Mivel érdekelnek a Lesney történetének legjei (legelső, legnagyobb, legnépszerűbb, valaha eladott legdrágább, legritkább, legrövidebb ideig gyártott stb.), eljutottam oda, hogy melyek lehettek a legelső kiadott Superfast modellek 1969-ben.
Találtam egy nagyon jó blogot, megosztanám, ha még nem ismeritek:
Ezeket az infókat nagyon nehéz összeszedegetni, de az itt leírtak, logikusnak és hitelesnek tűnnek. Megint adott egy cél, jó lenne ezt az öt + öt modellt apránként begyűjteni. Úgy alakult, hogy az öt, annak idején kiadott teljesen új Superfast már megvan, az öt RW-ből átalakítottból pedig már csak kettő hiányzik, de türelmes vagyok.
Érdemes a többi Matchbox-os bejegyzést is olvasgatni, szerintem nagyon jók:
Köszönöm! Az 1 A-B-C-D úthenger sor és az 5 A-B-C-D emeletes londoni busz sor nagyon jól mutatnak így egymás mellett és ezekből látni, hogyan lettek egyre nagyobbak a modellek a kezdeti, tényleg gyufásdoboznyi méretek után. A végére tettem King Size illetve Superkings modellt is (a busz sor végére egy Superfast modellt is), csak a méretek miatt. Dobozokból is kiraktam egy sort A-tól F-ig (a fotóról a B lemaradt). Ez csak a jéghegy csúcsa, a kezem ügyébe kerülő modelleket raktam össze, de ami most kimaradt, az majd a következő „kurzus” anyaga lesz. Yesteryear-ek evolúciója, Majot Pack-ek, King Size-ok és Superkings-ek nagyobb számban, normál modellek 1982 és napjaink között + egyéb sorozatok.