Nezd meg az AXA kalkulatorat, siman. Ott ugyanis kiderul, hogy milyen feltetelekkel adnanak, ha adnak. Aztan kerdezz ra a BB-nel pontosan, hogy a te parametereiddel milyen lenne. Aztan irj, es megoldjuk :D
Ja, ha az AXA P1 vagy P2, akkor alapbol joval olcsobb lesz, mint BB.
úgy látom nem érted a konstrukció lényegét. Hidd el egy matematikusnak, és egy nagyon jó jogásznak, hogy nincs más célunk mint a "kukába" dobott pénz minimalizálása.
Nekem az a fura, hogy hitelfelvetelnel ki az aki erre jatszik? Mert idokozben ertem en, hogy osszegyulhet ne'mi suska (bar sztem azt is jobban mege'ri - jelenleg me'g amig ilyen feltetelekkel van - ltp-ben gyujteni), de hogy egyenlito hitelnek megtak. nelkul mi az ertelme, azt nem latom. Ettol meg lehet jo.
Valakinek van még véleménye róla? (A BB-os Egyenlítő Hitelről) Alább írtam már, hogy milyen körülmények között venném igénybe, és előnyösebbnek tűnik a többinél, amit eddig néztem. MartonFull linkelte is hozzá a kalkulátort /köszi érte!!/(itt), légyszi nézzetek rá, hogy szerintetek érdemes-e belevágnom? Szorít az idő, nem tudok végigrohangálni minden bankot, mert melózni is kell, hogy legyen majd miből fizetni a törlesztőt, viszont rövidesen az olcsó albérletünkből (ismerősnél sikerült eddig kedvezően megoldani) el kell mennünk, és ha nem sikerül időben hitelt intézni, akkor plusz egy költözést be kell iktatni, valami másik albérletbe, amíg lakást tudunk venni... Családdal meg nem egyszerű ez, arról nem is beszélve, hogy további költség. Szóval minden tanácsot, segítséget előre is köszönök!
Magnet is támogatja a történetet. 10.5% ha építésre veszel fel hitelt, 12.5% a kamat ha szabad felhasználásút kérsz. 0% kezelési költség. Nálam ugye az a szitu, hogy szabad felhasználásút vennék fel építésre. Már telefonban is volt szó arról, hogy megpróbálják megkérvényezni a 10.5-et. Holnap személyesen is találkozom velük.
Az Allianz megvasarolt egy olyan telefonkonyvet, ami marketingcelu, es a marketinghivas-tiltasos szamokat is tartalmazza. En mar mentem egy kort veluk, hogy DE, ez az o felelosseguk, es most mar tudnak rola, tehat most mar ne hasznaljak, es pereljek az elado ceget hogy rossz adatbazist kaptak. En nem mentem tovabb, de az ilyeneket siman be lehet jelenteni, jellemzoen az elejen bemutatkozo szemely nevet es a hivas idejet (legtobbszor titkos szamrol hivnak ugye) erdemes feljegyezni. A "telefonkonyvbol" es "szamitogepbol" hivasokat egyebkent mar olyan jol kezelem, hogy sirva teszik le a kagylot:) Remelem egyre kevesebb ember es igy ceg akar/fog tudni elni ezzel a technikaval. Amit nem tudok, hogy milyen alapon hiv magnorol egy gyerekhang hogy a rakos betegek (es itt tettem le a kagylot), ha egyszer ott a paragrafusjel a marketinghivas tiltasara. A Matav-ra nezve az nem kotelezo???
A melepődtem mikor telefonban meghallgattam az egyik ajánlatot. 2% kezelési költség, thm 15% körül. A magnetes ajánlatot várom, egyébként telefonon simán mondanak irányszámokat.
Jaj, felhivtak most az Allianz nyugdijpenztarbol egy olyan szamon, ami elvileg nem nyilvanos, valamint nem kiadhato ( ennek azert majd meg utananezek, meg ha visszahiv 26-an, akkor meg is kerdezem ), hogy lepjek at hozzajuk. Mert most tudjuk, hogy bajban vannak a nyugdijpenztarak. Naluk meg jobban fog kamatozni a penzem.
Mondom, rendben, de hogy mennyi az Allianz fedezeti tartaleka? - Ööö.. csend... - Hallo? - Itt vagyok, hallo, pillanat.. csond.. csond.. - Hallo? - Igen, itt vagyok, elnezest, hat ööö.. az Allianz egy nagy magannyudijpenztar, amely rendelkezik eleg fedezeti tartalekkal.
Namost kiket is kellene szopatni? A hitelkozvetitoket? Hamar, akkor
Mas:
Nem tudom, hany hitelkozvetito van ( elvileg olyan 50.000 volt, nyilvan mar most mondjuk csak 40-45e ), de ha mondjuk a maradeknak a fele maradna, az legalabb 20.000 ember.
Hogy fog a pszaf levizsgaztatni ennyi embert a maradek egy honapban?
Sehogy.
Vagyis itt is engedmeny lesz, mondjuk szerintem azt fogjak mondani, hogy marcius 31-ig kotelezo megcsinalni.
Valaha szabalyozva lesz az ilyen fentemlitett nyugdijpenztartoborzo, akit nem is tudom, hogy honnan vehettek fel, hogy fogalma sincs arrol, mi az a fedezeti felosztas?
Most minden nyudijpenztar meg fog orulni, es nem fizetnek jutit az atlepesekre.
Ez is vajon kinek jo? Es az, hogy a banki ugyintezok meg mindig toljak a 25 eves eletbiztis kombikat, mert jutalekakcio van ra, es ok is kapnak vissza belole?
Ja es nem igaz, hogy a hitel ordogtol valo es kerulni kell. Csak nagyon meg kene gondolni, hogy mire erdemes hitelt felvenni. Pl. egy szigeteletlen regebbi epitesu haz akar 3-5 even belul is megtakarithatja egy hoszig. beruhazas arat futeskoltsegben (mondjuk tetoter szalas anyagnal meg ennel is hamarabb), tehat igenis hogy abban a helyzetben hitelt kell felvenni, mert a magas koltseg mellett felrerakva csak 10 ev mulva jonne ossze, addig faizk meg fizet. Nyilvan karacsonyi ajandekot 40+%-os hitelkartyas dijra (nem csak a kamatmentes idoszakra) megbocsathatatlan doreseg.
Szerintem nem csak kozepiskolaban, mar alt. isk.-ban is el lehetne (kellene!) kezdeni a penzugyi kepzest. Amint eljutottak a hatvanyozas fogalmahoz matekban, mar szamolni is tudnak, de mar joval elobb is lehetne valamit oktatgatni.
Hitelkalkulátor ide vagy oda mindenben ott van elrejtve a buktató és bizony az átlagember képtelen normálisan értelmezni a szórólapokban reklámokban elhangzó adatokat. Szerintem lassan komolyan fontolandó kérdés lenne, hogy bevezessék a középiskolában a Pénzügyi alapismereteket. Mert lassan több a hitel reklám a médiában mint a termék promóciók.
Jómagam is anno fiatalon hitelfelvételre kényszerültem, meg is fizettem bőségesen az árát, bár hál isten az élet úgy hozta, hogy sikerült előtörlesztenem, de megfogadtam, hogyha csak nem fenyeget a világvége én nem folyamodok még egyszer banki hitelhez.
Tudom ezt nagyon sok ember egyszerűen nem teheti meg és pont azért szomorú mert azt sanyargatják tovább a bankok akivel már alapból sem bánik kesztyűs kézzel az élet :S
A lentebb irt hozzáoszlásoknál a A pénzügyi szolgáltatásközvetítői hatósági képzésről csevegtetek?
Mar csak arra lennek kivancsi, hogy azokon a helyeken, ahol ezt ketto ( vagy akar 1! ) nap alatt zavarjak le, azt hogyan tombositik? 24 ora non-stop?
Amugy arra lettem volna kivancsi, hogy aki mar tul van a kepzesen ( vagy akar a vizsgan ), annak milyen tapasztalatai vannak ( van mar olyan, aki le is vizsgazott? ). Aztan majd elmondom a sajatjaimat :D
Nem kicsit gáz..... Most arról nem is beszélek,hogy tipikusan íroasztalnál kiötlött,elméleti baromságokkal teletűzdelt,teljesen haszontalan tudományokkal van tele. (kb 80% az 1500 kérdésből)
Rengeteg a hiba benne,mi jeleztük a PSZAF fele,most várjuk a visszajeelzést.(nagy reményeket nem támasztok a kijavítást illetőleg)
Ultra gáz tényleg,mert a PSZAF-ot nem érdekli,neki az ő általa vélt helyes választ kell beikszeld,még ha tudod is,hogy ez hülyeség. (itt kezdődik a tudathasadásos állapot egy vizsgán. :))))
Gyerekek, ez a hatosagi kepzes nagyon gaz. Erdemes lenne osszeszedni, hogy melyik pont rossz, es szolni a pszaf-nak, hogy javitsak ki..
Baromira erdemes lett volna tanfolyamszervezonek allni most, kivancsi vagyok, kinek milyen volt a kepzese.. mirol szolt, mit csinaltatok, mennyibe kerult, meddig tartott. Hany hibat talaltatok.
Kedvezőnek tűnik tényleg - Farmville helyett kicsit játszogattam az általad linkelt kalkulátorral :) Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen egyéb költségeket számolnak fel? Szóval az itt látott összegek tartalmaznak mindent? Ilyen kezelési költség meg hasonló díjakra gondolok.
Ez szép és jó amit írsz, de az a baj ezeknél a nem kereskedelmi bankoknál, hogy a kamat az sokkal nagyobb is pont azért mert ők megtehetik, hisz többet adnak speciális nagyobb rizikóval rendelkező ügyek esetében is mint a tiéd. Nos nálam nem ez a helyzet hanem amit felvázoltam, és igen úgy tűnik hogy az lesz a jó amit írtam is, vagyis eddig még nem találtam jobb ajánlatot :S Az összes Bank ideiglenes akciókkal próbál csábítani, hogy ilyen meg olyan díjat elengednek meg 1-2 havi kamatot, de ezek tudom, hogy csak csalogató mézed madzag attól még keményen kifizettetik velem a kamatot :S:S
A Te eseted meg egy igen speciális dolog, ez onnan is látszik, hogy milyen kevés bank van aki szóba áll veled :S Arról tudni valamit, hogy mekkora Kamatra hajlandóak adni, vagy ezt majd egy személyes beszélgetés keretén belül fogják megemlíteni??
Nagyon sokat telefonáltam mostanában, 15-20 bankkal felvettem a kapcsolatot. A lenti konstrukció lényege, amit nagyon sokan nem tudnak, hogy az 1/3-ig cég tulajdonban levő ingatlanra miután felépült jelzálog jogot jegyezzenek be. (és így törölhetővé válik a bevont ingatlanokról a jelzálog jog.) Tudom hogy a fórum nem a reklám helye, de vannak akik megérdemlik hogy néhány szót ejtsek róluk. Jelen pillanatban 3 a száma azoknak a bankoknak akik a lenti konstrukciót (az ingatlan bevonásost) elvileg finanszírozni tudják:
- Magnet bank - róluk már írtam, abszolút pozitív hozzáállás, rugalmasok, szabad felhasználású ingatlanhitelt az ingatlan értékének 75%-áig adnak. Figyelembe veszik a hitelképességnél hogy céged is van. Távoli kisvárosban nem tudják az ingatlant bevonni, autópálya melletti bp-től 120km-re levőt igen. Saját tulajdonban levő telket is beszámítanak fedezetként.
- Takarékszövetkezetek (egy veresegyházival konzultáltam) ők bár támogatják a konstrukciót, de nagyon konzervatívak hitelezés kapcsán. Pl.: nem veszik figyelembe a saját tulajdonban levő céget hitelképesség vizsgálatkor.
- Kinizsi bank - figyelembe veszik a távolabbi ingatlanokat is, 60%-ig adnak hitelt, vállalkozást figyelembe veszik, akár saját tulajdonban levő telket is beszámítanak fedezetként.
Ez egy nagyon jónak tűnő dolog, ha van folyamatos megtakarításod. De gondolom ezt sem adják úgy, hogy egy cég résztulajdonos az ingatlanban..
zoldbeka55 Nekem ha minden igaz a magnetbank tud segíteni. Egy blikket megér, úgy látom sokkal rugalmasabbak mint a kereskedelmi bankok. Nézd meg még a lakáslízinget is, más jellegű mint a hitel, akár jó is lehet.
Először is, ennyire részletesen nem ismerem, a honlapon ellenben egy egész jó kalkulátort találtam: Itt éritek el! HA ezt megnézed, már nagyjából képbe kerülsz, hogy mi merre hány méter. Nekem most speciel természetesen Frank (Naná hogy Svájci) alapú hitelem van a K&H-nál, nem is kell mondnom, hogy csöppet megugrott a részlet :S
Ez az egyenlítő valóban nem tűnik rossz megoldásnak csak a baj az hogy rajtam már nem segít illetve azoknak jó, akik emellett tudnak megtakarítani is, talán azt mondhatjuk, hogy ez egy "dinamikus előtörlesztési konstrukcióval kombinált hitel". Elkalkulálgattam a fenti kis számolóval tetszik igazából, csak sajnos mikor kellett volna még nem létezett ilyen, most meg már :S
Sziasztok én most tervezem, hogy hitelt veszek fel, eddig szépen sikerült elkerülnöm de most úgy alakult, hogy nincs más választásom. Pont ezért eddig nem is foglalkoztam sokat a témával, most pedig egyszerre rászakadt ez a rengeteg ajánlat és nem tudom hova kapjak. Körülbelül 10 milió forintot kellene felvennem, én a Budapest bank egyenlítő hitelét néztem s azért is írok mert látom erről folyik a téma. Akkor most ez a legkedvezőbb? Megéri nekem? Mire érdemes figyelni?
És simán folyószámlán kell tartani a pénzt ? Én az ERSTét ismerem, ott alig fizetnek kamatot a nem lekötött pénzre; érdemesebb áttenni pl. az AXÁba, ott ~6% a kamat.
Peldaul felvettel hitelt, de kozben van (ugye van?) 6 honapnyi torlesztonyi megtakaritasod. Es ha me'g tobb is, az elotorl. altalaban eleg borsos aron van, vagy bizonyos idopontokban olcsobb, vagy igazan nagyobb osszegekre eri meg. Es vegulis a nyereseg a nem megfizetett beteti kamat adoja, es ehhez nem is kell mindig az akcios kamatu megoldasokat keresned mas banknal, mas konstrukcioban, csak egyszeruen otthagynod a hitel mellett dolgozni. Az otlet emiatt eletkepes, de nem megfelelo % szamokkal jol el lehet rontani. [Nyilvan ugy tudjak beallitani, hogy a hitelre csak a kamatot engedik el, a kezktg-et nem, tehat a kamat-kktg. ara'ny kell olyan legyen, hogy a kamat elengedese jo buli legyen a hitelfelvevonek - netto beteti felett -, ellenben jo buli legyen a banknak is - brutto beteti alatt. Nyilvan nagyobb osszeget tovabbra is erdemesebb lehet inkabb betorleszteni.] A tenyleges kondilistat nem ismerem, csak elvi szinten foglalkoztam vele.
Az egyenlito hitel lenyege az (lenne), hogy felez az ugyfellel a beteti kamat adojan. Ugyanis lekotes nelkul kell tartsd azt a penzedet, amire fel engedmenyt ad. Mas kerdes, hogy a kamatszintek ugy vannak-e belove, de a logikus akkor lenne, ha a hitelbol elengedett kamatresz az pont a brutto es a netto beteti kamat kozott van.
Mondjuk nekem valami 10 eves kamatperiodus is remlik, most nem tudom, hogy az a tamogatott hiteluknel lesz-e, vagy kaphato lesz piaci melle is. Furcsa lenne nagyon.. nem szamitok ra, hogy ez az alapkamat marad, akkor viszont a 10 eves kp. nagyon jo. Szvsz a 3 eves is, en felfele varom a forinthitelkamatokat is. Csak mondjuk az az arazas.. amig egy AXA tud adni 83e nettora 3millat P1-el, addig nem latom ertelmet barmi masnak.. az egyenlito hitelre vagyok meg most ragizdulva, de ott is le kellene ulni par oracskat. De lehet, hogy megnezem, mi van a partnerportalon, aztan ha valami hasznalhato, akkor majd jelentkezem.
Volt mar szo az egyenlitorol, vagy csak nekem tunik ugy, hogy volt rola szo? Mondjuk a BB-tol alapbol fazom, egy ugyletem volt ott osszesen, es a mult heten olyan kis picsat fogtam ki a fiokban, akivel meg tegezodni sem lehetett. Raadasul azt mondta, hogy a csoportos beszedesit toltsem ki ket peldanyban, kozben a masik fiokban kiderult, hogy egy peldanyban sem kell, mert a gepbol nyomtatjak.. na, ezert sem hitelezek a BB-hez, kicsin mulik, de ha a kozvetitovel igy bannak, akkor mit fognak csinalni az ugyfellel? Ha egy uj csoportos kitoltese nehezsegekbe utkozik, mi lesz a hitelkerelemmel? Arrol nem is szolva, hogy kellene vagy 3kilo netto egy ugylethez. Persze ezt mar ket eve csinaljak, nem tudom, mibol elhetnek..
Unicredittől picit fázom mostanság,szvsz pocok drágák lettek,másrészt vidéken elképesztő kukacosak lettek a házakkal kapcsolatban. (vegyes építésnél,nem volt ritka hogy levettek 30-40%-ot a forgalmiból!!! az ÉB után) Plussz elképesztő hozzá nem értés a teljes fiókhálózatot beleértve.
Elvileg 3 éves fix kamattal jön ki,ha jól gondolom,sokkal több extrát nem fog tudni. Egyenlőre még ezektől a 3 éves fix kamatos motyóktól is fázom mindaddig,míg nem látom,stabilizálódik-e a gazdaság.
Valaki tud nekem valamit mondani hirtelen az UniCredit Relax-hitelerol. Most olvasgattam a hirlevelet, gondoltam, megnezem, erre a hitelkalkulator szerint nulla forintot kell fizetni 3.080.000 forintra . THM-ben nem tul jo ( 9,99% kamat ), 10.58%. Viszont a hirdetmenyben meg nincsen semmi, csak holnaptol.
Lehet, hogy tudok turni valami partnerportalt, de nem tudom, hogy kezdjek hozza. Foleg meg lusta vagyok.
Jo, igazad van, a gyerekre telleg 324 volt amig az szabfel volt... es a most kotott 321 hulyeseg, mert szinte biztos hogy csak a valtozas utan kototteket fogjak csak hagyni a szulok ingatlanaba tenni. De mondjuk hitelt akkor se hiszem hogy adnanak ra, hacsak nem a szulonek. Amugy nekem most ernek lassan fizetos (fizetni erdemes) idoszakba a 324-ek, me'g szlavezetesi dij nelkul lettek inditva... Sajna sok egyszerre, de megeri csaladi kolcsonbol is felfizetni, aztan visszaadni. 2004 vegen indultak, szoval nyar elejen kell eloszor invesztalni, ha 2 evet akarok kihasznalni (EBKM-et nem is szamoltam, de 20% felett saccolom). Nem birtam ki: utolso ket ev fullra fizetve (3 reszletben), csak alltam-mal szamolva, 5. honapban megkapva is 20,63% (a 4.-ben 22,47%), ezt most csak 12-vel szorozva, nem kamatos kamatkent szamitva. Netto. Persze minusz a 8 eve nyitas dija (2e Ft + 1-nel tobb honapig fizettem a 670Ft-okat). Tudom, ez az alltamnak egy egyaltalan nem win-win-win kihasznalasa, de hat nekem anno erre futotta otletileg, most csak le kene aratni.