Biztos vagy benne, hogy nincsen normal.dot? Ez ugyanis alapvető komponense a Word-nek. Ha nincs, akkor is létrehoz egyet. Az a gyanúm, csak azért nem látod, mert a Mappa beállításoknál nincs bekapcsolva, hogy mutassa a rejtett fájlokat és mappákat is. (Windows Intéző menüjében: Eszközök -> Mappa beállításai -> Nézet fül -> Rejtett fájlok és mappák megjelenítése)
Kb. 3 napnyi folyamatos munkám van ebben a látszólag egyszerű hibában. Kínomban keresgéltem a neten és rátok akadtam, remélem lesz egy olyan kedves szaki, aki tud segíteni.
A gondom a következő: Office small biz-t használunk. Lényegében 2003as! A word-nél egy kolléga eltűntette az összes menűt. Gyakorlatilag egy nagy lap az egész, amire írhatsz illetve van vonalzó oldalt-felül, bár ez lényegtelen. A word nem ment tönkre. Billentyűparancsok mennek. Sőt..egyéni eszköztárban (amit nem a szokványos jobb gomb felül, előhívásával siekrült előcsalnom[amire amúgy semmi sem történik], hanem a makrókon keresztül.) saját menüben vissza tudom varázsolni a szokásos "Fájl...szerkesztés stb.) menüket. terészetesen ez így nem jó a kollégának. Normal.dot nincs a gépen. Ez volt az első amit töröltem volna. Aztán kínomban leszedtem és újratelepítettem. Nevetni fogtok, a téma mit sem változott. Ekkor nyúltam a zsebkendőmért, illetve az index fórumhoz. Segítsetek. Lehetséges, hogy ezen beállítások a registryben tárolódnak. CSináljak új profilt? Valakinek ötlet? Én már kifogytam.
JAh mégvalami: vírus nincs a gépen. :)
Segítsetek...biztos van valami megoldás a windows újratelepítése helyett
Hogy a mijét? Egyszer nézz bele a Word-generálta HTML-be, önmagában az is kész csoda, hogy működik, az meg egyenesen katasztrófa, ahogy 5 százalék tartalomhoz 95 százalék teljesen felesleges, ostoba ballasztanyagot tesz be (ez nem költői túlzás, egészen pontosan így van), és ezzel mind a szerencsétlen látogatóidat terheli. Ha jót akarsz a világnak és magadnak, használj inkább valami rendes webszerkesztőt... :-)
Azt gondoltam, van valami beilleszthető egyszerű nyomógomb, amellyel átléphetek egy másik weblapra, vagy elindíthatom a nyomtatást... Nem gondoltam, hogy erre nem készítették fel a word weblap szerkeszőjét...
Anélkül, hogy igazán értenék a témához, jelzem, hogy szerintem ez nem fog menni.
A gomb persze létrehozható, pl. úgy, hogy a Vezérlők eszközkészletből teszed fel, mint Excelben is (Nézet/Eszköztárak/Vezérlők eszközkészlete). Ha így elmented, majd a böngészővel megnyitod a fájlt, a gomb megjelenik. De ha kódot akarsz hozzá rendelni, szerintem azt olyan programnyelven kellene, amit a böngésző is megért (pl. javascript). Attól tartok, még az Internet Explorer sem fogja végrehajtani a Visual Basic for Applications nyelven íródott (illetve rögzített) makrót, pedig mindkettő Micro$oft...
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy word-el készített kis egyszerű weblapon, hogyan tudok egy sima nyomógombot beilleszteni, amihez majd egy onClick-et szeretnék hozzárendelni. A beépített webeszköz parancsgombbal eddig ez nem sikerült.
1. Az Eszközök/Testreszabás menüben, a Parancsok fülön a kategóriák (bal oldali panel) keresd meg a beépített menüket (nálam alulról a második). A jobb oldali panelen megjelennek a jól ismert Fájl, Szerkesztés, stb. menük. Kattints a Szerkesztésre, és az egérgombot nyomva tartva húzd át a menüsor megfelelő helyére.
2. Ha az előbbi tipp nem segített, akkor töröld a Normal.dot sablont. Megtalálható a C:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Microsoft\Templates mappában. A törlés csak akkor lehetséges, ha a Word alkalmazás be van zárva. (Ha az Outlook a Word-öt használja email-szerkesztőként, akkor őt is be kell zárni.)
Ezzel a törléssel elvesznek testreszabási beállítások, (pl. menü- vagy eszköztár-módosítások, stílusok, stb.,) illetve azok a makrók, amelyek a Normal.dot-ba lettek rögzítve. A Word következő indításakor létrehoz egy új, alapértelmezett Normal.dot fájlt, és visszakapod a Szerkesztés menüt.
Amennyiben van valami megőriznivalód a Normal.dot-ban, törlés helyett nevezd át.
Köszi a tanácsot, már szórakozok vele, egyszerűbb dolgokat már tudtam csinálni makróval magamtól is egy-egy doksin belül, de most inkább csak káromkodok. No, mint írtam, nem vagyok egy nagy ász, majd nyakoncsípek valakit a környezetemben.
Na még egyszer... (Felejtsd el az előzőt, mert nem jó.)
Sub BatchDoc() Const Exts = "doc-txt-rtf" Dim D As Document, SrcFldr As String, DstFldr As String, FN As String, Ext As String
MsgBox "Válaszd ki a forrás mappát!" With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker) .AllowMultiSelect = False .Show SrcFldr = .SelectedItems(1) End With MsgBox "Válaszd ki a cél mappát! (Ide mentem le az rtf-eket.)" With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker) .AllowMultiSelect = False .Show SrcFldr = .SelectedItems(1) End With
FN = Dir(SrcFldr & "\*.*", vbNormal) Do Ext = Mid(FN, InStrRev(FN, ".") + 1) If InStr(Exts, LCase(Ext)) > 0 Then Set D = Documents.Open(SrcFldr & "\" & FN) ' 'Ide jönnek a formázási utasítások ' D.SaveAs DstFldr & "\" & Left(FN, Len(FN) - 3) & "rtf", wdFormatRTF D.Close End If FN = Dir() Loop Until FN = "" End Sub
Sub BatchDoc() Const Exts = "doc-txt-rtf" Dim D As Document, SrcFldr As String, DstFldr As String, FN As String, Ext As String
MsgBox "Válaszd ki a forrás mappát!" With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker) .AllowMultiSelect = False .Show SrcFldr = .SelectedItems(1) End With MsgBox "Válaszd ki a cél mappát! (Ide mentem le az rtf-eket.)" With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker) .AllowMultiSelect = False .Show SrcFldr = .SelectedItems(1) End With
FN = Dir(SrcFldr & "*.*", vbNormal) Do Ext = Mid(FN, InStrRev(FN, ".") + 1) If InStr(Exts, LCase(Ext)) > 0 Then Set D = Documents.Open(SrcFldr & "" & FN) ' 'Ide jönnek a formázási utasítások ' D.SaveAs DstFldr & "" & Left(FN, Len(FN) - 3) & "rtf", wdFormatRTF End If FN = Dir() Loop Until FN = "" End Sub
Nem biztos, hogy ez egy Word kérdés, de azért: Tudtok olyan módszert, amivel szöveges dokumentumokat kötegelve lehet feldolgozni? Konkrétan: többféle anyagból (txt, rtf, Word97-2000-XP) szeretnék rtf-et, esetleg valami egyszű formázással, pl. betűtípus/méret. Kézigépemre szeretném költöztetni a könyveimet, és ott az rtf megy megbízhatóan. Ha van ötleted, írj ide is, ezt gyakrabban nézem: farkas kukac baja pont hu (valami varázslószerűre gondolok, nem vagyok egy májer...)
Na jó, vettem a fáradságot, és megnéztem, hogy kell ezt Word-ben csinálni. (Mivel nem értek hozzá, nehezemre esett nekiállni.) Szóval próbáld meg ezt a makrót lefuttatni a dokumentumon:
Sub Torol() Dim p As Paragraph For Each p In ThisDocument.Paragraphs If Left(p.Range, 4) = "Adat" Then p.Range.Delete End If Next p End Sub
Feltételeztem, hogy "sor" alatt bekezdést értesz. A fenti makró teljes bekezdéseket töröl.
Javaslom erre inkább az Excel használatát. Megnyitod a textfájlt úgy, hogy ne bontsa oszlopokra a sorokat, csinálsz egy sorbarendezést, kitörlöd az "adat"-tal kezdődő sorokat, és újra elmented (más néven) szövegfájlként.
Ebben az esetben mondjuk megváltozik a sorok sorrendje, nem tudom, ez baj-e. Ha baj, akkor a fenti megoldás helyett egy kis makrót tudnék javasolni:
Sub torles Dim Rng as Range, c as Range Set Rng = ActiveSheet.Range("A1" , Range("A" & Activesheet.Rows.Count).End(xlUp))
For Each c in Rng If Left(c, 4) = "adat" then c.ClearContents Next c Rng.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete End Sub
Megnyitod a textfájlt úgy, hogy ne bontsa oszlopokra a sorokat, bemásolod a fenti makrót VBA editorba, és lefuttatod. Futtatáskor az adatokat tartalmazó munkalap legyen aktív. Futás után elmented a fájlt (más néven) szövegként.
Az "Adat" kezdetu sorokat szeretnem eltuntetni a letezo legkevesebb munkaval, raadasul ugy hogy ne csak a sorok tartalma, hanem maga a sor is eltunjon (az allomanyban ne maradjon ures sor sem)
Hello! A következő a problémám (kicsit Carlenéhez hasonló): Wordben egy pl. 500 oldalas szövegből törölni szeretném a 300-350 oldalt, azaz egy felesleges részt. A kijelölés az egér és a billentyűzet nyomva tartásával ugye kissé időigényes lenne. Lehet-e oldalszám alapján ennyi oldalt kijelölni majd törölni?
Üdvözlet. Jelenleg Outlook/Word 2007 használok és az a gondom, hogy a hálózati meghajtón tárolt Word 2007 dokumentumokat nem naplózza az outlook. A helyi meghajtókon lévőket természetesen igen, valamint a távoli acces 2007 fájloknál is működik a naplózás. (excel, powerpoint esetében ui. nem működik a távoli fájlok naplózása.)