Elvileg a krokett nem élesztős, de végülis hívhatjuk bárminek 😊
Mától szalma vagyok, minimál főzéssel. Szombatról maradt egy adagnyi kefíres (lusta) lángos. Olajat már nem akartam miatta forrósítani, úgyhogy pizza lett belőle. Sonka, kecskesajt, szósz a fagyasztóból, paradicsom és bazsalikom frissen a kertből.
Ez inkább krumplifánk, nem? Élesztősnek tűnik, kis pufókok.
Anyu krumplifánkja volt világbajnok, imádtuk. Volt, hogy mire megpuhult végre a vadasban a vénecske marha, mi már széthordtuk a frissen sült fánkokat 🥹
Élőben inkább zöld az a "kék". Nagyon jó ízű és állagú gomba, sajnos ritkán lehet nagyobb mennyiségben találni. És nem hiszem, hogy sok kék mérgező dolog lenne, csak így hirtelen a szilva, áfonya, kökény, szőlő jut eszembe, ami (lehet) kék. És egyik sem mérgező.
A kék színű gomba a legritkább esetben mérgező, a piros is csak gyomorbántalmat okozhat (mondjuk a légyölő 'mesegomba' hallucinogén is), a legveszélyesebb az ártalmatlan színű gyilkos galóca.
ON
A gombás szarvassülthöz 'határmenti' krokett készül, ilyen néven megtalálható több topikban is.
meg tavalyrol maradt aszalt paradicsom, iden lehet nem csinalok, vagy csak 1-2 uveggel. viszont megtetszett a paradicsomlekvar, azt fogok holnap fozni, sutni, eltenni.
nem szoktam ilyet csinalni, de tegnap az l-ben elcsabultam egy friss, homarral toltott raviolira. volt meg rakos, meg masfajta is. holnap a piacon veszek paradicsomot, es annak a szoszaban fogom kifozni. el ne felejtsek valami friss csilit is venni a szoszba. szaritott az van itthon.
Impulzus vásárlással vett fél kiló csirkemáj, libazsíron, hagymán, paprikákon (sárga édes, zöld erős) hirtelen sütve. Sós burg. Fehér kenyér. Koviubi, akinek kell hozzá.
A paprikák házi kertből valók, illatosak, ízesek. Boltiból vagy zöldségestől származóból nem csináltam volna meg, olyankor csak hagymán pirítom.
Gyorsétel kategória: habár a sárga paprika haját leégettem sárkánnyal, de nem túl sok idő az se.
Én mindig hámozom a paradicsomot és a paprikát is, lecsóba is. Sajnos nem bírja a gyomrunk másképp.