Keresés

Részletes keresés

Springfield01 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 226

Akit érdekel.

A meghívólevéllel kapcsolatban.

Mindegy hogy magyar, angol, francia géppel vagy kézzel írott és jöhet fax-on is!

Most kérdeztem meg a követséget ez tuti infó.

lablovezel Creative Commons License 2007.05.02 0 0 225
megoldom...
Előzmény: sz (223)
No.9 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 224
Sziasztok!
Kanadában lenne egy átszállásom, és ahogy olvasom, létezik tranzit vízum is. Ráadásul azért még fizetni sem kell. Csak a repülőjegy foglalás, és a pontos utazási terv kell, mint ahogyan azt a követség honlapján lehet olvasni, vagy ide is mindeféle vagyoni tulajdoni és egyéb igazolásokkal kell felszerelkezni? Köszönöm a válaszokat!
sz Creative Commons License 2007.05.01 0 0 223
munkavállalási engedély - szerintem - akkor is kell majd.
Előzmény: lablovezel (222)
lablovezel Creative Commons License 2007.05.01 0 0 222
Köszi Sz! Megfontolom. De Kanada ugrott valszeg Florida lesz belőle :/ Bár nagyon nem szeretem amerikát. Meg mire kimegyek addigra talán vízumkötelesek sem leszünk.
Előzmény: sz (215)
zinaida Creative Commons License 2007.05.01 0 0 221
Hívd fek a követséget, csak ők tudnak tuti választ adni ! Nekem anno Orosz vízum intézésekor csak az eredetit fogadták el.
Előzmény: Springfield01 (219)
Springfield01 Creative Commons License 2007.05.01 0 0 220
Na mi van kihalt ez a topik?
Springfield01 Creative Commons License 2007.04.28 0 0 219

Nekem is eszembe jutott egy kérdés.

Ha valaki kompetens az ügyben az válaszoljon.

A Követségen elfogadják a Fax-on jött meghívó levelet is?

Nekem tuti biztos válasz kéne erre! :-)

Előzmény: Springfield01 (218)
Springfield01 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 218

Az nem tudom mióta van igy de hogy most igy van az biztos!

Egyépként ha a tiszt szarik rá (nyilván nem pöcsöl minden egyes vizumos emberrel)és nem irja be a vízumba vagy nem kapsz egy papirt ami a tartózkodási idöt megszabja,akkor egyértelműen a belépést követö 6 hónapig maradhatsz Kanadában! Nem ajánlatos túl  tartózkodni mert jegyzik a kilépést és többet nem kapsz vízumot!

Előzmény: sz (216)
sz Creative Commons License 2007.04.27 0 0 217
kívánt, nem kínált :)
Előzmény: sz (216)
sz Creative Commons License 2007.04.27 0 0 216
ez mióta van így?
nekem tavaly nyáron csak áthúzta a repülőtéren a faszi a vízumot, aztán kellemes időtöltést kínált. szó se volt arról, hogy meddig maradok.
Előzmény: Springfield01 (214)
sz Creative Commons License 2007.04.27 0 0 215
örülnénk itt egy páran, ha lennél olyan kedves turista vízummal nem munkát vállalni és hazajönni időben...

ha van jó végzettséged, beszélsz angolul és kicsit franciául, próbáld meg a skilled worker "programot": http://www.cic.gc.ca/english/skilled/index.html

annyira nem is lutri: ha eléred a pontokat, általában mehetsz, teljesen legálisan.
Előzmény: lablovezel (213)
Springfield01 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 214

Jovi80!

Engem már kioktattak de azért még nekem is vannak nyitott kérdéseim...

Akkor egy kis pontosítás hogy értsd.:-)

A vízum álltalában kiállitástól számitott 6 hónapig érvényes!

Ez azt jelenti hogy 6 hónapon van rá hogy belépj Kanadába. Tehát a Vízum NEM tartózkodásra jogosít fel hanem BEUTAZÁSRA!

A tartózkodásod pontos idötartamát a reptéri Port of Entry Officer(bevándorlási tiszt) adja meg a papirjaid illetve az elbeszélgetés alapján (ez szintén max 6 hónap lehet!) de álltalában csak pár hetet engedélyeznek. Lehetöség van majd a tatózkodás lejárata elötti hosszabitásra szintén vázolt helyzet miatt.

Szóval azt akartam ezzel érzékeltetni hogy a követségen mondtál volna 2 hetet.

Mármit ha megvan minden más feltétel.... és megkaptad volna a vizumot...

Hogy utána változtak a feltételek és még tudnál maradni arról nekik nem kell tudni.A vizumba nem irják bele mennyi idöre mennél ki! Majd ezt a Bevándorlási tisztel megbeszéled kanadában

Megérkezel és mondasz 2 hónapot. Szerintem ha látja majd a tiszt a retur jegyed vissza idöpontját megadja a 2 hónapot is mivel arra szól a vissza út.

Nem hiszemm hogy szívózna veled hogy váloztass vissza uti idöpontot a légitársaságnál mert nem enged be csak 3 hétre. És ez neked nem kevés pénzedbe kerülne ha egyátalán van rá mód idöpont változtatásra. Mert nagyon sok jegyen nem lehet, vagy csak jó sok pénzel változtatni :) Ezzel ő is tisztába van.

Szerintem igy ez egy járható út.

Előzmény: jovi80 (209)
lablovezel Creative Commons License 2007.04.23 0 0 213

Sziasztok! Olvasgatom, hogy elég sok "tapasztalt" vízum kérő van itt és szeretnék kérdezni pár dolgot. A célom Kanadában dolgozni és kiköltözni. Senkim sincs ott.  :'( Mennyi esélyem van vízumot kapni és mivel javíthatnám esélyeim. Még sosem kértem sehová. Csak vízummentes országokban jártam. Van itthon nevemen ingatlan csak a számlám karcsú egy kicsit. :) Gondolom ne nagyon hangoztassam az eredeti célom a nagykövetségen. Segítségeteket előre is köszi! Peti

zinaida Creative Commons License 2007.04.16 0 0 212

Talán a vizum.lap.hu találsz olyan utazási irodát aki elintézi neked a vizumot.

Előzmény: jovi80 (210)
sz Creative Commons License 2007.04.15 0 0 211
akkor hülyeséget mondott vagy félreértettétek egymást.
elhiszem, hogy nagyon szeretnél menni, de úgy gondolják, hogy nem köt elég szál magyarországhoz és könnyen előfordulhat, hogy kanadában maradsz apukádnál. ha megpróbálod újra, ugyanígy gondolják majd, így elúszik újabb 75 dollárod.

csak akkor add be újra, ha tényleg volt valami változás az előző kérelmed óta.
jovi80 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 210
A pénz nem érdekel! Csak ki szeretnék menni édesapámhoz!
jovi80 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 209
Nekem ne spóroljon pénzt senki! 2,5 hónapra akartam menni!De a hölgy azt mondta max. 2 hétre kapok vízumot!
Előzmény: sz (208)
sz Creative Commons License 2007.04.15 0 0 208
milyen jogon mondja? egyszerű: tanácsot ad, megspórolja neked azt a néhány dollárt, amibe a vízum kerül. ha jövő héten újra megpróbálod, arcról emlékeznek rád, 3 hónap múlva pedig megnéznek a számítógépes rendszerben...

a 2,5 hónap vs 2 hét dolgot nem értem, én fél évvel a kiutazás előtt kértem vízumot és megkaptam.

a nagykövetséget szerintem különösebben nem érdekli az üzeneted; ha mákod van, akkor eljutsz kanadába vízum nélkül (a repülőtérig), ha meg nincs, akkor ferihegyről küldenek haza...
Előzmény: jovi80 (207)
jovi80 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 207

Nem is tom hol kezdjem!

Azt hiszem én a pechesek csapatába tartozom! A Nagykövetségről az a véleményem hogy szerencsétlenek vannak ott!!! Milyen jogon modja nekem meg az ablaknál lévő hölgy hogy meg se próbáljam hosszú ideig beadni a vízum kérelemt! Hacsak vmi nagy változás lép az életembe! Pl: gyerekem születik, feleségem van! A másik hogy én túl hosszú időtartamot kértem!( 2,5 hónap!) A leghosszab max 2 hét,mondta a hölgy!Jó hogy nem mondták azt hogy soha nem mehetek ki!

Kérdem én: Akkor miért 3 hónap az egyszeri beutazói vízum? Miért nem 2 hét!

És annyira örülök hogy nem mehet ki édesapámhoz aki letelepedett és idén megkapja az állampolgárságot!

Szóval remélem senki nem jár úgy ahogy én!

Ui: A NAGYKÖVETSÉGNEK ÜZENEM HOGY KI FOGOK MENNI ÉDESAPÁMHOZ AKÁRMIT MONDANAK!

zinaida Creative Commons License 2007.04.14 0 0 206
Angolul, gondolom esetleg franciául. Igazándiból nekünk már a  gépen is kikellett tölteni egy lapot, hogy viszunk-e be vámolni valot az országba, ha azt jol kitöltöd akkor ha már átmentél az útlevél vizsgálaton viszonylag hamar kilehet jutni (mi a gép leszálása után kb. 1 ora mulva értünk ki).
Előzmény: Bali0320 (205)
Bali0320 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 205
És a reptéren angolul vagy magyarul kérdezgetnek? Mondta már uncsim hogy aki kanadai annak másfele kell menni mint aki látogató. Remélem hamar átmegyünk a vámon meg mindenen mert nagyon nem csípem :D
zinaida Creative Commons License 2007.04.13 0 0 204
Toronto ? Első láttásra borzasztó, aztán ahogy megismered ugy meg is szereted :-) Legalábbis én így voltam vele. A reptéren türelem, jól megfogják vizsgálni az útleveled, és a vízumodat, meg feltesznek sok hülye kérdést, de különben nagyon kedvesek az emberek. Sok magyar van, én pl. a Eaton centerben futottam össze magyarokkal (meg a magyar étteremben ;-) )
Előzmény: Bali0320 (201)
Bali0320 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 203
rokonhoz megyek :D
sz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 202
én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne a kínai negyedben keress szállást :)
Előzmény: Bali0320 (201)
Bali0320 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 201

Hi!

A múltkor megkaptam a vízumot, de nem paráztam hogy nem kapom meg mert sztem tök könnyű megkapni. Június 23-án megyek Torontoba látogatásra és még nem voltam ott soha. Milyen város?

zinaida Creative Commons License 2007.04.06 0 0 200

Montréalba sajnos nem jutottunk el csak Ontárioban voltunk, Torontoba, Londonban, és Niagaránál. Mi Torontoba a Bond hotelba laktunk nem volt drága, 100 dollár alatt volt két főre egy éjszaka. Ugyan nem egy csucsszuper szálloda de jo helyen pont az Eaton centerrel szemben, metrovonalon (Dundas metromegállo).

De voltunk Hostelban is közel a vasutállomáshoz, az sem volt rossz, bár két ágyon és egy asztalon kivűl semmi nem volt a szobában (majdnem 15 orányi utazás után nem is érdekelt mi van és nincs )

Hát, hogy visszajutok valaha is oda hát nem hiszem, igy is baromi szerencsésnek érzem magam, hoyg eljutottam oda :-)

Előzmény: sz (199)
sz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 199
mi is szeretnénk még eltölteni pár napot torontóban a rossz tapasztalatok ellenére - ezeket egyértelműen a rosszul megválasztott szállásunknak köszönhetjük. legközelebb nem sajnáljuk rá a pénzt, hogy normális helyen és normális színvonalú helyet találjunk.

montrealban úgy zajlott a dolog, hogy a repülőből kilépve rögtön kérték az útlevelet + ránéztek a vízumra. aztán a beléptetéskor feltett 2-3 kérdést (kihez megyünk, mit akarunk, meddig maradunk), tök normális, már-már kedves volt.

sajnos idén biztosan nem tudunk menni, a párom most végez az egyetemen és utána már nem lesz 3 hét szabadsága "csak úgy". nekem még jó dolgom lesz 3-4 évig, mert nappalis egyetemre járok és mellette saját vállalkozásom van, nyáron nem kell szabadságot kérnem senkitől ;)
Előzmény: zinaida (198)
zinaida Creative Commons License 2007.04.06 0 0 198

Torontoba amikor megérkeztem én is nagyot csalodtam aztán 4. nap után beleszerettem :-) Londonban csalodtam a legnagyobbat, sokkal sokkal többet vártam tőle. Amugy meg nagyon tetszet az emberek kedvesége, mi europaiak tanulhatnánk tőlük.

A megérkezés volt egyedül kellemetlen, maceráskodtak velünk amint leléptünk a gépről, nem akartak beengedni, nem hitték el, hogy az utlevél eredeti. Volt egy lány a szinkronkorcsolya vb-re ment, vele is macaráskodtak, hiába mondta, hogy korcsolyázó vagy 5 percig kérdezősködtek. Azért fura volt, hogy az Irániakat, és a Nigériaiakat simán beengedték, velünk meg cseszekedtek.. Aztán végül 4 utlevél ellenőrzés, plusz 100 hülye kérdés után beléphetünk Kanadába :-)

Előzmény: sz (196)
firo d Creative Commons License 2007.03.12 0 0 197

Hello szerintem nem kellene minden romat eggy kalapala venni ,mert vannak kosztuk azert rendesek is enis roma vagyok es   kanadaba elek  normalisan dolgozom  es fizetem az adot

Tudom hogy sok roma nem dolgozik es nem is akarnak elore haladni, az igaz hogy az esejuk is keves, de akinek lenne ra eseje az sem akar, de nem mindeggyik ojan !!!!!!

Vannak akik normalisan elnek es normalisan viselkednek  a romak kozott is,

De a magyarok kozott is vannak ojanok akik- lopnak - csalnak-  hazudnak es gyilkolnak is TISZTELET A KIVETELNEK.

Előzmény: kicsipuli (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!