Ehhez csak annyit, hogy hamarosan - ha ráérek - rendbe teszem a profilok adatlapjait. addig nem biztos, hogy lehet szerkeszteni, ezért ragaszkodunk ehhez a kikötéshez, hogy legalább a név legyen rendben...
Ne haragudj, de hidd el: Így volt az egyszerűbb, regisztrálj be ismét! (Ez giornalista-nak szólt!)
Upsz, a WRFC weboldalon a teljes nevedet add meg, mert különben törölni fogják a regisztrációdat. A regisztrációs szabályban benne van, hoyg a teljes nevet meg kell adni. Több regisztrált felhasználó gyalulva lett emiatt az utóbbi időben.
Gyárilag 5 W-os Szofita izzó van benne. Hosszúkás izzó, akét végén az érintkező fém sapkával. A teljes hosszát nem tudom, de a hátsóba rövidebb kell. Léteznek led panelok, amik vezetékeinek végén csatlakozó van, vagy olyan is, amin olyan érintkező, amit a szofita izzó helyére be lehet tenni. Az amolyan kis rugós szerkezet. Kapcsolót utólag építettek be páran, azzal ki lehet kapcsolni a világítást.
belső tér világítással kapcsolatban mertül fel bennem pár kérdés.
- hogy lehet kikapcsolni? :)
- írta valaki, hogy energiatakarékosabb, LED izzót tett bele (legalábbis így emlékszem). mire cseréltétek ki, milyen foglalat van benne és hány W-ot bír?
Üdvözletem! Na az egészen érdekes, amit mondtok. Arra emlékszem, hogy már nem lehetett rendelni úgymond az autót, hanem a kereskedésekben készleten lévőket osztották el, így lett apámnak is. Azaz nem bement, kért egy szürke ezres Wagont+, várt x hetet az átvételre, hanem az udvaron állók közül választotta ki a járművet. Most akkor mondjuk eladhattak neki egy Agilát a Suzukinál??? Marha jó. Én meg veszek egy ilyen Fittyfing típusú kínai BMW koppintást, átmatricázom, és eladom Bömbinek. Ja, hogy magánemberként ilyen esetben teljes büntetőjogi felelősségem van, már ha tudtam, hogy Fittyfing...
Mindenesetre nézünk egy motorkódot, adattáblát, hátha okosabb leszek! Köszönöm.
Egy érdekes problémával fordulnék a márka tulajdonosaihoz.
Édesapám még 2004-ben vásárolt egy utolsó szériás, 1.0 Wagon R+ autót. Az autó egészen jól működik, de...
Visszatérő probléma a vízpumpa. Most a negyedik van benne, az első még 2010-ben adta be a kulcsot, olyan 30000km körül. Csepegni kezdett a hűtővíz. 2015-is is volt pl cserélve, együtt a vezérlés alkatrészeivel, de idén tavasszal megint cserélni kellett. Mindig márkaszervízbe viszi az öreg, szóval nem falusi lódoktorok mókolják a sufniban. A Suzukikra tudomásom szerint nem jellemzőek a motorikus problémák. Minden másért hallottam már fikázni őket, de a motor nem szerepelt közte.
Már olyan 100ezer körül járhatnak a pumpacserék miatt. Volt egy kis levelezés is a szervízzel, ahol állították, hogy a legutóbbi hiba a "vevő által kért" utángyártott alkatrész miatt következhetett be. (Most akkor márkaszervízben is utángyártott alkatrészek vannak???)
Illetve, hogy álló autóban is tönkremehet a gyári vízpumpa, nem km-függő a dolog. Feloldja a hűtővíz a lapátokat, vagy mitől? :) Feltehető, hogy gyártáskor kissé félrefúrtak valamit, így eleve rosszul illeszkedik bármilyen pumpa...
Szembesült ilyennel valaki? Teljesen egyedi eset, vagy ritka, de előfordul.(Az egyik esztergomi műszakban dolgozik egy bandzsi marós kolléga:))
Furat újrahónolása lehetséges, vagy eleve csak motorcsere jelentene tartós megoldást.
Szia igen meg vagyok vele elégedve jol működik ahoz képest hogy kínai :D hát volt meglepi a lökös vas egyik oldalt megvolt nyomva ott könnyen be ment az érzékelő de a másik oldalt ott is furni kellet mert nem fért volna be.A müanyagot nem sajnáltam mert már nem a legszebb amikor megvettük is volt rajta sérülés ugy javítgattam ki remélem beválik egy darabig :D
Azért megemlítem, hogy nekem elég sokéig "zenélt", majd egy alkalommal amikor fel volt emelve az unokatesóm (karlakos) megmozgatta és meglepődtünk, mert a felfogató fül el volt törve és az volt a ludas.
Meg lett hegesztve, de kiderült, hogy a többi is szép lassan elengedett, így azokat is meg kellett erősíteni.
Érdemes alaposan kézzel is megfogni és megpróbálni megmozgatni az összes kipuf felfogató fűlt.
Köszi a tippet! Amint lesz rá érkezésem, megsasolom. :)
Reggel, ahogy elindulok munkába, állandóan "késésben" vagyok, este meg hazajövetelkor a t@kömnak van már kedve aláfeküdni. Ráadásul egyedül elég macerás a kocsi alatt (mellett) feküdni, meg közben a gázpedállal tartani a kívánt fordulatszámot. :D
Így egyelőre csak a lokátoraimra hagyatkozva próbáltam beazonosítani a zörgés helyét. :P
Pont az előbb néztem meg. Valóban a gázbovden volt a ludas. Ott ahol a vázzám tábla van, ott jön fel a gázbovden és éppen hozzáér a fém peremhez. De hogy nem zörgött ez eddig? Na mindegy, ruhabélésnek való vatelin anyagot szigetelőszalagoztam a bovdenre ahol hozzáér a fém peremhez. Most már nem rezonál. Én meg már a múltkor a fél műszerfalat lebontottam. :D Köszi a tippet!
nekünk a második fogyasztás 6.5 literre jött ki, ennek kb. a fele Budapest (szerencsére mindig a csúcsforgalommal ellenkező irányban, mivel a párommal a város közepén lakunk, és az M0 mellé jár dolgozni), a fele országút, ezúttal autópályatempó nélkül. nagyon biztató :) igaz, nem is nyomjuk neki (nincs is nagyon miért...).
a váltó az olajcsere és az olajozás után szinte tökéletes lett. ezúton is "köszönöm" a márkaszerviznek, hogy a "nehezen kapcsol a váltó" hibajelzésemre csípőből rávágták, hogy az 50 ezer lesz. anélkül, hogy ránéztek volna...
Nekem ma is 6,44 volt. 273,1 km-t mentem, ebből körülbelül 70 km Debrecen belterület. Légkondi használat kb. 100-110 km. Sőt, ebben a fogyasztásban még az is benne van, hogy kerestem a rezonálás helyét. Valami reztonál a műszerfal alatt 2500-3000 fordulat között. Sajnos nem találtam meg, továbbra is zörög. Én elégedett vagyok a fogyasztással. Nem tudom, hogy az alacsonyabb fogyasztásomhoz hozzájárul-e az, hogy MOL EVO benzint adok neki. Ma lett benne 80000 km.