A korlátot nézve, a régi műlakatos mesterek nagyszerű alkotása.Mikor a fémunkásban dolgoztam, mint TMK-ás. ismertem ott műlakatosokat,és hozzájuk fordultam segítségért ha valami, szépet, és különlegeset akartam csinálni a feleségemnek. (Pesterzsébeti múzeum korlátja.)
A korlátot nézve, a régi műlakatos mesterek nagyszerű alkotása.Mikor a fémunkásban dolgoztam, mint TMK-ás. ismertem ott műlakatosokat,és hozzájuk fordultam segítségért ha valami, szépet, és különlegeset akartam csinálni a feleségemnek. (Pesterzsébeti múzeum korlátja.)
Szép napot mindenkinek, a nagyapámról szeretnék adatokat, Illés József és a Vadász utcában lakott, beüzemelte a Róka adót 1956-ban. Tud valaki valamit esetleg fénykép?
Nem csak a német tulaj(ok) bont(anak); megnézheted a Vágóhíd és a Vörösmarty utcai (volt) építőanyag-telepeket, az öntödét vagy a Határ út ipari ingatlanjait. Bont a magyar is. Így lesz a magasabb ingatlanadóból kevesebb bevétel.
Jövő héten jöhet a következő szépség: ha az önkormányzat szerint ők mondhatják meg, hol lehet utasváró reklámmal, akkor nekik kell takarítani is, nem a BKK-nak. Hiányzott pár tízezer forint valamelyik pártkasszából, hát most majd választhat a képviselő testülep, hogy térdig járhatunk a csikkben-szemétban, vagy a közmunkások ~910 forintos rezsiórabérben takaríthatják Pesterzsébet _összes_ megállóját.
Más: az erzsébeti-soroksári orvosi ügyelet a Hatosba költözik-költözött.
Ha jól látom bontják a papírgyárat.Infóm szerint mert a Német tulaj nem akar épület adót fizetni. Nemcsak őt kéne forró olajba mártogatni hanem azt is aki annak idején hagyta hogy idegen kézbe jusson.
Ide jártam suliba 1982-től 88-ig.Illetve 82-ben még a Lehel téri ideiglenes épületbe,mert akkor építették rá az emeletet. Ha jól emlékszem 84-től jártunk a bővített épületbe.Tudja valaki mikortól meddig tartott az emeletráépítés,és mettől meddig volt a Lehel téren az iskola? Ja és amikor én idejártam arról az állapotáról/külsejéről van fotója valakinek?Akkor fehér alapon az ablakok között piros volt az új szint pedig kicsit "kinyúlt" és az is piros volt.
Pesterzsébet. Nagy György István főjegyző lakóháza a Melánia villa a Széchenyi utcába az 1920-as évek elején. Ismertem az utcát, sokat bicikliztem arra, a leány iskola felé, és nem emlékszem a házra.
Pesterzsébet. 1911, és,1914,Erzsébetfalvi ,Cukrászda,és kávémérés, a Kossuth Lajos utcában, Háború után , kerékpár alkatrészért boltot csináltak belőle, én is jártam ide kerékpár alkatrészé.A harmadik kép makett, és a Pesterzsébeti Múzeumban látható.
Pesterzsébet. Fát ültetnek a tanulok ,szemben az Ónodi iskolával, a tégla kerítés mögött az üres telken lett később a torna udvarunk, most egy négy emeletes ház van a helyén. A jobboldali megjelölt épület régen keményítő gyár volt. A Dezső utca ,és Ónodi utca sarkán ,rövid ideig zöldséges , de hamar bezárt. Ahol az üres keret áll, itt volt a sör lerakat, most az Ónodi iskola gazos torna udvara áll.Jobbra fönt a nyilall jelölt részen, sajnos nem látszik, a tojáspor készítő üzem .
Iskolánk 2017-ben lesz 100 éves. Szeretnénk erről méltóan megemlékezni. Az ünnepi évre már most elkezdtünk készülni. Terveink között szerepel, hogy felkutatjuk híres, sikeres öregdiákjainkat, megkeressük volt tanárainkat, akik mesélnek nekünk a hajdanvolt iskola életéről, megírjuk az iskola történetét, fényképeket, egyéb ereklyéket gyűjtünk, amikből kiállítást rendezünk az ünnepségsorozat részeként. Ehhez kérünk tanácsot, segítséget. • Ha ismer híres, sikeres embereket, tudósokat, művészeket, kutatókat, akik 1917 és 2014 között lázárosok voltak, kérjük, jelezze. • Örülnénk, ha találnánk olyan családokat, ahol a család több tagja is lázáros volt (gyerek, apa vagy anya, nagypapa vagy nagymama, esetleg dédi). Ha ismernek ilyeneket, azt is jelezzék! Ha vannak osztályképek, izgalmas lenne látni egymás mellett a gyereket, szülőt, nagyszülőt, esetleg dédit. • Kérjük, a megőrzött osztályképeket, tábori képeket, ellenőrzőket, egyéb ereklyéket osszák meg velünk. Szeretnénk feltenni a honlapra őket, illetve kiállítást rendezni belőlük. • Szeretnénk összegyűjteni az egyes évek osztályainak és tantestületének névsorát, ehhez is segítséget kérünk. • Különösen kevés anyagunk van az 1917-1948-ig terjedő időszakról. Kérünk mindenkit, ha vannak emlékek ebből az időszakból, feltétlenül juttassák el hozzánk. • Örömmel vennénk az iskolás évekről szóló kedves vagy érdekes történeteket. Ha vannak ilyenek, kérjük, osszák meg velünk. • 2017-ben több pályázatot is hirdetünk majd, reméljük ezeken is részt vesznek öregdiákjaink is. A fényképeket, történeteket szeretettel várjuk a lazarigh@gmail.com címre. Ha valaki szívesebben mesélne élőszóban, azt is jelezzék a fenti email-címen! Az eredeti fényképeket, ereklyéket az irodán gyűjtenénk. Kérjük, mindenre írják rá a tulajdonos nevét, hogy a 2017-es ünnepségsorozat után vissza tudjuk adni.
A támogató segítséget előre is köszönjük. Jelenlegi lázárosok