Elozmeny az, hogy mult szombaton leterdelt a CLS jobb eleje 🖕
Idegallapotba kerultem, ezert nem csak elso, hanem ket hatso legrugot is rendeltem. Ma kicsereltem a maradek 3-at. Ugy nez ki sikeres volt a mutet, ugyhogy most mind a 4 uj, nehany evig nem kell paraznom miattuk 😁
Először döntsd el, mire kell az autó, mekkora a család, mennyit mész vele, és hol, meg ilyenek...;-)
Aztán már mi is több okosságot tudunk mondani. Ja! Ha már most a fenntartási költségeken gondolkodsz, hááát, a mai világban már nem gyártanak olyan autót, amire nem kell költeni.
W210-emben 20 éves volt a klímahűtő, semmi baja nem volt, tette a dolgát. W219-ben 14 év után olyan szépen kilyukadt, "öröm" volt nézni. Ilyen "apróságok" bármikor beugorhatnak, de ez már sajnos márkától független. :-( Azért az jó hír, hogy a Mercedes még talán 1 fokkal jobb, mint a többi, jó értelemben.
Ott sem találtam állitólag az az infót kaptam hogy a csomagtartóban a pótkerék mögött van a egy kis emelkedó rész a háttámla mögött ott van egy műanyag fedél alatt több minden mással együtt holnap megnézem.
Üdv az uraknak.Volna egy kérdésem az alany egy W211 320CDI V6. 2007. Hol találom a gyári rádió fejegység FM antenna erősitőjét az autóban.Optikás a fejegység.Mert gyenge a rádióvétel érzékenysége.Stár diaggal megnézve tesztelve nem erősit az antennaerősitő.Vajon ez az erősitő is a fejegységtől kapja a 12V tápfeszt?Hátha valaki tud ötletet adni.
Nincs külön erősítő, a fejegységben van a végfok. Gondolkodtam rajta hogy legyen-e az is, de úgy döntöttem kap egy esélyt nélküle, és azt kell mondjam, bőven elég, nincs hiányérzetem.
JA, fontos, mélynyomóból így kettő lett, mert bár az alap hangrendszerben csak 1 van, a másik oldalon pedig "vakdugó", a Focal rendszerben 2 darab található úgyhogy most megduplázódott a mélysugárzók száma.
No, egy kis infó a w213/w205 tulajoknak, akiket az alap hangrendszerrel ver a sors :) Sajnos aki újonnan vette és nem pipálta be a Burmester valamelyik verzióját, vagy használtan épp ilyen jött szembe, az kénytelen azt a halkan kimondottan pocsék, hangosan csak gyenge közepes hangrendszert hallgatni.
Nos, bár sok kört futottam tapasztalatok után, de senki nem ismerte, úgyhogy végül beleugrottam egy focal inside plug-n-play szettbe. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden hangszórót (ez nálam 2 a hátsó ajtóban, 4 az első ajtóban, 1 a műszerfal közepén, 1 mélynyomó a lábtérben) kicserél a gyári helyre bontás/átalakítás nélkül berakható Focal hangszórókra.
Az anyag olyan 450k, a beszerelés akár házilag is simán kivitelezhető, de pl a két mélnyomóhoz már nem éreztem az ingerenciát hogy a ház előtt 8 fokban cseréljem, meg ahhoz azért sok midnent ki kell szedni a lábtérben, kb 15e forintért megcsinálták.
Nos, nagyon jelentős javulást hozott a rendszer. Részletes, dinamikus lett a hangzás még halk/közepes hangerőnél is. Aki beszerelte, ott azért nagyon sok autó megfordul, ő azt mondta hogy 80-90%ban hozza az alap Burmester szintjét (ha bevállaltam volan legalább még egy erősítőt, valószínűleg meg is haladja). Olyannyira más, hogy kihallható a spotify és a tidal közti minőségi különbség. Szóval alapvetően elégedett vagyok vele, ez már teljesen élhető így, és ami azért fontos, hogy semmit nem kellett átkábelezni, átalakítani, fúrni, faragni, tényleg plug and play a rendszer.
Ezt már én is kérdeztem. ;-) Dec 26-n este jöttem haza munkából, engin világít félúton. Na mondom, f@sza, de simán hazaértem. Másnap kiolvasom, akkufesz alacsony, kevés a motorvezérlőnek. Simán indított, ülésfűtés, ablakfűtés ment.
Akku 11.7V, na, rendeltem is az új akkut 27-n, 28-n itt is volt. Azóta nem hisztizett ezért. :-)
Csak tanulságképp, hogy aksi jónak tűnik, azt mégse. ;-)