Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zeuss Creative Commons License 1999.11.12 0 0 546
Sziasztok!

Ne is reménykedjetek abban, hogy ti fogtok nyerni, mert jön a nagy Zeuss és mindenkit maga mögé utasít...ha nem jön be akkor tévedtem, bocsi.
Mennyire lesz más a pálya, mint a multkor? Azért T. szervezok gondoljatok a méretesebb autókra is mert a kis Zeuss nagy Grannyval tolatni fog mindig.

Hzolee mikorra mész? Kivel jössz? Én valszeg egyedül, sajnos...vagy szerencsére.
Keresek a Dodónak egy Taunust, nem tudsz 1et(automata, 82 utáni, jó állapot, 1,6 v. 2.0, benzin v. diesel).

Zeuss

Adm Creative Commons License 1999.11.12 0 0 545
Ugyan már, hiszen én fogok nyerni :o)))

Pitecus, megvan a szélvédő, sőt, egy kapcsolót is adtak hozzá grátis :o)

Eső? Inkább hav! :o)

Kaptam két képet, ami a multkori versenyen készült. :o)

Na megyek dogozni, ennyi a netz estig, ui bent meghalt a monitor :o(

SZiasztok!

Előzmény: hzolee (544)
hzolee Creative Commons License 1999.11.12 0 0 544
Pite: köszi. Azért is kérdeztem, mert ha megnyerem :), a többi ladás első dolga lesz hogy kitúrjon a Gr.N.-ből :-)))
Egyébként, mindig ilyen fasza száguldozós a pálya? Remélem most is olyan épül :) Eső = csúsztatás rulez
z
Pitecus Creative Commons License 1999.11.12 0 0 543
Zolee:
Én leszek az,aki az indító computernél a biteket bizergézi.
A hajam mérete kb 1 cm és orient órám van :-))).
A csoportod "N"-es a besorolás szrt, mert nem fúrt a motorod. De ne mondd el senkinek.
Adm:
Nem sikerült szereznem 19-es főfékhengert, csak 22-est. Hát 1 kicsit más lesz a fékem.
Tegnap nem tudtam autót szerelni, mert a vasállvány csöveket kellett festenem.
Majd szombaton megcsinálom, mert éjsakás leszek és otthon tudok lenni estig.
Lehet, hogy én is veszek 2 első telót.
Adm Creative Commons License 1999.11.12 0 0 542
Zoleee, a hibát akkor követted el, amikor nem tapostál a gázba, amikor eléd ugrott Pitecus... :o))))

Pitecus, hogy van a főfékhengered? Remélem már jobban.

Lengéscsillapitó:

Ha megnyomod (meglököd) a kocsit (felülről lefelé) , akkor a rugozasnak igen hamar abba kell maradnia. Miutan elengetted, akkorat nem szabad, csak egy picit meg rugoznia. Nehez dolog leirni, ezt ugy érezni kell...

Ja, és nagy sebességénél (120 fölött) iszonyatosan imbolyog az auto.

Előzmény: hzolee (541)
hzolee Creative Commons License 1999.11.12 0 0 541
Pitecus!

jó lenne számomra valami szervezőség-közeli infó arról, hogy a csoportba sorolás mi alapján van a szlalomnál? Ugyanaz, mint a MNASz technikai szabályzata? Vagy csak a motor számít :) ? A motrom NEM tuning, de a futómű széles (Gr.N. nem engedélyezett), a kipu túl vastag (szintén unfrankó). Nem akarnék csalással az N-ben szerepelni, ezért kérdezem. :)
Másik: ha nem köszönnék rád a helyszínen, akkor előre is bocs, de rettenetes az arcmemóriám, ezt már írtam. A kabátodra emlékszek valamennyire, mikor elém ugrottál a rajtnál hogy "zoleeeeeeeee" :)))))

z.

Pitecus Creative Commons License 1999.11.12 0 0 540
Szia Jozsó!
A skodánál a köv. képpen:
Első teló: Nagyon kileng a kocsi, a Gyömrői úton pattog.
Hátsó:Erős kanyarvétel után (mikor kifarol a skódri)remeg a hátsó kerék "ráz,pattog mint a légkalapács, csak kicsibe"
Pitecus
Jozsó Creative Commons License 1999.11.12 0 0 539
Sziasztok
Van egy nagyon láma kérdésem. Honnan veszem észre, hogy rosszak a lengéscsillapítók? Mostanában minden reklám azzal sokkol, hogy ha rosszak lehet, hogy egyáltalán nem is tudok megállni :-)
sccsaba Creative Commons License 1999.11.12 0 0 538
Sziasztok!

A 110 Coupe-rol szeretnék v.mi bővebb leírást szerezni ebbe kérem a segítségeteket. Szerintetek mennyiért lehet manapság egy jobb állapotut megvenni.
Köszi
Csaba

Adm Creative Commons License 1999.11.11 0 0 537
Szélvédő normál kézügyességgel kicserélhető.

A madzagolás a következő: relével kell kapcsolni, közvetlenül a generátorrol vedd le a pozitivot, és azt kapcsold a relével. Ha az elöl lévő kapcsolótól közvetlenül kapná a delejt a fütúszál, nem müködne rendesen, mert olyan hosszu kábelen megy át a villany, hoyg szegény feszültség jócskán esik utközben.

Beraktam a telókat, nagyon tuti! Végre nem pattog az uton. Nem egy kökemény, de nem is puha. Kompromisszum a sportos és családi autó között, nem köptem ki a tüdőmet a Mező Imre uton, és a cédé sem ugrik a kocsiban még. Nekem mindegy, de azt nem birnám ki, ha nem tudnék zenét hallgatni.
Az egyik régi gátló már nagyon durva volt, ránéztem és már össze is ment :o) Amuyg a csavarokkal szenvedtem egy kicsit, mivel egy kivételével az összes be volt rohadva, de hát fürész rulez :o) Igy is két óra alatt megvoltam az összessel... Még az egyik elsőnél kopog valami, sejtem is, hogy mi, majd meglesem....

Előzmény: fd (536)
fd Creative Commons License 1999.11.11 0 0 536
Sziasztok!
Ha már hátsóablak, meg fütöszál... Kérdésem lenne, mindjárt kettö. A hátsó szélvédö cseréje átlagos kézügyességel megy? Kell valami hozzá /plusz szerszám, tömítöanyag, a csavarhúzón kívül/? A fütöszálra csak simán ráteszem a 12V-t egy kapcsolóval, vagy valami egyéb elektronika is kell?
/gondolom ebböl kitalálható, hogy nekem is figyel a sarokban egy fütöszálas szélvédö :-)) /
Stef
Előzmény: Adm (524)
Adm Creative Commons License 1999.11.10 0 0 535
A tornyaim nincsenek megerősitve... Bátor vagyok :o) Szerintem a skodánál nem lehet olyan vészes a dolog, mert pl elől gyakorlatilag nincs is torony. Másrészt MrMester skodájánál sem láttam megerősitést, pedig neki sportteloi vannak. Amugy az enyém igaz, hogy kettős müködésű, de azért nem olyan kemény. Egyedül simán szét tudtam huzni. Igaz, hogy nem votl könnyü, de azért ment mindenféle satu meg egyéb eszköz nélkül. Holnap ha nagyon nem szakad az eső, be is rakom.
Előzmény: hzolee (532)
PRAETORIANUS Creative Commons License 1999.11.10 0 0 534
T Skodás kartácsok!
Egy ismerősöm kérdezi hogy hol javitják szakszerűen Pesten a 60-as kiadású Felíciákat?
Állítólag van ilyen szervíz!
Ha kérhetném a mail címre!
Köszönet!
stevie wonder Creative Commons License 1999.11.10 0 0 533
Nem is teszt, csak bemutato :-( De azert van egy-ket jo kep.
Előzmény: Jozsó (530)
hzolee Creative Commons License 1999.11.10 0 0 532
Adm: a tornyaid meg vannak erositve? Mondom, hallottam mar olyat, hogy KONI keszlet tonkreb*szta egy 3-as BMW elso tornyait. Egyszeruen leszakadt. Anyaghozzáadásos erősítés nélkül elég bátor az a kettőshatású! :)
Az enyémek csak szimpla hatásúak, de a srác egymaga alig bírta széthúzni, az egyik fele satuba volt fogva, a másikat tépte mint állat, de nem ment. Berakáskor véletlen összébbment egy picit, és nem tudta felül összecsavarozni - olajemelőt kellett aláraknia, hogy azzal huzassa szét újra. :)
Adm Creative Commons License 1999.11.10 0 0 531
Sziasztok!

Stevie, én paranoiás? Ugyan már.... :o)

Megvettel a lengéscsillapiokat. Kircsi! Csak ez a rohadt eső hagyná már abba, hogy ki tudjam cserélni... Habár vasárnapra igy is ugy is berakom. Tok jó, szép vörös szine van (+5 LE), és mind a két irányba csillapit. Naggyon kiváncsi vagyok :o)

Jozsó Creative Commons License 1999.11.10 0 0 530
Hello,
Vizsgáljátok meg, a www.auto2.hu-n tesztelnek egy Skoda Fabia-t
hzolee Creative Commons License 1999.11.10 0 0 529
BGC, ott lejjebb irom az arat, de leirom megegyszer :) 37EFt. Nincs leultetve, csak meg van dontve elore. szerintem hatul magasabb, mint a gyari, elol meg alacsonyabb, de nem tudom pontosan. A Vörös-féle rugókovács műhelyben csináltattam, szereléssel és teló-beszerzéssel együtt. Ez a Fáy utcában van, a Reitter F. út és a Fáy köz között, 7:30-16:00ig tart nyitva a műhely.
z.
hzolee Creative Commons License 1999.11.10 0 0 528
BGC, nem kerülte el a figyelmemet, csak nem akartam hülyeséget mondani, ugyanis nem tudom a választ. Van aki ilyenkor elkezd magyarázni, hogy "szerintem" igy, "szvsz" úgy, aztán mégsem úgy van, te meg jól megszivod. :)
Szoval inkabb nem irtam semmit.
De ha a véleményemre vagy kiváncsi: trafó 1-es pont, 15-os pont, test, vilagitas.
BGC Creative Commons License 1999.11.10 0 0 527
Zolee!

Már régebben kérdeztem, de lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, az 1500-ös ladánál a fordulatszámmérőt elég csak a trafó egyes pontjára kötni, vagy kell még valami okosság.

Köszi

BGC

Ja olvasom, csak nem ültetted le a kocsid?
A rugókat hol és mennyiért sikerült megcsináltatni és mennyit ereszkedett a kasztni?

hzolee Creative Commons License 1999.11.10 0 0 526
Hi!
1000 éve nem volt időm "indexelni" :), boldog szülinapot mindenkinek, akinek kell!
Tegnap beruháztam a futóműbe, és esküszöm, megérte. A kanyarstabilitás olymértékben nőtt, hogy magam sem számítottam ilyenre. Eddig a barátnőm a kanyarok közben kapaszkodott, majd az övért nyúlt. Most ugyanannál a sebességnél észre sem vette, hogy kanyarodunk. Na jó, centrif. erő az ugyanakkora, de a dőlés szinte nulla! Irányíthatóság 1000x jobb lett, ha kormányozgatok jobbrabalra, nem dülöngél, hanem fordul, arra, amerre akarom. Kiváncsi leszek vasárnap. Jöttök? Zeuss? Esőben, hóban, stb, meg lesz tartva? Erről mit kell tudni?
z.
PS. ja, a futómű: elöl-hátul Vörös-féle rugók, 14mm-es acélból (az eredeti E:12mm, H:12,4mm), Kárászy-féle telók, egy év gari, 37EFt. Kockaköves Lehel-úton kiköptem a tüdőmet, a szivem leszakadt, a töméseimet meg lenyeltem. :) de stabil. :)
stevie wonder Creative Commons License 1999.11.10 0 0 525
Adi,

neha nincs olyan paranoias erzesed? :-))) Csakhogy ilyen remekul eldiskuralsz magaddal... :-)

Előzmény: Adm (524)
Adm Creative Commons License 1999.11.10 0 0 524
A francba, mikor lesz már vége ennek a retek időnek? Kezdem unni... vasárnap meg végképp nem szeretnék esőversenyt...

Ja, és itt szivok, mert még mindig nem kötöttem be a hátsóablakfütésemet, és párásodok, mint vaddisznó... De ebben a szakadó esőben ahhoz sincs kedvem...

Adm Creative Commons License 1999.11.09 0 0 523
A vasárnapi rallyt beleirtam a hixbe is.
Adm Creative Commons License 1999.11.09 0 0 522
Sziasztok!

Kellemes husvéti ünnepeket kivánok!

Pitecus, kár, hogy nem jött össze a karbi... Igy én se rakom föl a Granadát, ez igy sportszerü... Meg ugyis sokkalta sokkalta gyorsabb leszek nálad :o)

Zeuss, sajna nem ismerem a Ford mocikat :o(

Amugy a Granada karbiról inkább Pitecust érdemes faggatni, ui régen az ő skodáján volt fönt, én még nem használtam.

kishal Creative Commons License 1999.11.09 0 0 521
Off:

Jézuska! Boldog Karácsonyt! :)))

Pitecus Creative Commons License 1999.11.09 0 0 520
Boldog szülinapot mindenki!
Sajna nem jött össze ma a Warbi karbi felrakás fúvókák hiányában.Majd jövőre...:-((
Ádám !!!
Én 105-ös karbival indulok!!! De azért lealázzuk egymást!!!:-))

Zeuss!!!
Nézzd meg, hogy a 2,3-as lökete mekkora és a 2,8-as lökete mekkora, mert ha nem egyenlő (valószínüleg) akkor nem kivitelezhető a terv

Pite

Zeuss Creative Commons License 1999.11.09 0 0 519
Boldog szülinapot Ádám! :o)))
Sot...

BOLDOG SZÜLINAPOT MINDENKI!!!

Állat lesz a verseny...
Mennyire rázos felrakni a karbit a skodrira?
Mennyire változik a fogyasztás, teljesítmény?

Szerintetek ha veszek 2,8 hajtókarokat és dugattyúkat a 2,3 mocihoz mennyiben változik a pacik száma? Ez azért lenne szimpibb mint a komplett mocicsere, mert igy nem kell a felügyeletet zaklatnom mindenféle modósítás miatt.

Ha offtopic vagyok szóljatok...

Zeuss

Előzmény: Adm (518)
Adm Creative Commons License 1999.11.09 0 0 518
Boldog szülinapot Zeuss! :o)

Nekem március 11-én volt, ugyhogy:

Boldog szülinapot Ádám! :o)

A hétvége nagyon jónak igérkezik... Fölrakom a Granada karbimat is, mert Pitecussal nagy nagy versenyt vivunk :o)

Szombat délután nagy nagy szerelés..... :o)

Előzmény: Zeuss (517)
Zeuss Creative Commons License 1999.11.09 0 0 517
Hali!

BULLDOG SZÜLCSINAPOT PITECUS!!!

Nekem szept. 1-én volt a ...

BOLDOG SZÜLCSINAPOT ZEUSS!!!

...köszi, köszi, de most Pitecust ünnepeljük...

ÉLJEN!!!

Már nagyon várom a 7VG-t. Ma van kedd, holnap lesz szerda, holnapután csütörtök, azután...

Most Zeuss számolgatja a hátralévo napokat. Sok sikert Zeuss...

Előzmény: Pitecus (516)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!