Nem hát,de nem is gátolja,tiltja,ellenzi... A megyei,városi közgyűlés kompetenciájába tartozik,hiszen ők látják mi kell nekik a régió további fejlődéséhez. Ilyen autonómiáról errefelé még csak nem is álmodnak. max kátyúzás és egy -egy bicikliút fér be.
Ha ott úgy látják,hogy szükség van Erdélyben egy 7. nemzetközi reptérre,az némi fejlődést jelez. Ezt Magyarországon is figyelembe vehetnék, az ultraközpontosított görcs helyett.
Éppen két hete voltam a 4-es szakaszon, élőben láttam a denevéres hegyet nagy munkát csináltak,de a tervező fejét venném,hiszen a maroson átíveló híddal letudták volna az egészet sokkal ocsóbban és sokkal gyorsabban.
Itt egy egy kép a Transzfogarasról,ahogy még nem láttam. Vasárnap volt,jó idő,nálunk hosszú hétvége. iszonyat mennyien voltak,a másik oldalon is majdnem ilyen hosszú sorban álltak az autók.
Tordáról szerintem is a legjobb út az egyenes, azaz neki Nagyváradnak. :D :D Javításokra kevésbé kell számítani, inkább csak kamionok okozta torlódásokra.
Amúgy egy friss infó a csoport tagjainak. Nemrég volt téma, hogy Kőhalomról lehet-e egyenesen Székelyudvarhelynek venni az irányt. Hát ezért végig mentem az adott szakaszon, hogy meg tudjam válaszolni a kérdést.
Lehetni lehet, de vannak az Udvarhelyhez közeli falvakban olyan utak, hogy egy-egy gödörben a kerék is ott maradhat. A Kőhalomhoz közelebbi részen viszont elég jó az út.
Szép napot és kellemes erdélyi kirándulásokat mindenkinek!
Hát a gugli ha barátod, gyorsan megkapod.... Amúgy A3 autópályára felhajtotok, Kolozsvár mellett Az E60-asra rámész, aztán Nagyvárad-Ártánd-Szolnok-Bp.
Persze ez még nem teljes válasz, és nem tudok válaszolni sem. Amit tudok, hogy 90% az esélye, hogy senki se kéri tőled a jogosítványt. A maradék 10%-ban meg az is benne van, hogy a falusi rendőr se tudja a törvényeket és érvényes jogsi mellett is megbüntet, amikor pedig nem szabad aláirni a jegyzőkönyvet, hanem biróságra kell hagyni, hogy kinek van igaza.
Sajnos a bíróság rendre a rendőrségnek ad igazat, nehogy már mindig mindenki feljelentse őket alapon, így történik meg rendre az, hogy a traileren szállított autó után is utadót kell fizetni, hiába nem is használta az autó az utat, de a kamera lefilmezte és kiosztotta a büntetést.
szeptemberben mennek Erdelybe, de most latom, hogy pont akkor jar le a jogsim. Mit szol a draga roman rendor az ideigleneshez, van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata?
A neten csak ezt talaltam:
Ideiglenes vezetői engedélyek
Az ideiglenes vagy átmenetileg kiállított vezetői engedélyeket, a nemzetközi jogosítványokat (vagy az Ön hazájában kiállított egyéb igazolásokat) más uniós országok hatóságai nem feltétlenül ismerik el, mert nem vonatkozik rájuk uniós szintű szabályozás.
Én inkább bringával túrázok,mert szeretek haladni,igaz autóval gyorsabb lenne,de nem célba jutás a fontos,hanem az út.
És igen,kell hozzá a jó idő,sőt...talán az a legfontosabb.Ahogy öregszem egyre jobban ez dominál,ehhez igazítunk mindent.Valóban kell hozzá egyfajta elhivatottság,de akit egyszer megcsapott a természet szele :)
Az Aranyos-völgye,nemcsak Erdély leghosszabb szorosa,de,nem mellékesen,a Mócvidék-nek nevezett tájegység ütőere is.Ebben a részben a forrástól,majdnem a torkolatig ereszkedve,próbálunk egy kis ízelítőt adni a táj hangulatából,útbaejtve,többek között az Ördöngős-kanyont,a Detunaták sziklaormait,Verespatakot vagy a Szkerisorai-jégbarlangot.
Vártop hágó-Bubesti-Ariseni-Felsőőr/Garda del Sus/-Garda del Seaca-Ocoale-Aranyosfői/Scarisoarai/jégbarlang-Ördöngős völgy-Albac-Campeni-Abrud/Abrudbánya/-Bucum-Detunata Goala-Gura Cornei-Corna-Hollókő/1130m/-Taul More-Verespataki bányák-Musca-Lopsa-Baia de Aries-Lunca Aresului-Lugesti-Borrév