Keresés

Részletes keresés

bj13 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 11153

https://www.youtube.com/watch?v=4xSUX8U3ads#t=18

oldowszer Creative Commons License 2014.08.03 0 0 11152

Gondolom, azért nem teszik, mert érvényes tervek vannak az egész terület átépítésére, de meg kell várniuk a villamospálya felújítását. Talán nem akarnak duplán dolgozni. 

Előzmény: peliatan (11151)
peliatan Creative Commons License 2014.08.02 0 0 11151

Most egyszerű lenne a Zugló 1-es posta előtt a szegélykővel elkerített mélyedéseket feltölteni, valamint a szelektívek előttit. Minden adott: talicska, föld, munkások!

Már csak egy aktív intézkedő hiányzik a kivitelezéshez :-)! 

épp viselő Creative Commons License 2014.07.27 0 0 11150

a visszavonás, mely nem volt.

Előzmény: ax15 (11149)
ax15 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 11149

Nem volt visszavonás

Állásfoglalatlanság volt.

Szokj hozzá, és ne csodálkozz az újdonságokon.

Azóta már lehet hogy a házirendben is benne van, hogy ez a harmadik lehetőség

Előzmény: épp viselő (11148)
épp viselő Creative Commons License 2014.07.26 0 0 11148

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/259051

Érdemes összehasonlítani, mit mond az aljegyző, illetve mit nyilatkozott a Blikknek a sajtóosztály:

"– Jogilag teljesen megfelelt, hogy nem történtek kiírásra a lakások, viszont nemcsak vezetők, hanem bárki benyújthatta volna rájuk a pályázatát. A humán bizottság ülésén visszavonás nem történt, csak úgy döntött a bizottság, hogy nem kíván állást foglalni, és elnapolta a döntését – nyilatkozta a Blikknek a zuglói önkormányzat sajtóosztálya."

na akkor volt visszavonás, vagy sem?

épp viselő Creative Commons License 2014.07.24 0 0 11147

Lakásgazdálkodási közérdekű kérdések

Tekintettel a fura lakáskiutalási előterjesztésekre , úgy tűnik a frissen létrejött lakásgazdálkodási osztály mára sikeresen áttekintette a zuglói önkormányzati lakásállományt. A jegyzőnek írt közérdekű adatigénylésem erre az állományra, az "elmúltnégyév"[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

tisztában vagyok vele, hogy a háromszázból sok igen lepusztult, de mint a meghiúsult lakáskiutalásokból is látszik van bőven, relatíve jó állapotú, hosszabb ideje üresen álló is. panelok, villaházak lakásai, stb. A tény az, hogy nem kezdtek a lakásállománnyal semmit, nincs koncepció, a lakbéreket, eladási árakat összevissza rángatják. A lakásállományra nem költöttek semmit.

Előzmény: peliatan (11145)
ax15 Creative Commons License 2014.07.23 0 0 11146

Az önkormi a beszedett adóból fizeti a közös költségét a lakásnak?

Előzmény: peliatan (11145)
peliatan Creative Commons License 2014.07.23 0 0 11145

Kedves Épp viselő!

Olvasom, hogy 300  lakás áll üresen. Hányat láttál ezek közül?  Megnézhetnéd a házunkban lévő  "lakásnak" nehezen nevezhető  szuterén  helységet.

Fűtési lehetőség elektromos, WC kívül, minden nagyobb esőzésnél elönti a szennyvíz!

Vakolat kb. 1 m magasságig  nincs, az egész helység dohos, nedves,  büdös.

Megközelíthetősége meredek lépcsőn.

Életvitelszerű tartózkodásra alkalmatlan Önkormányzati tulajdon!

Kérd el a kulcsot és gyere nézd meg!

Előzmény: épp viselő (11144)
épp viselő Creative Commons License 2014.07.22 0 0 11144

Lakásszerzési last minute akció

Öt percen belül két egymásnak ellentmondó döntést hozott egy pályázaton kívüli lakásbérbeadásról a Humán Közszolgáltatási Bizottság  június 17-i ülésén. Kiutaltak egy másfél szobás lakást, majd menten vissza is vonták a döntést. A következő négy hasonló[...] Bővebben! Tovább »

Bunuel Gambit Creative Commons License 2014.07.19 0 0 11143

Népszerű ember. Volt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.19 0 0 11142

Lehet, hogy elment a hangja a sok klímázástól :)

Előzmény: Bunuel Gambit (11141)
Bunuel Gambit Creative Commons License 2014.07.19 0 0 11141

Papcsák "rejtélyes" ember: Nem válaszol. Némasága önmagáért beszél.

Előzmény: épp viselő (11137)
épp viselő Creative Commons License 2014.07.18 0 0 11140

A  minősíthetelen bokatörő zebra miatt már többször szóltam a BKK közútnak. Talán most.

Bunuel Gambit Creative Commons License 2014.07.17 0 0 11139

A NLKirály útja több helyen is elhanyagolt. (Üdv a topiknak.)

Előzmény: Törölt nick (11138)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 11138

Folyik a villamos felújítás ez Zuglót nagyban érinti mivel az 1-3es és a 3-as villinger is Zuglón megy át.

Végre a Bosnyák téri villamos megálló új arculatot kap ez valamivel több embert érint mint a tőle nem messze található templom és környéke.

Ez jó lesz , ha így lesz :

"Mindemellett a Bosnyák téren az üzemen kívüli vágányok csatlakozását biztosító átszeléseket elbontjuk, a kocsiszínnel az üzemi kapcsolatot biztosító átszeléseket felújítjuk, és csatlakozóvágányt építünk." Itt mindig 10-re kellett lassítani ha nem akartam futóműveshez vinni a kocsit.

Jó lenne ha Nagy Lajos király útját ahol nincsen leaszfaltozva ott leaszfaltoznák végre.

Pl. a Posta előtt és után.

Előzmény: épp viselő (11137)
épp viselő Creative Commons License 2014.07.17 0 0 11137

Papcsák: 35.000 zuglóinak ajánlották az erdélyi vendégházat - egy se ment oda

Nemégiben közérdekű kérdéseket tettem fel az erdélyi házunk ügyében. A jegyző nem minden kérdésre volt hajlandó válaszolni, mert szerinte az pl. nem nyilvános adat , hogy egy 20 millióért vett, évi egy milliós költségű ingatlant igénybe vesz-e a polgármesteren és[...] Bővebben! Tovább »

épp viselő Creative Commons License 2014.07.16 0 0 11136

Kicsit zajos, nagyon gazos

A választásra csak  elkészült és mostanra a környékbeliek belakták a Mogyoródi utcai, Adria lakótelep házai közé telepített játszóteret. Az önkormányzatnak még egy kis botanikai tankertet is sikerült kialakítani  - bár nem így tervezték. A játszótér[...] Bővebben! Tovább »

Wizard14 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 11135

Nos, az igazi lényeg.

Hamarosan lekaszálják a területet, és kezdhetsz aggódni, hogy mikor nő ki megint.

Igaz, megint kampány lesz néhány hónap múlva.

Miből gondoltam, hogy lefideszezel? Te nem olvasod a saját írásaidat?

Ha te ingyen kaszálsz, már kezdheted is!

Nem érdekelnek a politikai bohóckodások, de minden elvégzett melót betudsz a kampánynak. HHHHHMMMMM!

Na ezt a témát részemről lerágtam.

A közterületi gondjaidat jelezd a keruletgondnoksag@zugloizrt.hu-ra. Nekem bevált.

Szép napot, hideg sör, magyar vízilabda csapat győzelmeket!

Előzmény: bj13 (11134)
bj13 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 11134

Rendben.

Sikerült megérinteni a lényeget.

Pontosabban átlépni.

Nem gondoltam, hogy újrafogalmazod a "Te tuti, hogy nem ott laksz" részt.

Azt sem gondoltam, hogy Rozgonyi úr szavaira kitérünk a jogokkal rendelkezés kapcsán.

Azt egyáltalán nem gondoltam, hogy aki bármit felemlít, az távol lakó fotelban ülő billentyűharcoson kívül más is lehet.

A magvas gondolatok jönnek inspiráció nélkül is.

Nem tudom, miből vontad le a konzekvenciát, hogy fideszesnek gondollak.

Mint említettem, nem érdekelnek a politikai bohóckodások, a ki-mit-fúrt-meg vetélkedő alakulása.

Így természetesen nem érdekel az előző önkormányzat tevékenysége sem, hiszen az nem menti/nem teszi értékesebbé a mostani cselekedeteit.

Szégyenlem magam, hogy vonal alattivá váltam, mert egy rendbe tett terület újbóli leromlásáért nem rajongok.

Bocsánat, hogy szóltam!

Ha drága a kaszálás, akkor hagyjuk.

Szurkoljunk a gaznak!

Arra emlékszel, hány fórum volt, ahol a környékbeliek elmondhatták a gondolataikat, ötleteiket a területtel kapcsolatban?

Esetleg a szervezőkről van valami ötleted?

Szerinted rákérdezhetek, kik azok azok, akikről írod, hogy "mi is jók vagyunk"?

Wizard14 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 11133

"

A ti azok, akik politikai kérdést csinálnak az egészből.

Azok, akik szerint vannak a jók, meg vannak a szoclibák.

Azok, akik politikusként ülnek szervezetekben és képviselőnek nevezik magukat.

Azok, akik megengedhetik maguknak a lekezelő hangot, mert azzal minden megoldható.

Azok, akik úgy érzik, hogy joguk van több ember nevében nyilatkozni.

Azok, akik nem mi"

Nem tudom, melyik mondatom inspirált ezekre a magvas gondolatokra, de mindig jó kedvem kerekedik, ha valakinek nem adok elsőre igazat, és abból azt a konzekvenciát vonja le, hogy csak fideszes lehetek. Egyszerű gondolatmenet!

Ez egy különleges gyöngyszem:

"Azok, akik megengedhetik maguknak a lekezelő hangot, mert azzal minden megoldható."

Rögtön utána------

"

Nem gondoltam, hogy felnőtt embereknek szövegértésben kell segítenem, de ez is belefér.

Tulajdonosi jog nem egyenlő a tulajdonjoggal.

Érted, ugye?"

"A fórumozásban az a szép, hogy nem tudhatod, kivel csevegsz."

Ebben nagyon igazad van!

A többi nálam már a vonal alatt van.

Pl:

"De boldogan elfogadom, hogy ennek az önkormányzatnak 3,5 évre volt szüksége a probléma megoldásához."

Az előző meg sem próbálta a négy éve alatt, nem, is említve azt, aki fillérekért eladta annak aki ezt a romhalmazt csinálta egy működő komplexumból!

Előzmény: bj13 (11132)
bj13 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 11132

A ti azok, akik politikai kérdést csinálnak az egészből.

Azok, akik szerint vannak a jók, meg vannak a szoclibák.

Azok, akik politikusként ülnek szervezetekben és képviselőnek nevezik magukat.

Azok, akik megengedhetik maguknak a lekezelő hangot, mert azzal minden megoldható.

Azok, akik úgy érzik, hogy joguk van több ember nevében nyilatkozni.

Azok, akik nem mi.

Nem gondoltam, hogy felnőtt embereknek szövegértésben kell segítenem, de ez is belefér.

Tulajdonosi jog nem egyenlő a tulajdonjoggal.

Érted, ugye?

A kedvenc videón ( https://www.youtube.com/watch?v=8KuYhxDROz8#t=78 ) Rozgonyi úr mondja, hogy "így minden olyan joggal tudunk rendelkezni, amivel a tulajdonos rendelkezhet". (1:14)

Nálam ezt jelentik a tulajdonosi jogok.

Így rendben?

A fórumozásban az a szép, hogy nem tudhatod, kivel csevegsz.

Ha lenne elérhetőséged, szívesen átküldeném a lakcímkártyám másolatát, akkor a tutit is újra tudnád gondolni.

Van összehasonlítási alapom.

Ettől még ne kelljen örülnöm, hogy valamit rendbe raknak, kitakarítanak, utána magára hagyják gondozatlanul.

Mert ha ma még nem, de az idő múlásával visszajutunk a kiinduló állapothoz.

Ne legyen már baj, ha ennek nem örülök és szóvá merem tenni!

Ami jó, az jó.

Ami nem jó, az nem jó.

Ami rossz, az rossz.

Ami a választások előtt egy hónappal lezajló látványos tevékenység, az kampánytevékenység.

Szerintem.

De boldogan elfogadom, hogy ennek az önkormányzatnak 3,5 évre volt szüksége a probléma megoldásához.

Így sikerült.

Előzmény: Wizard14 (11131)
Wizard14 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 11131

Hogy ki az a TI, arra még mindig nem sikerült rájöjjek, Ha azok, akik naponta arra járnak, akkor rendben van. Ha azok, akik nem csak a szájukat(billentyűzetüket) tépik, ha látnak valamit, akkor szintén tudom.

Már a kezdő rúgásod hibás, mivel az Önkormányzat nem szerzett tulajdonjogot. A terület azé, aki ide juttatta. Mindössze annyi történt, hogy kibérelte, hogy felszámolhassa az ottani mocskot. Te tuti, hogy nem ott laksz, mert akkor lenne összehasonlítási alapod a két állapot között. Kérlek, hogy morogni meg ne segíts, abban mi is jók vagyunk. Jeleztük a gondodat az illetékeseknek, hamarosan rendbe teszik a területet.

"

Természetesen sajnálom, hogy nincs egypárt rendszer, úgy biztosan könnyebb lenne.

"

Mi lenne könnyebb? volt rá 45 év kísérletezni!

'Egyébként amikor a rendrakó tevékenység történt, vastagon kampányidőszak volt, még ha nem is hivatalosan."

Tehát, ami jó, azt csak kampány céllal lehet? Mondom, hogy minden hónapra kellene szervezni egyet!

Mindenre megoldás, mint a Szalvusz víz!

Előzmény: bj13 (11130)
bj13 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 11130

A politikai része nem érdekel, ezzel játszatok ti.

Mindemellett nem jár köszönet, szívesen tettem.

Az volt a mondás, ha jól emlékszem, hogy az önkormányzat megszerezte a tulajdonosi jogokat.

Akkor eszerint kéne eljárni.

Mert milyen tulaj az, aki jó szemmel nézi, hogy területét felveri a gaz?

És nem megoldást keres, hanem magyarázatot.

Hogy ki mit fúrt meg, az ismét csak a ti játékotok, nem tartozik rám.

Épp viselő majd kifejti a túloldalt, ha akarja.

Engem az eredmények érdekelnének.

Természetesen sajnálom, hogy nincs egypárt rendszer, úgy biztosan könnyebb lenne.

Ne add fel a reményt, az irány jó.

Egyébként amikor a rendrakó tevékenység történt, vastagon kampányidőszak volt, még ha nem is hivatalosan.

Jártam bent és naponta láttam/látom most is.

Az baj, ha nem szeretném, hogy visszajussunk a kiinduló állapothoz?

Előzmény: Wizard14 (11128)
Wizard14 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 11129

Igen, ezt jól gondolod!

Ha a takarítás előtt bementél volna, most nem fanyalognál itt, hogy nő a fű.

Ennek a mocsoknak ez a dolga!

Remélem, a húsz tonna lom nem nő vissza, amíg eldől, hogy mire lesz hasznosítva a terület.

Nekem így gazosan is sokkal jobban tetszik, mint a takarítás előtt.

Ha csak ezen múlik, az sem baj, ha havonta lesz valamilyen kampány.

Előzmény: bj13 (11123)
Wizard14 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 11128

Remélem, nemi is esel.

A fűnyírás nem kis összegbe kerül. Évente hat alkalom jön ki a jelenlegi költségvetésből.

A közbiztonsági pontot (Nimród) a testület szoc-lib. része fúrta meg. Egyébként amikor ez konkrét terv volt, éppen semmilyen kampány nem zajlott.

A 24 órás jelenlét folyamatosan működik a kerület több pontján.

"Jóságos" atya helyett megnyerte ez a szerencsés(????!) kerület Tóth Csabát. Nagy csere volt!

Köszi mindenkinek aki részt vett benne!

Előzmény: bj13 (11127)
bj13 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 11127

Láthatólag nincs egy drogos sem.

Kis lépés .

Azért ettől én csak nem esnék hanyatt.

Mert rohadtul ment itt az észosztás, hogy nem kampánybuli az egész.

A nagy művelet óta újra nő a gaz.

A gyakran kutalikozó polgármesterjelölt szájából kijöttek olyan szavak, mint "közbiztonsági pont", "24 órás jelenlét", "napközben bűnmegelőzési tevékenység".

Ezeket majd az őszi választások előtt intézik szintén nem PR jelleggel?

Vagy nem lesz már belőle semmi, mert a jóságos atyuskát a hálátlan alattvalók elhajtották?

(Láthatóan sosem láttam ott drogost. Tehát logikailag régebben sem volt, mint ahogy most sem van, ha nincs a képen.)

Előzmény: ax15 (11125)
épp viselő Creative Commons License 2014.07.10 0 0 11126

Műkövezésre nem adnak

A Főpolgármesteri hivatal 2013 májusában TÉR_KÖZ címmel pályázatot hirdetett a főváros közösségi tereinek fejlesztésére. Zuglói önkormányzat - bár ezt a lakosságnak nem árulják el - nem volt sikeres, három pályázatából csak egy nyert. Holott nyerhetett volna mind a[...] Bővebben! Tovább »

ax15 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 11125

Láthatólag nincs egy drogos sem.

Kis lépés ...

Előzmény: bj13 (11124)
bj13 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 11124

A kép:

Előzmény: bj13 (11123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!