Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2025.08.11 0 0 66297

az lehet, hogy megismered az ozlabat, de nem minden nagy meretu ozlab eheto.

Előzmény: dulci_nea (66281)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.11 0 1 66296

Sorstársak vagyunk, 4 nap magány - ha nem is 100 év... :)

kiegészítem a tegnapi gombamártást barna csiperkével, és szűzpecsenye csíkokkal,

és persze a krokett/fánk massza 2. negyedét sütöm mellé.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66295)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.08.11 0 2 66295

Elvileg a krokett nem élesztős, de végülis hívhatjuk bárminek 😊

 

Mától szalma vagyok, minimál főzéssel. Szombatról maradt egy adagnyi kefíres (lusta) lángos. Olajat már nem akartam miatta forrósítani, úgyhogy pizza lett belőle. Sonka, kecskesajt, szósz a fagyasztóból, paradicsom és bazsalikom frissen a kertből.

Előzmény: nagypapi51 (66293)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.11 0 0 66294

A mennyiségek arányosan felezhetők, negyedelhetők!

Előzmény: nagypapi51 (66292)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.11 0 0 66293

hívhatjuk fánknak is, az étlapon krokett :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66291)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.11 0 3 66292

Ehun a krokett recept.

Összeállítás után célszerű szobahőmérsékleten keleszteni egy órát.

Bő, közepesnél forróbb olajban süsd (kerámialapnál 4-es fokozat)

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.08.11 0 3 66291

Ez inkább krumplifánk, nem? Élesztősnek tűnik, kis pufókok.

 

Anyu krumplifánkja volt világbajnok, imádtuk. Volt, hogy mire megpuhult végre a vadasban a vénecske marha, mi már széthordtuk a frissen sült fánkokat 🥹

Előzmény: nagypapi51 (66288)
krezbian Creative Commons License 2025.08.11 0 0 66290

én is kérem szépen a receptet :) Nagyon tetszik, amit a fotón látok, és az, hogy hidegen sem szottyad meg.

Előzmény: Boszorka (66289)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.10 0 1 66289

Elárulod a receptet és a kikészítési módot? Nagyon szeretem, de még soha nem volt erőm belevágni.:-(

Előzmény: nagypapi51 (66288)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.10 0 1 66288

A kép a Határmentiben készült, a home made krokett pont ilyen lett.

Fél kg krumpliból készült, a harmadát sütöttem ki, 12 db lett. Hidegen is

roppanós maradt.

A maradék apránként majd elfogy (olyan, mint a lusta lángos), 4 napig egyedül leszek,

majd ötletelek, pl. gombamártással, vadas szósszal etc...

Előzmény: nagypapi51 (66282)
krezbian Creative Commons License 2025.08.10 0 0 66287

Holnap szilvásgombóc!

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.10 0 0 66286

Frissiben finom, szárítás után csak gombának kinéző tárgy, íze nem sok. 

Amit szárítunk az a nagy őzláb, és a tinórufélék. 

Előzmény: H_G (66285)
H_G Creative Commons License 2025.08.10 0 0 66285

Ha finom, akár megszáríthattad volna.

 

Előzmény: nagypapi51 (66284)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.10 0 0 66284

A héten rengeteg varashátút. kékhátút szedhettünk volna,  de nem volt rá szükség .

Előzmény: öreg_néne_b (66283)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.08.10 0 1 66283

Élőben inkább zöld az a "kék". Nagyon jó ízű és állagú gomba, sajnos ritkán lehet nagyobb mennyiségben találni. És nem hiszem, hogy sok kék mérgező dolog lenne, csak így hirtelen a szilva, áfonya, kökény, szőlő jut eszembe, ami (lehet) kék. És egyik sem mérgező.

Előzmény: dulci_nea (66281)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.10 0 1 66282

A kék színű gomba a legritkább esetben mérgező, a piros is csak gyomorbántalmat okozhat (mondjuk a légyölő 'mesegomba' hallucinogén is), a legveszélyesebb az ártalmatlan színű gyilkos galóca.

ON

A gombás szarvassülthöz 'határmenti' krokett készül, ilyen néven megtalálható több topikban is.

Előzmény: dulci_nea (66281)
dulci_nea Creative Commons License 2025.08.10 0 0 66281

Nekem is leginkább a kék feltűnő. Úgy tudom, a természet leginkább kékkel és pirossal jelzi a mérgeset.

Az őzláb gyönyörű, és azt legalább biztosra megismerem. :)

 

Cukkinis fasirt air-fryerben, a jó időre tekintettel.

Holnapra csirke-curry kókusztejjel, rizs. 

Előzmény: nagypapi51 (66277)
homerx Creative Commons License 2025.08.09 0 0 66280

meg tavalyrol maradt aszalt paradicsom, iden lehet nem csinalok, vagy csak 1-2 uveggel. viszont megtetszett a paradicsomlekvar, azt fogok holnap fozni, sutni, eltenni.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.09 0 0 66279

Az a kék zöld, varashátú galambgomba 

Előzmény: H_G (66278)
H_G Creative Commons License 2025.08.09 0 0 66278

Azt a kéket is megeszed? Hát, nyugodj békében, akarom mondani jó étvágyat :D

 

Komolyra fordítva nagyon finomnak látszik a kosár tartalma, és kétségtelenül semmi sem illik jobban a szarvashoz.

 

Előzmény: nagypapi51 (66277)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.09 0 1 66277

Ma rántott gombák, pluszban szarvassült erdei gombamártással.

 

pampulis Creative Commons License 2025.08.08 0 1 66276

waldorf saláta :)

 

Fleur de sel Creative Commons License 2025.08.07 0 0 66275
homerx Creative Commons License 2025.08.07 0 0 66274

nem szoktam ilyet csinalni, de tegnap az l-ben elcsabultam egy friss, homarral toltott raviolira. volt meg rakos, meg masfajta is. holnap a piacon veszek paradicsomot, es annak a szoszaban fogom kifozni. el ne felejtsek valami friss csilit is venni a szoszba. szaritott az van itthon.

dulci_nea Creative Commons License 2025.08.07 0 0 66273

Pffuuu, de jó! Vagyis, csak olvasni jó.

 

Nálam sóba-vízbe' krumpli. 

Előzmény: Popenka (66272)
Popenka Creative Commons License 2025.08.07 0 0 66272

Impulzus vásárlással vett fél kiló csirkemáj, libazsíron, hagymán, paprikákon (sárga édes, zöld erős) hirtelen sütve. Sós burg. Fehér kenyér. Koviubi, akinek kell hozzá.

 

A paprikák házi kertből valók, illatosak, ízesek. Boltiból vagy zöldségestől származóból nem csináltam volna meg, olyankor csak hagymán pirítom.

Gyorsétel kategória: habár a sárga paprika haját leégettem sárkánnyal, de nem túl sok idő az se.

 

Én mindig hámozom a paradicsomot és a paprikát is, lecsóba is. Sajnos nem bírja a gyomrunk másképp.

Paprika égetéssel, paradicsom forró vízzel. Nekem megéri.

 

homerx Creative Commons License 2025.08.03 0 1 66271

a zasszony most kezdett bele egy brassoiba szuzbol. en most vegeztem egy sziciliai rakottpadlizsannal.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.02 0 2 66270

Holnap a Kőpince főz ránk, teszteltük már néhányszor, megbízható hely.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.02 0 2 66269

Klasszikus párosítás! - persze a főzelék kaporral, tejföllel, csipet ecettel, szeretjük :)

Előzmény: krezbian (66268)
krezbian Creative Commons License 2025.08.02 0 1 66268

holnap tökfőzelék sertéspörkölttel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!