Keresés

Részletes keresés

InteriorLulu Creative Commons License 2007.07.31 0 0 4062

Az egész beszámolóm a hardrock.hu-n olvasható (Progesszencia), itt most csak a Fish-sel kapcsolatos élményeimet írom le. Az időpont  július 22., vasárnap este...

Az előzetes szerint le kellett volna hogy adja a komplett Clutching at Straws-t, a többi számot meg a készülő új albumról, a 13th Star-ról (ha jól tudom, aug 4-én jelenik meg), illetve a szólólemezekről.
Tavaly ugyanott, Loreley-ben ugye leadta a teljes Misplaced Childhood-ot, azon nem voltam, kár, de ez van... (Volt ott valaki egyáltalán...?) :-)
The Beatles: Sgt. Pepper's... erre vonult be az öt kísérőzenész a színpadra, s a szám végén, 9 előtt két perccel félelmetes üdvrivalgás közepette megjelent a skót is, nyakában törülközővel. Mint pont húsz éve is ugyanitt, a loreley-i Marillion-koncerten, illetve  a The Thieving Magpie-on: az intro utolsó hangjainak elültével egyből robbant az elő szám: Slainte Mhath... legelöl a korlátnál, középen voltam, körülöttem a tombolás óriási...
Eztán a számok, sorrendben. The Perception of Johnny Punter - So Fellini - egy szám a készülő albumról, melyről összesen négyet játszott, de csak az egyik címére emlékszem: Soldier - a Hotel Hobbies-Warm Wet Circles-That Time of the Night hármasa, persze a közönség hatalmas lelkesedése közepette - Vigil, tíz percben, melynek legelején Fish, átmászva a kordonon, tőlem egy méterre mélyen benyomult a tömegbe, s négy percen keresztül ott is maradt, így énekelve a dal első másfél versszakát - két új szám, egymás után - White Russian, igen hosszú felvezető kommentárral emberségről, erőszakról, háborúról, emberi jogokról és Bushról... - The Last Straw  - új szám - Sugar Mice, amit ugye idén élőben Pesten már hallhattunk - s ráadásként előbb az Incommunicado, melynek végefelé a színpadon Fish és a három gitáros egyszerre lépve táncoltak, majd a Cliche. S ezzel, 11 után, vége.
Nagyon jó koncert volt, bár nekem van vele pár problémám. Ugye nem játszották le a teljes Clutching...-ot, három dal kimaradt. Ha sorrendben játsszák a számokat, szerintem az lett volna az igazi, bár így, hogy nem nyomták le kompletten, talán mindegy is. Ami viszont zavart, az Fish gyakori és számomra érthetetlen vadsága: a koncert amúgyis gitárcentrikusabb volt a lemezeken megszokott hangzásnál, s erre nagyon ráerősített a felkonferálásokba beleszőtt állandó, túlzásba vitt fuckingozásokkal, a mozgásával, s a csak meglehetősen ritkán felengedő komor arckifejezésével. Ez volt az első Fish-koncertem, így nem tudom, máskor is ilyen-e, de koncert közben gyakran éreztem az összhang egyfajta hiányát az itt látható-hallható Fish és az albumokról érzékelhető művész között...
Mikor a koncert, s ezzel a fesztivál utolsó előadásának végeztével elkezdték a színpadi technikát szétbontani, leszerelni, vagy százan még a korlátnál maradva folyamatosan ráadást követeltek - negyed órával később, mivel a lelkesedésük nem hagyott alább, Fish kijött a színpadra, s elmagyarázta nekik: nincs értelme, a színpad szinte már üres, nagyon kedvesek vagytok, de vége srácok, fáradt vagyok, holnap korán repülök Los Angelesbe... Vicces volt. Ezután már azért feloszlottak, bár elhangzott még itt-ott a "Zu-ga-be!"...

A képen fehérben a lánya, a 16 éves Tara... az egész bulit felvette kamerával.

Előzmény: InteriorLulu (4061)
InteriorLulu Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4061
Meg lesz... :-)
Előzmény: Markov (4060)
Markov Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4060
Ez itt igazán nem OFF...
Bizony fáj a szívem érte, mert tervbe volt véve - de fájdítsd csak tovább, azaz: várjuk a beszámolód!
Előzmény: InteriorLulu (4058)
kayleigh Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4059
Yo lenne, de nem megy. A skót majd Lengyelo.-ban, IQ Bécsben, Asia talán Londonban.
Előzmény: InteriorLulu (4058)
InteriorLulu Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4058

Csak egy kicsit OFF: most szombat-vasárnap, Loreley, a Rajna mellett...?

Valaki még rajtam kívül...?

Fish, IQ, Asia, Jethro, Pendragon...

A skót felerészben lenyomja a teljes Clutching...-ot, másik fele pedig a készülő új cucc...

www.wiventertainment.de/de.html

www.loreley-open-air.de

Vagy ne fájdítsam a szíveket???... :-)

tutticuki Creative Commons License 2007.07.08 0 0 4057
Ha érdekel benneteket,a Margit-szigeti Doors koncert fantasztikus volt !!!Lehetetlen jeírni a hangulatát,jó,hogy ennyi idő után is meg tudtak felelni a mai követelményeknek...Egy dolgot megemlítenék: feltűnő volt,hogy a 40.-ik évében járó zenekar Budapesten,milyen sok 20-30-éves rajongót vonzott !!!-Május 25.-én, a Marillion- koncertjére ellátogatók között viszont oly sok volt az öszhajú,40-es 50-es,60-as látogató!!!-Ami persze nem baj,de a Marillion mégis csak mai,élő zenekar!!! Üdv.Karesz.
Juli31 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 4056

Köszi! Várom a jelentkezésedet!

Juli

tutticuki Creative Commons License 2007.07.06 0 0 4055
A Most Toys-t áthangszerelve ,egy Depeche Mode nótaként is élvezhetné az,akinek a szintipop bejön...Nekem sem tetszik igazán ez a szám,de a többi a lényeg ! Üdv.
Markov Creative Commons License 2007.07.05 0 0 4054

Gondolom, érdekelhet itt egyeseket:

Marillion - Mini-acoustic show - Kraków - 23/05/2007

Műsoron:

01. See It Like A Baby
02. 80 Days
03. Easter
04. Don't Hurt Yourself
05. Man Of The Thousand Faces
06. Answering Machine

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4053
Nekem meg konkrétan a kedvencem a Most Toys az új lemezről:D Pont a puritánsága fogott meg, pedig általában nem bírom az egyszerű zenéket...
Előzmény: altos (4051)
Ripper Creative Commons License 2007.07.04 0 0 4052
Mondom, még érlelnem kell a dolgot. Egyelőre megálltam egy hallgatásnál, sajna heveny időhiánnyal küzdök - meg a mai bulira való tekintettel pár napja amúgy is szigorú Black Sabbath diétán nyomom...:-))) Hétvégén viszont nekiülök a kérdésnek alaposabban is.
Előzmény: altos (4051)
altos Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4051
Nekem bejön a Most Toys is...
Előzmény: Ripper (4047)
TMBoy Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4050
Pozsonyban igen, gondolom Pesten is.
Konkrétan láttam a Marbles on the road-ot, Whish-t és Colours-t is.
Cd pince, headbanger, mcd próbára érdemes.
Előzmény: ArmaGedeon (4049)
ArmaGedeon Creative Commons License 2007.07.03 0 0 4049
Két kérdésem lenne: a májusi Marillion-koncerten melyik DVD-t árulták? (Ott voltam a merchandise-asztalnál, de nem néztem meg... :p). Itthon lehet-e kapni a Wish You Were Here DVD-boxot? Látta már vki?
Lavender Creative Commons License 2007.07.01 0 0 4048
Juli, ha igaz, zerencséd van velem, de erre még ráerősítek, ott a polcomon, holnap írom biztosra. Akkor ha el tudsz jönni a talira, oda is tudom adni.
Ripper Creative Commons License 2007.07.01 0 0 4047

Jól elmaradva magamtól, csak most sikerült beszereznem az új lemezt. Egy hallgatás után a benyomásom: minőségi anyag (még szép...:-), de azt a katarzist, mélységet nem adja, mint pl. a Marbles vagy az Afraid. A hangszerelés hagyományosabb, mint az előző két anyagnál, a dalok elég kompaktak, rövidek - igazából nincs nagy baj vele, csak nem üt szíven úgy, mint vártam. Hogarth persze isten már megint, és van pár nagyon nagy pillanat (pl. a címadó, a Thankyou vagy a The Last Century), de üresjárat is akad itt-ott (Most Toys). Kellemes, magát hallgattató lemez ez is, probléma nincs vele, de nem kötelező olyan szinten, mint a legnagyobb albumaik. Meg hát egy kicsit több pörgős, tempósabb téma is elfért volna a CD-n. Ez nálam inkább Radiation/marillion.com kategória, ha már hasonlítgatni kell. Pár további hallgatás persze árnyalja majd még a képet, ez csak így első blikkre jött le.

A koncertet viszont nagyon sajnálom, h úgy alakult, h nem jutottam el. Majd legközelebb.:-)

Minden jót mindenkinek! I'll be back!!;-)

Juli31 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 4046

Sziasztok!

Segítség kellene. Van a Steve Hogarth-nak egy H Natural című DVD lemeze. Próbáltam letölteni egy oldalról csak a zenét,de sajnos nem engedi. Nem tudja valaki,hol lehet esetleg még felfedezni?

Köszi: Juli

KeyConcept Creative Commons License 2007.06.18 0 0 4045

Sziasztok!

Engem is érdekel a találkozó.

A legutóbbin is ott voltam. Mikor is volt? Hány éve? Istenem...

Ja, tragédia történt. Elhagytam a sapkámat!!!!

Segítsetek!

tutticuki Creative Commons License 2007.06.17 0 0 4044
Köze nincsen a ZENEKARHOZ,felejtsétek el...
InteriorLulu Creative Commons License 2007.06.17 0 0 4043
Hát nem tudom... nincs a honlapon leírva, miért pont ez a nevük. Tök véletlen lenne, sosem hallottak még (ugye '91-ben) a zenekarról? Nem valószínű. Ha a cégemnek nevet választok, előtte azért kicsit tájékozódom - igaz, net akkor még nem volt. Esetleg pont a banda szeretete adta a nevet? Kicsit szimpatikusabb opció, de elég önző, főképp hogy aztán a marillion.ru őket jelenti... egy akkora országban ha valakit érdekel a zenekar, keresi a neten, s egyből erre a cégre bukkan... olyan oroszosan bumfordi, hogy ne mondjam, civilizálatlan az egész... szerintem.
Előzmény: SugarMice (4042)
SugarMice Creative Commons License 2007.06.17 0 0 4042

Hali!

"Kicsit" off: http://www.marillion.ru/e-index.htm

???

SM

SugarMice Creative Commons License 2007.06.17 0 0 4041

Hi!

Hiába is tagadnánk!

Bye!

SM 

Előzmény: tutticuki (4040)
tutticuki Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4040
És persze a KONCERTEN,a SUGAR MICE,mindent felülmúló és mindent kielégítő ráadás volt. Köszönet érte !!!!
tutticuki Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4039
Most betettem a lejátszóba a ZENEKAR 2002-es "Unplugged"DVD-jét !(A Piss-Up In A Brewery-t)...Nagyszerű válogatás,és hangszerelés!!!
tutticuki Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4038
Nos, én a legutóbbi lemezt félve hallgattam meg ,még a KONCERT-előtt,mivel nagy volt az elvárásom Hogi személyét illetően !Először hallottam a ZENEKART élőben....-Minden várakozást felülmúlt !!!-Mondtam már: itt és ekkor egyesült bennem a "Fish"-éra alatti ,meg a "Hogarti" Marillion talán, először furcsán érezhető közelsége!-Lehet Őket egyaránt szeretni,imádni!A "Somewhere Else"-szerintem összegségében nem üti meg a "Marbles" nyújtotta érzelmi tölteteket,viszont néhány szerzeményt tekintve-túlmutat azon...Ezért szép ez a világ,hogy mennyire másként látjuk ! Üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4037
Nem, de Ő eleve nagybetűvel írja a nikkét. Persze ez már tényleg óvoda. Ebből a szempontból egyébként én vagyok itt a király, mivel csupa nagybetűs a nikkem. Iszok is egy sört, ennek örömére.
Előzmény: tutticuki (4036)
tutticuki Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4036
Ismerünk "Tutus"-című Marillion szerzeményt?
Előzmény: Tutus (4033)
InteriorLulu Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4035

Szeptemberi klubtali?

Pólókkal, friss hírlevéllel, s igazán jól (!) megszervezve?

Hajrá!!! :-))) (Ott a helyem!)

Lavendernek, de amúgy persze mindenkinek: az új album, amit a koncert óta tán csak kétszer hallgattam, lassan de biztosan ég be... noha már biztos vagyok benne, sosem fog annyira tetszeni mint a hangzásban, hangulatban leginkább rokon Marbles.

Úgy egy-két hete írták talán ketten is, a Brave sem egykönnyen "adta meg magát" nekik... érdekes, engem annakidején a Brave egyből megütött és átjárt, már a második meghallgatás után is ugyanúgy tetszett, mint azóta is... De ez talán a konceptlemez mivoltának is nagyban köszönhető, melyek iránti rajongásom a Misplaced megismerésétől, '87-től datálható.

Előzmény: Tutus (4029)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4034
Mond már, legalább nosztalgiázunk kicsit.
Előzmény: Tutus (4033)
Tutus Creative Commons License 2007.06.16 0 0 4033
Kayleigh csak ezért nagy betű mert az egy Marillion dal :))
tutticuki nem Marillion dal, de javasolni fogom Hogarth-nak hogy írjon rólad egy számot :))))) És akkor a te nicked is nagy betűvel írom majd.
Komolyan már úgy érzem mintha óvodában lennénk :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!