Tipikus 50/50 szitu volt, de mivel tovább engedte az akciót, érvényes gól - az más kérdés, hogy fejsérülés esetén sokan megállították volna. Nyilván a var kielemezte, ezek után jogos találat, és a stat. alapján szintén jogos 3 pont.
Viszont én (lehet szigorúbb, vagy negatívabb vagyok) pont a 2. fi.-ben ismét(!) elég súlyos mentális problémákat láttam egyeseknél. Gittens és Adeyemi főleg, de Brandtot is szidtam a góljáig, Nmecha sem tetszett - úgy le is vontam 2:2-nél, hogy ezt saját magának köszönheti a csapat, mert amit elszórakoztak az 1. fi.-ben, azt elbénázták, elügyetlenkedték a 2.-ban, egy 5-6 nullra nyerhető meccsen nem jön a 3 pont ...
Azért az beszédes, hogy egy Barca+'gladbach verés után ez a Hopp kis híján összemákol 1 pontot, kettő gólt szerezve -> abszolút nem "saját erejéből" hanem bőven dortmundi ajándék kategóriában. Khm ...
Hát az, hogy Kovac szedte-e így össze őket vagy csak a zsoldért küzdenek az majd a következő szezonban kiderül. A 20%-os fizucsökkentés ugye be lett harangozva kupaszereplés hiányában. Mindenesetre egy BuLi topcsapattól azért elvárható lenne, hogy 34 meccsből ne csak azok max egyharmadán tegyék oda magukat. Egyébként valamennyire megértem a játékosokat is, ha a klubbod csak egy feltápolandó spílerként tekint rád, akin majd túladnak egy jól sikerült szezon végén, de esély sincs bármit is nyerni valószínűleg ez a követendő stratégia, csak szomorú nézni, hogy a BL tele van exdortmundi játékosokkal, akikből egy valóban bajnokesélyes csapatot lehetne összerakni.
Továbbra is ugyanannyi esélyünk van mint a mai meccs előtt, köszönhetően annak, hogy nyertünk. Nem kell számolgatni, hozni kell a meccseket, és akkor az tuti elég lesz egy kupaindulós helyre. Hogy EL vagy BL az majd kiderül.
Ez a mai küzdés és győzelem amúgy nagyon szép volt, volt bennem félsz, hogy képes lesz-e rá a csapat, de megcsinálták.
A kapus elérte a labdát, tehát nem lett volna tizenegyes, ugyanakkor ő vetődött Chuwuemeka lábai közé, szóval támadó szabálytalanság SEM volt. Viszont egyértelmű, hogy a támadó lába találkozott a fejével, tehát a fejsérülés miatt a bírónak le kellett volna fújnia, és bírói labdának kellett volna jönnie - ha a kapus a földön fekve maradt volna. De így, hogy felkelt, így feloldotta ezt, hiszen bizonyította, hogy a sérülése nem volt komoly. Jó döntést hozott szerintem a bíró, bár természetesen a dortmundi szurkolókon kívül mindenki a bíró vérét követeli.
Remélem a jövő héten jól leverjük a Wolfsburgon, hogy képtelenek voltak pontokat rabolni a Freiburgtól...Már egy döntetlennel hihetetlen lehetőség nyílt volna meg előttünk.
A Bayern+Leverkusen szintet jó edzővel sem tudta volna hozni ez a keret, de bőven ott lenne a 3. helyen.
4 győzelem 1 döntetlen az utolsó 5 bajnoki, közte volt még egy Barca-verés is. Összekapta Kovac a csapatot, ez nem vitás, főleg a mentalitás változott sokat.
Persze, de a hoffenheimiek is felháborodtak, valójában nézőpont kérdése. Bizonyos szempontból adható volt a gól, bizonyos szempontból pedig erősen kérdéses. De örüljünk neki, hogy nem mi kaptuk, hanem mi lőttük és megadták. Amúgy pedig le a kalappal a csapat előtt, mentálisan nagyon erősnek tűnnek a fiúk.
Félig meddig csodát csinált Kovac ezzel a csapattal. Ezek küzdenek, hajtanak, nem ismernek elveszett labdát. Mellé még jól is és szépen fociznak. Ha szezon elejétől rendes edzője van a csapatnak, akkor valószínűleg sokkal több pontja van most a BVB-nek.
Sorry, pár perc után kiírta, ha szeretném tovább nézni update-ljem az accountom... Amit deluigi írt, az viszont megy - annyi, hogy talán spanyol nyelven 😄
Pár héttel ezelőtt nem lett volna ellenvetésem. Most azért picit más a helyzet. Az elmúlt 4 ligameccset kivétel nélkül top 6-os csapatokkal vívta a BVB. Mind az eredmények, mind a mutatott játék és harci kedv afelé mutat, hogy nem teljesen reménytelen ez a csapat. Bármennyire is mind így gondoltuk.
A 3 meccsen tényleg csak a nyerés lehet a cél. Abban azért nem bízom nagyon, hogy a Leverkusen ellazázza a meccset, szerintem ott akkor sem nyerünk, ha náluk már mindenki a lakást keresi az új csapata székhelyén.
Szerintem ezt különösebb külső motiváció nélkül maguktól is fel kell fogniuk, remélhetőleg fel is fogják. Az elmúlt hetekben kaptak annyi önbizalomlöketet, hogy ezen a 4 meccsen hozzák legalább a mai szintet. Nem kell ide csodataktika, mentalitás és önbizalom kell.
Az a jó ebben a jövő heti Frankfurt -RB meccsben, ha nem 1X lesz, hanem 2-es, akkor a Frankfurtra is nehéz 3 meccs van még hátra. Szóval ilyen esetben őket is el lehet kapni.
Az alap helyzet 4 BVB győzelem persze. Máskülönben nem lesz meg a 4. hely.
Az RB következő 4 ellenfele: Frankfurt, Bayern, Bremen, Stuttgart.
Ehhez jön a bűn rossz forma.
A BVB-nek van hátra 4 döntője. Ha ezeket nyerik, teljesen reális a 4. hely.
Amikor a BVB majd Leverkusenbe megy, már a bajorok lesznek a bajnokok. Addigra kiderül kb., hogy Alonso és Wirtz is máshol folytatják. Szóval ez a Kusen már eleve nem az a Kusen és még addigra elvesztik a teljes motivációt erre a szezonra. Lehet esély ott is nyerni. A többi 3 meccs kötelező győzelem, amennyiben kiadnak magukból mindent és marad a mostani forma/harci kedv.
Nekem ma az tetszett leginkább, hogy 0-1-nél nem estünk össze és fordítani tudtunk. Ez tényleg fontos volt, de innentől kb. tényleg minden meccs fontos. Egy hiba és kb oda a kupaindulás esélye, szóval még 4 meccset kell a srácoknak ugyanígy lehozni.
Kezdődött az akkor 3. helyen álló Mainz megversével (3:1), majd következett a szintén előttünk álló Freiburg elleni győzelemmel idegenben (1:4), múlt héten a Bayern elleni 2:2 döntetlen szintén idegenben, ahol akkor sem volt összeomlás, amikor a Bayern fordított 2:1-re, hanem döntetlenre mentettül a meccset, majd a mai meccs, amikor a bekapott gólra nem omlottunk össze, mint régebben, hanem pár perc alatt rúgtunk hármat.