Szerintem segítene az ötletelésben, ha megnéznéd, milyen messze van a lemez középpontjától mindkét oldal utolsó, jelet tartalmazó barázdája. (Hátha nem a hosszabbik oldal van közelebb)
Milyen lemezjátszó? milyen rendszerű AS van rajta? ("súlyos-madzagos", mágneses, rugós stb.)
Az általad leírtakból arra lehet következtetni, hogy az adott pontban túl nagy az AS, de hogy ezt mi okozza, ahhoz többet kellene tudni
adott egy újonnan vett LP, az egyik oldal 24: 45 p a másik kicsivel 25p felett
a "rövidebb" oldalon az utolsó szám vége felé csak akkor megy tovább egy adott ponton, ha lejjebb veszem az antiskate-t (ha nem, akkor ugyanabban a barázdában pörög)
egyértelműen az LP a hibás, szerintetek?
2m red (elliptical), VTF 1,8 , AS 1,6
fizikai jele nincs a lemezen
(ezt a problémás lemezt akkor lehet a hibajelenség nélkül végig meghallgatni ha az AS-t 1-re állítom)
Lehet, hogy igazad van, a művészetben nem szabhat határt semmi a képzeletnek! (Ismerve a DGG-t, ez egy híres alkotás lehet, csak mi vagyunk műveletlen taplók.)
Van is itthon ilyesmi darabom. Lehet előkaparom, meg a kis kézi marógépemet és megcsinálom. Végül is nem kerül semmibe. Csak kérdés, hogy tényleg használ-e. :)
Ez a plexi cucc úgy van kiképezve, hogy rászorul a tengelyre, nem fog lejönni. Ha megnézed a videót, látszik hogy 3 vágás van benne, vagyis 2 plexi csík, amik rugóként működnek, és szorítják két oldalról a tengelyt. Amúgy veszel a barkácsban egy darab plexit, és legyártod magadnak...
Igen, az extra súlyok nem opciók, a csapágyak valóban nem erre vannak tervezve. Én is gondolkoztam ilyenen. Viszont az a kérdés, hogy idővel nem kopik-e ki a nyílás, így már nem fogja lenn tartani a lemezt. Továbbá nem hajlamos-e hogy szép lassan elengedjen, azaz "felemelkedik", mert mondjuk a lemez feltolja. Lehet olyan megoldás kellene amivel felhelyezés után rá is tudod szorítani a csonkra, mondjuk valami csavar segítségével.
Amúgy sosem volt alkalmam ilyet kipróbálni és meghallgatni hogy egyáltalán érezhető-e valami javulás, változás. Hozzáteszem nem high-end lejátszóm van, hanem egy Sony PS-LX300H, benne Ortofon Condorde Pro shell.
Hát szerintem is. Elnézegettem, jópofa meg minden, de nem kellene itthonra. Max mutogatni jó, mert jópofa, látványos. De ennyi. Ráadásul ennyiért biztos nem kellene. :) Nem tudom elképzelni hogy ez stabilabban futna (vagy legalább annyira stabilan) mint bármilyen más, kiforrott és tényleg jó megoldások. Nem mernék a közelébe se menni, nehogy picit meglökjem és aztán a tányér ufó módjára röpködjön a lakásban. :D
Ha jól értettem l'auditeur-Nagy Lacit, ezt a mágnes-levitációs forgatást a Clearaudio is megcsinálta a nagy LP-játszóján, bár annál nem volt ennyire látványosan nagy távolság. Az azért elég jól szólt a Show-n, igaz lényegesen drágább volt!
Hát, ahogy elnézem a tányér mozgását a videón, javasolnám a "gólyafos" márkanevet a produktumnak.
De lehet, hogy ez fícsör, ha görbe a lemez, a tányért "ellenfázisban belengetve" ezt ki lehet vasalni...
:DDDDDDDD
Amúgy ez a mágneses levitációs rásegítés nem új, a Teac és a Luxman is alkalmazta fénykorukban. A Teac a bazi nagy mágneseket pakolt a tányér alá, a Luxman DD motorjai pedig eleve úgy voltak tervezve, hogy a rotor és a sztator közötti mágneses teret használta. Ezek a megoldások nem lebegtek ugyan ilyen látványosan, de a tányércsapágyat jelentős mértékben tehermentesítették.