Keresés

Részletes keresés

Nesoka Creative Commons License 2006.03.30 0 0 224
Egy finom büdi ebéd:)))))
Előzmény: zsandár (223)
zsandár Creative Commons License 2006.03.30 0 0 223

Épp az imént írtam be egy másik topicba:

 

Mai ebéd gyros marhanyakból,sültkrumplival,rengeteg tzatziki salátával ,kékfrankos rozéval.Az egész kaja 40 perc alatt elkészült

 

citera Creative Commons License 2006.03.30 0 0 222
Ó de kár!
Előzmény: Nesoka (221)
Nesoka Creative Commons License 2006.03.29 0 0 221
Bocs kedves Citera, nem, úgy értettem, hogy Görögországban mindenhol lehet kapni:)
Előzmény: citera (219)
Nesoka Creative Commons License 2006.03.29 0 0 220

Helló Zitka!:)

A húsvéti kalácsnak van nagyon különleges illata tőle:)

Előzmény: Zitka (216)
citera Creative Commons License 2006.03.28 0 0 219

"Az igazi masztix Khios szigetén terem, az a híres, nem Cipruson. De mindenhol lehet a szupermarketekben kapni. Minek is kell neked, nem emlékszem..?"

 

Ha jól sejtem, ezt nekem akartad címezni. A származási helyet lehet, hogy összekevertem. A mastix egy hegedűlakk fajtának a fontos összetevője, keverni akarok ilyen lakkot és lelakkozni vele az újonnan készülő hegedűmet.

Azt, hogy "mindenhol" lehet kapni, azt úgy érted, hogy itt Magyarhonban bemegyek egy Tescoba, vagy Auchanba és a fűszereknél találok?

Előzmény: Nesoka (213)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.27 0 0 218
Viccből kérdeztem, de a masticha chiou télleg boldoggá tenne :-)
Előzmény: rice (217)
rice Creative Commons License 2006.03.27 0 0 217

dobj egy emilt leci. ha talalsz kepet is ezekrol az izekrol, akkor csak javitasz az eselyeiteken, hogy azt hozom, amit szeretnetek.

 

 

rizsa

Előzmény: Törölt nick (212)
Zitka Creative Commons License 2006.03.27 0 0 216
Pont Tőled akartam megkérdezni, hogy mire kell használni ezt a mastix-ot? Hátha nekem is feltétlenül szükségem lesz rá... ;-))
Előzmény: Nesoka (213)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.27 0 0 215
Mindamellett, ha beindul végre, nektek is hasznos lehet :-)
Előzmény: Törölt nick (214)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.27 0 0 214

Lécci, szavazzatok a görögre!!!!

http://www.dint.hu/index.php?mod=nyelvszavaz&szavaz=1

Nesoka Creative Commons License 2006.03.26 0 0 213

A kagylót nem lehet úgy kirántani mint a rántott húst:)) Előszőr is, ha friss, akkor csak addig szabad felhasználni amíg mozog, vagyis ha megnyitod a házát, ú visszacsukja. Ahogy megdöglik, mérgező anyagokat bocsát ki (vagy valami ilyesmi:)). És nem lehet úgy nyersen kipiszkálni a házából, hogy kirántsad:))

Különben a csigákat is így kell elkészíteni, az is olyan csigapörkölt szerú, sok-sok szeletben vágott hagymával, nagyon finom, nyamm:))

 

Az igazi masztix Khios szigetén terem, az a híres, nem Cipruson. De mindenhol lehet a szupermarketekben kapni. Minek is kell neked, nem emlékszem..?

Előzmény: Tomo24 (204)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.26 0 0 212

Én is leadhatom a kívánságlistámat? ;-)))

Előszöris masticha chiou, aztán.... :-)

Előzmény: rice (211)
rice Creative Commons License 2006.03.26 0 0 211

en irnek, de mit? hogy szeretnek hozni Neked ilyen izet??? ird meg te, hogy pontosan mit hozzak Neked.

 

 

rizsa

Előzmény: citera (210)
citera Creative Commons License 2006.03.26 0 0 210

Nem pisztácia, hanem a pisztácia fa mézgája. amikor felsértik a kérgét, hasonló csipa jön ki belőle mint a meggy-, cseresznye- vagy szilva-, barackfán. Valamiért (ha jól emlékszem) csak a Ciprus szigetén élő példányok szolgáltatják ezt a mézgát.

Mastix, masztix, masztika, masztiha néven hallottam róla.

Köszönöm, hogy felajánlottad a segítségedet, írj a papendre@citromail.hu e-mailre, köszi!

Előzmény: rice (209)
rice Creative Commons License 2006.03.25 0 0 209

ha ciprusi pisztaciarol van szo es megmondod a hivatalos nevet, akkor tudok hozni Neked.

 

 

rizsa

Előzmény: citera (198)
citera Creative Commons License 2006.03.24 0 0 208

Én még életemben nem ettem kagylót, bár egyszer, mikor lenn volt a Tisza, a kövek közé szorult kagylókat visszahajigáltam a vízbe. De azok akkorák voltak, vagy 40dkg, akkor eszembe jutott, hogy eggyel jól is laknék, meg kéne sütni, vagy valami.

Ez valószínúleg tavikagyló volt, a folymi nem nő akkorára, és az alakja hosszantibb, ezek kerekebbek voltak. Egyébként meg lehet enni őket?

citera Creative Commons License 2006.03.24 0 0 207
Ha nem lesz a lent említett üzletben, megbeszélhetjük. Köszi, hogy felajánlottad!
Előzmény: Tomo24 (201)
citera Creative Commons License 2006.03.24 0 0 206
Köszi, megnézem.
Előzmény: Zitka (199)
Tomo24 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 204

Szia !

Bocs hogy akadékoskodok , Bár nem értek a témához (a receptet is a párommal készítetem majd el )!

De a recepted engem inkabb Kagylópörköltre emlékeztet mint rántott kagylóra (én mint lajikus olyan rántottsúsként gondolom ezt a rántottkagyló dolgot), Bár ismét jelzem még egyiket se láttam és nem is ettem .

Ki fogjuk Probálni mert a leirtak szerint fincsa lehet :)))

Köszönöm  

Előzmény: Nesoka (203)
Nesoka Creative Commons License 2006.03.23 0 0 203

Szia!

Gondolom, fagyasztottból készül, nem? Megforrósítod az olajat, beledobod a kagylókat, apróra vágott hagymát, kicsit forgatod őket, a hagyma ne égjen oda, majd nyakon öntöd fél pohár fehér száraz borral. Ahogy a gőze elmegy, adzs hozzá még kis vizet, apróra vágott petrezselyemzöldet és addig főződ, amíg finom szaftja lesz. Meleg rízzsel tálald ahogy kész van.

Előzmény: Tomo24 (202)
Tomo24 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 202

Sziasztok !

 

Valaki ki tud segíteni 1 MUDIA THGANITA (Rántott kagyló) elkészítési recepttel ?

Mindenűt csak idegen nyelven találok .

 

Köszönöm

Tomo24 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 201

Szia !

Ha gondolod nyáron (augusztus) megyek nyaralni görögbe megnézhetem neked !

Üdv Tomo

Előzmény: citera (196)
Tomo24 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 200

Szia !

"csak ott 120000Ft/kg áron árulják (nem írtam el). Azt remélem fűszeként olcsóbb. Nem akarok kimenni érte Görögországba"

 

1 Görög út 60-70 Eft ból szerintem megvan ha kocsival mész :)

Már a felét meg is spóróltad :)

És 1 kis nyaralással is össze lehet kötni az üzletet :)

 

Üdv Tomo

Előzmény: citera (198)
Zitka Creative Commons License 2006.03.22 0 0 199
Esetleg próbáld meg Bp-en, a Rákóczi térrel szemben van egy görög csemegebolt. Talán van....
Előzmény: citera (198)
citera Creative Commons License 2006.03.21 0 0 198

Valami konkrét helyet nem tudsz Magyarországon . Én tudok egyet, egy restaurátor és művészellátó szaküzlet, csak ott 120000Ft/kg áron árulják (nem írtam el). Azt remélem fűszeként olcsóbb. Nem akarok kimenni érte Görögországba. Lehet hogy a múltkor rosszul írtam: nem szicíliai, hanem ciprusi pisztácia.

Amúgy köszi az infót!

Előzmény: Nesoka (197)
Nesoka Creative Commons License 2006.03.19 0 0 197
Másztiha néven, kis dobozokban minden nagyobb görög szuper-marketben van. A görög húsvéti kalácsba is kerül, így ebben az időben tuti friss áru van mindenhol. Nem drága, mint a többi fűszer.
Előzmény: citera (196)
citera Creative Commons License 2006.03.16 0 0 196

Szevasztok!

Lehet hogy írtátok már, nem olvastam végig a topkot, Valahol olvastam, hogy görög ételekhez használják fűszernek a mastix gyantát (a szicíliai pisztácia fa mézgája, masztikának is nevezik). Az a helyzet ezzel, hogy ez a mézga fontos összetevője néhány hegedűlakk receptnek, vagyis nem a receptnek , hanem a lakknak. Hol árulnak ilyen mastixot, mennyi az ára?

Nesoka Creative Commons License 2006.03.08 0 0 195
Mesélj, mit főzől? Innen valamit http://gorogrecept.homestead.com ? Rég nem volt frissítve de jó cuccok vannak rajta.
Előzmény: nano2002 (194)
nano2002 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 194

Tegnap halat csináltam a páromnak, de a napokban valami görög finomsággal fogom el kápráztatni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!