Kár, hogy előbb nem találtam ide. Tényeg kellett már ide egy ilyen topic is...
Egy kicsit visszakanyarodnék a topicnyitó gondolatokhoz:
1. nyomkodósok:idegesítő, bosszantó, vérforraló.
Állítólag a HIF-nek volnának/vannak eszközeik a megfogásukra. Csak tán a törvényi szabályozás hiányzik(?). Jó lenne erről többet tudni. Meg talán szerintem a MRASZ ennek ügyében egy kicsit lobbyzhatna, vagy bármit léphetne (ha tud).
(zárójelben megjegyzem, hogy a kibicnek tényleg semmi sem drága:nem vagyok MRASZ-tag ;) )
2. Az sem lenne utolsó, ha az AMATŐR találkozók tényleg az AMATŐRÖK találkozási helye lenne, és a tisztán anyagi haszonszerzésért odakerülők lemorzsolódnának...
3. URH vizsga: erről is többet kéne tudni: lesz-e olyan "kis zöld könyv", mint régen, ahol egyértelműen leírnák a követelményeket. Egyelőre csak a törvényt olvastam, abban elég sok minden van ami általános, elég kevés ami konkrét.
Más: Régen volt néhány próbálkozásom a 144MHZ alján való aktivitásra, kevés sikerrel, jó lenne, ha itt létrejöhetne egy kör-qso alapja, vagy infó már meglévőkről, mert nekem lesül a bőr a képemről, hogy ott figyel az asztalon egy FT-290, és havi 2 alkalom kivételével csak FM-en használom.
Első blikkre talán ennyi
vy best es 73 DX de HG7WDT