Keresés

Részletes keresés

XANTIi Creative Commons License 2018.05.15 0 0 48

Nagyon sok cucc több néven is fut, több gyártó kínálatában. Ez a JJRC H37  van Eachine néven is. nem tudom hányas.

Itt van fillérekért a H37-hez komplett kar motorral, proppal.

https://www.gearbest.com/H37-motor-arm-_gear/

De nagyon nézd meg mennyire azonos a tieddel.

A gravitációs távirányító tényleg nagy tuttiság. De sok funkció csak a telóról érhető el. Viszont tud a 2 egyszerre működni! A fényképezés, videózás a telefonra megy plusz még jó pár ficsör.

Előzmény: tibor200 (47)
tibor200 Creative Commons License 2018.05.15 0 0 47

Igen teljesen úgy néz ki mint a H37 , de nem az megrendelek egy motort meg védőburkolatot mert szerintem lehet sokszor keverte meg a  füvet felszálláskor, na meg leeséskor a propeller csapódott ütődött a földnek vagy fűnek inkább , az tehette tönkre.

Az enyém mobil telefonnal volt csak irányítható, a H37 nek van külön távirányítója avval menne vajon ? Az stabilabb működésű lehet szerintem

XANTIi Creative Commons License 2018.05.07 0 0 46

Ha a legkisebb szorulás van az gáz. Próbáld megnézni nincs-e valami fűszál feltekeredve. Ott van benne egy parányi fogaskerék áttétel. Ha egyik sem, akkor valszeg ki kell cserélni a kart motorral komplett.

Ha egy H37-es drón, ahhoz talán van az ebay-en pótalkatrész.

Előzmény: tibor200 (45)
tibor200 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 45

De most ahogy megtekertem az egyik propellert az mintha nehezebben forogna :(

Kis zajt lehet hallani ha forgatom -- nagyon kicsit szorul valóban az egyik hátsó lábnál .

Mit lehet tenni ?

Motorcsere a lábban ?

tibor200 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44

Lapátok könnyen forognak , de mondom 4 szer szállt fel a gép 30 percet tölthetett levegőben vagy csak 3 x 7 percet, lehet hogy csak 3 repülése volt.

Hát nem tudom mennyire volt durva az esés fűben max -2-3 m magasról, hogy megsérült e a giroszkópvagy nem :(

XANTIi Creative Commons License 2018.05.07 0 0 43

A propellerek jól lettek feltéve? Jobbra-balra forgás?

Repülés elött a kalibrálást megcsinálod? Kézzel megforgatva teljesen könnyen szabadon forognak? Ha propot cserélsz feltétlenül csak készletben szabad egyszerre a 4-et. Más gyártónak a legkisebb, szemmel nem is látható eltérése okozhat  mizériát. De durva esésnél sajnos sérülhet a stabilizálásért felelős giroszkóp.

Előzmény: tibor200 (42)
tibor200 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 42

VVan egy selfi drónom Kínai . Nagy nehezen rájöttem, hogy működik a program. Négyszeri repülése volt eddig amikoris , leesett vagyis megnyomom a stop gombot , kikapcsol a motor és leesik, ha messze repül- ilyen vészleállásszerű. Na és leesésnél két propeller elveszett, pótoltam is , mert volt tartalék. Azóta azonban nem tud felszállni működik mind a 4 rotor , de valamelyik oldal erősebben megy és félrehúzza (jobb vagy bal oldal ) -- nem tudom mi lehet. A Mobilon az irányítószoftver beállítással van gond vagy hardver gond lenne ?  Nem tudok rájönni 

Sikloernyos Creative Commons License 2018.05.01 0 0 41

Azert az egyertelmu, hogy a fegyver, mint olyan arra keszult, hogy masoknak kart okozzon, mas eletet, egeszseget veszelyeztesse, azert fegyver a definicioja.

Viszont egy dron, mint olyan, egy sokfelhasznalasu eszkoz. Lehet vele franko legifelveteleket csinalni, mondjuk 100 meterrol, ahonnan meg 4k felbontasban is maximum egy hangyanyi barnyacska legypiszkot latni barmelyik bikinin leanyzobol. (Persze vannak profi teleobjektives gepek, de ezek egy jo auto araba kerulnek, az atlagmagyar szamara elerhetetlenek.)

Dronnal pl. lehet a kamionparkoloban szabad helyet keresni, anelkul, hogy a kamionnal osszevossza kene forgolodni, balesetveszelyt okozva. De lehet vele gyogyszert szallitani, elerhetetlen helyekre, vagy a panelhaz felso emeleteire, egy 2kgs dronnal mindenfelet lehet csinalni.

Előzmény: rókafegyver (40)
rókafegyver Creative Commons License 2018.01.22 0 0 40

Ebben egészen biztos nincs igazad. Mi elmegyünk lőtérre és senkit nem zavarunk, nem kamerázunk. De én ezt lezártam, megyek a légesbe a hasonszőrüek közé.

Előzmény: XANTIi (39)
XANTIi Creative Commons License 2018.01.22 0 0 39

Pedig az utca embere jobban tart a fegyver mániásoktól mint a drón mániásoktól.......

Előzmény: rókafegyver (38)
rókafegyver Creative Commons License 2018.01.22 0 0 38

Kérlek ne keltsd a fegyveres topikok látogatóinak rossz hírét. Tudod szerencsétlenül alakult ez a történet. Szerencsétlen azért, mert ha a szövőnők topikban merül ez fel azok másként reagálnak. Aki a fegyvereket, lövészetet űzi hobbiként általában érzékenyebb a magánterület, magánszféra sérthetetlenségére, sokunknak van erre a jogszerű célra fegyvere, például gumis fegyverek, vagy önvédelmi fegyverek. Nehezen viseljük a lehetőségét is a megfigyelésnek. Sajnos Te bedobtad a 0 magassági szintet jogos légtérnek a medence és a gyerek homokozója mellett. Jogilag lehet, hogy nem mondtál valótlant, biztos van alapja. De nincs az a fegyvert bírtokló /jogszerűen bírtokló/ ember aki meglátva az udvarában lebegő, repülő drónt  ne durrantaná le egy gumissal. De szerintem olyan bíróság sincs, aki ezért elítélné az okozott kártól függetlenül. Én úgy gondolom, hogy nektek a nagy értékű drón pilótáinak be kell látni, hogy sem a hanghatssal, sem a kamerákkal nem illik irritálni a házak, utcák lakóit. Köztetek sem mindenki makulátlan, ahogy köztünk sem. Tehát senki nem szeretné, ha a lánya, felesége bikinis, bikini nélküli fürdését egy drón rögzítené, figyelné. Erre egyetlen garancia van, ha nincs a telek felett kis magasságban drón. Még jó szándéku sem. Ahogy növekszik a drónok száma úgy fog növekedni az ilyen konfliktusok száma is, és a durvulások száma is. Nézd az én kutyám egy jólnevelt németjuhász, simán vihetem szájkosár, póráz nélkül sétálni. De nem teszem, mert figyelek rád és a családodra akiket ez félelemmel tölt el. Nem tudom érzed e a párhuzamot. Szerintem ha nem is jössz vissza, tarts egy pici önvizsgálatot, hogy oknélküli volt a felháborodás vagy sem. A szándékod tisztességes figyelemfelhívó szándék volt irányomban, ezt respektálom. Tartsuk egymás érdekeit, érzéseit tiszteletben. A lakotterület feletti repülés kis magasságban szerintem indokolatlan, felesleges konfliktus forrás. Barátsággal Róka.

Előzmény: G.Drone (34)
nedolaci Creative Commons License 2018.01.22 0 0 37

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146578453&t=9204044

Nem szívből szerették ott a barátotokat!  Hm.Hm.Hogy miért is nem? Ki érti?

Előzmény: G.Drone (34)
schlumberger Creative Commons License 2018.01.22 0 0 36

Mindenki szembejött az autópályán?

Előzmény: G.Drone (34)
exhighand Creative Commons License 2018.01.22 0 0 35

Hello! Én voltam az őrült tudós, aki "sugárágyúval" gondolom leszedni a drónt. Csak tájékoztatni szeretném a drónosokat, hogy ha a drón környezetében sikerül elegendő térerősséget csinálni, akkor a teljes rádiófrekvenciás sávban túl fogja vezérelni a rádió vevők bemenő fokozatát, így a GPS-ét is. Tehát bemenő GPS jele sem lesz a drónnak, így nem fog haza találni, mert nem lesz számára összehasonlítható GPS pozíció.

 

 

Ezt csak azért írom fel ide hozzátok, hogy ne legyen ebben tévedés, túlvezérléses támadást nem tud lekezelni a "go home" rutin.

 

 

A kormányőrségnek legalább 4 féle eszköze van a drónok ellen. Van ugye a hálós, van kétféle túlvezérléses, van egy amelyik az összes csatornán át tudja venni a vezérlést. Ez utóbbi ellen lehet védekezni egyedi frekvenciájú rádió adó-vevő csatornával, de az meg frekvencia engedély köteles. Anélkül  drónnal használva terrorcselekmény előkészületének minősül. Fél éve kapott ítéletet pont ezért valaki, gondolom drón körökben ismert az ítélet.

 

 

Vitázni erről nem akarok, a drónokhoz nem értek, az elektronikához igen.

 

 

Szevasztok.

Előzmény: G.Drone (34)
G.Drone Creative Commons License 2018.01.22 -1 1 34

Tanúlságos történet:

Ne menjetek a Fegyveres topikokba (de egyáltalán sehova) drónokról beszélni, védeni a drónosokat, mert úgy jártok mint én tegnap! :)

 

Feldobott a fórum kereső egy beírást, miszerint valakit nyugtalanít hogy egy hangos, nagy drón repked a kerje felett házmagasságban rendszeresen. Latolgatta, hogy "le kellene szedni".

Írtam, kértem, hogy ne bántsa, mert nem vagyunk rosszak, és csak bonyodalom lenne belőle. Ha jobb idő lesz biztosan eltünik!

Szerintem elég normálisan kértem erre.

No erre a topik népe csordában folyamatosan írkált, de elképesztő dolgokat, elképesztő végelgondolással. Éjszaka lett mire mindenkinek megválaszoltam.

 

A közös az volt bennük, hogy mindegyik kukkolást, lesekedést, kémkedést, privát szféra zavarását vágta a drónosra.

Tisztára úgy tünt egy pszihiátriai csoportterápiába csöppentem. Ezt szóvá is tettem - lehet nem annyira kedvesen (ezt azér már bánom, de annyira ellenségesek voltak. Volt aki azzal kezdte a mondanivalóját hogy ez egy "f@szság")- de üldözési mánia, kényszerbeleszólás, okoskodás olyan dologba amit csak felszínesen ismernek - volt a közös kórisme.

Az viszont dicséretes hogy csordában egymást támogatva támadtak. Érdekes volt hogy aki felvetette a dolgot - és akinek írtam a legelején - még az volt a legnormálisabb és a legtárgyalóképesebb valami róka.. rendes tag lehet.

Olyan is akadt ki valamiféle sugárágyúban gondolkodott amivel leszedheti a drónt úgy hogy megszakítja a kapcsolatot a kezelővel.

Úgy tünt érthet a dologhoz, mert jól adta elő, de az írásmódja olyan volt hogy elképzeltem mint valami örült tudós rángatózós szájjal, fején villogó ledes sapkában rohangál az udvarán és erölködik, hogy lehozza a drónt. :))

Tudjuk hogy van ilyen, már rég kitalálták ezt, meg is van rá a megoldás, hiszen alapbeállítás már, hogy ilyenkor "hazarepül"minden komolyabb drón.

 

Vicces volt kompletten az egész, de sajnálatosan olyan mintha a falnak beszéltem volna. Éjjel elköszöntem, de oda többet be nem teszem a lában, mert nincs értelme! Aki nincs ebben benne úgy sem fogja megérteni a problémáinkat, gondjainkat, javaslatainkat, szándékainkat és hogy minek repülünk (nem kukkolni az biztos! :))

 

Ilyen ellenállással, elutasítással, meg nem értéssel valószinüleg sok helyen, sok közösségben találkozhatunk, de belegondolva ez természetes, hiszen mindenki másképpen gondolkozik minden témában!

Sokan nem értik a vadászokat, az óragyűjtőket, pudlitartókat, kézrátevőket, biciglistákat-autósokat, taxisokat, rendőröket, a focidrukkereket stb.stb.

 

A tanúlság tehát, hogy ne is kezdjünk el olyan "közegben" magyarázkodni, értelmezni, beszélgetni a Drónokról ahol nincs érdeklődés a dolog iránt, mert úgy sem lehet ott igazunk!

 

Mindenkinek jó repülést szép téli képeket!

 

G.Drone Creative Commons License 2018.01.22 0 0 33
G.Drone Creative Commons License 2018.01.20 0 0 32

Nem fogadsz testvéredül?? ;)

(vicc vót!)

 

Nekem Mavicom van és Nagyon, de nagyon jó kis gépek!!!

 

 

Előzmény: Asacii (31)
Asacii Creative Commons License 2018.01.12 0 0 31

Én megleptem az én tesómat egy dji mavic pro platinummal és szerencsére teli találat volt. Alig várja, hogy végre jobb idő legyen és mehessen. Azért ebben a szürekségben nem ugyanaz, mint verőfényes napsütésben ez a hobbi! :-) 

Tadaaam Creative Commons License 2017.11.17 0 1 29

Sziasztok!

 

Szeretnék venni a bátyámnak egy drónt karácsonyra. A neten olvasottak alapján két drón között vacilálok: DJI Mavic Pro és a DJI Phantom 4 Pro drón.

Nektek mi a tapasztalatotok? Van itt esetleg olyan, akink mindkettővel volt már dolga? Szerintetek melyik a jobb?

Köszi előre is!

G.Drone Creative Commons License 2017.09.30 0 0 28

Ha regisztrálva volt (pl a http://dronhive.com-n) akkor ott látható, különben azt mond amit akar..

Előzmény: Byakuza (27)
Byakuza Creative Commons License 2017.07.30 0 0 27

Sziasztok!

 

lehetosegem lenne egy Phantom 3 Pro drónt meg örökölmi. A tulaj azt mondta mindössze 11szer szállt fel vele. Ezt mutatja valahol valamilyen program vagy bármivel tudja bizonyítani vagy csak a hasára csap mindenki és ki talál egy számot? Válaszaitokat köszönöm előre is :) 

Anyakirálynő Creative Commons License 2017.06.30 0 0 26

Elég jó válogatásnak tűnik, hogy mit lehet és mit nem.

https://www.digitaliscsalad.hu/programajanlo/mielott-dront-veszel-gyereknek/

G.Drone Creative Commons License 2017.06.19 0 0 25

Sziasztok!

Ahogy látom nem sok "drónos" topik van és azok sem pörögnek. :(

Printempo Creative Commons License 2017.06.06 -8 0 24

Kutyasétáltatás drónnal

 

https://youtu.be/pCrpb_N6YG8

Sikloernyos Creative Commons License 2017.04.09 0 0 23

Az en dronomtol is megorul a kutya. Valoszinu, azert van, mert az ESC, es a motor mechanikaja eleg zajos ultrahang tartomanyban.

Előzmény: ...slr... (22)
...slr... Creative Commons License 2017.04.08 0 0 22

Én elég sok repülő szerkezetet kipróbáltam, helikoptereket és kvadkoptereket is. Közös tulajdonságuk, hogy a kutyák megőrülnek tőle. Azt már megszoktok, hogy minden kerekes emberre prédaként tekintenek, de hogy miért nem tudnak nyugodni egy rc helikoptertől, azt nem értem. Talán tényleg nagyobb kopterekkel kellett volna kezdeni, és akkor a kíváncsibbját meg lehetne röptetni :-)

Előzmény: Sikloernyos (21)
Sikloernyos Creative Commons License 2017.04.08 0 0 21

Na, ahhoz eleg kajak dron kene, hogy az en kutyamat elsetaltassa. Max leszedalva. 20 kg, de szerintem egy gyereket elhuzna szankoval, ha egy idegen cica ott koricalna mellette. (a mi cicainkkal egyutt alszik.)

Előzmény: Printempo (20)
Printempo Creative Commons License 2017.04.02 -2 0 20

A drón kutyasétáltatásra is alkalmas.

 

https://youtu.be/pCrpb_N6YG8

Sikloernyos Creative Commons License 2017.01.06 0 0 19

Talaltam neked egy dront, ami 25kg-t emel: https://www.profly.de/gryphon-dynamics-x8-1000-vzx-rtf-mit-dji-a2

De ulj le valahova, mielott az arat megnezed:)

Előzmény: Gody papa (18)
Gody papa Creative Commons License 2017.01.04 0 0 18

köszönöm a szíves válaszokat :-)

Előzmény: Sikloernyos (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!