Keresés

Részletes keresés

szaboildiko Creative Commons License 2009.12.10 0 0 517
No csak megengedte ez az undox, hogy föltegyem, így néz ki a térdzoknim, nagyon finom, meleg puha és főleg kényelmes.
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.10 0 0 516

KÖSZÖNÖM !

Olyan gyors vagy, mint az olajozott villám !

Le tudom olvasni, jól látszanak a jelek.

Szerintem is nagyon édesek lennénk !!!

szaboildiko Creative Commons License 2009.12.09 0 0 515
Ó, nagyon rossz a minőség. Megpróbálom újból, ha nem jó, leírom Neked email-ban oké? Szólj!
Előzmény: szaboildiko (514)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.09 0 0 514
Engem nem zavar, sőt örülök, ha másnak is tetszik az ami nekem is. Inkább az arcokat lesném, ha meglátnának bennünket azonos mintájú zokniban. (hi-hi-hi)
Neked azonnal, másnak egy hétig kell könyörögni. Szeretettel. Ha valami nem érthető - már a leírás miatt, mert amint látod ez csak egy kézzel leírt minta, nem miattad - akkor szólj oké? Egyébként csak megjegyzem, hogy a zokni sarkát a Nusa-féle beillesztettel szeretném! Majd mutatom, vagy sikítok ha nem tudom. Pussz
Előzmény: nusa-szegedről (513)
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.09 0 0 513

NAGYON CSINOSAK A LIKAID !!!

...nagyon szép mintát találtál, alkalomadtán légy oly kedves küldd el nekem is.

Nem fogunk szembejönni egymással az utcán egyforma térdzokniban, megigérem...

Mutathattál volna kicsit többet a sportos lábszáradból, na csak hogy lássam a bokáidat is

Előzmény: szaboildiko (512)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.09 0 0 512
No ez nem a striptíz fórum ne ijedjetek meg, csak a likam bizonyítéka!
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.09 0 0 511
Azért meg is mutathatod nekünk a kész munkáidat, szivesen látjuk! Mert egymástól is tanulunk.
Előzmény: montaser (510)
montaser Creative Commons License 2009.12.09 0 0 510
Koszonom mindenkinek aki megprobalt segiteni, es aki tudott segiteni!
En alltalaban a masoknak legegyszerubb muveleteknel torpanok meg.
Sajnos nincs aki megmutassa nekem az egyszeru fogasokat, igy asztan van, hogy napokig probalkozom dolgokkal mire rajovok aprobb fortelyokra.
Megegyszer koszonom!
Legyen sep napotok!
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 509
Ja, mielőtt sokallnád a szemszámot, ez Country-fonal, amely elég vékony és egyszálasan kötöm. Egyébként a boka zoknit - megint fonalfüggő -, de általában 4x13 szemre szoktam kezdeni.
Előzmény: szaboildiko (508)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 508
Hát, (mivel nekem nincs "Édös Mihály"-om, aki segítsen fényképezni) majd csak akkor tudom megmutatni Erzsikém, ha készen lesz, vagy legalább félig. Most nagy fába vágtam a fejszém, mert maradt 20 dkg 50-50 %-os fonalam és gondoltam rittyentek magamnak egy térdzoknit Nusa útmutatója szerinti gumiházzal. Merthogy a bokazokni nekem rövid, becúgol a hideg, meg egyébként is olyan bumszli lábam van. Elég jól megszenvedtem már a passzéjával is, mert ugye "kifordítom-befordítom mégis bunda a bunda"-jelszóval úgy csináltam, ahogyan a nagykönyvben le van írva és mivel először csináltam, elég nehezen ment. Majd a 2. már jobb lesz.
Egyébként 60 szemmel kezdtem 2,75-ös tűvel tehát 4x15 szem és csipke mintával, valahonnan kaptam ezt a mintát, mert csak kézzel rajzoltam be a füzetbe, ha érdekel majd bescannelom. Még én is kíváncsi leszek rá, mert térdzoknit még nem kötöttem. Gondolom, majd a boka felé le kell fogyasztanom a szemszámokat, mert ezzel nagy lesz a lábfej része.
Előzmény: zöldtengerszem (507)
zöldtengerszem Creative Commons License 2009.12.08 0 0 507
WoooW ! Ildikó !

Gratulálok ! És Nusa neked is , csak kiderítetted az likatlanság okát :-))) ...

Ildikó !

Milyen mintával kötsz csipkezoknit ?? És hány szemre kezdted ?
Előzmény: szaboildiko (504)
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.08 0 0 506

HURRÁ!!!!

...már nem éltünk hiába

Előzmény: szaboildiko (504)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 505
Még érdemes elolvasnod Hirvike 468-as hsz-ét, abban mindenről tájékoztat, ami zokniügy!
Előzmény: montaser (493)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 504
Jaj istenem!- van likam!
Előzmény: szaboildiko (503)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 503
Hiába az együttes erő- az a valami! Köszönöm Édes Mihályodnak is. Pusszantás.
Előzmény: nusa-szegedről (502)
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.08 0 0 502

akkor, ÁGYESZ-BUGYESZ !

Vetted, milyen keményen dolgoztunk a fotókon?

Édes Mihályom lelkesen besegített...

...elvégre nem maradhatsz lik nélkül

(bocsánat, ha közönségesnek tűnök, első olvasatra)

Előzmény: szaboildiko (501)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 501
Tudtam, hogy valami suskus van a dologban, az volt a baj, hogy én fordítva hajtottam rá a fonalat és így amikor lekötöttem nem maradt "lik". Köszönöm szépen, nagyon rendes csajszika vagy. Pusszantás.
Előzmény: nusa-szegedről (499)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 500
Hát másnak könnyebb tanácsot adni, mint a sajátodat megoldani! Biztos nem én vagyok az illetékes válaszolni Neked, de elmondom, hogy én hogy csinálom. Amikor kezdem a sarkot kötni akkor először is az 1.-4 tűt egyre veszem és azon dolgozom, az lesz a sarok (ez nem a Nusa-féle sarokbeépítés) és mindkét oldalon fogyasztok 1-1 szemet, de csak a sima oldalon, majd fordítottan is lekötöm szépen sorba. Mondjuk van a két tűdön 30 szem, akkor addig fogyasztok, míg 10 szem lesz a tűn. Eddig megvolt Neked ugye? Most jön a fölszedés, megnézed mindkét oldalon, hogy 10-10 láncszemnek (szélszemek) kell lennie. Nos elsőként benyúlsz a tűddel a láncszembe és a fonaladat áthúzod szépen és kötsz tovább a végéig, ott megismétled a felszedést és kötsz tovább most fordítottan végig az utolsó szemig. És újból mindaddig amig 30 szem nem lesz a tűdön újból, innen pedig már körbe kötsz.
Én ennyit tudok segíteni, de kérlek benneteket, ha valamit nem jól írtam le szóljatok!Vagy Te is, ha valamit nem értettél meg.
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.08 0 0 499

Ildikó,

ez egy csipke zokni, körkötéssel:

Előzmény: szaboildiko (492)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 498
Miért nem, hiszen már válaszoltál rá!
Előzmény: nusa-szegedről (497)
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.08 0 0 497

AJVÉ!

... már a tiedet sem értem

Lehet, hogy jobb lenne ha visszafeküdnék, ez nyilván nem az én napom...

én is hátulról szedem le a szemeket.

Megpróbálom lefotózni, hogy az enyém hogy néz ki

Előzmény: szaboildiko (492)
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.08 0 0 496

Ne haragudj, nem nagyon értem a problémádat.

Nem te vagy a hibás, hanem az én hajlott korom...

Ha a beillesztett sarokról beszélünk, akkor a képtáramban találsz ezzel kapcsolatban, egy fotókkal illusztrált magyarázatot.

Illetve, azt gondolom, érdemes volna visszanézned ezt a topicot az elejétől, nem sok időt vesz igénybe, viszont rengeteg megoldást tettünk már föl, lehet, hogy a te problémádat is megoldottuk már, csak kicsit régebben.

nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.08 0 0 495

Lányok !

Nem értem Monsater kérdését.

Megvilágosítana valaki?

nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.08 0 0 494

Ildikó,

ha simát kötsz körbe akkor  a ráhajtást is simán kösd.

Lesz lik ne aggódj...

Előzmény: szaboildiko (490)
montaser Creative Commons License 2009.12.08 0 0 493

Sziasztok!

Segitsegre volna szuksegem! Eljutottam a zoknikotesben a sarokig, amit szepen sapkakotessel meg is kotottem. Es a szemfelszedesnel elakadtam.

Hogyan kel felszedni az oldalso szemeket? Tovabbkotve? Vagy horgolotuvel felszedni a szemeket? Es a sarokkal milesz? Osszam el a szemeket a felszedettekhez?

Ha nekem valaki aprankent elmagyarazna ezt a szemfelszedest, Nagyon megkoszonnem.

Udv minden szorgoskezunek!

Es ha esetleg tudtok zokni kotessel kapcsolatos linkeket, azokat is szivesen vennem.

Elore is koszonok mindent, Es mindenkinek szep napot!

szaboildiko Creative Commons License 2009.12.08 0 0 492
Édes Erzsikém! Éppen azt mondtam, hogy ha simán kötöm le a ráhajtást a csipkemintánál, akkor nem marad lik, ami a csipkének a lényege. Azt meg "mán" nem tudom ezeknek a begyepesedett ujjaknak mondani, hogy ne hátulról, hanem előlről szedje már le a sima szemeket, tudod? Valami turpissága biztos van a dolognak, amivel így is meg lehetne oldani, csak nem tudom hogyan! De majd gyakorlok!
Előzmény: zöldtengerszem (491)
zöldtengerszem Creative Commons License 2009.12.07 0 0 491
Ildikó !

Szerintem simán ! Nem hátulról , elölről ! Én úgy szoktam .
Előzmény: szaboildiko (490)
szaboildiko Creative Commons License 2009.12.07 0 0 490
Nusa, vagy Hirvike, vagy aki tudja legyenszives megmondani, hogy ha "eccer" körbekötünk zoknit, akkor a ráhajtást hogyan kötjük le? Simán? Sajnos engem amikor tanítottak kötni úgy tanították meg, hogy a simát hátulról szedjük le, így ha lekötöm a ráhajtást nem marad lik mondjuk a csipkekötésnél. Mert ugye általában minden mintát úgy rajzolnak, hogy a páratlan szám a szine, a páros a hátulja, de ugye itt a körkötésnél mindig a szinén haladunk. Hát ez a nagy dilemmám nekem mostanság. Kérlek magyarázzátok el. Köszönöm.
zöldtengerszem Creative Commons License 2009.12.04 0 0 489
Igen Nusa Drágám !

Ezek megvannak neked ? Különösen a fehér tetszik , és akkor megadja azt is , hogy jól kijöjjön a szemszám ugye ? Azokat még légyszíves irdd le , hogy hány szemre kezdi , meg a szaporításokat , fogyasztásokat , ha lehet . Én is kerestem már mintát , de pont olyan nem akadt a kezembe , ami jól kijött volna a zokni megkötésekor .. .
De nem sürgős , mert még van mit csinálnom , majd kicsit később fognék bele a zokniba .
De előre is köszönöm szépen :-*))) ...
Előzmény: nusa-szegedről (488)
nusa-szegedről Creative Commons License 2009.12.04 0 0 488

Erzsike,

pl.ezek a minták tetszenek?

Ha igen, lefotózom és elküldöm:

Előzmény: zöldtengerszem (487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!