Keresés

Részletes keresés

ImmBoo Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3328

Lj29

https://www.youtube.com/watch?v=gvtx62lUho0&t=407s

 

Ez a az egyik legkomolyabb legzestechnika, elmondja hogyan csináld, de en persze nem mondogatom magamba azokat a szavakat, en csak számolok az ütem nekem általában  2-8-16 szokott lenni és fekve szoktam csinálni nyugalmi állapotban de miközben dolgozok csak 2-6-10 megy, meg kell találnod a neked kényelmes ütemet.

A fiziológiai lényege hogy amikor préseled a tüdőd akkor oxigént préselsz a véráramba, amivel gyakorlatilag újra írod a hormonális szintjeidet, tehát kedves Tapétaragasztó a hormonális problémákra ez  a megoldás, sajnos gyógyszer nem fog tudni segíteni, a tested kell felhasználnod hogy kiigazísd az eltolódást mert a tested a legokosabb szervezet a világon, az orvos aki felírja a gyógyszert sok esetben azt gondolja hogy okosabb tud lenni a saját testednél, de ez nem feltétlenül így van, ezért van a sok gyógyszernek annyi mellékhatása, de ez már más téma.

Már mindent leírtam korábban, hogy hogyan szüntettem meg a pánik betegségem okozta hormonális eltolódást (vagy pont fordítottan, mert oda vissza hat a dolog) jógával és légzéstechnikákkal és táplálkozással.

Te is képes vagy rá, nem vagyok különleges, csak egy emberi lény.

 

lj29 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3325

Kedves Immboo! Nem tudsz/ tud valaki youtubról linkelni légzéses, testtartás javító, nyaki torna/masszázs videókat? Esetleg  a jógás videókban van olyan, amelyikben van légzésgyakorlat és megfelel? Megközelíti amit gyakoroltatok?

Előzmény: ImmBoo (3323)
lj29 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3324

és 18 ezerért kb. ennyit csinált? borzasztó!  hogy vannak ilyen orvosok? mindjárt más lenne a helyzet ha neki is zúgna a füle :P talán komolyabban venné..
múltkor szerencsém volt, nem fül orr gégész orvosnál voltam, de más problémával és egy lelkiismeretes orvossal futottam össze SZTK-s rendelésen :D  és még annyit nem is kellett várni..
Azzal kapcsolatban lenne még valami infótok, lentebb említettétek az amalgám tömés miatti fülzúgást..
Próbálok többet inni, kicsit mintha javult volna.. a betasercet meg nem váltottam ki még.. nem hiszek benne

Előzmény: Törölt nick (3258)
ImmBoo Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3323

"Most má félek,h nem is pajzsmirigy miatt zug.Mondjuk ez a gyogyxer se haxnál.."

Azért mert 10 percig gyakoroltál légzést attól még ne várj csodát, az előttem szóló hölgy navigirl is csillapitotta a fülzúgását olyan módszerek hatására amit már én is leírtam régebben, ő azt mondja neki 1 év hozott nagyobb változást.

Racionálisan meg tudom magyarázni hogy miért sípol azoknak akiknek stressz alapon zúg.

 

Az hogy a légzés természetes folyamat e vagy hogy mi irányítsuk e jellegű kérdésekre csak egy kérdéssel tudok válaszolni.

Az természetes hogy napi 16 órát dolgozunk ? Akár kemény fizikai munkát vagy szellemit görnyedve egy számítógép előtt ? az természetes hogy kávéval tömjük magunkat ami szintén csak felnyomja a stresszes emberek stresszhormonjait ? a természetes hogy a társadalom nagyrésze görnyedt háttal jár és a tüdejüket emiatt összenyomják és nem tudnak megfelelő mennyiségű oxigénhez jutni ? A mai világban semmi sem természetes, ezért nekünk kell a kezünkbe vennünk az agyunk és a gondolataink irányítását és a tüdőnkét is.

1000 éves tudomány amit ősi indiában (Prana) Japán és Kína (chi) ezekben a kultúrákban nagy figyelmet fordítottak a légzés irányításának, és nem hiszem hogy egészségtelenek lennének... Erről a témáról sokat lehet még beszélni vitázni.

 

Ghepardnak és nekem a saját szabad időnkből megy el arra hogy tapasztalatokat osszunk meg, nekem már nem zúg a fülem hetek óta, és nem is vagyok stresszes, ahogy látom pár embernek itt gondja van a stresszel, különben nem támadnának meg akiket  a saját szabad idejében csak szeretne segíteni másoknak.

Akinek nem inge nem veszi magára. 

lj29 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3322

Szia! Ismerősnek javított sokat a pikkelysömörén 7-10 nap a horvát tengerparton... lehet nem annyira az itteni gyógyfürdők használnak, hanem a sósabb tengervíz?
Lehet kétszer annyiba kerül mint egy hétre a Balaton, de ha van rá lehetőséged, próbáld ki :))

Előzmény: B.GY (3245)
navigirl Creative Commons License 2017.03.18 0 0 3320

Nekem első alkalommal Benzo szedést követően jelentkezett fülzúgás. Hónapokig csináltam Maria Holl A fülzúgás csillapítása c. könyvének gyakorlatait, és csökkentek a panaszok... évek alatt. Viszont nem szűntek meg. Mikor már alig volt érezhető, jött egy újabb Benzos szakasz, így ismét erősen sípol ez a vacak...

Olvastam az igen gyakori Xanax mellékhatások között is,  :-( de sokan nem is gondolnak rá.

ImmBoo Creative Commons License 2017.03.18 0 0 3319

Nekem is légzéstől múlt el. Munka közben is akár napi 8 órán àt csinàltam .

És még mindig csinálom és teljesen màshogy érzem magam mint amikor zúgott a fülem. Ezért tudom hogy egy hormon eltolódàs okozza a zúgast sok embernél. Nekem összesen del èvbe felt mire elmúlt a zúgas, 10 perc nem sokat segít. Vagy ez az út van vagy pedig a màsik amit màr ismertek a fülzúgás .

ghepard Creative Commons License 2017.03.17 0 0 3317

Azt elhiszem, Neked nehezen fog menni, hisz nem hiszel benne, nem is akarod csinálni, mentálisan rosszul állsz neki stb. Az emberek túlnyomó többsége így van ezzel is, mint Te. Ha Te nem tudsz arra koncentrálni, attól azért még valakinek sikerühetett, sikerülhet. Nem mondom, hogy mindig mindenkinél sikerülhetne, de van rá egy kis esély, hogy sikerülhet elmulasztani a fülzägást is. A feladat az, hogy valahogy más viszonyokat, körülmények teremtsünk az agyban. Mert azok, amik vannak - fülzúgást zúdítanak ránk, ami hosszú távon igencsak megviselheti az embert mentálisan, no meg testileg is (fizikailag). Persze ebben is vannak kivételek, irogatott ide is valaki, akinek már vagy 30 éve zúg a füle/agya - és szépen el van vele.

 

Én a légzést még ötvözöm a pici mindenirányú gyors vibrációkkal is. Például a hang is az, az ún torokhang meg egész erős vibrációt tud kelteni az agyban is. No meg mint írogatom, hatalmas hangerővel bombázom minden nap a fejemet (ami, mint írtam lehet Téged pár napon belül padlóra tenne) - ha hogyhogy nem okoz galibát nálam már 5 éve.......

Előzmény: Tapetaragaszto (3316)
ghepard Creative Commons License 2017.03.17 0 0 3315

Hát most megmosolygtattál. Ha mit vársz 10 perctől? Ahhoz, hogy átírd a belédrögzült beidegződéseket, reakciókat stb hosszú hetek, hónapok kellenek - sőt évek is. Minden nap legalább 1-3 órát kellene foglalkozni a tudatos légzéssel. Ezt lehet szinte bárhol, bármikor csak úgy menetközben (semmi többletidőt nem veszít az ember) - csak mentális kérdés. Aztán talán elmondhatnád, hogy ez a legtermészetesebb dolog és nem is kell rá koncentrálnod, akkor is fogja csinálni a tested.

Előzmény: Tapetaragaszto (3312)
ghepard Creative Commons License 2017.03.17 0 0 3314

Ez igaz, az emberi test tud alkalmazkodni bizonyos szinten és sok mindent a testben át tud úgymond programozni. Így idővel úgymond megszokja a bogyókat is. De hogy ez hosszútávon jó vagy rossz lesz, azt majd az idő úgyis eldönti.........

Előzmény: B.GY (3311)
ghepard Creative Commons License 2017.03.17 0 0 3313

Ez csaknem minden újjal, amibe belegezdesz így van. Kezdetben nehéz, nem megy jól stb stb. De idővel a test elsajátítja és onnantól egyszerűbb lesz. Majd ha kitartó az ember, akkor szinte már tudat alatt fog működni, kb úgy mint maga az ösztönös légzés. Szinte semmi se megy csak úgy magától a kezdetektől - ha valamit el akarsz érni, akkor azért tenned is kell valamit....

Előzmény: Törölt nick (3310)
B.GY Creative Commons License 2017.03.16 0 0 3311

Szeptember óta szedem a Neotigasont. Pikkelysömöröm van az ellen adták.Inkább ezer fülcsengés mint 1 sömör.Más egyéb bajom nincs tőle.A vérnyomásom néha felszalad 140 körülire.A vérképem jó még mindig.A májam bírja a cuccot.A doki azt mondta,hogy idővel szűnnek a mellékhatások,ha szokja a szervezet.Van olyan srác a ps fórumon aki 14 éve szedi ezt a gyógyszert.

Előzmény: ghepard (3306)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.16 -1 0 3310

,hogy maskepp lelegezzek,ahhoz folyamatosan arra kellene koncentralnom,ami kicsit kenyelmetlen lenne...,meg nem is hiszek benne abszolut.

Előzmény: ghepard (3308)
ghepard Creative Commons License 2017.03.16 0 0 3308

Igen, sokfélétől lehet fülzúgás, mint emlegetjük. Tehát akkor Te csak ösztönösen lélegzel. De a légzés az egyetlen olyan létfontosságú életfunkció, amit lehet tudatosan is irányítani. Az ember erre képes - ha ez meg minek van?

Előzmény: Törölt nick (3301)
ghepard Creative Commons License 2017.03.16 0 0 3307

Perszehogy használ, de nem oldja meg a problémát. Az szép 10 másodpercent, az már olyan normálisabb légzés. De Butejko is mondja (mondta), hogy ha növelni szeretnéd a tested teljesítményét, vagy jobbá tenni működését, akkor 1 perc főlé is lehet menni. A 10 mp egy bizonyos szint, mekkora lehet az 1 perces szint? 

Előzmény: B.GY (3300)
ghepard Creative Commons License 2017.03.16 0 0 3306

Értem, tehát csak az orvosnak dobtad ezt be, nem volt igaz. Nos és mióta szeded ezt a Neotigasont. Mert attól könnyen lehet a fülzúgásod is. Belenéztem, hogy az mire van, mik a mellékhatásaik stb. Na az nagyon durva felsorolás. Egyre kettőre ajánlják és 100 más dolgot meg előidéz. Nem olvastam el mindent, de eljutottam addig, hogy megnöveli a koponyai nyomást, vérnyomást - na ez nem vicc. Hát ha ezt a cuccot szeded, vagy fogod továbbra is, akkor idővel az is lehet, hogy mást is észreveszel majd.....

Előzmény: B.GY (3298)
ghepard Creative Commons License 2017.03.16 0 0 3305

Pontosan, ezért ezen dugulás, becsípődés miatt jóval kevesebb vér jut az agyba - az meg nagyon energia igényes szerv ugyebár, s így nem tud rendesen működni. Egy bizonyos szint felett akár fülzúgás is lehet belőle, vagy több más bibi is - hisz az agy irányít, s ha nem tud jól, akkor. Igen, ezt én is mondom, hogy még sok minden más is kialakíthatja.

Előzmény: pozo (3297)
ghepard Creative Commons License 2017.03.16 0 0 3304

Igen, nem az, ezt osztom. Nekem sincs az ínyemre, hogy fejjel lefelé lógjak, vagy legyek - de azért 50-60 másodperc erejéig mindennap megteszem. Én se forgok, de például a kolleganőm renszeresen, már jópárszor rá akart szedni - de nekem se tetszik valahogy. De annak ellenére még hatásos lehet. Én meg vagyok elégedve a magam mindenirányú pici, de gyors mozgásaimmal.  

Előzmény: kgaboroo (3296)
ghepard Creative Commons License 2017.03.16 0 0 3303

Hát, ha Te mondod, akkor biztos így van. A mérések, kisérletek meg falsok, az űrkutatásnál meg tökfejek vannak, az élsportolókat is tökfejek irányítják a magaslati edzőtáborokba, ahol sokkal kevesebb az oxigén - és ettől meg hogy a francba lesz nagyobb a teljesítményük stb. Persze a folyamatosan igen magas CO2 szint esetleg okozhat hallucinációt is (de lehet hamarébb elaludnál) - de ezt meg hogyan aklarod elérni légzéssel, hisz akkor pár mp után belélegzel? Agykárosodás meg kb 3 perc felett indul meg, mikor már nem kap oxigént az agy. De még azoknak se károsodik az agyuk, akik képesek 8-10 percig is visszatartani a légzésüket - mért még mindig van bennük oxigén.

 

Előzmény: Törölt nick (3295)
B.GY Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3302

Mikor a nagybanin dolgoztam nem volt még semmi bajom.Akkor még csak 20-on éves voltam.Én is úgy lélegzem általában ahogy szükséges.Ha dolgozom nem tudok néha lélegezni:)

Előzmény: Törölt nick (3301)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.15 -1 0 3301

En 17eve stresszelek a Nagybanin,lehet azert sziszeg a fejem-))

 

Viccet felreteve,,en ugy gondolom,hogy nekem pl. az idegeskedes/duhrohamok okoztak.

de siman lehet a rossz testtartas(agybol tv,felparnatott fejjel,,

vagy szorongasoldo mellekhatasa

esetleg nagyon hangos zenehallgatas

,szoval ezer dolog,amire sztem soha nem fogok rajonni,es komoly osszeget is raraknek,h soha nem lesz mar total csend.

 

a legzestechnikakat meg anszolut nem ertem,ugyanis en csak ugy tudok lelegezni mint eddig 40 eve ahogy jon es "kenyelmes" es epp szuksegem van ra,sehogy maskepp.

 

 

 

 

Előzmény: B.GY (3298)
B.GY Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3300

Hogy meddig? Azt nem tudom,de 24 éve használ.Ha még ennyit kibír az már jó.Én nem szakaszosan lélegzem hanem ritkán.10 másodpercenként veszek levegőt ahogy Buteyko is javasolta.

http://www.buteyko.hu/

Előzmény: ghepard (3282)
B.GY Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3299

Én meg ismerek olyan bőrgyógyászt aki pikkelysömörös.Azért mondják hogy ne menj olyan orvoshoz akinek ugyanaz a baja mint neked:)

Előzmény: Tapetaragaszto (3278)
B.GY Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3298

Azt csak a fül orr gégésznek mondtam hogy éjjeliőr vagyok,mert a zajártalomra fogta a fülcsengést:) Egy építőipari cégnél vagyok raktáros,anyagbeszerző.Nem valami stresszes a munkám.20 éve dolgoztam éjjel a nagybanin,de nem volt vele semmi bajom.Aludtam nappal.Azóta cseng a fülem amióta szedem a Neotigasont már csak azért gondolom hogy attól van.Bele is van írva a mellékhatásai közé,hogy tinnitust okozhat.Nekem semmi bajom a testemmel se az elmémmel.

Előzmény: ghepard (3285)
pozo Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3297

 A tünetek szinte mindenkinél egyformák. Feszítésre, nyakfordításra a fejbúb lenyomására, az álkapocs erőteljesebb mozgatására mindenkinek erősödik.

 

Ez csak a betegek egy részénél van így, akik  vertebrobaziláris szindrómában szenvednek.

A nyaki gerinccsigolyák lyukain keresztül húzódik kétoldalt az arteria vertebralis. Ha a csigolyák eltolódnak rendes helyükről, akkor az egyik vagy esetleg mindkét artéria becsípődik, s ez többek között fülzúgáshoz vezethet.

 

A fülzúgáshoz még rengeteg (sok felderítetlen) ok vezethet, így például toxin terhelés, gyógyszer mellékhatás, fertőzés, zaj sokk hatás. Ez utóbbira jó példa, hogy jó néhányan vannak olyanok, akiknek egy hangos diszkó után alakult ki a fülzúgásuk.

Előzmény: kgaboroo (3286)
kgaboroo Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3296

A fejjel lefelé lógás nem emberi életforma. Nem így lettünk megteremtve. 37 éve motorozok, de pl sosem szerettem a körhintát. A földön mehetek ezerrel is de a pörgéstől nem érzem jól magam. Hasonlót éreztem a fejjel lefelé lógástól. Meghagyom a denevéreknek. 

Előzmény: ghepard (3293)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3295

ghepard 

" ezzel nő a széndioxid szint, s ez stresszoldó, nyugtató, lazító, méregtelenítő, salaktalanító stb. " Ezt írod, most már elegem van! A magas széndioxid szint hallucinációt okoz..... meg agykárosodást... k.o.

Na, akkor én itt fejeztem be az ilyen okoskodás olvasgatását!

 

Előzmény: ghepard (3294)
ghepard Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3294

No és én mit? Már számtalanszor írtam, hogy sokáig, legtovább kellene kilélegezni - s ehhez meg azért be is kell valamit lélegezned. Persze sok féle légzéstechnika van  - ezzel nő a széndioxid szint, s ez stresszoldó, nyugtató, lazító, méregtelenítő, salaktalanító stb. Már írtam, hogy én képes vagyok 90 másodperces légzőciklusokra is.  A másik végletet is gyakorolni kell, a gyorsat - ezzel kiírtod magadból a legtöbb széndioxidot és beraksz legtöbb oxigént - ekkor tudsz a legnagyobb teljesítményt elérni.

Előzmény: Törölt nick (3291)
ghepard Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3293

Nem szabadna szédülnöd....

Előzmény: kgaboroo (3290)
ghepard Creative Commons License 2017.03.15 0 0 3292

Mikor hallókát viseltem nálam se rögtön volt, csak bizonyos hét, hónap után hallotam először. A nyakedzésesnél viszont szinte percekre a lefekvés és elalvás után már jött is, mikor fent voltam akkor nem jött. Szerintem az a kínai nyaknyújtós szerkezet hozhat eredményt, hisz mintegy megkönnyíti a nyakadat. Ezt vízben is el lehetne érni. De azt nem viszed majd magaddal mindenhova, vízben se lehetsz mindig. Ki tudja mennyit fog kellenei vele edzened. De úgy ahogy írod, nem veszthetsz vele semmit, esetleg a pénzt amiért vetted.

 

Én egyszerűbben a légzéssel elérem (vibrációs meg túlnyomásos, lassú, rövid gyors stb) érem el az izmok ellazulását és jó működését. Mondjuk ne is kellene ezt gyakorolnod, ohyg arra a szintre juss, mint én vagyok. Egy kis trükkel gyorsan is növelheted a sejtjeid széndioxid tartalmát - és így is nyugtathatod az izmaidat. Elég ha veszel egy nejlonzacskót, vagy papírzacskót abba fogsz ki és belélegezni is 1-2 percen át. A zacskóban egyre nő majd a széndixidszint és emiatt Benned is. Ez például megoldja a görcsös és múlni nem akaró csuklást is – meg talán egypár más dolgot is.

Előzmény: kgaboroo (3288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!