7"-os kerek fényszóró 42mm-es bixenon projektorral (ezt így árulják ), csak a külső és belső cob led karikák lettek beépìtve most. Ez lesz a helyzetjelző.
A ködlámpa felkapcsolva csak a tompítottal együtt működik hasznáható, mert felkapcsolni külön is fel lehet, de használni csak együtt.
44. § (1) A forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani.
(4)279 Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.
Nekem is van a régi a8-amban 2005 végén vett közel 10éves xenon szett a ködlámpában, a mai napig működik. Nemrég vettem egy pár slim trafót a BG-ról 20dolcsi volt, azok is jók bár még nem építettem be sehová.
Jelenleg a h2 bixenon projektoros lámpa beépítés van soron, de nem haladok vele, kéne egy ember aki szétszereli a lámpát, bele kell rakni a cob ledes karikákat ha már megvettem.
Kínai fos eddig működött. Ezek ilyenek ha szerencséd van akkor 10évig jó, ha nem akkor fél évig. Egyébként meg nem tudom mit vaársz egy szettől ami már csak pár ezer ft újonnan.
Fel eve xenon szett lett az automba epitve 5 honapig tokeletesen mukodott ,1 honapja viszont felkapcsolasnal nem ,de lekapcsolasnal visszajelez a can-bus hibakodot ir .
Szerintem a bal oldali trafom can-bus "hibatorloje" meghalt abbol gondolom hogy a bal oldali senon "izzo" is kezd rozsaszin lenni fel ev utan nem szoktak tehat valami gebasz van.
Rendelek egy uj trafot kicserelem azzal ki tudom szurni hogy az e a baja .
Gondolom az izzot mar Bas....hatom :(
Mi ronthat el egy Can bus hibatorlos trafot?Remelem nem az autotol ered a problema,hanem csak egyszeruen egy selejtet fogtam ki.
Legalább nem utólagos xenon van benne, hidd el hogy ilyen autóval senki sem baszogat a lámpa miatt.
Pont ez lenne a lényeg hogy a ködlámpa helyén lenne LED nappali fény csak külön felkapcsolva, mivel nem használom a ködlámpát amúgy sem ezért nem baj ha kicsit kisebb a fényereje.
De azért lehessen felkapcsolni rendesen is ha éppen azt akarom, bár sokat nem ér.
Nagyon jól világít a lámpája. Adaptív kanyarxenon van benne.
Nem is értem hogy gyárilag hogy oldják meg a DRL-t, 2013-ban frissítették a tipust G37-ről Q60-ra, de nem látok DRL-t a képeken sehol, ezek szerint mivel kötelező az új autókban a DRL valószínű hogy gyárilag is a ködlámpával oldották meg.
MErt nem akarom felkapcsolgatni a tompítottat, és el is felejtem mindig.
LEgyen benne DRL az a lényeg.
A kressz kioktatás nem érdekel.
A ködlámpa ha nem látszik hogy az akkor nem ködlámpa. A DRL szabályainak megfelel akkor lehet DRL is az a tükrös rész a fényszóróból. Ráadásul a ködlámpa felkapcsolva csak a tompítottal együtt működik meg a hátsó lámpával, a DRL lényeg pont az első láthatóság ,meg a kis energiaigény.
DRL-ként használnám, a lényeg hogy a fényszóró része és nem látszik rajta hogy ködlámpa vagy refi vagy bármi más. Tükrös ami tökéletes lenne DRL-nek. Sok autónál a fényszóró egyik részébe pl a refi rész megy csökkentett fényerővel DRL-ként.
A tompított miért nem jó? A ködlámpát kizárólag ködben, valamint sűrű hóesés esetén szabad bekapcsolni, mikor az időjárási viszonyok azt indokolttá teszik, és a látási távolság nagymértékben csökken. Lakott területen belül a ködlámpa használata egyértelműen tilos. A helyzetjeltő lámpát csak álló autón szabad használni, kizárólag helyzetjelző lámpa használatával közlekedni tilos. Magyarul kizárólag az álló jármű helyzetének jelzésére szolgál.
Mi most a ködlámpa használat szabálya? Nem csak akkor lehet felkapcsolni csak ha indokolt?
A KRESZ-ben meg ezt találtam:
A forgalomban részt vevő járművek kivilágítása
44. §
(4)274 Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják. (ködben, sűrű hóesésben, felhőszakadáskor, vagy porfelhő esetén)
Nincs ebben az autómban és szeretnék bele vmit mert mindig elfelejtem fekapcsolni a tompítottat.
A ködlámpa a fényszórón belül van tükrös és H11 izzóval, ezt gondoltam kicserélni led-re.
Meg ledes helyzetjelző is kéne ez is ugyanabban a tükrös részében van a lámpának.
Megoldható az hogy vmi elektronika bekapcsolja a ködlámpa helyére szerelt led-et, amikor felkapcsolom a lámpát akkor lekapcsolja és ha felkapcsolom a ködlámpát este akkor az is működjön?
Három évet bírt az ebayen rendelt 18 dolláros kit, pár napja adta meg magát az egyik. Motoros havernak adtam a másikat, a kocsiban egyenlőre halogénnel váltottam.