Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.21 0 0 320
Szia.
Nem tudtam reprodukálni a problémát. Nekem olyan gombom van, hogy Megjelenítési hely (keret)

Milyen verziód van? Nem verziófüggő véletlenül?
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.21 0 0 319
Biztos vagy benne, hogy nincsen normal.dot? Ez ugyanis alapvető komponense a Word-nek. Ha nincs, akkor is létrehoz egyet. Az a gyanúm, csak azért nem látod, mert a Mappa beállításoknál nincs bekapcsolva, hogy mutassa a rejtett fájlokat és mappákat is.
(Windows Intéző menüjében: Eszközök -> Mappa beállításai -> Nézet fül -> Rejtett fájlok és mappák megjelenítése)

Előzmény: Frogg (317)
Frogg Creative Commons License 2008.02.21 0 0 317

Tisztelt Fórumozók!

Kb. 3 napnyi folyamatos munkám van ebben a látszólag egyszerű hibában. Kínomban keresgéltem a neten és rátok akadtam, remélem lesz egy olyan kedves szaki, aki tud segíteni.

A gondom a következő: Office small biz-t használunk. Lényegében 2003as! A word-nél egy kolléga eltűntette az összes menűt. Gyakorlatilag egy nagy lap az egész,  amire írhatsz illetve van vonalzó oldalt-felül, bár ez lényegtelen. A word nem ment tönkre. Billentyűparancsok mennek. Sőt..egyéni eszköztárban (amit nem a szokványos jobb gomb felül, előhívásával siekrült előcsalnom[amire amúgy semmi sem történik], hanem a makrókon keresztül.) saját menüben vissza tudom varázsolni a szokásos "Fájl...szerkesztés stb.) menüket. terészetesen ez így nem jó a kollégának. Normal.dot nincs a gépen. Ez volt az első amit töröltem volna. Aztán kínomban leszedtem és újratelepítettem. Nevetni fogtok, a téma mit sem változott. Ekkor nyúltam a zsebkendőmért, illetve az index fórumhoz. Segítsetek. Lehetséges, hogy ezen beállítások a registryben tárolódnak. CSináljak új profilt? Valakinek ötlet? Én már kifogytam.

JAh mégvalami: vírus nincs a gépen. :)

Segítsetek...biztos van valami megoldás a windows újratelepítése helyett

Köszi előre is!

Gábor

DJG Creative Commons License 2008.02.10 0 0 316
word weblap szerkeszőjét...

Hogy a mijét? Egyszer nézz bele a Word-generálta HTML-be, önmagában az is kész csoda, hogy működik, az meg egyenesen katasztrófa, ahogy 5 százalék tartalomhoz 95 százalék teljesen felesleges, ostoba ballasztanyagot tesz be (ez nem költői túlzás, egészen pontosan így van), és ezzel mind a szerencsétlen látogatóidat terheli. Ha jót akarsz a világnak és magadnak, használj inkább valami rendes webszerkesztőt... :-)

Üdv,
Gábor
Előzmény: Törölt nick (310)
old-boy Creative Commons License 2008.02.10 0 0 315
Köszönöm a segítséget, meg fogom nézni és ki is próbálom!
Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 314
Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 313
Nézz vissza ide néha, ha találok valamit, megosztom.
Előzmény: Törölt nick (312)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 312
Pedig, lassan feladom, mert sehol nem találok használható anyagot...
Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 311
Ja, azt hittem, makrót akarsz hozzárendelni. A felsoroltakat talán meg lehet csinálni Word-del is, de sajnos nem tudom, hogyan. Azért ne add fel :-)
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 310

Köszönöm a segítséget! (itt is :-).

Azt gondoltam, van valami beilleszthető egyszerű nyomógomb, amellyel átléphetek egy másik weblapra, vagy elindíthatom a nyomtatást... Nem gondoltam, hogy erre nem készítették fel a word weblap szerkeszőjét...

Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 309
Anélkül, hogy igazán értenék a témához, jelzem, hogy szerintem ez nem fog menni.

A gomb persze létrehozható, pl. úgy, hogy a Vezérlők eszközkészletből teszed fel, mint Excelben is (Nézet/Eszköztárak/Vezérlők eszközkészlete). Ha így elmented, majd a böngészővel megnyitod a fájlt, a gomb megjelenik. De ha kódot akarsz hozzá rendelni, szerintem azt olyan programnyelven kellene, amit a böngésző is megért (pl. javascript). Attól tartok, még az Internet Explorer sem fogja végrehajtani a Visual Basic for Applications nyelven íródott (illetve rögzített) makrót, pedig mindkettő Micro$oft...
Előzmény: Törölt nick (308)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 308

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy word-el készített kis egyszerű weblapon, hogyan tudok egy sima nyomógombot beilleszteni, amihez majd egy onClick-et szeretnék hozzárendelni. A beépített webeszköz parancsgombbal eddig ez nem sikerült.

Előre is köszönöm! 

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 307
Az alábbiakat tudnám javasolni:

1. Az Eszközök/Testreszabás menüben, a Parancsok fülön a kategóriák (bal oldali panel) keresd meg a beépített menüket (nálam alulról a második). A jobb oldali panelen megjelennek a jól ismert Fájl, Szerkesztés, stb. menük. Kattints a Szerkesztésre, és az egérgombot nyomva tartva húzd át a menüsor megfelelő helyére.

2. Ha az előbbi tipp nem segített, akkor töröld a Normal.dot sablont. Megtalálható a C:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Microsoft\Templates mappában.
A törlés csak akkor lehetséges, ha a Word alkalmazás be van zárva. (Ha az Outlook a Word-öt használja email-szerkesztőként, akkor őt is be kell zárni.)

Ezzel a törléssel elvesznek testreszabási beállítások, (pl. menü- vagy eszköztár-módosítások, stílusok, stb.,) illetve azok a makrók, amelyek a Normal.dot-ba lettek rögzítve. A Word következő indításakor létrehoz egy új, alapértelmezett Normal.dot fájlt, és visszakapod a Szerkesztés menüt.

Amennyiben van valami megőriznivalód a Normal.dot-ban, törlés helyett nevezd át.

Előzmény: old-boy (306)
old-boy Creative Commons License 2008.02.06 0 0 306

Sziasztok!

A segítségeteket kérem: Word 2003-at használok és eltűnt a szerkesztés menü! Ki vitte el? Látta valaki?

Ha tudtok segítsetek!

Köszi.

farkzoli Creative Commons License 2008.02.05 0 0 305
Köszi a tanácsot, már szórakozok vele, egyszerűbb dolgokat már tudtam csinálni makróval magamtól is egy-egy doksin belül, de most inkább csak káromkodok. No, mint írtam, nem vagyok egy nagy ász, majd nyakoncsípek valakit a környezetemben.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 304
Na még egyszer...
(Felejtsd el az előzőt, mert nem jó.)

Sub BatchDoc()
Const Exts = "doc-txt-rtf"
Dim D As Document, SrcFldr As String, DstFldr As String, FN As String, Ext As String

MsgBox "Válaszd ki a forrás mappát!"
With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
.AllowMultiSelect = False
.Show
SrcFldr = .SelectedItems(1)
End With
MsgBox "Válaszd ki a cél mappát! (Ide mentem le az rtf-eket.)"
.Show
End With

FN = Dir(SrcFldr & "\*.*", vbNormal)
Do
Ext = Mid(FN, InStrRev(FN, ".") + 1)
If InStr(Exts, LCase(Ext)) > 0 Then
Set D = Documents.Open(SrcFldr & "\" & FN)
'
'Ide jönnek a formázási utasítások
'
D.SaveAs DstFldr & "\" & Left(FN, Len(FN) - 3) & "rtf", wdFormatRTF
D.Close
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub
Előzmény: farkzoli (302)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 303
Ezt a makrót tudom ajánlani:

Sub BatchDoc()
Const Exts = "doc-txt-rtf"
Dim D As Document, SrcFldr As String, DstFldr As String, FN As String, Ext As String

MsgBox "Válaszd ki a forrás mappát!"
.Show
End With
MsgBox "Válaszd ki a cél mappát! (Ide mentem le az rtf-eket.)"
.Show
End With

FN = Dir(SrcFldr & "*.*", vbNormal)
Do
Ext = Mid(FN, InStrRev(FN, ".") + 1)
If InStr(Exts, LCase(Ext)) > 0 Then
Set D = Documents.Open(SrcFldr & "" & FN)
'
'Ide jönnek a formázási utasítások
'
D.SaveAs DstFldr & "" & Left(FN, Len(FN) - 3) & "rtf", wdFormatRTF
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub
Előzmény: farkzoli (302)
farkzoli Creative Commons License 2008.01.30 0 0 302
Szerbusztok!

Nem biztos, hogy ez egy Word kérdés, de azért:
Tudtok olyan módszert, amivel szöveges dokumentumokat kötegelve lehet feldolgozni?
Konkrétan: többféle anyagból (txt, rtf, Word97-2000-XP) szeretnék rtf-et, esetleg valami egyszű formázással, pl. betűtípus/méret. Kézigépemre szeretném költöztetni a könyveimet, és ott az rtf megy megbízhatóan.
Ha van ötleted, írj ide is, ezt gyakrabban nézem:
farkas kukac baja pont hu
(valami varázslószerűre gondolok, nem vagyok egy májer...)
maci124 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 301
Szuper, koszi!
Előzmény: maci124 (300)
maci124 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 300
Koszonom szepen, megproszalom.
Előzmény: Törölt nick (299)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 299
Na jó, vettem a fáradságot, és megnéztem, hogy kell ezt Word-ben csinálni. (Mivel nem értek hozzá, nehezemre esett nekiállni.) Szóval próbáld meg ezt a makrót lefuttatni a dokumentumon:

Sub Torol()
Dim p As Paragraph
For Each p In ThisDocument.Paragraphs
If Left(p.Range, 4) = "Adat" Then
p.Range.Delete
End If
Next p
End Sub

Feltételeztem, hogy "sor" alatt bekezdést értesz. A fenti makró teljes bekezdéseket töröl.
Előzmény: maci124 (298)
maci124 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 298

Koszi a reagalast.

Mindenkeppen szovegszerkeszto kell, az excel-t probaltam. A megnyitando file igazabol egy polish formatum, terkep nyersanyag es .mp a kiterjesztese.

Exceles gyuras utan sosem tudtam megnyitni terkepkent, hibat jelzett. :(

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 297
Javaslom erre inkább az Excel használatát.
Megnyitod a textfájlt úgy, hogy ne bontsa oszlopokra a sorokat, csinálsz egy sorbarendezést, kitörlöd az "adat"-tal kezdődő sorokat, és újra elmented (más néven) szövegfájlként.

Ebben az esetben mondjuk megváltozik a sorok sorrendje, nem tudom, ez baj-e.
Ha baj, akkor a fenti megoldás helyett egy kis makrót tudnék javasolni:

Sub torles
Dim Rng as Range, c as Range
Set Rng = ActiveSheet.Range("A1" , Range("A" & Activesheet.Rows.Count).End(xlUp))

For Each c in Rng
If Left(c, 4) = "adat" then c.ClearContents
Next c
Rng.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
End Sub

Megnyitod a textfájlt úgy, hogy ne bontsa oszlopokra a sorokat, bemásolod a fenti makrót VBA editorba, és lefuttatod. Futtatáskor az adatokat tartalmazó munkalap legyen aktív. Futás után elmented a fájlt (más néven) szövegként.
Előzmény: maci124 (296)
maci124 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 296

Sziasztok, kerdes a gurukhoz:

Van egy nagy text filem, az allomany tartalma kb:

Adat=20

Masadat=23

Adat=24

Valami=12

Adat=120sdf

Az "Adat" kezdetu sorokat szeretnem eltuntetni a letezo legkevesebb munkaval, raadasul ugy hogy ne csak a sorok tartalma, hanem maga a sor is eltunjon (az allomanyban ne maradjon ures sor sem)

koszi

rettentó Creative Commons License 2008.01.17 0 0 295
eltűnt
Előzmény: rettentó (294)
rettentó Creative Commons License 2008.01.17 0 0 294
Nagyon köszönöm! Eltünt a ballaszt!!! :-)
Előzmény: B Pali (293)
B Pali Creative Commons License 2008.01.16 0 0 293
Nem kell nyomva tartani. Tedd a kurzort a kijelölés elejére, gördíts a függőleges sávon a kijelölés végére, és shft-et nyomva kattincs oda.
Előzmény: rettentó (291)
rettentó Creative Commons License 2008.01.08 0 0 291
Hello! A következő a problémám (kicsit Carlenéhez hasonló): Wordben egy pl. 500 oldalas szövegből törölni szeretném a 300-350 oldalt, azaz egy felesleges részt. A kijelölés az egér és a billentyűzet nyomva tartásával ugye kissé időigényes lenne. Lehet-e oldalszám alapján ennyi oldalt kijelölni majd törölni?
Pret_ Creative Commons License 2008.01.07 0 0 290

Sziasztok!

Hátha valaki találkozott már a problémával:

Nem csak a word, más is mintha egyfajta vonalkódot nyomtatna az oldalak szélére. Valamilyen install tehette ezt.

Azt már próbáltam, hogy minden nyomtatót törlöl majd ujra install :( nem segített.

Valakinek tipp ??

Köszi!

aszula Creative Commons License 2007.10.28 0 0 287

Üdvözlet. Jelenleg Outlook/Word 2007 használok és az a gondom, hogy a hálózati meghajtón tárolt Word 2007 dokumentumokat nem naplózza az outlook. A helyi meghajtókon lévőket természetesen igen, valamint a távoli acces 2007 fájloknál is működik a naplózás. (excel, powerpoint esetében ui. nem működik a távoli fájlok naplózása.)

Köszönöm előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!