Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.04 0 0 20744

Gondolom Nyisztorné még nem kapott zöld jelzést

- a banktól

- az önkormányzattól

Előzmény: árpádutca (20743)
árpádutca Creative Commons License 2016.04.03 0 0 20743

Sziasztok.

Mi van veled csillagom,csillagom, Aranycsillagom???

árpádutca Creative Commons License 2016.03.30 0 0 20742

Most jön a kép is  

A korlátot nézve, a régi műlakatos mesterek nagyszerű alkotása.Mikor a fémunkásban dolgoztam, mint TMK-ás. ismertem ott műlakatosokat,és hozzájuk fordultam segítségért ha valami, szépet, és különlegeset akartam csinálni a feleségemnek.
                                            (Pesterzsébeti múzeum korlátja.)

árpádutca Creative Commons License 2016.03.30 0 0 20741

Sziasztok.

A korlátot nézve, a régi műlakatos mesterek nagyszerű alkotása.Mikor a fémunkásban dolgoztam, mint TMK-ás. ismertem ott műlakatosokat,és hozzájuk fordultam segítségért ha valami, szépet, és különlegeset akartam csinálni a feleségemnek.
                                                (Pesterzsébeti múzeum korlátja.)

cilin Creative Commons License 2016.03.16 0 0 20740

Szép napot mindenkinek, a nagyapámról szeretnék adatokat, Illés József és a Vadász utcában lakott, beüzemelte a Róka adót 1956-ban. Tud valaki valamit esetleg fénykép?

árpádutca Creative Commons License 2016.03.13 0 0 20739

SZIASZTOK.

Előre hozott koszorúzás a város háza előtt a Kossuth szobornál.

árpádutca Creative Commons License 2016.03.11 0 0 20738

Sziasztok.

Pesterzsébet.
                                      Hazafelé menet , három kép a templomról.       

Laci/Zápolya Creative Commons License 2016.03.06 0 0 20737
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.06 0 0 20736

Nem csak a német tulaj(ok) bont(anak); megnézheted a Vágóhíd és a Vörösmarty utcai (volt) építőanyag-telepeket, az öntödét vagy a Határ út ipari ingatlanjait. Bont a magyar is. Így lesz a magasabb ingatlanadóból kevesebb bevétel.

Jövő héten jöhet a következő szépség: ha az önkormányzat szerint ők mondhatják meg, hol lehet utasváró reklámmal, akkor nekik kell takarítani is, nem a BKK-nak. Hiányzott pár tízezer forint valamelyik pártkasszából, hát most majd választhat a képviselő testülep, hogy térdig járhatunk a csikkben-szemétban, vagy a közmunkások ~910 forintos rezsiórabérben takaríthatják Pesterzsébet _összes_ megállóját.

Más: az erzsébeti-soroksári orvosi ügyelet a Hatosba költözik-költözött.

Előzmény: gadus (20735)
gadus Creative Commons License 2016.03.06 0 0 20735

Ha jól látom bontják a papírgyárat.Infóm szerint mert a Német tulaj nem akar épület adót fizetni. Nemcsak őt kéne forró olajba mártogatni hanem azt is aki annak idején hagyta hogy idegen kézbe jusson.

Laci/Zápolya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 20734

December 2.-án is dolgoztak rajta. Sajnos nem volt időm megnézni, hogy mit.

Előzmény: árpádutca (20733)
árpádutca Creative Commons License 2016.03.01 0 0 20733

SZIASZTOK.

A vihar ledöntötte a keresztet, és egy kis idő után kapót egy új keresztet .

tujasofőr Creative Commons License 2016.02.29 0 0 20732

Ide jártam suliba 1982-től 88-ig.Illetve 82-ben még a Lehel téri ideiglenes épületbe,mert akkor építették rá az emeletet. Ha jól emlékszem 84-től jártunk a bővített épületbe.Tudja valaki mikortól meddig tartott az emeletráépítés,és mettől meddig volt a Lehel téren az iskola? Ja és amikor én idejártam arról az állapotáról/külsejéről van fotója valakinek?Akkor fehér alapon az ablakok között piros volt az új szint pedig kicsit "kinyúlt" és az is piros volt.

Előzmény: árpádutca (20720)
árpádutca Creative Commons License 2016.02.28 0 0 20731

SZIASZTOK.                       Új keresztet kapót az öreg templomunk.

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.27 0 0 20730

http://www.ma.hu/sport/274423/Elvettek_az_ESMTK_csapatbajnoki_cimet

...az ESMTK birkózóinak papírjai viszont hamisak

BözsiBözsi Creative Commons License 2016.02.25 0 0 20729

árpádutca Creative Commons License 2016.02.25 0 0 20728

SZIASZTOK.

Pesterzsébet.
Nagy György István főjegyző lakóháza a Melánia villa a Széchenyi utcába az 1920-as évek elején.
Ismertem az utcát, sokat bicikliztem arra, a leány iskola felé, és nem emlékszem a házra.

BirgitF Creative Commons License 2016.02.16 0 0 20727

Kedves Mindenki!

Továbbra is várjuk a városházával és Nagy Győry Istvánnal kapcsolatos fotókat, tárgyakat az áprilisban nyíló kiállításra!

Tel:2831779, email: info@pesterzsebetimuzeum.eu

Üdv,

Skaper Brigi

árpádutca Creative Commons License 2016.02.13 0 0 20726

SZIASZTOK.

Pesterzsébet.
1911, és,1914,Erzsébetfalvi ,Cukrászda,és kávémérés, a Kossuth Lajos utcában, Háború után , kerékpár alkatrészért boltot csináltak belőle, én is jártam ide kerékpár alkatrészé.A harmadik kép makett, és a Pesterzsébeti Múzeumban látható.

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.10 0 0 20725

A Bocskay mozi.Ez a mozi Pesterzsébeten a XX. kerületben volt a Jókai Mór és Zrínyi utca sarkán.

árpádutca Creative Commons License 2016.02.08 0 0 20724

SZIASZTOK.

Pesterzsébet.
Fát ültetnek a tanulok ,szemben az Ónodi iskolával, a tégla kerítés mögött az üres telken lett később a torna udvarunk, most egy négy emeletes ház van a helyén. A jobboldali megjelölt épület régen keményítő gyár volt. A Dezső utca ,és Ónodi utca sarkán ,rövid ideig zöldséges , de hamar bezárt. Ahol az üres keret áll, itt volt a sör lerakat, most az Ónodi iskola gazos torna udvara áll.Jobbra fönt a nyilall jelölt részen, sajnos nem látszik, a tojáspor készítő üzem .

árpádutca Creative Commons License 2016.02.08 0 0 20723

SZIA.  

Ez kérlek szépen, Szuper kép!!

Előzmény: Faluvégi (20722)
Faluvégi Creative Commons License 2016.02.06 0 0 20722

Sziazstok!

Talán ez a legrégebbi erzsébeti fotó. A képen a Gubacsi zárógát építése 1872 körül.

BözsiBözsi Creative Commons License 2016.02.06 0 0 20721

A Facebook-ról egy felhívás!

Lázár Vilmos Általános Iskola18 órája · 

Kedves Öregdiákok!
Tisztelt Szülők!

Iskolánk 2017-ben lesz 100 éves. Szeretnénk erről méltóan megemlékezni. Az ünnepi évre már most elkezdtünk készülni. Terveink között szerepel, hogy felkutatjuk híres, sikeres öregdiákjainkat, megkeressük volt tanárainkat, akik mesélnek nekünk a hajdanvolt iskola életéről, megírjuk az iskola történetét, fényképeket, egyéb ereklyéket gyűjtünk, amikből kiállítást rendezünk az ünnepségsorozat részeként.
Ehhez kérünk tanácsot, segítséget. 
• Ha ismer híres, sikeres embereket, tudósokat, művészeket, kutatókat, akik 1917 és 2014 között lázárosok voltak, kérjük, jelezze.
• Örülnénk, ha találnánk olyan családokat, ahol a család több tagja is lázáros volt (gyerek, apa vagy anya, nagypapa vagy nagymama, esetleg dédi). Ha ismernek ilyeneket, azt is jelezzék! Ha vannak osztályképek, izgalmas lenne látni egymás mellett a gyereket, szülőt, nagyszülőt, esetleg dédit.
• Kérjük, a megőrzött osztályképeket, tábori képeket, ellenőrzőket, egyéb ereklyéket osszák meg velünk. Szeretnénk feltenni a honlapra őket, illetve kiállítást rendezni belőlük.
• Szeretnénk összegyűjteni az egyes évek osztályainak és tantestületének névsorát, ehhez is segítséget kérünk.
• Különösen kevés anyagunk van az 1917-1948-ig terjedő időszakról. Kérünk mindenkit, ha vannak emlékek ebből az időszakból, feltétlenül juttassák el hozzánk.
• Örömmel vennénk az iskolás évekről szóló kedves vagy érdekes történeteket. Ha vannak ilyenek, kérjük, osszák meg velünk.
• 2017-ben több pályázatot is hirdetünk majd, reméljük ezeken is részt vesznek öregdiákjaink is.
A fényképeket, történeteket szeretettel várjuk a lazarigh@gmail.com címre.
Ha valaki szívesebben mesélne élőszóban, azt is jelezzék a fenti email-címen!
Az eredeti fényképeket, ereklyéket az irodán gyűjtenénk. Kérjük, mindenre írják rá a tulajdonos nevét, hogy a 2017-es ünnepségsorozat után vissza tudjuk adni.

A támogató segítséget előre is köszönjük.
Jelenlegi lázárosok

árpádutca Creative Commons License 2016.02.05 0 1 20720

SZIASZTOK.

Pesterzsébet.
                         Általános Iskola, Vörösmarty , u, 128.
                                      Régen ,és Ma.

BözsiBözsi Creative Commons License 2016.01.28 0 0 20719
árpádutca Creative Commons License 2016.01.27 0 0 20718

SZIASZTOK.                            Károly Kasszián képei.

Kun cukrászda ablaka.

árpádutca Creative Commons License 2016.01.27 0 0 20717

SZIASZTOK.

A Kun cukrászda.

BözsiBözsi Creative Commons License 2016.01.27 0 0 20716
árpádutca Creative Commons License 2016.01.26 0 2 20715

SZIASZTOK.

Pesterzsébet. 
                                    Nagy a forgalom a Kossuth Lajos utcában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!