Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2019.11.22 0 0 57457

...ez a haz sok erdekes resztetet hoz - de igy osszerakva nem tudnam hasznalni... sokszor szolal meg bennem egy hangocska: "de miert?!"

Ismerem a kornyeket - szep, amolyan regiseghez kotodok, muvesz lelkek lakjak... 

Nagyon szeretem ezt a padlot - a gyerekkoromra emlekeztet... a tukor a foldon... remelhetoleg meg nem kerult a falra... eladjak a hazat, talan majd az uj lako... de az is lehet, divat. A nappali... hat... szonyu...

Akarhol is van - a kretapor az kretapor... nem a legjobb uj divat...

Ez a lepcso viszont kedves a szememnek! a lepcsofeljaronal levo moso es szaritogep... kevesbe.

Nem lehet egy alom takaritani a fugak miatt-  es ha mar fugak... hat latni a nagy lapokat... kar.

Es a konyha!  Tetszik... igy ahogy van, el tudnam fogadni... ha lenne meg benne tarolohely valahol, bar mostanaban kevet sutok-fozok.  A magas asztal es szekek... hat az nem kellene.  Erdekes az a fal - gondolom statikai oka volt meghagyni.

Caipi Creative Commons License 2019.11.21 0 0 57456

Nekem is vegyes. Első körben végigmennék, és nagyon sok képet, és némileg kevesebb csecsebecsét kidobálnék. :) Főleg azokat, amik egymás előtt vagy egymás hegyén-hátán vannak. És utána még mindig utálnám a fürdőszobát. De nekem is van jópár tetsző részlet, meg a lakás belső elrendezése is bejön. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (57450)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.21 0 0 57455

Hat ez az... reszletek tetszenek - de megorulnek egy ilyen lakasban...

Előzmény: szuszetti (57453)
Boszorka Creative Commons License 2019.11.21 0 0 57454

Ezektől a tapétáktól + képek a falra másznék. Különben egyetlen kényelmesnek tűnő darab az ágy. A székek és pamlag inkább csak dekorációra alkalmas, vagy orvosi váróba, de kényelmes üldögélésre, olvasásra nem.

szuszetti Creative Commons License 2019.11.21 0 0 57453

...vagy csak simán orosz, nem?! :)))

A legtöbb részlete tetszik, de nem tenném egymás mellé nagy részüket.

ZsuR Creative Commons License 2019.11.21 0 0 57452

Amit szeretek es azert szeretek mert tapasztaltam is, igaz, a magas butor, ablak (akar az illuzioja) nagyobba teszi a kis lakast is. 

Ez itt nagyon latszik, lehet ezert is ez a legjobban tetszo kep a lakasrol :))

ZsuR Creative Commons License 2019.11.21 0 0 57451

Hm... nagyon sok eleme tetszik... de tudom,  megorulnek ebben, tul nyuzsgos nekem a sok minta es szin.  Most divat a mintas cucc - ruhaban is, lakasban is - es a tapetak egyre jobban jonnek vissza... 

Ami viszont ennel is jobban ellenerzest kelt bennem - az, hogy a szin es minta uralkodik a hasznalhatosag etorpul (elmarad?).

Mert.  Takaritani pl remalom lenne, az elso adando alkalommal ez a tukor eltorne nalam :))

Ez viszont nagyon tetszik, azzal a gondolattal egyutt, hogy jo fenykepnek, de ha nekiallok vacsorat kesziteni, az egesz dolog maskepp fog kinezni... de a szinei jok nagyon.

Sot... az elso ranezes, az elso benyomas nagyon kedvezo. Hangualtos.

Ez tetszik - szokatlan a sotet ajto, de most sotet korszakom (is) van.

A nappali es a halo... nem rosszaka szinek - de tul sok nekem, es a butorok... nem a stilusom...

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.11.21 0 0 57450
ZsuR Creative Commons License 2019.11.20 0 0 57449

Biztos a korkulombseg az oka - en mar nem tartogatok sokmindent... varrogepem mindig volt-van-lesz, de egyre kevesebbet hasznalom... a konyhai gepeimtol nem valok meg...  a szerszamok meg (lancfuresz- korfuresz-furo-csavaro es ilyenek) meg kellenek karbantartashoz (bar a kicsi fiam ugy tunik ellenjavallja a lancfureszt... el akart tiltani tole - mire felhaborodtam - de akkor megfenyegett, hogy nem visz az ugyeletre...) szoval... nem kell mar a hangar... sot, nyarra annyira ures garazst akarok, hogy a betont le tudjam festeni.

Előzmény: szuszetti (57448)
szuszetti Creative Commons License 2019.11.20 0 0 57448

Családunk egyik öröklődő szokása, hogy szerszámot-gépet nem adunk el, az "nem kér pénzt", ha már megvan. Így van nekem egy komplett varróműhelyem (gyorsvarró, interlock + normál varrógép, ez 3 nagy asztal) és egy komplett fazekas műhelyem (kemence, korong, mángorló), és kb egy konténernyi egyéb hobbis-kézműves-barkács holmim.

Jelenleg valóban egy hangárban van a többségük.

Majd egyszer nyitok egy közösségi DIY műhelyt :)

Hja, nem, mert rohamot kapok, ha valaki hozzányúl bármihez...

Előzmény: ZsuR (57440)
zsanna Creative Commons License 2019.11.20 0 0 57447

Ezzel tökéletesen egyet értek, és ezt egyáltalán nem tartom ellentétesnek az én szemléletemmel. 

Előzmény: ZsuR (57446)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.19 0 0 57446

Engem nem az inspiral, hogy "rendet hagyjak magam utan" - ellenkezoleg, ugy alakitom ki a lakast, hogy en jol erezzem magam benne.  Az legyen korulottem amit szeretek.  Amit nem szeretek, nem kell, annak el kell tunnie...

Előzmény: zsanna (57444)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.19 0 0 57445

Nagy igazsag... de ha valaki a "horder", a gyujtogeto, aki nem tud megvalni a dolgoktol - az tudja tultolteni a rendelkezesre allo helyet.

Kb kialakitottam, mennyi tarolohely kell nekem.  Igen, tul lehet tolteni, de az igazsag az, ha tomott, akkor nem tudok rendet tartani... es nem szeretem a rendetlenseget a szekrenyekben sem.

Szoval... tudom, hogy tudok uralkodni magamon - mielott veszek valamit, arra gondolom, hogy hova fogom rakni...  vagy mit dobok ki hogy helye legyen... ez a trukk bevalt nekem :))

Előzmény: zsanna (57443)
zsanna Creative Commons License 2019.11.19 0 0 57444

Aha, én is így gondolom :-) 

Előzmény: Boszorka (57442)
zsanna Creative Commons License 2019.11.19 0 0 57443

Csak tudod én meg azt figyeltem meg, hogy egy - viszonylag rövid - idő után a felszabadult helyeket ugyanúgy megtöltik más, totálisan hasonlóan felesleges, de már újabban beszerzett cucc :-) 

Szerintem a legnagyobb igazság ez a mondás: a dolgok maradéktalanul kitöltik a rendelkezésükre álló teret és időt :-) 

Előzmény: ZsuR (57440)
Boszorka Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57442

Régebben kérdezték többen, hogy Lényem miért nem lakik itt. A válasz egyszerű. Ő elférne, de a holmiját nem tudom elhelyezni. Megnyugtató, hogy nála sokkal több kacat van mint nálam, mert még nálam is nehezebben dob ki holmikat.

Persze volt amit már régen elajándékoztam a háztartásból, így mikor a közelmultban 11 vendég volt, először egyébként mióta itt lakom, papirpohár és papirtányér volt.:-(

Majd ha meghalok, hívnak egy konténert és az elvisz mindent. Nem erpőszakolom meg magam a kidobálással.

Előzmény: Caipi (57438)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57441

:)

Előzmény: Caipi (57439)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57440

Most egyszerusitem az eletemet - szelektalok, selejtezek... a veteranoknak kuldom amit lehet, eladom amit erdemes, es ami meg marad es nem hasznalom, az szemet... nehezen alltam ra, de micsoda megkonnyebbules... csak azert mert van hely, nem kell teletomni olyanokkal amiknek semmi ertelme, haszna, jelentosege... 

Caipi Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57439

Jav.: csak 3m-nyi rendes, nem mintha nem lenne mindegy :) 

Caipi Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57438

Igen, nekem is, bár a tárolóhely szerintem kevés lenne. Itt van a T-alakú közlekedő felett tároló (bőröndök, erősítők, hangfalak, kempingszékek, virágosföldek, szerszámosládák), az előszobában egy kis szekrény (cipők, kendők), a nappaliban egy komód (papírok, kis biszbaszok) + az ülőgarnitúrában van egy szintetizátor, a hálóban meg 3,5 méternyi rendes és 3 méternyi felsőszekrény. (Ruhák, további cipők, törölközők, nagyobb biszbaszok.) 

Ja és egy tele pincénk is van.... és mindez úgy, hogy én nagyon kidobós vagyok. 

Előzmény: ZsuR (57432)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57437

:))

Előzmény: szuszetti (57435)
rferi Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57436

Valahogy így nekem is. :)

Én nem kuckóznék, szóval nekem egy nagy lakáshoz csatolt hangár kéne! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: szuszetti (57435)
szuszetti Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57435

Én viszont mindig is kuckóztam. És sokkal kisebb az életterem, mint amennyi helyet elfoglalnak a hobbim-munkám dolgai. A hálószobámba az ágy mellé max 1-1 éjjeliszekrény fér be, olyan kicsi, nem is szeretnék nagyobbat, ha építenék sem lenne nagyobb.

Viszont 15 évig kell céges papírokat őriznem, ami egy komplett helyiséget igényel.

Kerti gépek szintén +1.

Az "egyéb" műhelyem kb 100m2 helyen férne el normálisan.

Ideális egy garzonhoz csatolt hangár lenne :)

Előzmény: Boszorka (57428)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.18 0 0 57434

...igen, kek korszak... 

Tetszik a szinosszeallitas:

Előzmény: ZsuR (57401)
Boszorka Creative Commons License 2019.11.17 0 0 57433

Biztos szerencsés voltam, mert az első és a legkisebb lakásom Stockholmban egy szoba hall volt, de 54 nm.  Előtte itthon is, volt, hogy a körülmények miatt "szüken" laktunk, de a szobák soha nem voltak kicsik. Ez a legnagyobb fenntartásom az öregotthonnal kapcsolatban is, hogy hogy fogom kibirni 3 nm. szobában a létet. Persze ha egyáltalán még megélem, hogy lesz hely, akkor is csak akkor megyek be ha már majdnem visznek, akkor meg már mindegy lesz.:-)

Előzmény: Caipi (57429)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.17 0 0 57432

Előzmény: ZsuR (57431)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.17 0 0 57431

Nem tudom a mereteket - de ez az elrendezes eleg lenne nekem... kenyelmesen... ha lakas akkor erkellyel - ha haz akkor terasszal.

Caipi Creative Commons License 2019.11.17 0 0 57430

szófán...:)

Caipi Creative Commons License 2019.11.17 0 0 57429

Én is a szúfán érzem a legjobban magam :), de nem igénylek nagy tereket a szófa és magam köré, tökéletesen elvoltam hat évig a hamburgi 29nm-es, egy szoba - erkélyes lakásban is. Mondjuk persze ketten már nem szeretnék ott lakni, akkor egyszerűen kell a két szoba. 

Előzmény: Boszorka (57428)
Boszorka Creative Commons License 2019.11.17 0 0 57428

Nekem lehet, hogy titokban klausztrofobiám van. A lakásomban már kinyitottam a falakat, mert nekem kell a tér. No és szeretek a lakásban élni, nem vagyok egy kerti tipus. Van kert, van sok balkon, de én időjárás függetlenül a szobában a szófán érzem jól magam. Bezárva egy pici házba, megőrülnék.

Előzmény: szuszetti (57427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!