Keresés

Részletes keresés

micacska Creative Commons License 2000.07.03 0 0 218
Kedves Speaker!
OFF
Hát igen. Kösz az "elvtársakért."Már vártam. Egyben fogadd ajándékomat:
"...De Te miért kommunistázol?
Esküdtél már novemberben Vörös Októberben?
Akko' mér' kommunistázol?
Néztél már Karel Gott szemébe?
....
Árultál már Katowicében nyloninget?
...
Akko' mér' kommunistázol?
Túl fogsz élni 20 évvel.
Európában fogsz lakni.
Ott nem fogsz dolgozni, ahol akarsz!!!
Akko' mér' kommunistázol és miért elvtársazol?
Tudod mi az?
Körülbelüli átírásban Farkasházy Tivadar felszólalása, Balatonszárszó 2000. június
Ajánlom szíves elemző figyelmedbe:
Megkülönböztetett tisztelettel:
mic.
ON
jegec Creative Commons License 2000.07.01 0 0 217
Az ENSZ szerint az albán egészségügyi ellátás jobb mint a magyar.
Javaslom az ENSZ szakértőknek, ha Magyarországon járva náthásak lesznek, ugorjanak át Albániába gyógykezelésre.
speaker Creative Commons License 2000.07.01 0 0 216
Megjegyzem azt állítani, hogy azért rossz az egészségöügy helyzete, mert valaki 400 % béremelést igért, az egetverő baromság. Azok miatt rossz, akik miatt ekkora béremelést be kell igérni. Na kik azok elvtársak?
Előzmény: micacska (215)
micacska Creative Commons License 2000.07.01 0 0 215
Nagyon örülök, hogy végre elindult valami!
Gogl Árpád a tüntetés napján azt nyilatkozta:nagyon szomorú, hogy az egészségügyben ilyen a bérhelyzet.És ez vajon kinek az érdekérvényesítő képességén múlik?Esetleg nem kellett volna 400%-ot ígérni négy éven belül. Ha két évig semmi nem történt, persze hogy nem bíznak benne.
Valamint arra a kérdésre, elmegy-e bármelyik tüntetésre szószerint a következőket válaszolta:
"Mindennapi létemmel tüntetek az egészségügy mellett."
Talán ez így egy kicsit kevésnek bizonyul.
Ahelyett, hogy filozofálna a többletérték/Ft 300-350 milliárd/ szétoszthatóságának nehézségeiről- demagóg módon elővéve ismét az egészségügyet, lakáshelyzetet- alkalmatlannak bizonyulván a tárca vezetésére SZVSZ le kellene mondania, míg nem késő.
Valaki lehet jó szakember, de egy miniszternek a tárcájáért mindent meg kell tennie és az eredményességet számon is kell kérni rajta.
Aki manapság bármel kórházba ellátogatott, az "eredményességről" meggyőződhetett.
Üdv: mic.

Valamint szó szerint:

Bregg Creative Commons License 2000.06.09 0 0 214
Kedves Senor!
Mi sem áll távolabb tőlem, mint a gúnyolódás (ebben a topicban). Amennyiben választani lehet az Általad felajánlott lehetőségek közül, úgy inkább a tárgyilagos megállapítást választanám...
...ez nem szakma, hanem hivatas, barmilyenek a korulmenyek csinalni kell.-írod.
Én egy picit másképp fogalmaznék. A betegek megfelelő színvonalú ellátását az adott intézmény (kórház) fenntartójának biztosítania kell. Ezért ha X Ft-ért nem kap orvost, nővért, ..., akkor e kényszer miatt kénytelen a zsebébe nyúlni, s többet fizetni, ugyanis a működtetés a fenntartó kötelessége. Másik lehetőség a kórház bezárása, ami nem megoldás, ha a többi intézményben is felmondanak az orvosok...(Túl azon, hogy pl. egy néhány tízezer lakosú város polgárai nehezen emésztenék meg, hogy 50 km-nél többet kell utazni bármilyen szakrendelésre....) Úgy gondolom, a polgárok türelme hamarabb elfogyna, mint a "felmondott" orvosok felmondási ideje. (Képzeld el mondjuk a kereskedelmi TV-k hírműsorait, micsoda felhajtást csinálnának...)
Előzmény: Senor (213)
Senor Creative Commons License 2000.06.08 0 0 213
Kedves Bregg!

Nem tudom valaszod gunyos-e vagy targyilagos megallapitas (erzelmeket nehezen kozvetit a net).

Egyreszrol az eu-ben dolgozok nehezen fognak sztrajkolni, munkat lassitani, felmondani stb, mert annak aki komolyan veszi itt a munkat ez nem szakma, hanem hivatas, barmilyenek a korulmenyek csinalni kell.

Az megint mas kerdes, hogy ezt a tenyt remekul kihasznaljak a politikusok ("a hulye orvos ugyis dolgozik ehberert is").

Lehet, hogy lassan betelik a pohar, nem tudom, de ezt mindenkeppen el kell kerulni.

Ha azt akartad kifejezni, hogy alljunk ki az erdekunkert (sztrajkkal stb), nem hiszem hogy ez a jo megoldas. Kellene egy eros lobby ami jol kepviseli az erdekeinket, de ilyen nincs manapsag.

Udv
Senor

Előzmény: Bregg (202)
Mercurius Creative Commons License 2000.06.08 0 0 212
Én értem, amit mondasz. Én is többször leírtam mi aprobléma. Jelentős közgazdasági irányzat (neoliberalizmus, amit a kormányváltás van átkeresztelnek neokonzervativizmusnak) alaptételnek tekinti, hogy az egészségügyet totálisan piaci alapokra kell helyezni. Ennek első lépése a totális lerohasztás (finomabb megfogalmazásban alulfinanszírozás). Ha ezt sikerül elindítani, akkor már csak várni kell, hogy mikor ugranak össze az orvosok egymással meg a betegekkel.
Névről is ismert néhány privatizációs hiéne aki különböző posztokba beásva magát, a várható privatizáció reményében, különösen aktív a lerohasztásban.
Előzmény: Inner Circle (3590)
pfiszty Creative Commons License 2000.06.08 0 0 211
Szia Rocky
Másik történet a "nettó finanszirozás megszüntetése"

tehát van egy nagy cég pl a MOL rt. NEki sok alkalmazottja van így TB kifizetőhelyet is működtett, ő maga számolja ki alkalmazottainak a táppénzét és egyéb ellátásait.

98-ig az ellátásokra kifizetett pénzt levonthatta a befizetendő TB járulékból, hiszen ő ezt már a TB helyett kifizette az alkalamazottjának, ez egy ilyen nagy cég esetében akár 500 milló - 1 milliárd fornt közé eső összeg is lehet..... Ezt hívták nettó finanszirozásnak.

De ez a pénbeszedés átalakításával megváltozott bruttó finanszirozásá, igaz hogy a cég még mindig kifizeti dolgozoinak a táppénzt, de a járulék összegéből ezt már nem vonhatja le, a teljes járulék összeget befizeti az államnak, azután majd egy "kis" idő múlva az állam visszautalja neki kifizetett ellátások összegét, igy egy ilyen nagy cég kamatmentes kölcsönt nyújt az államnak minden hónapban....

Nem véletlen, hogy minden cég keresi a lehetőséget a kifizetőhelyek felszámolására. De ez azt jeleneti, hogy a dolgozójuknak kell majd a táppénze, és anank elszámolása után rohangálni, és nem csak az lesz, hogy bemegy a munkaügyi osztályra és ott elintézi kb 5 perc alatt.

Perze van egy előnye is a rendszernek, papíron be lehet mutatni, hogy az új rendszer mennyivel több pénzt szedett be, mint az előző.....;

Pfiszty

Előzmény: rocky (201)
pfiszty Creative Commons License 2000.06.08 0 0 210
Sziasztok

Mercurius,és Tony légyszi olvassátok vissza 157. 170. számú hozzászólásaimat, azt hiszem, hogy igy már árnyaltabb az "üzleti alapokra" helyezés :)))

Szóval a véleményemet összefoglalva politikusaink semmit sem tesznek igéreteik beváltása érdekében, hogy tudatlanságból v. szándékosan azt nem tudom. Így azonban előbb - utóbb néhányan ott fognak elhunyni a kórházakban, a technikai és személyzeti fejetlenségek okán.
Továbbra is fenntartom ez az egész nagyon szomorú :((((((((((((((((((((((((((((((

"operett ország, operett nép,
mikor lesz itt már amerika,
operett ország, operett nép
csak az igéretekből nem marad semmi,
de sohasem fogom már visszkövetelni"
BeatRice (1980 körül)- Operett ország

Szerintetek a rendszeren kivűl változott vmi?
Pfiszty

Tony Creative Commons License 2000.06.07 0 0 209
t.Mercurius !
Ugyan úgy gondolom én is azzal a különbséggel, hogy kúlcs a megoldáshoz a törvényhozás kezében van !!! Olyan alapokra kell helyezni a lehetősségeket, hogy lehetetlenné tegye egyes ( mint a jelen gazdaságban nagy számmal megtalálható tisztességtelen ) rétegek szerephez jutását az egészségügyben.
Mercurius Creative Commons License 2000.06.07 0 0 208
"Szóval egy igazi nagytakarítás, üzleti alapokra helyezés megoldaná a kérdést, az
ilyeneknek végük lenn mint a botnak!!!! "

A mondat első felével egyetértek. A második megölné az egészségügyet. Pont ebben ügyködnek az érdekeltek. Addig rohasztani, amig mégiscsak üzleti alapra lehetne helyezni és megprivatizálni. Utána a többség kimaradna az ellátásból, egy kisebbség meg luxus szintű ellátáshoz jutna. Ez csomó mindennel megy, de az egészségüggyel és az okatással megtenni kollektív öngyilkosság.

Előzmény: pfiszty (206)
pfiszty Creative Commons License 2000.06.07 0 0 207
Szegény figura, valszeg neki is felmondenak hamarosan. Szóval itt nálunk csak a probléma elmismásolása zajlik. Ezenkivűl a kormányaink tevékenysége 0; Mint vki előzőleg felvetette mivel ők (mindig aktuális kormánytagok) kiemelt ellátást kapnak, és tudnak adni parát is, nekik semmi gondjuk sincs.Mi többiek meg szívunk, de a társadalomból is hiányzik jelenleg a szociális összetartás, és egymás segítése, a politikusok sajnos csak a mi tükörképeink.
pfiszty
Előzmény: Bregg (204)
pfiszty Creative Commons License 2000.06.07 0 0 206
Nem védem, csak így látom, szerintem a nagy tűlélők sokkal rosszabak, van egy vezető tisztvielő akinek például a saját KFT-je (bocsika a férje nevén lévő, lévén összeférhetelen) vélemenyezi jogilag, a gyakorlatilag az ő engedélyével kiadott jogszabályokat. És csak ezen a cégen keresztül lehet pl program fejlesztéshez a szükséges támogatást megkapni .......; vszeg nem véletlen az OEP által fejlesztett informatiki rendszerek teljes csődje (1 kivételével talán)

Szóval egy igazi nagytakarítás, üzleti alapokra helyezés megoldaná a kérdést, az ilyeneknek végük lenn mint a botnak!!!!

Pfiszty

Előzmény: Mercurius (205)
Mercurius Creative Commons License 2000.06.07 0 0 205
Csak ne mentegesd Cs. A.-t. Szépen zsebrevágta az egész OEP-t. A következő egyszerü trükköt csinálta. A férje ügyvédi irodája felvállalta az OEP jogi képviseletét. Amikor aztán már szinte mindenkiről tudott valami terhelőt, akkor leültek tárgyalni és kifejezték óhajukat, Cs. A. vegye át az OEP irányitását. Emellett még Cs. A. megett ott állt Horn Gyula is.
Előzmény: pfiszty (203)
Bregg Creative Commons License 2000.06.07 0 0 204
Érdekes vélemény a Népszabadságban... Vélemény?
pfiszty Creative Commons License 2000.06.07 0 0 203
Szia Rocky!

Egyetértünk, hogy sokan csak a saját bankszámlájuk növelésére hsználják ki állami munkájukat.

Off
Szerintem úgy lesz ma vki, "nagy" politikus idehaza, hogy maga mellé gyűjti az éppen aktuális állami megrendelésekből kimaradt "vállalkozókat", aztán az Ő mindenféle "baráti" segítségükkel, megyneri a választásokat. Majd eltörli az őt megelőző kormány megrendeléseit, új "pályázatokat" ír ki, majd ezeket a baráti társaságoknak passzolja oda. Nem azt modom, hogy a pártok legfőbb személyiségei így műkődnek, de a második vonal biztosan, és gazdasági, pü-i kérdésekben ez a vonal dönt, minden pártban...:(((
On

Igen az említett emberek pont ilyenek, bár szerintem a CS.Á. csak mint feladat végrehajtó műkődött, az ún. szakszervezeti és állami képviselőkből álló önkormányzat döntött, hogy ki mennyit lophat. Én egyet is értettem a menesztésükkel. Soha nem tudták előre megjósólni, hogy mennyi lesz a hiány, sok himi-humi sosem indult vállalkozást támogattak stb....,

Sajnos azonban számomra úgy tűnik, hogy jeleneg (is) a pü-i oldaláról próbálják megfogni az TB-t, és az EÜ-t. Ami az itt jellemző állapotok miatt súlyos következményekkel jár az eü-re és ezen keresztül miránk nézve is. Ma már mindenki "vállalkozó", hiszen így joban jön ki a a maradék meg minimálbérért dolgozik. Vagyis mindenki csalni próbál, de ez megint egy ördögi kör, hiszen késöbb majd mindenki rájön, hogy normális bíztosítás nélkül kiszolgáltattottá válik, hiszen mindenki lesz beteg, sor kerül kórházi kezelésekre Így mikor úgy 50-60 év között feldobja a pacskert nem fogja tudni, hogy miért...........

Előzmény: rocky (201)
Bregg Creative Commons License 2000.06.07 0 0 202
Kedves Senor!
Köszönöm a választ (189).Az oktatásra vonatkozó válaszodból kimaradt egy (két..) szó, de értem. (Persze ez nem jelenti azt, hogy egyetértenék vele... de ez nagyon Off Topic lenne...) Válaszodban itt a kulcs: "...Harmadreszt akik a palyan maradnak szeretik a munkajukat (en is), negyedreszt tul kis hal vagyok..." SzVSz - néhány más indok mellett - ez garantálja az egészségügyben dolgozók (orvosok, nővérek...) alacsony bérét.
Előzmény: Senor (189)
rocky Creative Commons License 2000.06.06 0 0 201
Pfiszty,

Én speciel nem erre gondoltam, mert ezt az agyszüleményt nem hallottam. De ha az igaz amit írsz, akkor az nem más, mint az adószedés kiadása a királyok által. Öket csak az érdekelte, hogy ök mennyit kapnak, az adószedök meg vasaljanak be annyit, amennyit akarnak. Ez itt úgy müködik, hogy kapnak a kiválasztott "megbízottak" ennyi meg ennyi lóvét, aztán csináljanak vele azt, amit akarnak. Ha a Fidesz-nek esze lenne, már rég kirúgta volna ezt a Selmeczi-t, mert egy ilyen ostoba tyúk csak bajt hozhat rá. Az a bizonyos "követcsináló" levél nem egy egyszerü botlás volt, hanem eszerint a maca tényleg ilyen hülye.

Vissza arra amit írtam, az elvtársak 1990-ig, majd 1994-98 között pont így csinálták. Legutoljára éppen Cser Ágnes és sleppje.

Előzmény: pfiszty (200)
pfiszty Creative Commons License 2000.06.06 0 0 200

Erről az ötletről már régebben volt szó:
"Az eü-ben úgy lehet pénzt megtakarítani, hogy egy egy területet kiadunk egy megbizottnak, aki gazdálkodik a rábizott területen lévő kórházak, orvosok pénzével, amit meg tud takarítani az az ő nyeresége" - Selmeczi Gabriella-1999

Ha ilyesmikre gondoltál egyetértünk.....
Pfiszty

Előzmény: rocky (197)
hal444 Creative Commons License 2000.06.05 0 0 199
Kedves Geyza!
Ha nem vetted volna észre, a média igenis elég sokat foglalkozik az egészségüggyel - traumatológiai intézet, Nyíregyháza, önkormányzati lobbyk - az emberek nagy százaléka is kapcsolatba kerül vele (beteg, rokona beteg, egyszerű szűrővizsgálat).
Mégis az eredmény egy nagy nulla.
Mert mit várjon az ember, ha a traumatológia intenzív főorvosa azt mondja a TV-ben, hogy a netto 30000 Ft-ot kereső nővért már 40% béremeléssel is ott tunák tartani?
Ha az egészségügyi miniszter pánikkeltéssel, zavarkeltéssel vádolja a TV 2-őt, mert felolvassa az egészségügyi dolgozók leveleit?
Amikor felelős emberek azt nyilatkozzák, hogy a magyar egészségügyben minden rendben van?
Amikor megpróbálják elkendőzni a problémát, és csak süketelnek?
Hal444
Előzmény: Geyza (165)
hal444 Creative Commons License 2000.06.05 0 0 198
Kedves Antisystem!
Én nem a felvilágosítás jogát vitattam, hanem azt, hogy ne a beteg rendelje a gyógyszert, szabja meg a terápiát, ahogy a kívülálló sem mondja meg a szerelőnek, hogyan végezze el a munkát.
Sajnos elég ritka (persze van) az egészségügyis és a beteg partnerkapcsolata, amikor közös nevezőre jutnak. (remélem érthető amit mondani akarok)
Üdv Hal444
Előzmény: Antisystem (143)
rocky Creative Commons License 2000.06.05 0 0 197
Pfiszter,

Ahol pénzeket központosítanak, s az így képzödött alapokat kevesek kezelik, ott mindig van lenyúlási lehetöség. Gondold meg, ha mindenkitöl csak 100 (száz) forintot nyúlnak le (ez nem egy nagy összeg, kapsz érte 2 gombóc fagylaltot), viszont 10 milliószor 100 forint az már 1 milliárd forint. Ha ezt az összeget pl. 10 ember nyúlja le, akkor már fejenként átlagban 100 milliót lehet kaszálni. Az már nem is olyan rossz. Itt van a probléma gyökere elásva, s ez a redisztribúciós rendszerek nagy rákfenéje.

2002 úgy jön ide, hogyha a szocik jönnek 2002-ben, akkor jönnek újra a Cser Ágnesek, meg a hasonlók, akik pont a fennti mechanizmust használták ki.

Előzmény: pfiszty (195)
Urby Creative Commons License 2000.06.05 0 0 196
Kedves pfiszty,
azt hiszem, ha az éticsigák táplálkozási szokásairól nyitnánk topicot, rocky akkor is megtalálná a módját, hogy kedvére szídhassa a "szélsőbalos, rákosista hazaáruló szdszeseket".
Urby
Előzmény: pfiszty (195)
pfiszty Creative Commons License 2000.06.05 0 0 195
"1994-98-ban aztán tovább akarták folytatni a nemes hagyományt. Most éppen a 2002-ben esetleg újra megnyíló rablási lehetöségekre készülnek."

??????????? hogy jön ez ide????????????

Szerintem mi nem bünősöket, céltáblákat keresünk, hanem a véleményünket mondjuk, megoldási módszereket próbálunk keresni, vagy nem?

Szerintem innen már nem nagyon van mit rabolni !!!

Én még mindig azt mondom, hoggy egy álpiacos, többbiztosítós rendszer több pénzt jelentene az eü-nek, így a helyzet javulna, bár persze ezek az összegek hiányoznának a költségvetésből, lásd nyugdíjreform. De ameddig a pénzügyi bevételek nővelése dominál, addig sok vátozásra nem lehet számítani.

pfiszty

Előzmény: rocky (193)
Senor Creative Commons License 2000.06.03 0 0 194
Szerintem sem lesz eletkepes az egeszsegugy reszleges vagy teljes "vallalkozositasa".

Ami meg szerintem nagy problemat fog okozni mindentol fuggetlenul, a 40000-es minimalber. Az apolok nagy reszenek ez alatt van a fizetese, nem tudom, hogy az intezmenyek hogy fogjak kigazdalkodni a hianyzo reszt.

Tovabbra is azt hangsulyozom, hogy a felso szinten vegzett racionalizalasbol szerintem 20%-os tobbletforrast lehetne teremteni. Ha ezt visszaforgatnak az ellatasba, akkor talan csokkenne az akut berfeszultseg es nem kellene annyira rakenyszerulni a "pontgyartasra", igy az OEP kiadasa osszessegeben nem emelkedne annyira.

Udv
Senor

rocky Creative Commons License 2000.06.03 0 0 193
A németeknél már régebben elkezdték ezt a gyakorlatban pl. pincérekkel (egy vagy két asztalt "üzemeltet" egy éttermen belül), vagy teherautósöförökkel akik "önálló" vállakozóként üzemeltetik egy nagyvállalkozó kocsijait, stb. Erre hozták az emlékezetes törvényt az ún. "színlelt" önállóságról, mert mind az államnak, mind a rákényszerített és kiszolgáltatott embereknek rossz volt. Ez ma Németországban (EU-ban) törvénybe ütközö. De az eü-ben ilyen baromságot bevezetni senkinek sem jutott eszébe. Ez a teljes csödhöz vezetne. Az eü reformot pont az OEP-nél, s a hasonló ötleteket kiagyaló bürokráciánál kellene kezdeni. A közszolgálati szféra nem az éhbért jelenti. Szeretném a t. vitatkozók figyelmét felhívni, hogy az EU-ban igen nagy a verseny a közszolgálati állásokért, mert rendes a fizetés+juttatások. Persze ott azért nem is levitézlett pártelvtársak adják a közszolgálatiak tömegét. Nálunk is a köztisztviselöi állás igencsak megbecsült volt a háború elött. De aztán jöttek a komcsik (az MSZP és az SZDSZ elözö nemzedéke), s tönkrevágták a jól müködö közszolgálati szférát (mint sok más egyebet is). 1994-98-ban aztán tovább akarták folytatni a nemes hagyományt. Most éppen a 2002-ben esetleg újra megnyíló rablási lehetöségekre készülnek.
Előzmény: pfiszty (190)
kheiron Creative Commons License 2000.06.02 0 0 192
Kis kiegészítéssel még: olyan lesz a számunkra a "szellemi szabadfoglalkozás", mint annak idején a 90-es években a millió s egy kényszervállalkozó, akit kirúgtak a gyárból... Attól tartok, hogy a fenti státusz (amivel amúgy nem igazán tudok mit kezdeni) nem opció lesz, hanem kötelezettség, azaz a mostani minimális közalkalmazotti biztonság helyett teljes bizonytalanságban küldik az erre teljesen kiképzetlen embereket.

Az már csak hab a tortán, hogy a pénz forrása valószínűleg továbbra is az OEP maradna, így fizetőképes kereslet híján sorra mennek majd tönkre az egészségügyi vállalkozások.

Üdv
Kheirón

Mercurius Creative Commons License 2000.06.02 0 0 191
"Dokik nektek mi a véleményetek az "orvosok, nővérek szellemi szabadfoglakozásúak
lesznek" c. bedobott ötletről?
Nekem még a hátam is bórsozik, ha jobban belegondolok, megyek a dokihoz oszt
kiálítja az ÁFÁ-s számlát ;)))) "

Szerintem is üde marhaság. Az elöző rendszer szocialista brigádokba akart kezdetben tömöríteni minket. Most számlaképes válalkozókat akar faragni belölünk. Valahogy ki fogjuk bírni. Az orvosok céhe minden birodalmat és rendszert túlélt eddig is.

Az ironián túl menve mondom, hogy természtesen jól látod. Több pénz igazából nem kerül a rendszerbe. Vizsont az egészségügy kettészakíthatóvá válik. Egy szük réteg számára luxus ellátás, a többség számára egy alibi ellátás. Na ezért nem szabad engedni.

Mercurius

Előzmény: pfiszty (190)
pfiszty Creative Commons License 2000.06.02 0 0 190
Sziasztok!

Dokik nektek mi a véleményetek az "orvosok, nővérek szellemi szabadfoglakozásúak lesznek" c. bedobott ötletről?
Nekem még a hátam is bórsozik, ha jobban belegondolok, megyek a dokihoz oszt kiálítja az ÁFÁ-s számlát ;))))
Tudom, igy a kórházaknak nem kellene járulékot fizetni, ezt az orvosoknak kellene elintézni, és ők költésgeket is elszámolhatnának.
Csak milyen költséget, majd vehettek szikét, meg egyéb segédeszközöket :)
Az ilyen megoldásokkal az a bajom, hogy
1. az Állam saját magát veri át, mivel a dokiknak adott összeg nő, de a járulékbevételek csökkennek. És a kórházaknak is csak ugyanannyi pénzük lesz, ettől még az ellátás szinvonala nem fog megemelkedni, és több ember sem lesz, hiszen többet a kórházak nem tudnak kifizetni .....
2. Az orvosokat, nővéreket meg hamis számlák felhasználására, járulék, és adó csalásra kényszerítik, ami meg nem biztos, hogy kompenzálja az esetlegesen emelkedő jövedelmeket.
hiszen az APEH az ilyen esetekre keményen ráúszik mostanában.

Azzal egyetértek, hogy a ki kellenne törni a közszolgálati szférából, és ugymond piaci bért kellene kapnotok, bár szerintem ezt mindenkinek igy kellene tennie.
DE ehhez jelentős forrásokra volna szükség, arról meg én legalábbis nem hallotam semmit.

Pfiszty

Senor Creative Commons License 2000.06.01 0 0 189
Kedves Bregg!

"... S ezért sokan még hisznek a
magyar oktatási rendszer erősségében... "
En meg most is hiszek meg benne, mert a forrashiany az egy dolog. Az hogy alapvetoen a "porosz" oktatasi modell az elfogadott, es a magyar emberekben vhogy nagyobb a tudas megszerzesere iranyulo vagy (ez sajat tapasztalatom), hidd el mar az is hatalmas elony. Persze tisztaban vagyok a tendenciakkal. De azzal is, hogy milyen egy USA vagy egy nyugat-europai allampolgar muveltsege es a hozzaallasa a tudas megszerzesehez.

"A tömeges felmondás nem járható út? "
Az nem old meg semmit, masreszrol aladolgozik annak a politikanak amit Bokrosek elkezdtek (sorvasszuk el az egeszsegugyet). Harmadreszt akik a palyan maradnak szeretik a munkajukat (en is), negyedreszt tul kis hal vagyok, tehat a felmondasomkor nem biztos, hogy kijonne a TV.

Udv
Senor

Előzmény: Bregg (186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!