. én egyelőre ki tudom gazdálkodni, mert úgy vettem fel a hitelt, hogy ha esetleg apuka nem fizetne gyerektartást (vagy esetleg a bejelentett "bére" után fizetne), akkor is kijöjjek. de fizet, szóval nincs gáz.
bocs, en nem ertettem a ket bejegyzest, nem azt gondoltam, hogy te irsz hujeseget, igy mar ertem kb, csak nagyon elvont volt nekem igy a kerdes, de most kb ertem (a valaszon meg gondolkodok, bar en a gyerek elengedeseben tudatossagparti vagyok, egyszeruen ez a dolga a szulonek, es minden erejevel azon kell lennie, h elengedjen)
Tudom, hogy hülyeség, de ez van :( fájt a lábam a síntől. Gumiharisnyát a doki mondta egyébként, de én 2-3 óránál tovább nem is bírtam, iszonyat szar viselni, a fáslit is, úgyhogy mától semmit nem hordok.
hodo jobban ert ehhez, es erosen igaza van, h onhatalmulag ezt csinalni eleg nagy hulyese, en csak azt ekrdeznem, hogy a gumiharisnyat ki mondta? csak mert en az elmult evben talalkoztam par ortopedussal, es a gumiharisnya az nem gyogyaszati segedeszkoz ortopediai szempontbol, nem testre szabott a feszessege ugyanis, remek kart tud okozni, es remekul tulterhelheted a labadat a segitsegevel, de persze te tudod mit csinalsz, nagylany vagy ugyebar:)
mondjuk biztos nem virulnék, ha valaki nekem tartozna ennyivel és ilyen háttérrel...
Cöge, örülök, hogy rendeződni látszik a hiteled!
Nálunk most csend van és nyugalom. Gyerekek apukánál, én meg pihenek és pihegek, valamit kihasználom az alkalmat baráti találkozásokra, mivel a hét közbeni rohanás nem sok alkalmat nyújt ilyen fajta kapcsolatok ápolására.
Amúgy én is megkaptam most a kamatperiódus váltásról az értesítést és majd' 30% al nőtt a törlesztőrészletem. :-P
A másfélmillás adósom szemébe én is belenéztem, sőt, a hátterét is ismertem, ennek ellenére megszívtam, mert (állítólag) a férje lelépett, az anyja kirakta a házukból (mármint a saját anyja) elvesztette a munkáját, bárlistára került, a kisebbik gyereke asztmás lett, a nagyobbik mittomén, meg mindig volt valami kifogás... Szóval éna szembenézésnél már csak azt állapítom meg, hogy milyen színű és mekkora a szempillája. Slussz.
:( igen, mert ez a sín egy nagy szar :( semmi formatervezés, két fémlap, ami az egyenessége miatt pont a csontom kellős közepén nyomja a lábamat, ott, ahol megzúztam. Szóval még fekve, felpócolva is fájt. Most fásli, gumiharisnya, és stabil cipő.
Ha tudnád, hogy visszakapod... de nem tudhatod. A bank sem tudhatja 100%-ig. Viszont az a nagykalapból jobban el tudja kenni a veszteséget. Ellenben ehhez a privátkölcsönös nemtommihez nem tudom, mit szól a pszáf...
Egyébként nekem egy ismerős tartozik már kb 1,5 éve 1,5 millióval. Elméletileg 1-2 héten belül megkapom. Elméletileg. De ilyen elméleti szitu volt már ezidő alatt 5* legalább.
Úgyhogy én soha többet nem adok kölcsön senkinek. Unokatestvérem tartozik szintén, kb 2 hónapja, igaz nem ekkora összeggel. Rokonnak sem adok többet kölcsön.
Húha, nem tudom, hogy ez most jól hangzik-e vagy rosszul, de ahogy hallom, nem viselt meg, ez jó :) Mellesleg levettem már a lábamról a sínt tegnapelőtt, azóta tudok menni is, sőt vezetni is.
Nekem kamattámogatott hitelem lesz. Annál jobb nem nagyon van mostanában 7,45 thm max, árfolyamkülönbözet nélkül. De én reménykedem, hogyha kicsit látni a rendeződést, a jegybanki alapkamatot visszanyomják, akkor az én hitelem thm-je is lemegy. Ráadásul 5 éves kamatperiódussal lesz, úgyhogy... Szerintem egy ilyen helyzetben felértékelődhet a lakáskassza helyzete, én is azon gondolkodom, hogy még pluszban fizetek egy lakáskasszát. Mondjuk én már tudom, hogy miből :))) Jó, ha már az ember eldönti, hogy nem lesz jó fej és mer gyerektartást kérni :)
azt mondjátok meg nekem, anyák, h hogyan kell azt, h elengedem a gyereket, h „repüljön” (h ne legyen gyáva szar, mint én voltam), és közben nem pusztulok bele az aggódásba...
Egyébként épp ma néztem meg, hogy milyen lesz majd az én hitelem és beszarás, de jó nagy szívás, hiába támogatott forinthitel, de a korábbi 4+2%-os hitelem nemrég 5,45+2%-ra váltott (gondolom, hogy a jegybanki alapkamat meg az állampapírok referenciahozamához van kötve, legalábbis még anno bankos koromban ilyenhez kötötték) úgyhogy bazira mérges leszek, ha ezek a tételek nem fognak változni júniusig:(( Egyébként azért néztem, mert mondták, hogy lehet még változtatni lakást, ha mégis nagyobbat szeretnék, gondoltam, oké, nézzük meg, még havi 100e részletig elmennék (igaz, gatyaszíj lesz úgy már az 50-es lízing mellé) de mikor láttam, hogy már eleve 11-gyel nagyobb így is a részlet, hát máris dugámba dőltem.
Engem magával rántott ez a hitelmizéria, 1x könyvet írok róla és meggazdagszom belőle, ez tuti, addigis ha valakinek van a PSZÁF-nél ismerőse, az szóljon ;-)
(rollller, hívlak majd, végül nagynehezen döntöttem ma reggel, más mellett, de becsszó nem a neve miatt ;-)))
De nagyon hálás vagyok neked is és BK-nek is a sok segítségért, na pl. ilyenkor kimondottan imádom a virtuális világot)