Ha talált egy spánielt vagy elvesztette kutyáját, kérjük értesítsen minket: szija@t-email.hu, 30/99 83 947, hogy feltehessük odalunkra (www.spanielsos.hu), figyelhessük a megtalálásokat és értesíthessük.
Gazdit keres Mia http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/mia/ Keressük az ország legelszántabb spani rajöngóját! Akinek legfőbb vágya egy hisztis, fekete kamasz szukácska aki bár az év 365 napján egy tündér vannak sajnos rossz percei amikor -betegségéből eredően- kibújik belőle a haramia. Aki szeretné Miát közelebbről megismerni hívja a 06309983947-es számot. Infok: http://www.spanielsos.hu
sziasztok.Olvasgatok,olvasgatok.Nem osztom a véleményedet.Nekem a spancim kinti kutya,és igenis szépen lehet tartani a szőrét,de kell hzzá a megfelelő gondoskodás.Már 9 éves,és a lakásban maximum téli éjszakákra ,nappal pedig pedig 1 órát bir ki.Örökmozgó,és neki kell a kert.
http://www.spanielsos.hu/kepek/ecet/ecet%20038.jpg Ő egy fiatal, proléma mentes- fekete, ivartalanított - angol cocker spániel kutyus. Vadászösztönei révén izgalmas túráknak néz elébe ki örökbe fogadja. Más kutyákkal jól kijön, bár a nála nagyobbaktól tart. Egyedül léthez szoktatni kell, de amilyen bűbáj kedves az embernek úgysincs szíve egyedül hagyni. Ecetről info: http://www.spanielsos.hu és 06309983947.
Nekem cavijaim vannak, ők senkit nem bántanak. Nyugodtan befogadhatod a nyuszijaid mellé. Amolyan "bocsi,hogy élek"tipus:) Nálunk a macskától is tartanak, pedig soha nem bántotta őket.
Mi is gondolkodunk egy másfél éves Cavalier King Charles kan befogadásán (tenyésztőnél volt, csak magánéleti okok miatt épp felszámolja a tenyészetet), de már van négy nyuszink, úgyhogy nagy kérdés, mennyire jönnének ki egymással.
Mindenki mond mindenfélét, de hátha ti, akiknek tényleg van is ilyen kutyusa, igazi "szakvéleményt" tudtok adni... :-)
Hát, én őszintén szólva praktikus okokból nem vennék spánielt kinti kutyának: ugyebár hosszú a szőre. Ha nem akarod, hogy összecsomósodjon, akkor fésülni kell. Fésülni egy kerti kutyát? Na, az nagy macera, szerintem. Én kertbe mindenképpen rövidszőrű kutyát választanék. Tudom, hogy le szokták néha nyírni teljesen a spánielt is, de az meg akkor nem hasonlít a spánielre. Szóval szerintem nektek inkább a beagle.
Sajnos ez igaz, általában az egyszínűekre jelemző. Ha szeretnél többet tudni keresd a spániel mentést, a www.spanielsos.hu oldalon vagy a 06309983947-es számon. Judit tud mesélni Neked arrl milyen a mai állomány spániel ügyben.
Lehet hülyeség lesz amit most írok de én úgy hallottam még valamikor és így is tapasztaltam h ezek az idegrendszeri problémák stb. főleg az arany színű spánieleknél fordulnak elő mert egy időben túltenyésztették őket. De ez lehet nem igaz :) csak emlékszem h valahol hallottam.
Nekem beaglevel kapcsolatban nincs tapasztalatom de nemrégiben egy rádiós müsorban pontosan ezeket a dolgokat mondta egy kiképző így gyerekmellé én nem vennék ilyen kutyát és első kutyának sem való ez tuti. Kizárásos alapon marad a spani- aki mint fajta jó választás! Viszont nagyon nézzétek meg honnan kitől veszitek a kutyát! Rengeteg a beteg, rossz idegrendszerű kutya. Gyakori a dp, az epilepszia előfordul egy örökletes szembetegség aminek a vége a vakság. Ezek pedig megelőzhetőek lennének, ha a "tenyésztők" kicsit körültekintőbbek lennének! Tisztelet a kivételnek, mert akadnak olyan tenyésztők akik tényleg figyelnek ezekre a dolgokra.
Így vissza olvasva elég rémisztő amit írtam, de nem elriasztani akartalak csak ha én most vennék kutyát akkor már ezek a szempontok alapján választanék. Hiszen jó esetben 10-15 évre hoztok most döntést.
Szerintem nyugodtan lehet kisgyerek mellé Spanit :) Az én tapasztalatom az hogy minden a neveltetéstől függ. Az én spancim pl. 5 éves lesz imádja a gyerekeket nem érdekli ha nyúzzák se semmi és szerencsére mindenkivel barátságos :) Játékos CUKI :D Az meg h hiperaktív meg ugrál a Beagle vagy a Spániel sztem azért hülyeség mert bármelyik kutya lehet ilyen :D De ha udvaron van nincs ezzel probléma szerintem! Az én kutyám is állandóan ugrál.. Főleg ha hazajövök vagy jön vmi vendég de ez természetes. De ez is neveltetés kérdése mert ha kiskorától kezdve úgy tanítjátok h ne ugráljon akkor később se lesz gond vele. A kisgyerkőccel meg teljes harmónia lesz ha együtt nőnek fel úgymond :) Az én kutyám is van mikor egyedül van szerencsére vele semmi baj de kiskorában ajánlatosabb azért ha megpróbáltok az első hetekben vele lenni hiszen idegen lesz a környezet a szagok és ettől megrémühet egyedül. Szóval szerintem az első hetekben mindenképpen vele kéne lenni és fokozatosan hozzászoktatni ahhoz hogy huzamosabb időre egyedül marad :) Ezt lehet ellensúlyozni pll. játékokkal hogy ne unatkozzon és letudja magát kötni :) Spánielről még annyit tudok elmondani hogy tényleg nagyon ragaszkodó, imádja a gazdit a társaságot a hasát a játékot (az enyém speciel labda bolond) és nagyon jó társ :) Remélem tudtam segíteni!
Szretnék tanácsot kérni tapasztalt spánielesektől. Úgy döntöttünk, hogy a tavasszal lesz kiskutynk. kÉt faján gondolkozunk, a beaglen, és a spánielen. Kicsit inkább a spániel felé hajlok, mert a beagleről olynokat is olvastam, hoyg iszonyatos a mozgásigénye, mindent kapar, ás (persze mivel kotorékeb), no meg nem egykönnyen nevelhető. Nem ajánlják első kutyásoknak.
Nekünk keres házban lenne, kisgyerek mellé, aki most 3 éves. A kisgyerek nagyon szófogadó, szóval biztos nem bántaná, no meg ha jól tudom, a spáénielek gyerekszerető, játékos, kis-középtermetű kutyusok.Ilyet szeretnénk. Nagy kertünk van, füves rész hatalmas.A közelünkben van egy nagyon jó várkert, oda is sokszor ki tudnánk vinni sétálni. Maximálisan szeretnénk mindent megadni neki.
Szóval javasolnátok nekünk spánielt?Kisgyerek mellé, kertes házba?Milyen gondok szoktak velel előfordulni?persze, hoyg minden kutyának megvannak a saját tulajdonságai, de azért emiatt nem, esek kátségbe,.:-)
Sajnos nappl egyedül lnne, mert dolgozunk, mondjuk 8-15-ig. Dde utána csakis vele lennénk, meg perzse reggel is.
Nem túl hiperaktív kutyus?mert olyt is olvastam hoyg egyfolytában ugrál a kisgyerekre, nem lehet tőle kimenni az udvarra,bár ez szrintem hülyeség.
Az meg hoyg a spaniel is kicsit makacs, belefér az aranyos kis pofijához...
Azérz tavasszal szeretnénk, mert nemakarjuk a hdegben kint ratani, bár éjjelre bejöhetne az előszobába, ahol lennne külön helye, amíg picike.
zóval szeretnék ezzel a fajtával kapcsolatban egy kis ismerteteőt, gyakorlati tapasztalatokat. A neten sokat lehet olvsni, de ezekl csak elméletek.
aki egy ivartalanított csoki, kan spániel, egy ideje már a Tököli állatotthon lakója. Egy alapos fürdés, fésülés után, bárki kanapéján megállná a helyét! Charlie egytelen hibája, hogy gyerekekkel nem osztozik a kanapéján. Viszont remek társ hosszú sétákhoz. Charlieról bővebb infok: http://www.spanielsos.hu vagy a 20/957-71-81-es telefonszámon.
Barry aki indián nyelven kaphatta volna a "gazdi árnyékka" nevet, tipikusan az a spániel aki gyerekekkel más kutyákkal jól kijön, a cicákat nem igazán szereti de ez még nem dőlt el mert eddig egyet sem ért utol.Viszont lakberendezésből jeles, ezzel jelzi nem szereti, ha egyedül hagyják.Erről a 4 éves bűbáj, fekete kanocskáról aki útrakészen várja a gazdijejölteteket további info a 06309983947-es számon vagy a http://www.spanielsos.hu oldalon. Legújabb képei: http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/barry/
Hanna egy aktív, vidám játékos 4 éves, ivartalanított arany spániel szuka kutyus. Nem rajong a kicsi gyerekekért, viszont remek társ lenne olyan családba ahol ö lehetne a gazdimami szemefénye és ezen a státuszon nem kellene osztoznia senkivel. Hannahról info: http://www.spanielsos.hu oldalon vagy a 06309983947-es számon.
Aramis kifejezettem egyke kutya, ugyan szereti a gyerekeket, a cicákat, a gazdit, a hasát de más kutyák társaságára nem vágyik. Szeretne viszont egy álom gazdit aki csak az övé és senki másé. Aramisz előzetes telefon egyeztetés után látogatható, bővebb ibfo 06-30-9983-947 http://www.spanielsos.hu
SPÁNIEL naptár 2009 Az idei karácsony se lenne teljes ha nem lenne a fa alatt a Naptár. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a mi kis kedvenceink képével szeretnénk a hónapokat színesíteni. Újdonságként a névnapokat is kutya nevekre cseréljük és természetesen a 2008-ban mentett kutyusok is helyet kapnak majd. Amennyiben szeretnétek fényképet küldeni úgy keressétek fel a http://www.spanielsos.hu oldalt a részletekért.
Néha előfordul, hogy senki nem hibázik, csak éppen a gazdi megy át hamarabb a szivárványhídon. Roni kedves, ragaszkodó, jól nevelt. Ráadásként jól fésült, érdeklődő barátságos -igazi angol úr. Mindösszesen 6,5 éves de sportos életmódjának köszönhetően fitt és teljesen egészséges kutyus. Roniról érdeklődni lehet a 06-30-9983-947-es számon. http://www.spanielsos.hu/kepek/roni/roni1.jpg
Barry a terápiás kutyák nyugalmát képes ötvözni a oknyomozó riporterek kiváncsiságával. Minden érdekli, és mindent lekövet a kis buksijával amennyiben elégedett a dolgok alakulásával ezernyi puszival örvendezteti meg a gazdit. Ő egy 4 éves, fekete ivartalanított kanocska aki a cicákon kívül mindekivel jól kijön, az orvosi kezeléseket szó nélkül tűrte, mostanra korának megfelelően fitt és egészséges. Remek társ lenne akár gyerekes családnak vagy aktívabb idős ember mellé. Barryről érdeklődni lehet a 06-30-9983947-es számon.
Mindenképpen kell az elérhetőség az hogy milyen nemű, színű, körülbelül milyen korú spanit esetleg típusos keveréket szeretnél-e. hogy mi az amihez ragaszkodsz és mi az amiből hajlandó vagy engedni hiszen hozzánk nem rendelésre jönnek a kutyusok, hanem ahogy SpanciManci mondja az ufok dobák be a kennelsorra!
Hogy van-e másik kutya illetve ha nincs akkor volt-e, hiszen nem mindegy, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak kutyás téren. Aztán hogy hogyan milyen körülmények közzé kerül a kutyus: udvar, kennel, lakás,kanapé. . . vannak fokozatok:-)
Én jeleztem, hogy az indexről Benczo néven kerestek, arany szukát, remélem összekötik az infokat.
Kitartás, hihetelen gyorsasággal cserélődnek a kutyák mostanában szerintem Neked is találunk majd valakit.
Köszi a gyors választ ! Én mindenképpen szukát szeretnék majd , mivel itthon már van egy kan (németjuhász-bernipásztor) kutyus ! És az sem baj , ha ivartalanítva van , mert akkor el lehet kerülni a "felesleges " szaporulatot ! Azt hiszem , hogy akkor megírom a bemutatkozó mailt és mindenképpen figyelem az oldalt ! Ha esetlegesen sikerült közben találnom arany szuka spánielt , abban az esetben úgyis szúlok ! De az úgysem valószínű ! A mailba gondolom az elérhetőségeimet is lekell írnom ...? ( remélem végre összejön a dolog ):) Már kb. 5 éve tervezgettem és nagy álmom egy spani !:)
Pontos létszámot nem tudok adni mivel mostanában gyorsan cserélődnek a kutyusok, fiatal szukák "viszonylag gyorsan" gazdira találnak általában még úgy is, hogy tőlünk csak ivartalanítva kerül kutya örökbeadásra.
Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy először is küldjön egy bemutatkozó mailt a http://www.spanielsos.hu oldalon megadott mail címre és hogy aki kutyát szeretne az figyelje az oldalt.
Ha bekerül egy kutya akkor mi minden esetben orvosnál kezdünk, hogy felmérjük az egészségi állapotát valamint, hogy kezeljük ha esetleg szükséges. Ez alatt az idő alatt igyekszünk felmérni a jellemét és az igényeit. Természetesen, ha talált kutyáról beszélünk akkor hirdetünk, keressük az eredeti gazdit ezerrel.
Ha nincs gazdi és a kutya átesett az ivartalanításon és a chipezésen csak akkor kezdjük el hirdetni.
Ha valaki ír nekünk és jelzi, hogy szeretne örökbefogadni akkor már a bekerülés után rövid idővel mi tudunk jelezni, hogy van lehetséges jelöltünk.
Körülbelül így működik az örökbefogadás a spánielmentésnél.
Remélem Neked is tudunk majd segíteni.
Addig is, hogy legyen erőd kitartani itt egy blog az egyik örökbeadott kutyusunktól:
Akkor jelenleg most hány spániel van gondozásotokba , akiknek még nincsen sem gazdijuk , sem pedig gazdijelöltjük ? Volt egy Lili nevű spániel akit eléggé megszerettem , és túlságosan beleéltem magam a végére...háát ! Lett is neki gazdija...:):(