Keresés

Részletes keresés

kaviat Creative Commons License 2001.09.10 0 0 1040
nem

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: PETYUS (1039)
PETYUS Creative Commons License 2001.09.10 0 0 1039
És akkor az egyik érintkező tápcsatlakozó is és bemenet is egyben? És ha én 2 db olyan mikrofont csatlakoztatok rá, amelyeknek saját elemes tápjuk van, abból nem lesz gubanc?
Előzmény: tere (1038)
tere Creative Commons License 2001.09.10 0 0 1038
Petyus>>>
Az SB 16-okon szetereo a mikrofonbemenet... a Live-on is az, tápot is ad elektretkapszulához. (kondenzátor-mikrofon)
Előzmény: PETYUS (1035)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.09.09 0 0 1037
Na, sokan pampogtak, ezért a nép haragjától félve soundfontokkal bővítettük a letölthető kínálatot.:))
Megtekinthető a SoundBank.hu oldalain... szépen kérek mindenkit, hogy ha bármi gáz van velük, azonnal írjon (a többiek érdekében) nekem, mert bár teszteltem őket 3 különböző soundfont device-szal, viszonylag újdonság számomra ez a formátum (de egyre jobban tetszik!:))
Build Your Own Sonic Universe!
Nibiru Creative Commons License 2001.09.07 0 0 1036
Bocs, egy ideig nem voltam.
Ne variálj az IRQ-kal, hagy őket szabadon, maguktól beállni, azért van a plug and pray. :)
Azért azt megkérdezném, hogy mikor volt utoljára nálad full oprendszer install?
Mert gyanús nekem, hogy már egy agyonnyúzott ősöreg rendszered van...

PS: Az info fülön az információ hibája normális, ne törődj vele.

Előzmény: Off (1025)
PETYUS Creative Commons License 2001.09.07 0 0 1035
Próbáltam már keresgélni online cuccokban, de amelyikben ez le van írva, azt nem találtam meg. Úgy néz ki, mintha titok lenne, vagy mintha tökéletesen lényegtelen paraméternek tartanák.
Pedig engem most pont ez a paraméter érdekelne leginkább.
Előzmény: kaviat (1034)
kaviat Creative Commons License 2001.09.07 0 0 1034
bocsi hogy csak most válaszolok, de szerintem stereo a live mikrofonbemenete.. [most nem tudom megnézni, talán valami online cuccban le van írva - ha biztosra akarsz menni, ott nézz körül]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: PETYUS (1031)
tarp Creative Commons License 2001.08.23 0 0 1032
Sziasztok, Mindenki.

Utóbbi időben kissé távol voltam géptől, nettől, így biztosan lemaradtam egyről-másról. Tisztelettel érdeklődnék, hogy a Live! 5.1-hez való WDM-driverekkel kapcsolatban mi újság van? Létezik-e letölthető és stabil verzió, illetve milyen tapasztalatokat szerreztetek a WDM driverekkel kapcsolatban?

Kösz: tarp

PETYUS Creative Commons License 2001.08.23 0 0 1031
De ehhez az kell, hogy a kártyának stereo mikrofonbemenete legyen. Pont erre irányul a kérdésem, melyek azok a kártyák, amelyeknek van ilyen, és a többi paramétere is elegendő ahhoz, hogy legalább egy kazettás deck felvételi minőségét elérje?
Nem lenne hátrány, ha valaki tapasztalatokat is tudna írni ilyen próbálkozásokról.
Előzmény: kaviat (1030)
kaviat Creative Commons License 2001.08.23 0 0 1030
tulajdonképpen bármilyen hangkártya jó, kell venni egy olyan átalakítót ami 2 monoból csinál 1 stereót, aztán pedig azt bedugni a mic bemenetbe - keravilokban vagy egyéb elektromos gézákban pár száz forintnál nem lehett több.. [a balance-al lehet a két jel között az arányokat szabályozni] ez így persze nem a legelegánsabb megoldás, de tökéletesen müködik [ha a mikrofonok azonos tipusuak esetleg jobb fajta kondimikrofonok, abból baj nem származhat]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: PETYUS (1029)
PETYUS Creative Commons License 2001.08.23 0 0 1029
Tudtok-e olyan hangkártyát ajánlani, amivel lehet két mikrofonnal stereo hangfelvételt készíteni keverő közbeiktatása nélkül? (legalább 16 bites felbontásban)
Off Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1028
Nincs tulhajtva. Sot lejebb vettem mostanaban. most 900mhz-en van. (ez a legalacsonyabb) Aztan meg ha feljebb veszem is ugyanolyan. (1200mhz, 1400mhz)
Édesvíz Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1027
Szia Mindenki,

Off: nincs véletlenül túlhajtva a rendszered?
Én nemrég jöttem rá zenehallgatás közben, nagyon torz volt, a mélyek csak puffogtak, gondoltam egyet, újraindítottam (kék halál, még szinte soha nem volt) és visszaraktam (366 Celeron 412-őn futott, 5.5*66 helyett 75), a zene megjavult. Ha jól tudom azok az fsb-k nem okoznak konfliktust amik gyáriak (?, remélem nem írok hülyeséget), tehát pld. 66, 100, 133, ilyenkor ugyanis nem emelkedik a PCI busz sebessége (33MHz alapban, mely 66-nál feleződik, 100-nál harmadolódik stb.). Ha nem túlhajtás miatt, akkor bocs. Szóljanak a nagyok :)

Édesvíz

Haasz Andras Creative Commons License 2001.08.17 0 0 1026
Lefagyásra... nem olyan alaplapod van véletlenül, amelyiken ATA66/100-as vezérlő fityeg? Mert ez esetben a 2-es vagy 3-as (alaplapfüggő) PCI slotot ez fogja, bár ez sehol nincs dokumentálva, és ilyenkor vagy le kell tiltani a vezérlőt a BIOSban, vagy másik slotot keresgélni a hangkártyának... egyébként érdemes a zaj miatt minnél messzebb rakni a videokártyától.... az ISA-s hangkártyák ezért jók:)))
Előzmény: Off (1025)
Off Creative Commons License 2001.08.16 0 0 1025
helo.
áttettem a kartyat a PCI slot 2-be, és az IRQ-t attettem 5 re. Ekkor mukodott!!! nagyon szepen szolt. De 5 perc utan lefagyott a rendszer es bejott 1 kekhalal amin az vol irva hogy egy Vxd file hibat okozott. Aztan innen tovabb semmi. CSak a reset segitett. de ekkor mer nem volt jo a hang. :(

+ felfedeztem valamit. megneztem a windowsban az "illesztoprogram reszeletei" menuben keresgeltem. itt minden filera rakattintva megjelenik 3 info. Szolgaltato, fileverzio es a Copyright van. és itt volt 2 olyan file aminek ezek az infok helyen a: "nem erheto el" kiiras lathato. a fileok: vmm32.vxd (ntkern.vxd)
2gmgsmt.sf2

attilahun Creative Commons License 2001.08.12 0 0 1024
Nézd meg, hogy a Record (a mixeren) nem e véletlen What U Hear -re van állítva, és a Gain potméter nincs e véletlet feltolva maxra. (már ha egyáltalán van Gain - driver kérdése) Ez kb ugyan az, mintha egy mikrofonba közvetlenül a hangfal előtt beszélnél. Sípol, gerjed, torzít.
Előzmény: Off (1023)
Off Creative Commons License 2001.08.12 0 0 1023
nem lehet az hogy valami tul hangos es ezert torzeit a (meg) kis teljesitmenyiu hangfalam?
Off Creative Commons License 2001.08.10 0 0 1022
na tehat:

Arrol van szo hogy halgatom mondjuk a zenet de kozben torzit. Olyan mint ha kis teljesitmenyu hangszoron hangos zenet akarunk hallgatni. Akarmilyen hangeron akarmilyen hangot akarok lejatszani akkor torzit.

Nibiru Creative Commons License 2001.08.10 0 0 1021
Tudja a Lucom hogy mi a baja! :DDD
Ellenben hátha ki tudjuk deríteni.
(Abból, hogy kiirod a regiszterek tartalmát,a büdös életbe nem mondja meg neked senki mi a probléma.)
Én az alaplapodra gyanakszom...
Próbáld meg egy másik slotba tenni, amelyiken nincs IRQ sharing.
Ha ott is ezt csinálja, akkor állítsd vissza a memóriád időzitéseit 3-ra 2-ről.
Ha még mindig csinálja, akkor próbáld ki egy másik gépben, hogy jó e egyáltalán a kártya.
Előzmény: Off (1020)
Off Creative Commons License 2001.08.10 0 0 1020
Helo! Nagy a problemam van ezert hozzatok fordulok. Vettem 1 S-B !Live-ot és az elso par oraban meg jo volt, de most recseg meg sipol. Ez a problema azota van amiota megjelnt 1 olyan uzenet nekem (10 percenkent ezt irja ki) Lucom server hibat okozott. Ide copyzom azt amit kiir a reszleteknel:

LUCOMSERVER érvénytelen laphibát okozott a(z) _ismeretlen_ modulban a 0000:003d5572. címen. Regiszterek: EAX=00401285 CS=017f EIP=003d5572 EFLGS=00010202 EBX=005f0000 SS=0187 ESP=006ffd9c EBP=006ffe38 ECX=0a0003d0 DS=0187 ESI=004a4004 FS=5457 EDX=00472974 ES=0187 EDI=850001e8 GS=0000 Bájtok CS:EIP-nél: ezt írja ki
es meg eszrevettem valamit. A hangeroszabalyzo menuben a PLay control szabalyzo mellett megjelent 1 erdekes kijelzo. Villog es van rajta zold sarga es piros resz. neha felcsap pirosig.
szoval ti mit tennetek?
Segitsetek kerlek....

Lehet nem ez a agond de akkor miert sipol?

tamastamastamas Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1019
Csodaszarvas!

A pedálból (valószínűleg) normális méretű jel jön ki.
Jelszint okosságok:
- mikrofon cca 5-10 millivolt - 0.005 V - 0.010 V
- gitár cca 100-250 millivolt - 0.100 V - 0.250 V
- effekt cca 250-774 millivolt- 0.250 V - 0.774 V

Szabványos Line (vonal) szint: 0.774 V. Ezt adja le pölö egy átlagos magnódeck is.
Vagyis, a gitár és az effekt is inkább a vonal bemenetre (line in) való. MEt ott kicsit kevesebb, de nagyságrendileg inkább belefér.

Szerintem az effekted jó. Persze az effekthez kap(6)tál egy füzetkét, amiben fel van tüntetve a normális kimeneti jelszint, meg az ellenállás meg minden...

Nesze neked elektrotechnika.

Előzmény: Csodaszarvas (1018)
Csodaszarvas Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1018
Nosza! :)

Tamas↑3:
Király, költeni nagyon nem akarok ... ezzel a pickup letekeréssel megpróbálkozom, de a pedállal nem tom mi lesz.
Viszont valamit nem értek: pedál nélkül akusztikusan vonalba kötve 'csodaszépen' torzítás nélkül szól a hangszer (köszönhetően az új Ernie Ball stringeknek is:), a háttér-szöszmösz nem hiszem hogy a pickupok magas állása miatt lennének. Amúgy logikusan a pedálból is magasabb jel jön ki mint ami szabad lenne nem? :)

MonoStory:
Veszek elemet, és pakolok a monitortól :) ma du. kiderül mi a kotta

Gracias Senores!:)

MonoStory Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1017
Csodaszarvas!

Úgy vettem ki a szavaidból, hogy nem igazán költenél a probléma megoldásra. Nekem van egy Zoom 505 multiprocim, amiről itt lejebb már olvashattál keserű tapasztalatokat. Ezekkel részben egyetértek, viszont kb. 20e HUF-ért már megkapod használtan.

Hát nálam is volt zaj eleinte. Ha nem teszek semmit a bemenetére akkor is képes összeszedni zajokat, ezért érdemes nem csak a pick-up-jaidat eltávolítani a monitortól, hanem a pedált is jól elcipelni a 220-as kanóc és tápegység rengetegtől. Ja, és felvételeim idejére egy 9V-os elemből táplálkozik, mert a hálózatitápja is beleköpködhet a levesbe. Ha nem mondtam újat, akkor nehari, de ezt a zaj macerát én is végig játszottam anno...

Előzmény: Csodaszarvas (1013)
tamastamastamas Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1016
Hali Csodaszarvas!

Én funkys pop-os rock-os valamit játszok. Korábban Hegyi metált meg alternatívot is csináltam, de kissé kiöregedtem a deszkatúrásból.
Manapság inkább a legfelső sorban levő kat. megy élőben, otthon meg ami sikerül.

Metal zoom: volt gond. Hidd el. Én is hasra voltam esve a pedálkáimtól, amíg meg nem vettem a Marshall-t. Pedig az is csak a legolcsóbb 50 wattos verzió...
A Marshall-t panellakásban mellőzöm. Effekt: egy Digitech RP-1 multiproci. Ezt mostanában sikerült a Marshallhoz beállítgatnom, azóta vonalban egyedül is enyhén tűrhető. "Valami van, de nem az igazi" ála Rajkin.

Pickup letekerés: le kell. Nincs más. Egyébként tényleg túlhajtja a mikrofon bemenetet - persze lehet ez is cél. (Arra viszont ott van a Zoom.)

Az RP-1 sztereó kimenettel rendelkezik, amit direkt rákötök a Live vonalbemenetére (teljesen átlagos 70%-70%-os szinteken) és úgy nyomulok.
Namost ehhez a "sound"-hoz (haha!) a Live cuccait mellőzöm, vagy ha a MIDI igényli a zengetést (és eddig képtelen voltam tisztességesen különválasztani a Cakewalkban) akkor eleve zengetés nélkül vettem fel a gitárt. (Erről a témáról nálam értelmesebbektől további infot kérhetsz ugyanitt.)

A lényeg: a vonalbemenet, tisztességes effekt (ha nincs egy normális erőlköd, jó mikrofon meg süket szomszédod. Család se nagyon legyen (otthon) ha nem muszály.

Akusztikus gitár az elektromosból: az effektemben van egy elfogadható gyári beállítás erre, de spanyolos vagy classic célra nem használom. Arra van egy olcsó Cremona gitárom, meg mikrofon. Máshogy nem megy.

Hangfalszimulálás: erre van egy Rocktron(?) cucc, vagy vlami más gyártóé már nem emlékszem, ami rengeteg szuper torzítót is tud - extra költség. Az effektekben szokott lenni ilyen is, általában az effektlánc utolsó darabja (speaker simulator vagy ilyesmi néven). Az RP-1-ben ehelyett egy erősítő illesztő van, amit beállítva a már jól bevált hangzás egy másik karakterisztikájú erősítőn is hasonlóan szólal meg. Állítólag. Igazi szimulátort lehet találni még tán a Korg AX30G, Korg AX300G procikban - és kellemes a hangjuk is. Meg cca. 70.000 alatt btto. (Az RP-1 most 120.000 lenne ehhez képest, de már régen nem gyártják.) Javaslom a Korg-ot. Egyszer úgyis venni kell valamit.
És ha megveszed, rengeteg "izgalmas" hangzást fedezel fel, ami üdítően hat zenei világodra is. Anyagi érdekeltség kizárva!!!

tamás a köbön

Előzmény: Csodaszarvas (1015)
Csodaszarvas Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1015
Hahó, látom okosságokat mondassz itten, muchas gracias :)

Szóval beszéljünk mindkét effektről (pedál és anélkül) mert készülő 'zenei anyagomhoz' :))) mindkettő fontos.

1 - metál zoom egy torzító pedál. Torzításnál eleddig nem volt különösebb gond. A szar hangot visszhangosítással meg egyébbel próbálom javítani :)

2 - ezt a 'nem jo ha vonalbakössük', meg 'hangfalszimulálást' már hallottam, hogy tudnék én ilyet csinálni? (no költséggel:)

3 - eddig úgy vettem fel, hogy mikrofon in 56-62% os érzékenységen, de a pickupot nem tekerhetem le, mer nem szól a szóló rajta ...
mit használjak helyette?

4 - elektromost használok akusztikusan is, mer nincs aku gitárom :)

ui.: te mit játszol? Én petrucci / meola fan vagyok :)

Előzmény: tamastamastamas (1014)
tamastamastamas Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1014
Hali Csodaszarvas!

Sajnos így most nemtom mi az a metálzúm, de egy Zoom fx proci lehet vagy egy torzító pedál, he?. Mindegy, egyiket sem javaslom. Oka: a Zoom effektek (főleg ha kb tenyérnyiek) képtelenek normális hangzást csinálni. Bocs, de ez a tapasztalatom. Persze egy normális gitárerőlködőn keresztül javul valamit a helyzet - de annak meg saját torzítója meg "hangja" kell legyen, ami megint jobb a Zoom-énál. Így használta(ja) néhány éve a Queen gitárosa is ha valami kis teremben bohóckodott. Mindegy.
Vonalba kötve az átlagos multieffektek teljességgel műanyag hangot csinálnak a gitárodnak (torzítóról beszélek) de hangfalszimulátor effektel (legtöbbször van bennük ilyesmi) vagy egy eq-val egész tűrhető lesz a helyzet. Jaj! Most veszem észre hogy te akusztikus gitárról szóltál az előbb...
Bocs, én elektromossal szoktam, az akusztikust igazi mikrofonnal veszem.
A másik nagyobbik baj a mikrofon bemenet. SOHA ne köss gitárt direktbe a mikrofon bemenetre!!! A mikrofon bemenet ugyanis 5-10 millivoltos, a gitár pickup pedig 100-250 millivolt között van. Az utóbbi nagyon igaz pl. a dupla "humbucker" pickup-re. Kissé túl fogja hajtani a Live miki bemenetét.
Nagy ínség idején megpróbálhatod az alábbi beállítást: gitár pickup hangerőszabályozója a minimum-on, mikrofon bemenet érzékenysége az 5-7 es értéken 10-es skálán számolva. De ez sem az igazi.

Előzmény: Csodaszarvas (1013)
Csodaszarvas Creative Commons License 2001.08.06 0 0 1013
Hela!

Fél méterre vagyok a monitortól, sejtettem hogy ez nemjó :) Kábel először egy metálzúúmba figyel, de az említett esetnél ez metálzúúm nincs bekapcsolva, csak átmegy rajta a szinusz be a mikrofoninputba. A live concerthallját használom, és 'what U hear opsön'nel veszek fel, itt már denevérfüllel picit hallani a problemet, ha megint veszek rá valami, írtózatosan felkeveri ezt a zajt.

Előzmény: tamastamastamas (1012)
tamastamastamas Creative Commons License 2001.08.06 0 0 1012
Helló Csodaszarvas!

Én eleddig saját gitár effektel vettem fel a zenét. Ekkornem volt extra zaj - persze a gitár legyen kilométerekre a monitortól..., különben.
Utána (a már zengetővel feljátszott gitárt!) a midi-vel együtt lejátszva a teljes kevert kimeneti sztereóhoz kevert Live-zengetővel (pölö a Concert Hall) lejátszva már iszonyatot hallgattam. Mivelhogy kétszer lett zengetve a gitár hangja. Namost nem lehet, hogy véletlenül a What-U-Hear-od meg lett zengetve? Mintegy pluszban? Meg kiemelve a magas hang? Meg közel ültél a monitorhoz?
Csak kérdezem...

Előzmény: Csodaszarvas (1011)
Csodaszarvas Creative Commons License 2001.08.05 0 0 1011
Heló!

Két gondom volna :):

1 - 2-3 óra munka után rendszeresen fagy a !live.
Konfig: duron 700 + 128 ram. Ilyenkor elkezd a fülhallgató sípolni és nem mozdul semmi. Tehát nem kékhallál, hanem úgy ahogy van kakukk. Ilyenkor a wav amit éppen bütyköltem ált elszáll of course :)

2 - gitar/concert hall effektel vettem fel zenét, a microphon in-re volt dugva az elektromosom akusztikusan. Megvan királyság jöhet rá egy köv téma. Szintén ugyanez a felállás, csak lejátszom a wavot, majd 'what U hear' opcióval veszem fel az eredetit + játszom hozzá. aztán visszahallgatom és a köv.: k#&@{va nagy zaj a zenén, pattogó sercegő magas hangok (hasonló egy rosszul beállított rádióhoz), teljesen élvezhetetlen az egész.
Denevér fülemmel :))) visszahallgattam az első felvételt és már az eredetibe is benne van csak atom halkan, na ezt keveri fel egy újabb felvételnél. Ez mi lehet? Mert gondolom nem a gitár :)
Mit lehetne csinálni?

tarp Creative Commons License 2001.07.12 0 0 1010
Hát, az attól függ, mit akarsz csinálni. Zenélgetni egy szintivel is lehet. Ha már komponálni akarsz, PC segítséggel, akkor kell a CakeWalk, Cubase, vagy Orion, Rebirth, Reason, esetleg egy tracker, attól függően, hogy milyen móccerrel akarod összerakni a zenét. Ha vokálsáv is lesz, amit későb csinosítgatni kell, akkor a SoundForge, WaveLab, GoldWave, DartPro, stb. tehetnek jó szolgálatot, megintcsak gusztus dolga, ki melyiket szereti használni. Egyébként az esbélivhez adott progik közül én egyedül a Cakewlak 8-ast tettem volna fel, ha már nem lett volna fent a CakeWalk 9-es :)))
Előzmény: tamastamastamas (1009)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!