Keresés

Részletes keresés

epitkezes1 Creative Commons License 2017.03.07 0 0 18

azért olyan túl sok féle nincsen. kaptál eddig 2 bluesoft-os tapasztalatot. a bwt lenne még izgalmas, ami kábé ugyanez, csak drágábban. ezért van több bluesoft. a többit - clatronic, himihumiwasser, stb - kihagynám. amikor én vettem, a bsoft jelentette a jó ár-teljesítményt, más nem nagyon volt senkinek. lehet, azóta van - no de azzal nem lesz 5-6 éves tapasztalat sem. szerintem.

Előzmény: csodabogarka (17)
csodabogarka Creative Commons License 2017.03.07 0 0 17

zen a topikon kaptam egy választ, ha érdekel:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9196344

Sajnos nem jött más üzenet, pedig jó lenne! Sok termék van a piacon, érdekelne személyes tapasztalat nagyon!

Előzmény: elzee (16)
elzee Creative Commons License 2017.03.06 0 0 16

Én most állok egy vízlágyító rendszer kiépítése előtt. Ha bárkinek van tapasztalata amit megosztana másokkal, szívesen venném.

csodabogarka Creative Commons License 2017.02.28 0 0 15

Valakinek van esetleg megosztható saját tapasztalata a témában?

csodabogarka Creative Commons License 2017.02.28 -1 0 14

Köszi a választ!

 

Előzmény: epitkezes1 (13)
epitkezes1 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 13

jav: fél zsák sót, nem 1-et. az azért durva lenne.

Előzmény: epitkezes1 (12)
epitkezes1 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 12

Hello,

Bluesoft P120-VB1-et használok, errefelé van: http://profilter.hu/BlueSoft-gy%C3%A1rtm%C3%A1ny%C3%BA-v%C3%ADzl%C3%A1gy%C3%ADt%C3%B3k.php

asszem 5m3-enként kell belenyomni 1 zsák (25kg) sót (2000ft/zsák), aztán annyi. évente szerviz, 1x ezer asszem. ennyi  az egész, jól működik. ja, a só használat erősen függ a víz keménységétől - nálunk 23NKfok.

Előzmény: csodabogarka (11)
csodabogarka Creative Commons License 2017.02.21 0 0 11

meg vízkövet :-) illetve inkább :-(

Annyi ilyen eszközt forgalmaznak, hátha valaki használja is...? 

Előzmény: eekeili (10)
eekeili Creative Commons License 2017.02.21 0 0 10

Türelem rózsát terem !

Előzmény: csodabogarka (9)
csodabogarka Creative Commons License 2017.02.20 0 0 9

Valaki? 

csodabogarka Creative Commons License 2017.02.19 0 0 8

Sziasztok, itt is megkérdezem, hátha valaki észreveszi és tud válaszolni...

Ha valaki, aki friss tapasztalattal rendelkezik a háztartási vízlágyító berendezésekkel kapcsolatosan írna, megköszönöm!

 A marketing szöveget végigolvastam több gyártónál, személyes tapasztalatok érdekelnek inkább , ki milyen tipust használ, mennyire elégedett, milyenek a járulékos költségek, milyen gyakran kell sót venni, szervizelni stb...? Köszönöm.

krisztian987 Creative Commons License 2016.12.22 0 0 7

Akkor senki? Közben megmértem a vizünket. 13nk-s. Ami azért nem vészes kicsit utána olvasva.

Előzmény: krisztian98 (6)
krisztian98 Creative Commons License 2016.12.22 0 0 6

Sziasztok,

 

Elég halott a topik, de rákérdezek.

Nálunk Zalaegerszegen elég kemény a viz. Most még nem tudok, de belemerítős teszt szerint 16nk fokos.

 

3 évesek a kerámia betétes csaptelepek, de halálukon vannak.

80eft-ért vannak jó gyantás vízlágyítók.

Gond nem is a sóval van, hanem a regeneráláskor több 100 litert is elhasználnak 1-2 ember elmondása szerit.

 

Valaki ehhez hozzá tud szólni? Csakugyan ennyire sok a regeneráláskor a vizigénye?

Milyen sűrűn kell regenerálnia?

 

Köszi:

K

zordonC3 Creative Commons License 2011.07.05 0 1 5

Szuperek vagytok. nekem 2000L tartály (10x200L esővízgyűjtő tartály) + egy házivízmű 100e alatt bőségesen kijött. 3 éve zökkenőmentesen üzemel. Azóta a fehérek fehérebbek, és a vízkő eltűnt mindenhonnan, azt sem tudom mi az.  A mosógép is tovább él, és vízdíjszámlánk kb 0,5m3 egy hónapban (konyhában ellevesezzük).

 

ízlések és pofonok. van aki a lágy vizet vízlágyítóval csinálja én esővízzel. nektek pénz, nálam spórolás :)

 

Persze a panel 7. emeletén ilyen nem műxik.

VEE Creative Commons License 2011.07.05 0 0 4

Íme, itt olvashattunk egy profi szemléltető szöveget egy marketing tankönyv PR-cikk címszóhoz írt példájaként, amit alátámaszt, hogy a kommentelőnek ezen a nicknéven ez az első hozzászólása.

 

Nem utasítom el kapásból (mint a mágnesezési technológiákat) az ilyen gyantás vízlágítókat, de talán meggyőző lenne, ha a cég akár csak egyetlen objektív szakmai labor eredményét is közölné, ha van ilyen egyáltalán.

Előzmény: nokincs (3)
nokincs Creative Commons License 2011.07.05 0 0 3

Hát, ha a tapasztalatokra vagy kíváncsi, ki se hagyhatom, hogy megosszam veled friss tapasztalataimat a vízlágyításról! Kb. 3 hónapja használjuk azt a gyantás vízlágyítót, amit a férjem kiválasztott, majd az eladót meghallgatva én is rábólintottam. Leginkább az volt a kifogásom ellene, hogy az utcában az egyik ismerősünknek már volt egy vízlágyítója, aminek a vizét nem szabad meginni, én meg nem akartam a gyereket ilyen vízbe fürdetni sem!

 

Ez a vízlágyító viszont élelmiszeripari gyantás, így a vize iható, és így fürdetésre is nyugodtan használható. Vannak más különbségek is a többi vízlágyítóhoz képest, valami olyasmi, hogy a másik irányból mossa a gyantát a sólével, és olyan számítógépes irányítása van, hogy ha nem vízköves még teljesen a gyanta, akkor arányaiban annyival kevesebb sólét is készít automatikusan, vagyis nem pazarol sót feleslegesen. Az eladó elmondása szerint ennek az az előnye, hogy a drága élelmiszeripari gyantát jóval ritkábban kell cserélni, és nagyon kevés sót használ a gép. Ez már ki is derült, mert az ismerősünknek egy 25 kg-os zsák só nem elég egy hónapra sem, nekünk meg most kell majd betölteni a második zsákot, 3 hónap használat után. A gép 200.000 Ft volt, plusz a vízvezeték szerelő, meg a só. Mi a kisebbet vettük, mert a konyhában jön be a víz a pult alatt, ott el kellett férnie, de a nagyobb is csak 15.000-rel lett volna drágább.

 

Az első tapasztalatok nagyon jók vele, csak felsorolásszerűen: az eladó javaslatára fele mennyiségű mosóporral mosok, mégis jobban eltünteti a foltokat, a fehérek fehérebbek. A szappan, sampon is jobban habzik, kevesebb fogy, nem kell a mosogatógépbe só tabletta, tisztábbak az edények. A vízforralót, kávéfőzőt nem kell ecetezni, a vasalóba, hidegpárásítóba is lehet tölteni nyugodtan a vizet. Ami viszont a legfontosabb: a fürdés utáni bőrszárazság megszűnt, nem kell testápolózni, selymes lágy a hajunk, pedig csak egyszer samponozunk hajmosáskor a régi 2 helyett. A víz sehol nem hagy nyomot, szép fényes minden, takarítószerekből sem fogy annyi, és időm is több marad. A karos csaptelepek már az első hónap után sokkal simábban, könnyebben járnak, a zuhanyrózsa nem vízkövesedik. Azok az ételek, amiket főzni kell, sokkal hamarabb megfőnek, és finomabbak lettek. Még autómosáshoz is a házból vezetjük ki a vizet.

 

Tehát a kezdeti tapasztalatok minden várakozást felülmúltak, és bár más gépekkel nem nagyon tudom összehasonlítani, de az ismerősünk lágyítójánál sokkal jobb, pedig az is kb. ennyibe kerül. Mondjuk neki nagyobb van, de a kicsi, meg a nagy között nincs nagy árkülönbség. Az eladó ajánlott egy amerikai lágyítót is (ez Belga), ami állítólag még ennél is többet tud, de majdnem a duplájába kerül. Szerintem nem tudhat annyival többet, amennyivel többe kerül, de az biztos, hogy a Magyarok pénztárcájának ez jobban megfelel! Az elhasznált só ára kb. 1000 Ft havonta, de ennek sokszorosát spóroljuk meg, hamar megtérül a gép ára.

 

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.28 0 0 2

Ahogy látom nem nagyon pörög ez a topic, de azért beírok, hátha válaszol valalki.

 

Újépítésű családi házba szeretnék központi vízlágyítót szereltetni, kinek milyen tapasztalata van, az elektromosban, mágnesenben nem hiszek, csak a gyantás jöhet szóba, ami nem két forintba kerül, ezért lenne jó ha valaki megosztaná a tapasztalatait.

TAMASCS Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1
A működéhez nem kell vegyszer csak speciális sótabletta. A speciális az csak annyit jelent, hogy nagytisztaságú.

A víz íze változatlan marad, a víz keménységét 5-7 közé állítja be a beüzemelő, ez ugyanis szabvány szerint a feltétele annak, hogy ivóvízként használhasd. Ez a keménység már nem nagyon különbözik az elvileg teljesen lágyvíztől.

Tamás

Előzmény: TAMASCS (0)
TAMASCS Creative Commons License 2003.07.30 0 0 0
Szia!

Ugyanebben a cipőben járok, nálunk 15-ös keménységű a víz és mivel most építkezem és minden vezeték, kazán, mosógép új lesz, mindenképpen szerettem volna vízlágyítót.
Hétfőn vettem át az általam kiszemelt típust.
Szerintem egy nagyon jó megoldás a CWG háztartási vízlágyítója. Alapterületre nem foglal nagy helyet, elérhető áron van, alacsony az üzemeltetési költsége, és ellentétben a mágneses kivitellel ez tényleg lágyítja a vizet, hiszen ioncserés működésből adódóan kivonja a kalcium és magnézium ionokat, míg a mágneses elven működőek csak a vízkő kialakulását akadályozzák meg részben, de a víz keménysége változatlan marad.

Az elérhető árról:
Nekem egy mennyiségvezérelt digitális vezérlésű készülék flexi bekötőcsövekkel, szerelvényblokkal, nyomásmérő órával, öblíthető és visszamosható szűrővel, budapesti átvétellel és 3 zsák regeneráló sóval (tehát minden kiegészítő cuccal) együtt bruttó 196e Ft-ba került. Ehhez már csak a beüzemelési költség jön, ami kb. 20e Ft lesz.
Hogy mi a mennyiségvezérlés, a regeneráló só, azt most nem ragozom, inkább ajánlom, látogass el a honlapjukra, ha regisztrálod magad, pár napon belül katalógust postáznak neked. www.cwg.hu

A készüléket én még nem üzemeltem be, mert most épül a ház, úgyhogy üzemeltetési tapasztalatokat nem tudok írni, de már hallottam róla jókat.

Ha vásárolni szeretnél, írj esetleg privátilag, tudok egy-két tanácsot adni.

Üdv. Tamás

Előzmény: GuMiSZu (-)
GuMiSZu Creative Commons License 2003.07.29 0 0 topiknyitó
Hi!

Lenne 1 kérdésem nálunk kb 14-es keménységű a víz érdeklődnék, hogy milyen vízlágyítót szerezzek be, ami nem foglal el túl nagy helyet...

Néztem mágneses impulzusosat, de nem tudom, hogy hihetek - e neki > vegyszert meg nem akarok..

tud valaki help?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!