Keresés

Részletes keresés

BAZS Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1769
Minden bizonnyal igen... de az szep idot is rendeld meg hozza..., kulonben  mit is fogunk ott csinalni? Milyen programok lesznek? Ha tudsz vmit, ird meg ide is legyszi!
Előzmény: Sinpisti (1766)
Sinpisti Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1768

Szia!

Olvastam az1760-as hozzászólásodat, melyben utaltál rá, hogy kevésbé voltak

sikeresek a terveid, szóval nem egészen az történt, amit nagyjából elképzeltél.

Csupán ezért próbáltam segíteni, ha esetleg mozgalmasabb élményekre vágysz,

de Bberényről (ha olvasod e lapot,) már sokszor írtam, nem akartam mégegyszer

részletezni, ennyi...

De ha érdekel az 1763-64. részletei is, nyugodtan jelezd itt!

Sp.

Előzmény: doxa2 (1767)
doxa2 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1767

Sinpisti!

Nem igazán értem miért hívtad fel a figyelmemet a 1763-64-es hozzászólásara. Ha van rá időd nyugodtan konkrétizáld.

Köszi elöre is.

doxa

Előzmény: Sinpisti (1765)
Sinpisti Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1766

Szia!  08.26-án ott lesztek Berényben?

Sp.

Előzmény: BAZS (1759)
Sinpisti Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1765

Ha érdekel, ajánlanám az1763-as hozzászólást, és az 1764-es válaszomat!

Üdv: Sp.

Előzmény: doxa2 (1760)
Sinpisti Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1764

Üdv!

Szívből örülök, hogy ilyen jó véleményed és tapasztalatod van sokunk 3.-ik

otthonáról!

Ha gondolod, akár tagja is lehetsz az NBBK Egyletének, ha érdekel, itt jelezd!

Számos előnye van (kedvezmények, előny a szobafoglalásnál, közös kirándulások,

stb.), viszont nem vagy rákényszerítve semmire! (Legfeljebb az ottani nudista

szabályokra, de sztem ezt kár is volt ideírnom..., elnézést!)

Ja! Van egyéni (ez természetesen olcsóbb), és családi tagság is, van még idő

gondolkodni rajta.

Kellemes nyarat!

Sp.

Előzmény: Törölt nick (1763)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1763

Most voltam először két napot hivatalos naturista strandon, Berényben. Tapasztalataim: tiszta ,rendezett, kultúrált, higiénikus környezet. Barátságos, közvetlen hangnem a személyzet részéről, baráti árak, boldog emberek, családok, felszabadultság. A naturizmus tényleg egy más dimenzió, a hétköznapokból való elszakadás egy exkluzív módja. Aki teljesen ellene van, soha nem tudja, mit hagy ki.

Ilyen a családom és a baráti köröm, így egyedül indulok kikapcsolódni egy könyvvel. Talán nem is baj :)) Megyek még !!!

doxa2 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1762
doxa2@freemail.hu -ra  küldheted
Előzmény: navke (1761)
navke Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1761
Nem volt meglepő, amit írsz...
Szívesen beszélgetnék veled erről bővebben is, személyesen is, ha van kedved.

Néhány éve jártam Szalkszentmártonban jópár NaVKE taggal, nagyon kellemes kis hely volt, bár nemrég azt rebesgették, hogy megszűnőben. Mi lehetett ennek az oka? Tudod?
Az ajánlatod pedig csábító, ránk számíthatsz, ha jó a társaság ott, mi is hozzuk a formánkat. :-)

Ha szükségetek van vmi segítségre, vagy közös programra, szólj bátran.
Nemrég volt egy tali SZIKI-n, ahol a NAMASZ alapítása kapcsán voltak ott a szalki tavaktól is érdeklődők.
Személy szerint én nagyon fontosnak tartom a virtuális kapcsolattartást is az összes magyar naturistával, képviselőikkel, akár szervezettek vagy csak helyi baráti közöséget alkotnak. Ha gondolod, szívesen továbbítok neked ezzel kapcsolatosan információkat, talán most éppen jókor bukkantam itt rád.

Melyik emil címedre küldhetünk neked tájékoztatókat?

Naturisták Magyarországi Szövetségének
Előzmény: doxa2 (1760)
doxa2 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1760

Hali!

Sajnos sikeresnek egyáltalán nem lehet nevezni. Szinte semmivel sem voltunk többen mint máskor.Semmi program, max annyi, hogy az üzemeltetőtöl kaptunk egy vizibiciglit egésznapra, ingyen. Nem én szerveztem, de legközelebb talán megszervezem én és bízom benne, hogy akkor legalább egy kicsivel sikeresebb lesz. Fözök egy nagy adag halászlét és a nudistáknak ingyen lesz, meg valami játékos , sportos vetélkedő talán. Remélem elég csábító az ajánlat!

Most, a Napóra klub egyik vezetője szervezte, Halász Judit. Magam is csak ott hallottam az egyik naturista barátomtól, szerdán vagy csütörtökön. Akkor elkezdetem keresgetni a neten, hátha találok valami konkrét programot, de semmit sem találtam, pedig alaposan körül néztem. Egyéként H. Juditban egy szimpatikus, agilis embert ismertem meg, megigérte segít megszervezni a helyi naturista klubot. Erre nem biztos, hogy szükségünk van. Ezt, el is mondtan neki, nem szeretnék tagdíjat, évesbeszámolót, szabályozásokat, stb.

Mi, itt kb. 15 éve elvagyunk, minden évben jön 1-2 uj "tag", persze néhány el is marad. A törzsgárda jól ismeri egymást, dumcsizunk, vitorlázunk, napozunk frizbizünk,szidjuk a textileseket ha bejönnek a területre, persze el is hajtjuk öket. Szerencsére az üzemeltető segítségünkre is van ebben. Tervezi, hogy a nagy szigetre csinál egy bejárót, és oda csak a nudisták léphetnek be. Remélem a jövő évre meglesz.

Arra büszkén hivom fel minden ismerősöm figyelmét, hogy a naturista partszakaszon lényegesen nagyobb rend van mindig mint a textilesen. Ritkán lehet csikket vagy egyéb más szemetet találni.

Ajánlom a környékbelieknek, legalább egyszer érdemes elnézni, és eldöntheti mindenki maga, hogy milyen hely. Budapesttől csak 65-70km kb. a belépő 300Ft/fő autóra nem kell fizetni. Van aki heti 2-3 alkalommal is lejön pestről, szerinte megéri az a 20-30-perc plussz autózás. A tömör lényeg ennyi.

Üdv

doxa

Előzmény: BAZS (1759)
BAZS Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1759

Meselj rola, hogy sikerult? Hanyan voltatok? Milyen programok voltak? Kint is aludtatok?

En nem tudtam menni, mert SZIKI-n voltunk, ott volt eppen a Fiatal Naturistak Talalkozoja a mult heten.

Kepes beszamolot  itt olvashattok a 7. FNT-rol.

Előzmény: doxa2 (1758)
doxa2 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1758

Hali!

A hétvégén,15.-16.-án Szalkszentmártoni  Naturista strandon Naturista találkozó lesz. Ha valakinek van kedve és ideje, jöjjön el.

A hírekkel ellentétben rend van, ma levágatta az üzemeltető a gazat (illetve néhol ) füvet. Nem jellemző manapság, hogy a suhancok bejárkálnak és zavarják a köreinket. Szerencsére a magas vízállás miatt nem lehet átjárni. Ha kint vagyok rendet rakok, és ezzel igy van még 1-2 belevalósrác. Mi törzsvendégek megvédjük a területünket a textilesektől.

Sajnos egyre kevesebben vagyunk és igy nem követelhetünk az üzemeltetőtől nagyobb partszakaszt. Néhányan lejárnak pestről is, szerintük érdemes pár km-el többet autózni. A belépő csak 300 Ft, szerintem baráti.

A jelenlegi vízállás szerint, kisgyermekeseknek kifejezetten ajánlom, nagyon lassan mélyül a víz.

Utvonal: Kiskunlacháza-Dömsöd-Tass-Szalkszentmárton-Jobbra a komp felé, az 51-es úttól kb 2km, rendes aszfaltút van.

Üdv mindenkinek

doxa

Sinpisti Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1757

Ok!

Erre meg azt mondanám, hogy szeretnék egyszer lovagolni, de félek, épp ezért

fel sem ülök a lóra!

A nudizásra sosem kényszerítettem senkit, nem is szabad (ezzel sztem inkább

elijeszteném azt is, aki esetleg kipróbálná), de ha kérdeznek róla, szívesen

elmesélem az élményeimet. Ha ezekután is csak rossz benyomása van róla, én

szoktam kezdeményezni, hogy inkább váltsunk témát!

Előzmény: RodrigeZZ (1755)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1756

Hát nézd!

Szerintem ez azért van, mert a nudizás a kikapcsolódás nem egy hétköznapi

formája, az emberek elenyésző %-a ért egyet vele, űzi, vagy szeretné, de...

Talán emiatt van az, hogy ha erről szól egy riport akár a TV-ben, vagy a rádióban

vegyes "érzelmekkel" fogadják el, vagy nyilatkoznak róla.

Nem ítélem el a negatív véleményt, de ez olyan dolog, mint mondjuk egy vasárnap

délelőtti mise a templomban. Én sem látom értelmét, de aki ebben hisz, hát tegye!

Nem bántom őket, viszont minket is hagyjanak békén!

(Mint pld.: A szomszédos strandról ugyan átmerészkednek kukkolni, de ők be nem

jönnének közénk, mert...    ???)

Előzmény: Dulifuli (1754)
RodrigeZZ Creative Commons License 2006.06.27 0 0 1755
Az az igazság, hogy hasonló kérdésre én azt szoktam mondani, hogy "fordítva tetszik űlni a lovon! Mi indokolja, hogy strandoláshoz, napozáshoz, gatyában legyek?"

R
Előzmény: Sinpisti (1753)
Dulifuli Creative Commons License 2006.06.27 0 0 1754
Csak az esetleges félreértések elkerülése miatt: nekem semmi kifogásom nincs a naturizmus ellen, sőt, magam is művelem, ha tehetem (idén sajnos még nem került rá sor). Éppen ellenkezőleg, inkább azt kifogásolom, hogy amikor erről szóló műsorok mennek a tévében, akkor általában úgy mutatják be a naturistákat, mint valami csodabogarakat, illetve gyakran jóval több idő jut arra az ilyen műsorokban, hogy "milyen csúnya dolgokat művelnek a naturisták", mint arra, hogy pl. egy naturista elmondja, vagy a riport bemutatja, hogy milyen jó dolog is ez.
Előzmény: Sinpisti (1753)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1753

Nem baj, ha csak ennyi maradt meg, ha komolyan érdekelne, biztos, hogy többször

megnézed, aztán átelemzed, ez a te dolgod...    De egy sztori:

Évekkel ezelőtt vonaton utazva egy idős hölgy elmesélte útitársának (én közömbös

voltam), hogy letévedett az Omszki-tóra. Hát hogy ő mit látott? Még a férfiak

méretét is szinte látta az ember, ahogy ecsetelte az élményeit, meghogy negyed

órán keresztül meg sem tudott mozdulni a látványtól...  Majd váratlanul felém

fordult, és tőlem kérdezte: "Most mondja meg, ki kíváncsi erre!

Én meg (lehet, hogy neki még váratlanabbul) azt feleltem: "Ezek szerint maga is,

mivel ilyen sokáig nézte"  (Mástészta, hogy attól kezdve legalább csend lett a

fülkében...)

Más!   (csak a buli kedvéért!)  Hogy miért is jó ez?

Kb 4 vagy 5 éve (akkor sajna elég szar időt fogtunk ki) újságíró látogatott el

Berénybe. Konkrét kérdése az volt (nagyjából, de értelemszerűen):

Hogy függ össze a napozás, a strandolás, a szórakozás a meztelenséggel?

Az Elnökünk válasza:  "EGYSZER JÖJJÖN EL A CSALÁDJÁVAL, ÉS MEGTUDJA!"

Előzmény: Dulifuli (1749)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1752

Na, jó, addig nincs semmi gond, amig valaki a más ingjét nem veszi magára!

De nem szabad elfeledni azt, hogy vannak, akik csak olvassák az oldalt, legfeljebb

(bármely okból) nem írnak ide, ellenben a kellemetlen, mondjuk úgy: félreérthető

jelzők őket is elijeszthetik attól a kikapcsolódástól, vagy szórakozástól, amit

régóta gond nélkül űznek!  Mindenki kelt már fel bal lábbal, egyszerűen elnézést

kell kérni, ezt végülis megtetted! Ennyi:-)

Előzmény: lüfacic (1748)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1751

Mi júli 18-28 között töltünk 4-5 napot ott, úgyhogy nemigen tudnánk találkozni,

mindegy. Szívből kívánok nektek jó időt, jó társaságot, és azt, hogy kellemes

élményekkel legyetek gazdagabbak! (Mindezt az NBBKE nevében is, hátha

tagjaink lesztek!)

Előzmény: gsoft (1747)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1750

Nem tudom!

Az az igazság, hogy a 80-as évek legvégén megjelent Magyarország újságos

pavilonjaiban egy "Nudi magazin" nevű lap, (nekem is az adott ihletet az efajta

kikapcsolódáshoz,) mintha abban olvastam volna... (Valamelyikében, mert sajna

csak 3 példányig élt!) De végülis igazad lehet, véletlenül sem vitatom!

Előzmény: LUCzI FERencz (1745)
Dulifuli Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1749
Na jó, de ebből a riportból - igaz, csak fél füllel hallgattam - nekem leginkább annyi maradt meg, hogy valami nénike panaszkodott, vagy inkább szörnyülködött, hogy egyszer még egy pasas "lógóját" is látta. Arról, hogy miért is jó ez, nem emlékszem, hogy akár egy mondat is elhangzott volna. Persze, lehet, hogy tévedek, de bennem tényleg ennyi maradt meg.
Előzmény: Sinpisti (1736)
lüfacic Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1748

Félreértettél, mivel félreérthetően fogalmaztam. Arra utaltam - volna -, hogy számomra a tévés riport így állíotta be a mezítelenül napozókat, fürdőzőket és ezt sugallta. Semminemű sértő szándék nem volt benne, már csak azért sem, mert én sem tojásból keltem ki, nekem is vannak szüleim és nyilvánvalóan nem képzelem őket sem vén hülyének. :o) Sajnálom, ha bárkiben ellenérzést keltettem a fogalmazásképtelenségemmel.

Egyébiránt nagyjából ugyanaz a véleményünk, csak kommunikációból úgy látszik konvergálok nullához. :o)

Előzmény: Sinpisti (1740)
gsoft Creative Commons License 2006.06.25 0 0 1747

Köszönöm az infokat.

Mi is megyünk berénybe júl.30-aug.4-ig egy Motelba.

Előzmény: Sinpisti (1743)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2006.06.25 0 0 1745
Nem a volt NDK?
Előzmény: Sinpisti (1741)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.25 0 0 1744

Bocsi, valamit elszúrtam, az 1743 nektek szól, bár biztos rájöttetek!

------

Előzmény: gsoft (1706)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.25 0 0 1743

Üdv!

Akkor szólnék a berényi árakról:               VI.12.-VIII.24              V.15.-VI:01.

VIII.25.-IX.15.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sátor (akárhány személyes)                   1150 Ft                   900 Ft

Sátor + autó                                           1700 "                    1400"

Lakókocsi                                               2400"                      1900"

Szállásdíj (14 év felett)                           950"                         820"

(2-14 év között)                      700"                         600"

Üdülőhelyi díj (Kurtaxe)                                        335"  (18-70 év között/fő/nap)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOTEL   3 ágyas                                    4400 Ft   (+ Kurtaxe/Fő)

2 ágyas                                    3850 Ft              "

Appartman   4 személyes                      9000 Ft             "

5       "                              12000Ft             "

Strandbelépő 1 napra (ez természetesen nem vonatkozik a már ott "lakókra":

600 ill. 500 Ft. (6-12 év között)

Na valami még érdekel, természetesen nyugodtan kérdezz, addigis:

Kellemes nyarat!

Sinpisti Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1742

Akkor tényleg bocsi, hogy beleszóltam! -:)

Előzmény: BAZS (1739)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1741

"Messze vagyunk attól, amit úgy hívnak EURÓPA az élet ezen területén is:-(((((((("

Azért ne felejtsd el, hogy a régi Jugoszlávia volt az őshazája a nudizmusnak

Európában (ha nem igaz, nyugodtan javíts ki, nem sértődöm meg!), azon bévül

is Horvátországra esküsznek sokan, de az még nem EU tag! Csak jobb állítólag!

Előzmény: Lord Sidious (1725)
Sinpisti Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1740

+1729:  "Köszi.:o) Ez kedves Tőled.:o)"

Kb annyira, mint ahogy "becézed" az 50-es 60-as korosztályt!

Kicsit visszafogottabban a jelzőkkel! Tán te is megéred, mint aktív nudista, és még

mindig jól érzed ott magad: Jól esne, ha speciál így jellemeznének, mint:

"pocakos öregurak, megereszkedett nénik, vén hülyék"???

Ők legalább tudnak viselkedni, átadják magukat a természetnek, nem hívják fel

magukra a figyelmet mint a textiles strandokon fiataloknál gyakran elítélendő

viselkedésükkel, néha tanulni lehetne tőlük. Tapasztalatból mondom, jobban

ki lehet velük jönni, kultúrálttan elbeszélgetni.

Inkább békélj meg önmagaddal, és tényleg (bocs, velem is előfordult, de) inkább

úgy fogd fel, hogy rossz passzban voltál!  -:)

A riport meg azért van, hogy legyen miből levonni a konzekvenciát, egymás

véleményét lehet megfogadni és elitélni, ennyi. :::-)

Előzmény: lüfacic (1727)
BAZS Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1739
Nocsak, mindig mással szeretnéd? :-)

Mondtam a hajókiránduson, hogy figyelni foglak. :-)))
Előzmény: na-turista (1730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!