Egyszerűen elkészíthető gyerekkuckókat keresgéltem, olyat, amihez nem kell semmi különös, otthon talált dolgokból összerakható és szét is szedhető. Találtam ezt a képet, és akkor már megnéztem, hogy még mire használható a hulahopp a lakásban azon kívül, hogy mindent[...] Bővebben!Tovább »
Most a közelmúltban viszont vettem cekászt is, mert felmerült egy újabb habvágós feladat, de odáig még nem jutottam el. De lehet, hogy eltekintek tőle, mert sokba kerül az anyag.
Kb. 50 négyzetméter lapostetőt kellene leszigetelni lejtésképzéssel.
Szétmorzsolni elég macerás és koszolós. Én amikor faragtam akkor drótkefével vagy citromreszelőnek egy részével csináltam. Akkor elég sok ilyen golyó keletkezett. De mindenhol az volt és a statikus elektromosságtól, mindenre fel is ragadt. Nagy macera takarítani utánna.
Amikor nekem ablakcsere után kellett az ablaktok környékére formára vágott műanyaghab, akkor olyan forródróttal vágtam le, amit egy autóakkumulátortöltő látott el villannyal. A 16-os citerahúrnak kb. 1,5 amper kellett ahhoz, hogy jól vágja a habot. Az volt a hátránya, hogy a citerahúr kigyengült a melegtől és elég hamar elszakadt. Lehet, hogy cekászhuzallal tovább bírná.
Ezzel a módszerrel leginkább szögletes darabokat lehet vágni egyszerűen.
Van valami ötletetek, hogyan lehet a hungarocellt házilag felaprítani? Különféle gépekhez, bútorok szállításhozhoz használt darabokkal szeretnék a babzsákunkhoz hozzápótolni.
Eddig a kézzel kis darabokra tördelés jutott eszembe, utána esetleg a kézi húsdarálóval vagy a robotgép valamelyik részével lehetne tovább dolgozni.
Inkább a legyezős tartozik az újrahasznosításhoz, de tulajdonképpen a másik is. A fatábla volt a kiinduló ami nem kellett ahová szánták és ennek használtam fel.