Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5250

Picpaca, bizony ám, hogy ad, adnia kell, így szól a törvény. Lain mukaan. :)

L.Zoleee, igen, kint vagyok. Túl sokat nem lehet vele keresni, persze hogy sokaknak megfelelne, azt teljesen elhiszem. Ahol én dolgoztam, 8,30 volt a bruttó munkabér, és elsőnek csak négyórányi munkát kaptam. Emellé kaptam részmunkaidős segélyt, amíg nem kaptam nyolcórás munkát.

Más. Ma van a napja a 2010-es év adóvisszatérítés kifizetésének, a Nordea ügyfelei tévedésből kétszer is megkapták. Néztem is reggel =) Aztán persze a hírekben már mondták is, hogy nemaddiga'. :) Délutánra már szegényebb is lettem, levonták a túlfizetést.

Csak egy apró jelzés, hogy itt sem működik mindig minden redben.

Előzmény: L.Zoleee (5249)
L.Zoleee Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5249

Hogy lehet keresni mint takarító? Te még mindig kint vagy?

Előzmény: Törölt nick (5247)
picpaca Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5248

a  jelenlegi munkaadóm fog majd adni nekem referenciát. Az jó pontnak számít, igaz? (függetlenül attól, hogy ő ugye nem mint cég, hanem mint magánszemély alkalmazott)

Előzmény: Törölt nick (5247)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5247

Nincs mit.

Inkább azt fogják kérdezni, hogy mit tudsz, nem azt, hogy milyen papírod van, s van-e papírod. Legalábbis az én esetemben anno így történt. Vagyis az OKJ-s papír remek dolog, mert tudást kapsz vele, magával a papírral nem sokat tudsz kezdeni, hiszen nem fogják érteni. Milyen gépeket ismersz, satöbbi.

Amivel igazán foglalkoznának (mármint a tudás és tapasztalat után/helyett), az egy finn cégől kapott papír, bizonyítvány, vagy referencia.

Régebben volt szó itt a takarításról (is), az nagyot lendíthet a munkakeresésben, ha egy ismrősöd már ott dolgozik, és ha üresedés van, szól. Tapasztalatom szerint a beajánlás itt arra elég, hogy könnyebben behívnak interjúra. Onnantól rajtad múlik.

Előzmény: L.Zoleee (5246)
L.Zoleee Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5246

Még egy dolog érdekelne, hogy takarítással kapcsolatba milyen munka lehetőségek vannak OKJ-bizivel. Minden megoldás érdekelne.

Köszönöm.

L.Zoleee Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5245

Köszi Józsi, de legalább válaszoltak.

Előzmény: Törölt nick (5244)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5244

Ez a szokásos válasz, ha vették a jelentkezésed, de nem választottak be interjúra. (Már amennyiben válaszra méltatnak.)

Valami ilyesmi, kissé magyartalanul, de (kb.) szöveghűen:

Fogadtuk a jelentkezésed.

Kapcsolatba lépünk veled, amikor kívánalmadnak megfelelő munkahely nyílik. Kövesd a hirdetéseinket, és vedd fel a kapcsolatot velünk, ha Téged érdeklő munkahely nyílik, és (Te) még nem kerestél minket.

Üdvözlettel,

Előzmény: L.Zoleee (5243)
L.Zoleee Creative Commons License 2011.12.02 0 0 5243

Sziasztok. Le fordítaná valaki ezt a szöveget? Előre is köszönöm.

Olemme vastaanottaneet avoimen hakemuksesi.
Olemme yhteydessä kun toiveitasi vastaava työpaikka avautuu. Seuraathan myös ilmoitteluamme ja olet yhteydessä jos Sinua kiinnostava työpaikka on avautunut, ja Sinua ei ole vielä kontaktoitu.

Ystävällisin terveisin,

picpaca Creative Commons License 2011.12.01 0 0 5242

én személyivel jöttem ki, gond nélkül, repülővel. Időközben persze megjött az útlevelem, ügyintézéshez elengedhetetlen (a magyar személyi nem igazán alkalmas erre a célra)

Előzmény: Törölt nick (5241)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 5241

Ha nem untok még:

Visszatero kerdes, hogy szabad-e szemelyivel repulni. Ha valaki hivatalos oldalt szeretne latni rola, hogy lehet, az itt, az Euvonal oldalan megteheti.

Itt megindokoljak azt is, hogy a magyar jogositvanyt miert nem kotelesek onmagaban, uti okmanykent elfogadni.

(Jarmuvezeteshez ettol fuggetlenul megfelel.)

(Kivandorloknak 100%-ban az utlevel javallott.)

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 5240

Nem kétlem, hogy vannak kevésbé motivált buszvezetők, mindenesetre a HSL álláspontja az, hogy első az asiakaspalvelu. (Igaz, ezt én sem mindig tapasztalom.)

Ivan66, hajrá, mindannyian így kezdtük, kk<->k, k<->¤ -val álmodott mindenki :) Gyakorlat teszi a mestert, harjoitus tekee mestari.

Jimmyke79, üdv erre; lapozd át a fórumot fél évre visszamenőleg, sok választ fogsz találni a felteendő kérdéseidre.

Mindenki, nem tudom, kinek új, kinek hasznos, de a helsinki villamosok pozícióját egy ideje élőben lehet követni ezen a térképen.

Ivan66 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 5239

Tanulom a nyelvtant, nem egyszerű. Járok tanárhoz hatalmas segítség ( remélem olvassa aki segített eljutni hozzá nagyon köszönöm = Espoolainen). Az írásaidból megértettem hogy nyelvtudással sem könnyű, nélküle még nehezebb. Még egy kicsit zavaros (fokváltozás)  de lesz jobb is. Ha lenne még ötleted a tanulásra köszönettel veszem. Remélem hamarosan eljön az idő amikor viszonozni tudom a segítséget :)

Előzmény: Törölt nick (5236)
jimmyke79 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 5238
Sziasztok mindenki!
Mindenképpen szeretnék Finnországban dolgozni és esetleg letelepedni a családomal! Esetleg tudná nekünk segíteni valahogy? Sajnos a nyelvet még csak most kezdtem el tanulni de igyekszem.Mindenféle munka érdekelne!!! Előre is köszönöm
Előzmény: zinaida (5237)
zinaida Creative Commons License 2011.11.30 0 0 5237

Hát nem tudom néha vannak nagyon bunkó buszvezetők. A másik meg, hogy már hónapok óta a metroban megy az oda vissza adok kapok.. Senki sem elégedett a HSL szolgáltatásaival. Valakinek a babakocsikkal van a baja, másnak a nyugdíjasokkal harmadiknak meg a kutyákkal. Tehát hiába próbálnak ügyfélközpontuak lenni mindig van valaki akinek nem tetszik valami :-)
A másik meg, hogy ilyen árak mellett szerintem a színvonal nagyon alacsony. Pl. Espoobol Helsinkibe az út több mint egy óra, este még több mert akkor dugó is van.

Előzmény: Törölt nick (5232)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5236

Szomorú dolog ez. Sajnos senki nem szólt az embereknek, hogy utáld a másikat, ha megteheted már lejárt lemez.

Finn-tanulással hogy állsz? :)

Előzmény: Ivan66 (5234)
meri Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5235

Szia, PM ment az email-re.

Előzmény: Harmaa (5233)
Ivan66 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5234

Amennyire a cikkből ki tudom venni, szükség volt a járművezető és az utasok jóindulatára. Az én esetemben utas tett panaszt így tudta meg a főnököm.

Előzmény: Törölt nick (5232)
Harmaa Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5233

Sziasztok, két magyar akar hazamenni Észak-Magyarországra a téli szünetre, 2011 december 21-22 esetleg 23 környékén. Ha valaki ebben az időszakban autóval akar hazamenni, szivesen betársulnának az utazásba, B kategóriás jogsi mindkettőjüknek van, és jól is vezetnek, és kevés csomaguk lesz.

A visszautat 2012 január 7-8-án tervezik, oda is szivesen betársulnának. Finnországból Lohja-ból mennének. Helsinkitöl kb. 60 km-re van.

Kapcsolat: joskas69@mailbox.hu    tel: +358 449 334 119

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5232

Nagyon aranyos lehetett ez a kutya, s az általad említett is :) Ez az eset a cikkben remek példa az asiakaspalvelura, az "ügyfélszolgálatra", pontosabban fordítva az ügyfél-kozpontúságra. Hiszen az elégedett utas a legjobb utas.

Furcsa, de itt a sofőröknek úgy tanítják, hogy a fontossági sorrendben a biztonság után hamarabb következik az ügyfél (utas) kiszolgálása, mint az, hogy a villamos/busz/... pontos menetrend szerint közlekedjen.

Előzmény: Ivan66 (5231)
Ivan66 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5231

A nyelv nem egyszerű de tanulom. Ahol ennyire szeretik az állatokat nekem ott a helyem :) Vittem így vagy 10 percig egy 6 hónapos német juhász kutyát, akkor ért utol a gazdája vissza kapta. Köszönte erősen. A főnököm már nem volt ilyen köszönős kedvébe.

Előzmény: Törölt nick (5230)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5230

Régebben beszéltünk arról, hogy a finnek mennyire állatbarátok. Hát ennyire:

A cikk szerint a képen látható kutya iskolásokkal együtt szállt fel a helsinki 7B villamosra, majd miután kiderült, hogy egyikük sem gazdája, úgy döntöttek a vezetővel együtt, hogy folytassa az utazást, amíg a rendőrség biztonságba nem helyezi addig, amíg meg nem találják a kis szökevény gazdáját.

A villamosbarát kutyáról itt olvashattok bővebben. :)

meri Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5229

Egészen pontosan fordítva. Bp - Hki - Bp, bár a lényeg ugyanaz.

Előzmény: meri (5228)
meri Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5228

Egy általam már kipróbált, megbízható szolgáltatás - hátha valakinek jól jön - csomagszállítás a Hki-Bp-Hk útvonalon:

"Biró Sándor vagyok, december 10-16 között Finnországba szállítok egy 3,5 tonnás ponyvás furgonnal. Kifelé és hazafelé is van szabad hely, ha valakit érdekel a lehetőség, kérem hívjon a 00 36 70 314-3638-as számon vagy írjon a sandor190@gmail.com címre."

meri Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5227

A Via Baltica valóban 2 nap. Nyáron, tavasszal nagyon szép; ilyenkor aézrt már kevésbé. Ha valaki egyedül megy, akkor 2 nap vezetés, a harmadik napon az út fáradalmainak kiheverése a program.

Én most komppal megyek Hki-ből Gdynia-ig (PL), onnan kb 1100 km még Bp. Így csak 1 napot kell vezetni, árban pedig kb. ugyanott vagyok: cca. 600 euro oda-vissza, igaz, Bp-től még majd' 200 km-t vezetnem kell, amíg hazaérek.

Ha akciósan kap jegyet az ember, akkor ez még olcsóbb is lehet. Pl. a nyári úton, februárig megvásárolt jeggyel az autó ingyen utazik... azért az nem rossz.

Előzmény: picpaca (5226)
picpaca Creative Commons License 2011.11.27 0 0 5226

nekünk elég sok kamionos ismerősünk van, ők mindig kelet felől mennek Finnországba. Szerintük gyorsabb, olcsóbb, rövidebb

Előzmény: RogerWilco (5225)
RogerWilco Creative Commons License 2011.11.27 0 0 5225

Kelet felé szvsz gyorsabb és olcsóbb. Igaz, én csak egyszer vezettem le, akkor Helsinki-Stockholm-Koppenhága-Hamburg-Stuttgart-stb,stb útvonalon (az NDK-t meg kellett kerülni, így már lehet tippelni mikor is lehetett ez :-)), baromi hosszú. Csak Svédországon átmenni vagy 600 km.

Ismerős viszonylagos rendszerességgel járja a keleti utat, 20 óra vezetés, 1 éjszakával valahol a lengyel-litván határnál. Két sofőrrel, ha nagyon muszáj megállás nélkül is le lehet húzni.

A tallini komp 90 perc, a stockholmi 10 óra.

Előzmény: silverghost (5220)
meri Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5224

Szia, van egy szoba, ahovä induláskor minde vackot be lehet rakni (babakocsi, csomagok), és induláskor bezárják. Érkezés előtt pedig nyitják...

Előzmény: Hell1979 (5222)
vadelma-mansikka Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5223

Mi bejártuk mindkettőt, és igy van ahogy mondod. Bár Lengyel.o-ban nem voltak jók az utak (javitásokat fogtunk ki) de a via Baltica meleltt megállva nagyon szép a tenger, az egy kompút meg gyorsítja az utat.  Ny. felől minimum két komp (időben hosszabbak bar elvileg pihensz rajtuk..) es az autopályák is eléggé unalmasak amig a komphoz jutsz. Nálunk kb 4:1 aranyban a keleti útvonal győzött.

Előzmény: Törölt nick (5221)
Hell1979 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5222

Igen, így van, már máshonnan is jött ez az infó. De köszönöm a segítséged.

Azt valaki tudja esetleg, hogy a Tallink kompjain van-e csomagmegőrző?

Előzmény: RogerWilco (5206)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5221

Én ugyan nem jártam be a nyugati útvonalat, de nem olcsóbb, nem gyorsabb. Talán nyugodtabb, talán szebb.

Előzmény: silverghost (5220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!